gyógyítható a cukorbetegség?

2013.06.02., Szerző: kodpiszkalo

Cukorbetegek számára reményt jelentő, érdekes hírt olvashattunk a napokban több hírportálon: 

A Harvard Egyetem munkatársai egy olyan hormont fedeztek fel, mely a hasnyálmirigy béta-sejtjein keresztül képes lehet kijavítani a cukorbetegségben jelentkező anyagcserezavart.

A 2-es típusú cukorbetegség lényege, hogy a szervezet perifériája nehezen reagál az inzulin nevű hormonra, így a szóban forgó sejtek nem képesek a vérből felvenni a cukrot. Az állapot hosszabb távon a hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtjeinek kimerüléséhez vezet.

Egy új kísérlet, egy eddig nem ismert hormonról, a bétatrofinról számol be, mely nagymértékben serkenti a béta sejtek képződését.

Az így nyert inzulintöbblet vélhetően ki tudja küszöbölni a cukorbetegség negatív hatásait, például a végtagok elfertőződését, vagy a vaksághoz vezető szemelváltozásokat. A kutatók bizakodnak az 1-es típusú cukorbetegség esetén is, amikor az alapproblémát az jelenti, hogy a szervezet saját immunrendszere fordul a béta-sejtek ellen. Ugyan az állatkísérletek ígéretesnek tűnnek, azonban a humán alkalmazhatóságig még rengeteg vizsgálat szükséges.

Kideríthetetlen, hogy az eredeti hír hol jelent meg ("jó szokás szerint" forrást általában nem tüntetnek fel), azonban egy dologban különböznek az írások: a címben.

     Gyógyítható LEHET a cukorbetegség

     Gyógyítható LETT a cukorbetegség

Ugye nem mindegy, hogy lett vagy lehet? És itt nem csupán stilisztikai, (bulvár)újságíró-szakmai kérdésről van szó, ugyanis az az út, amely a feltételes mód kijelentővé alakításához, állatkísérletes eredmények humán terápiás hasznosításához szükséges, hosszú, rögös, és általában kudarccal jár. A két cím közötti különbség valójában nem két betű, hanem (jelenleg) majdnem ég és föld.

Jó hír, hogy az idézett cikk valóban létezik. Bízzunk benne, hogy a bétatrofin felfedezése nem csupán a tudományos érdekességek sorát gyarapítja majd, hanem idővel a cukorbetegek gyógyításának kulcsává válhat.

Kép forrása: thediabetesclub.com

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr905341031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Pál 2013.11.10. 10:03:41

www.vitaminkiraly.hu/hir/a_cukorgyilkos_gyogynoveny-n22.html
olvassatok máshol is utánna de én ajanltam ismerőseimnek akik min 3 hónapig fogyasztották nagyon jó eredményeket értek el. Semmi hasznom nem származik ebből csak a cukrosoknak szeretnék segíteni. természetesen minden ismerősöm betartotta a diétát is de van egy 40 éves barátom aki állítja , hogy ha megkívánja elfogyaszt egy tábla csokit és nincs hatása különösebben a vércukor szintjére de Ő már másfél éve fogyasztja a Gymnema Sylvestre-t.

andiey 2014.05.27. 12:36:15

A Gymnema Sylvestre-t, én is szedtem... sz@rt nem ér.

ment_a_lista 2014.08.05. 21:15:30

Hasznos lehet a témában egy nemrég megjelent cikk:
Bioactive Compounds from Culinary Herbs Inhibit a Molecular Target for Type 2 Diabetes Management, Dipeptidyl Peptidase IV
J. Agric. Food Chem., 2014, 62 (26), pp 6147–6158
"Greek oregano (Origanum vulgare), marjoram (Origanum majorana), rosemary (Rosmarinus officinalis), and Mexican oregano (Lippia graveolens) are concentrated sources of bioactive compounds. The aims were to characterize and examine extracts from greenhouse-grown or commercially purchased herbs for their ability to inhibit dipeptidyl peptidase IV (DPP-IV) and protein tyrosine phosphatase 1B (PTP1B), enzymes that play a role in insulin secretion and insulin signaling, respectively."
"Biochemically, the best inhibitors of DPP-IV were cirsimaritin (IC50 = 0.43 ± 0.07 μM), hispidulin (IC50 = 0.49 ± 0.06 μM), and naringenin (IC50 = 2.5 ± 0.29 μM). Overall, herbs contain several flavonoids that inhibit DPP-IV and should be investigated further regarding their potential in diabetes management."

Cirsimaritin-ről (ill. glikozidjáról, cirsimarin-ról) már más pozitívum is megjelent:
Total synthesis of cirsimarin and evidence of its lipolytic and antilipogenic activities on human adipocytes
Tetrahedron Letters (2012), 53(5), 480-483
"The biological properties of cirsimarin, measured on human adipocytes, showed potent effects on both lipolysis and lipogenesis. Cirsimarin could therefore be considered as an efficient tool in the struggle against excessive adipose tissue deposition and as a potential candidate in the treatment of obesity."

kiru55 2019.12.16. 20:31:14

A káliumról lebeszélő "tudományos rendőrség"távoli és hely megbízottja remélem ide is utánam jön.
A mérgező-e a konyhasó topicban megjelent írásaimban már többször említettem.
A családban és baráti körben történt emelt káliumpótlás illetve kálium bevitel hatására minden esetben mérséklődtek a 2.tip diabetesz "velejárói"
Ezek okát is érintőlegesen leírtam. "Jómagamat" is ezen tünetek gyötörtek már évek óta. Most semmi ilyesmi nem mutatkozik. nézzetek át a -mérgező-e a konyhasó- topic-ba az írásaimhoz. Életkorom a "nick" nevemben...Az ott leírtak mind igazak és segítő szándékkal közöltem...

kiru55 2019.12.24. 15:08:53

Tisztelt "betegség piszkálók" ! A cikk elején emlegetett dolgok és nagy szavak, mint Pl "Harvard Egyetem"...Mi magyarok ezen is túlteszünk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy dunántúli kórházba egy 65év körüli hölgy bekerül, nagyon súlyos, eszméletlen állapotban, A kezdeti diagnózis szerint ismeretlen "méreggel" megmérgezte magát. minden lehetséges vizsgálat eredménye negatív volt. A vérvétel szerint a szérumkálium alacsony volt, felírtak neki napi 1000mg K retardot. Hamarosan feljavult. Az egyik ismerősömnél tett látogatása alkalmával, örömmel tudatta, hogy elhagyhatja a napi 2-3 inzulin szurit, valami miatt helyre billent a 2 tip diabetesz, Ő úgy érzi (nagyon helyesen!) a kálium miatt, ezért biztos ami biztos, napi 2db- is bevesz. (Teljesen jól érzi!) "ennyi orvosi baki belefér". egy ember nem oszt nem szoroz, majd jön a másik! A káliumot el akarták tőle venni, de kiverte a hisztit, Ő ragaszkodott hozzá és így azért megmaradt a Kálium.
Azért én most gyógyszeripari részvény vásárlására nem biztatnék senkit!
Köszönjük: Kati néni !!! Jó egészséget kívánunk!

fordulo_bogyo 2019.12.26. 02:38:07

@kiru55: Jol ertelek, hogy a kettes tipusu cukorbetegseg kaliumtablettaval gyogyithato?

kiru55 2019.12.26. 12:34:37

Figyelem: a következő információ szabad, nem használható fel szabadalomra, vagy bármilyen tulajdonjoghoz kötött kezdeményezésre!.
Én "beteg emberekkel való"konzultációk és beszámolók tényét írtam le összefoglalva, az ide vonatkozó információkat kiemelve. Gyógyítás, illetve gyógyulást segítő szándékkal!
A saját laborleleteim eredményei nem igen árulkodóak, csak a sztrókom idejére vonatkozó kezeléseim leletei szerinti 6-s értéket látom,(Glü) régebben, többször volt 6-8 körüli érték.( -Az előzőleg jelzett eset idején sokkal nagyobb fizikai aktivitás volt rám jellemző).
A kálium szintemre vonatkozó konkrét értékek, 3,8-4,5 lassú emelkedést mutat.
A 3. körüli értéket. -Ezt szóban említették a "kezelőim", de "valamiért" nem dokumentálták(?)
Ebből arra következtethetünk, hogy a vérszérumban is kimutatható érték emelkedés, kb 3-heti pótlás után volt megfigyelhető. (napi 1000 mg a pótolt mennyiség mellett. (a káliumra vonatkozó indikátor tünet, a pulzus 125 volt ebben az időszakban!!!- eddig nem is néztem ezt az adatot a saját leletemben!
Másik "eset" pótolt állapot, 1800-3000mg/nap,
(3x-5x 600mg) ott is kellett 4-5 nap amíg a szívritmus (140-160/perc) rendeződött, a szérumkálium pedig mindvégig 4,2-4,5 között volt.
Az "elfogadott" Káliumhiány és a "latens" között nem ismerek köztes értéket és vizsgálati módszert. Erre szerintem a tárolásban részt vevő izomszövetekből vett minta lehetne jellemzően "árulkodó" (?)
Ahogy gondolom, ez karnyújtásnyira rendelkezésre áll, állhat neked.

fordulo_bogyo 2019.12.26. 20:41:49

@kiru55: Egy interpretacio:
1. a megfigyelesek nem az extra K bevitel miatt kovetkeztek be
2. a szerum K-szint azrt nem/csak lassan es alig reagal, mert a szervezet szabalyozo rendszerei ketsegbeesetten probaljak tartani az altaluk belott K-szintet es nagy intenzitassal uritik a kaliumot a vizletbe, nehogy tul magas legyen a szint.

kiru55 2019.12.26. 23:02:57

A régebben leírt eseteknél, a kálium szint a vérszérumban normál értékek között volt. A főorvosnőre várt mindenki, közben ment a kétségbeesett kisérletezés, A főorvosnő Bp-en volt konzultáción néhány napig, a várva várt kezelés elmaradt, Az Ő szavára várva katétereztek volna, vagy elketro sokkos újraélesztés ! Nem engedtem, helyette ott áltam az ágy mellett és napi többször K-600-t vett ba a sajátjából. Amit eddig úgy szedett, hogy vízhajtóhoz alkalmanként egy szem!!! Ezt emeltettem napi 3x 600-ra a szemem láttára kellett bevennie. Két nap után visszaállt a pulzus 72-re, először 120-ra, másnapra a 72-re. Szabályoz a szervezet elég jól, ha van mit szabályozni, A napi 1000mg pótlásról megy a para, meg a vita. Mi ezzel a baj,(?)
Ha jól szabályoz a szervezet mechanizmusa, akkor ezt könnyen lekezeli. A legnagyobb baj, megfigyeléseim szerint, hogy a bevitel messze elmarad a kívánt értéktől, ami társul a fölösleges kihajtással is... ! A másik baj, hogy a vérvétel eredményére mint szent dologra támaszkodnak, Ez nem a hiteles rendelkezésre álló kálium mennyiség mutatószáma, hanem a vérszérumba "rekedt mennyiség" jelző értéke. Az indikátortünetek esetében egy másik, vélt betegséget mint okozatot kezdenek el piszkálgatni, tévesen, eredménytelenül. Pl a 160-s pulzus esetén "érelzáródásra" gyanakodtak, de semmi mutatója nem volt a képalkotó eljárások, vizsgálatok szerint sem! Próba, hátha bejön, ez aztán a gyógyítás magas fokon! Meg különben is , jól fizet a TB ezért!

kiru55 2019.12.28. 15:09:01

A magas kálium szintről regél itt mindenki, riogatva, hogy
kétségbeesve üríti a szervezet, persze, ha erre utasítjuk. Vízhajtók használata, felesleges folyadékbevitel, izzadás...stb...
Ezek szerint utasítjuk ha kell, ha nem, tudattalanul is!

Arra adjál magyarázatot, hogy 4,5-s szérumkálium esetén miért volt 160-as a pulzus.
Kb 2 napi pótlással, 3-5x 600 ,mg visszaállt a 72-76-s értékre.

Nálam a sztrókjaim idején, illetve ezek között is 120 környékén volt a pulzuson.
Visszakerestem a leleteimben. Miután drasztikusan, kimutathatóan is leesett, utána kaptam pótlást, de addigra már majdnem belehaltam.
Egyéb említett, esetekben ez mindig fennállott, fenn állhatott, a szervezet egyéb "rendszereiből" elég jól jelzetten hiányzott.
Ezekről a labor vizsgálatok, nem adnak információt ezek szerint, csak egyéb testi lelki tünetek.
Aztán a háttérben, fontos egyéb életfolyamatok sínylődnek, leállnak, átalakulnak... Cukor, koleszterin, emésztés (epe), kardio...

kiru55 2019.12.31. 11:43:32

Nos egy érdekes dolog, így év végére:
Figyelem, csak erős idegzetűeknek!!!

Egyik régebbi ismerősömmel beszélgettem, nem régen. hogy vagy, stb, egészség...
Stb?. Egy két bevezetőm mondat után, rátért: volt bőrrákja, a terápia, - "egy magánúton"...egy-két, ... gyógyszer(?). Ami megmaradt: Az a kálium, pontosabban, Káldyum 600, napi 1db, ha esetleg megizzad, vagy 1-2 kávénál több, akkor még egy szem!!! Nos nem akarjátok kiközösíteni? Megjegyzem, ez a "doktor" sem itthon diplomázott!
Ismerősöm, beszámolt róla, egy két apró nyűgje neki is abbamaradt...

fordulo_bogyo 2019.12.31. 12:51:16

@kiru55: Egyik régebbi ismerősömmel beszélgettem, nem régen. hogy vagy, stb, egészség...
Stb?. Egy két bevezetőm mondat után, rátért: volt bőrrákja, a terápia, - "egy magánúton"...egy-két, ... gyógyszer(?). Ami megmaradt: Az a VIZ, pontosabban, Pohar viz, napi 1db, ha esetleg megizzad, vagy 1-2 kávénál több, akkor még egy pohar!!! Nos nem akarjátok kiközösíteni?"

Arra akarok ramutatni, hogy mindenhol csak kaliumot latsz, ami nem kalium, azt figyelmen kivul hagyod.
A szedett gyogyszerek lenyegtelenek, csak a kalium az ami szamit.

Ilyen alapon a vizet a levegovetelt, a pislogast, a pisilest is kiemelhetned. Attol gyogyult meg, hogy naponta pisilt, 1-2 kave utan tobbszor is.

Nem tudom erted-e?

kiru55 2019.12.31. 13:14:36

@fordulo_bogyo: " Hol a tagadás lábát megveti,
Világodat meg fogja dönteni."

A husznnegyedik órában vagytok a "tudományotokkal", meg a "káliumtagadásotokkal".
És ezért még pénzt is adnak!?
Vallás is lesz belőle? meg törvény? meg betiltás? Meg ovisokat és iskolásokat visztek "érzékenyítő tréningre", sóbányába és patológiákra kirándulni?

kiru55 2019.12.31. 14:40:06

"A szedett gyógyszerek lényegtelenek, csak a kalium az ami számit."
A kezelés lefolyása alatt kapott nyílván mást is, -gyógyszereket, "taglózó hatással"
Azt már nem kell szedni, a kálium az megmaradt, nyílván, mert az orvosa számára "ismert a tuti" -a kálium hiány a "hormonrendszerben kommunikációs zavarokat okoz".
Ez vezethetett a probléma kialakulásához. Ez a további, megelőző védelem eszköze!
Erre nem gondolsz esetleg! A konyhasós topicban, egy belinkelt dokumentumból én ezt is "kiolvastam".
Nekem azonnal feltünt az információ. Nekem ez eddig is természetesen volt, azonnal rááll a szemem!

fordulo_bogyo 2019.12.31. 20:35:44

@kiru55: Bocs a kulvarosi stilusert, de ugy latom, mas nem megy at: faszom sem tagadja, csak egy kuva bizonyitekot szeretnek altni a kibaszott anekdotazas helyett.

fordulo_bogyo 2019.12.31. 20:37:34

@kiru55: A kezelés lefolyása alatt kapott nyílván mást is, -gyógyszereket, "taglózó hatással"
Azt már nem kell szedni, a pisiles az megmaradt, nyílván, mert az orvosa számára "ismert a tuti" -a pilsiles hiány a "hormonrendszerben kommunikációs zavarokat okoz".
A pisiles gyogyit mindent.
Ne tartsd vissza!

kiru55 2019.12.31. 21:28:21

ha már egyszer szilveszteri tréfáknáltartunk! A Kaldyum600 az nem a Vízhajtó, Te!!!
Hanem a vízhajtók mellé felírt kálium pótló Gyógyszer.
Aminek a mennyiségét sajnos rosszul határozzák meg.
Az "akciónként javasolt pótlás, a gyakorlatban, Kb a 3-5 szöröse kell hogy legyen.
Erre akarsz látni Bizonyítékot.?
Édesanyám él, -nekem ez a legnagyobb bizonyíték. A vízhajtókkal, és az egy szem 600-as pótlással, csináltak neki kb 6-7 betegséget. A szívkiütéses játékot másodszorra megtagadtam 160-s pulzus esetén, helyette két napig 3-5 szem 600-asat kapott. Ez sarlatánság!? Ha az hát legyen? Nem engedtem mesterséges halált és elektrosokkos újraélesztes játékot, csak mert a Tb jó fizet a "mókáért" Bizonyíték, ha egészségügyben vagy, a gyógyíthatatlan félholt embereknek kezdjél káliumot pótolni, pótoltatni. Esetleg ha az "orvoslátogató" boríték vékonyabb lesz.? Erre esküdtek fel a tisztelt doktoraink!!! Vagy nem? A kardiológia és neurológia kevésbé lesz zsúfolt, mellékhatásként! - meg még egy két más terület is így járhat.
Köszönöm a vita és publikálási lehetőséget. Remélem a háttérben kuksoló doktoraink azért vették a "lapot" és az ingyen információt!

" Hol a tagadás lábát megveti,"...

fordulo_bogyo 2020.01.01. 09:34:09

@kiru55: "A vízhajtókkal, és az egy szem 600-as pótlással, csináltak neki kb 6-7 betegséget. "
Miert ment orvoshoz, nem szoltal neki, hogy eleg ha kaliumtablettat szopogat minden betegseg ellen?

kiru55 2020.01.01. 10:29:38

Ha a kronológiát is figyelembe veszed az általam leírtakban, akkor ezt az utolsó megjegyzésedet jobban átgondolod és nem járatod le magad még jobban.

fordulo_bogyo 2020.01.01. 23:44:37

@kiru55: Majd szopogatok en is kaliumot.

kiru55 2020.01.19. 17:44:58

"Miert ment orvoshoz, nem szoltal neki, hogy eleg ha kaliumtablettat szopogat minden betegseg ellen? "
Sajnos ez egy ...trend lett, hogy idősebb korban ha kell, ha nem, mindenkinek, felírják a vízhajtót, mert ...hátha...egy két hivatalos rettegést bedobnak melléje...
Szomszédom, otthon "gazdálkodgató" aranyos néni, kb 90 éves volt...minden indok nélkül(?) elkezdtek vele vízhajtót szedetni, Közben úgy el temették, a a hírét sem tudtam, hogy betegeskedne... Káliumot szopogatni, a vízhajtó mellé(?) falni kellene. !!!
Ez egy félhivatalos cián, arzén kúra.!!! Tb/ nyugdíj költség optimalizálás!!! Mesterfokon! Az internet korában ez már nem hajtható végre kitudódás nélkül!!!
Arra lennék kiváncsi, ki adja ki a kilövési parancsot! és mi a forgatókönyv indoka...
Rehab sorstársamnak, a Valzartán ügy idején elkezdtek vízhajtót szedetni, hátha a szíve megsinyli(!) a magas vérnyomást. Egy sztrókig vitte elsőre, elég jól lebénult, járni azért már tud, de a karjaival fogni alig... Orvoslás, gyógyítás mesterfokon!!!

kiru55 2020.04.11. 17:19:38

Egy kis idő a home office- ban. A káliummal kapcsolt másik topicban. (mérgező-e a konyhasó?...) belinkelt tanulmány szerint. A kálium és a szénhidrát anyagcsere tudományos magyarázata, nagyon sok fontos információt tartalmaz a ezen topic címe szerinti tényekhez. Információimra lejárató válaszokkal kísérletezőknek, javaslom az igényesen közölt tények áttekintését. Aztán a sok betegség tipus azonos okozatai közötti érdekesség, magától értetődik.

kiru55 2020.07.09. 15:16:35

Figyelem: A következő információ szabad! Nem használható fel szabadalomra, vagy, bármilyen tulajdonjoghoz kötött egyéni kezdeményezésre!!!

A megfigyeléseim, tárháza egyel bővült...De lehet nem is egy hanem végtelen elágazása van. Ismerősömnek megtiltottam a vizhajtózást, mint desszert fogyasztást!!! Pár napja kezdett dagadni a bokája, kérdezte mit tegyen? Mondtam neki ha nagyon muszáj akkor vegyen be egyet (furasemid) ,ám a Kálium pótlásról emelt arányban mindenképpen gondoskodjon. Annyire megfogadta pár hónapja, hogy nem merte bevenni! Régebben,egy szlogen beégett a tudatukba, hogy a viz elnyomja a szivet!!! Egyik ismerősünk annyira félt ettől, hogy talán kettesével is ette. 5. infartus után "sikerült" itthagyni bennünket. Dr.P..."kezelgette"(!) Lényegre térve, Cukorszabályozó gyógyszer, néha úgy leviszi a Gl. értéket, 5-6 kérték körülire, akkor már rosszullét lép fel. 7.0 fölött érzi jól magát.
Egy tanulmányban nemrég olvastam, az alacsony Glükóz szint az egész szervezet folyamatait lassítja (!!!) Erre alapozva, az említett, személynek 2 szem szőlőcukrot adtam. A szemem láttára kellett azonnal bevennie!, (ugye ez nem kuruzslás? ) Kb 10 perc után egy kicsit javult az általános közérzete. Hazavittük otthonába. kb. egy óra elteltével felhívott bennünket. Közölte, többször el kellett mennie már WC-re, a boka ödémásodás szemmel láthatóan visszaállt. Tisztelt Betegséggyártók! hány "csontváz fog kiesni még a szekrényből". Mi folyik itt kérem? A cukorbetegség cukorral és Pl, Káliummal (KCL só) gyógyítható. (?) !!! Nem lepődnék meg, ha legtőbb betegség, nagy adag C vitaminnal, KCl sóval, és szőlőcukorral való kezelés hatására szünne meg!!!

Reactor 2022.12.22. 05:44:36

Az Informed-en volt pár ígéretes cikk, de végleges gyógyulást mái napig csak az inzulintermelő sejt-átültetést jelent. Sajnos ezt nem mindenkin végzik el, és úgy tudom, a TB nem állja, szóval az utolsó féknyomos alsógatyája is rámehet a páciensnek.

A jó hír tehát: VAN végleges gyógyulás. A rossz hír: ha nem vagy kőgazdag, rábasztál.

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása