van-e antibiotikum az intimbetétben?

2013.05.03., Szerző: kodpiszkalo

[surprised+woman.JPG]A gonosz gyógyszerlobbi ugyebár az emberek vérének kiszívásából él. Ez "tény", sokan mondják, tehát így van... De vajon azok, akik mindenféle habókosságot hirdetve a saját kis, zsírtól csepegő pecsenyéjüket sütögetik, különbek-e? Ezek jutottak eszembe az alábbi sorok olvasásakor:

Egészségesen élsz? Te nem vagy a gyógyszerek híve? De vajon tudtad-e, hogy az intim betéteket antibiotikumokkal kezelik? Biztos vagy abban, hogy légáteresztő képessége van? Tegyél egy kísérletet! Egy pohárba fokozatosan önts forró vizet (azért fokozatosan, hogy ne pattanjon el a pohár). Majd egy intim betétet amit szoktál használni ragassz rá a pohár tetejére. Úgy hogy ne legyen egy kicsi rés sem. A pohár oldalára szépen simítsd le a kezeddel a ragasztó részét. Majd egy ugyan ilyen poharat szájával lefele tegyél rá az alsó pohárra amire a betétet rögzítetted. Ha perceken belül a felső pohár nem lesz párás, akkor a betétnek nincs légáteresztő képessége. Ilyen egyszerű a kísérlet. Márpedig ha nincs meg ez a képessége, akkor igen nagy lenne a fertőzés lehetősége. Ezért kell a betéteket antibiotikummal kezelni. 

Talán nem kell a logika professzorának lennünk, hogy észrevegyük az érvelésben rejlő következetlenségeket. Ha a javasolt kísérlet sikerül, akkor abból biztosan az következik, hogy az intimbetétek csöpögnek az antibiotikumoktól? Természetesen nem. De a lóláb kilógása megmagyarázza, mire is való ez az izzadságszagú érvelés:

Mit ajánlunk helyette? Tisztasági betétek

Ja, hogy eladó valami? Ezért kell a piaci versenytársakat befeketíteni? Nehéz elhinni, hogy ilyen egyáltalán létezik! Nézzük meg kicsit közelebbről a választékot:

„Füvek energiája” tisztasági betét mennyiség: 20 db


Mindennapos használatra ajánlott regeneráló betét. Gyulladásos nőgyógyászati megbetegedések kezelésére és megelőzésére ajánlott komplex terápia. Normalizálja a hormonháztartást, javítja az életminőséget. Hatékonyan véd a baktériumok ellen.

Gyulladásos nőgyógyászati betegségek kezelése, hormonháztartás normalizálása? Irreális ígéret egy intimbetéttől.

Összetétel: a természetes viszkóz felület a folyadék felszívódását kétszer gyorsabbá teszi. (...) 100% természetes pamut. Ultrabefogadó polimer nyeli el a felesleges nedvességet, s így száraz érzetet biztosít. 

A természetes anyagokat hangsúlyozzák, ugyanakkor a figyelmesebb olvasónak feltűnhet: a viszkóz és az "ultrabefogadó polimer" talán nem teljesen a természetből származó anyagok ...

De van más is:

„Nefrit frissesség” tisztasági betét füvekkel mennyiség: 20 db

A „Nefrit frissesség” tisztasági betét az alábbiaknak köszönheti hatékonyságát:
- A 100 % pamut anyag, amely erős vízmegkötő képességű, megakadályozza az irritációs tüneteket, az égő érzést, viszketést.
- Gyógynövény összetevők szívódnak fel a nyálkahártyán keresztül.
- Bioenergetikai hatása van a gáton áthaladó meridiánokra.
- A fentiek alapján a „Nefrit frissesség" hatással van az egész szervezet egészségére.
Összetétel: 19 gyógynövényből álló FCM fitokomponenseket tartalmaz (olaj, fekete bors, girchovnik, kamilla, gyöngyajak, sárgaakác, amuri bársonyka, és egyéb).

Vannak benne gyógynövények (hogy miért pont ezek, szakmai alapon nem tudnám megítélni), de bioenergetikailag is hat a gáton áthaladó meridiánokra. Ez vajon jó nekünk?

Végül itt a "nagyágyú":

„Nefrit frissesség” betét füvekkel a kritikus napokra mennyiség: 10 db

Ajánlott a nőgyógyászati betegségek megelőzésére, a kezelések alatt pedig az eredményesség erősítésére. Normalizálja a sav-bázis egyensúlyt, csökkenti a baktériumok élettartalmát, segít helyreállítani az egészséges mikroflórát, csökkenti a fájdalmat, csökkenti a klimaxos tüneteket, javítja a szexuális élet minőségét. (...)
Ajánlott a menstruáció alatti személyes higiéniára, a nőgyógyászati betegségek megelőzésére. Baktériumok, gyulladások komplex kezelésére, menstruációs szabálytalanságokra. Cisztára, és hogy javítsák a minőségi szexuális életet. 

Sajnos, valószínűleg sokan elhiszik, hogy ezek a termékek alkalmasak mindazon csodás hatások elérésére, amelyeket az eladási számok javítása érdekében a reklámszöveg írója izzadságos munkával bepötyögött a számítógépébe. Még szomorúbb, hogy ez a hirdetés nem példa nélküli: nap mint nap olvashatunk olyan reklámszövegeket, amelyek a fogyasztók manipulálásával, téves, pontatlan, alaptalan információk közvetítésével érik el céljukat. Amíg hagyjuk magunkat becsapni, nem várható, hogy a hasonló reklámok kiötlői kedvüket és ihletüket vesztik...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr895260521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2013.05.04. 12:13:24

Minőségi szexuális élet???? Van rezgő üzemmódja is?
Befolyás a hormonrendszerre? Na, megyek ki a kertbe, szép az idő, szedek egy kis polimert...

okoska törp 2013.05.04. 13:11:52

Remélem lesz olyan konkurens termékgyártó, aki feljelenti ezt a malacbandát megtévesztő reklámért.

fordulo_bogyo 2013.05.05. 01:38:31

"Egy pohárba fokozatosan önts forró vizet (azért fokozatosan, hogy ne pattanjon el a pohár). Majd egy intim betétet amit szoktál használni ragassz rá a pohár tetejére. Úgy hogy ne legyen egy kicsi rés sem. A pohár oldalára szépen simítsd le a kezeddel a ragasztó részét. Majd egy ugyan ilyen poharat szájával lefele tegyél rá az alsó pohárra amire a betétet rögzítetted. Ha perceken belül a felső pohár nem lesz párás, akkor a betétnek nincs légáteresztő képessége. "

Netán arról lenne szó, hogy a betétnek JÓ a NEDVSZÍVÓKÉPESSÉGE?
EZERT nem megy at rajta a nedvesseg.

"Ilyen egyszerű a kísérlet."

Csak a helyes következtetés levonása nehéz egyeseknek.

Ha a légáteresztésre kiváncsi valaki, akkor tegye a szájara és fújjon át rajta. Levegőt, nem nyálat.

fordulo_bogyo 2013.05.05. 03:22:41

"A „Nefrit frissesség” tisztasági betét ... Gyógynövény összetevők szívódnak fel a nyálkahártyán keresztül....Összetétel: ... fekete bors, "

Komoly???? Feketeborsot oda?! Nem csip?!!!!

"Hatékonyan véd a baktériumok ellen." - szoval antibiotikum van benne? LOL

Bony 2013.05.07. 10:41:12

Mar varom a pillanatot,amikot megjelenik a futotuz a Facen,es lanyok,de foleg a fiatal anyukak nyomatjak majd ezerrel,kozvetlenul az 5eve rakos de egy megosztast megérő kisgyetmekek utan...
Gyanitom a betet tartalmaz bididusz esszenziszt is...

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása