csodasó a Himalájából?

2013.09.30., Szerző: kodpiszkalo

organic-pink-salt.jpgA konyhasó rossz, mert magas vérnyomást okoz. Ja, nem is így van: a szándékosan szennyezett só betegít meg, a tiszta "patikai só" nem ártalmas (?!) Sőt, még ez sem elég precíz: van olyan só, amelyik pedig kifejezetten egészséges, sőt gyógyít. Hallottak már a Himalája sóról?

A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élélmiszer. Különös képességein keresztűl energiaadó,kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Támogatja a szervezet öngyógyító erejét a homeosztázist, ezért a természetes kristálysó mindennemű betegségre pozitív hatással van.
A sóivókúra segítségével mindenkinek lehetősége van egészségessé válni, vagy annak maradni, közérzetét jobbá tenni, a testi és lelki egyensúlyát megtalálni és energiával feltölteni. (...)

Hű_ha. Erős kezdés. 

Sóoldat ivókúra

A kész 26 % -os kristálysó oldatból tegyünk egy teás kanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű pl.: 2 vagy 3 dl. jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel. (a kanál lehetőség szerint legyen fa, porcelán vagy szaru)
Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.
A lehetőség fennáll arra is, hogy a teáskanálnyi 26 % - os sóoldat mennyiséget 1l vízbe téve a nap folyamán igyuk meg. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az az ivókúrát kezdetben cseppenként is adagolhatja mellette a napi víz mennyiséget megnövelve.
Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.
Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos, a pozitív hatás eléréséhez.

Egy teáskanálnyi telített oldatban kb. 3 g nátrium-klorid lehet. Ez valamivel több, mint a felnőtteknek ajánlott maximális napi bevitel fele. Ha ezt megisszuk, akkor érdemes odafigyelni, hogy az ételünkbe már ne túl sok só kerüljön.

Ha meg ettől a dózistól hasmenést kapunk (a kanál anyagától függetlenül) kezdjünk gyanakodni: valami nem stimmel a sónkkal, mert a Himalája só alapvetően nem más, mint kicsit különös színű (rózsaszínes), jól "marketingelt", Pakisztánban (a Himalájától több 100 km-re) bányászott kősó... A karrierje az 1990-es években Németországban kezdődött, ahol egy Peter Ferreira nevű "kutató" csodás hatásaira, egészen különleges összetételére hivatkozva nem kis hasznot generált forgalmazásából. Aztán persze kiderült, hogy ahogy ilyenkor szokás, az egész nem más, mint parasztvakítás: a Himalája só nem is himalájai, 98%-a, csakúgy, mint az európai kősóké, nátrium-klorid, és a maradék 2% sem tartalmaz olyan különleges anyagokat, amitől csodás hatásokat várhatnánk. A kezdeti reklámokban megjelenő "84 komponenst" soha, senki nem tudta kimutatni; a Bajor Élelmiszerbiztonsági Hivatal sem, amely 15 kereskedelmi minta vizsgálata alapján jutott a fenti konklúziókra. Különleges színét pedig egy egészen közönséges anyag, a vas-oxid adja...

A Himalája só azonban máig nagy üzlet, s némi késéssel hozzánk is eljutott. De ahhoz, hogy megvegyék, különleges nevén és színén kívül más is kell: kellőképpen hangzatos ajánlások, tudományoskodó (de rendkívül humoros) eszmefuttatások, valamint a gyógyulás ígérete a legkülönbözőbb betegségekből. A lenti reklámszöveget már ennek tudatában érdemes olvasni. A tételes cáfolat szükségtelen; a szöveg önmagáért beszél. Természetesen a só nem rezegteti meg a szervezetünket, nem oldja fel a lerakódásokat, nem lúgosít, nem szállít áramot az agyba és nem is a szervezetünk "Calgon tablettája". Az ütősebb állításokat kiemeltem, a humorfaktort vigyorgó fejek jelzik... :-)

A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgésmintáját fenntartani.

Humorfaktor: :-) :-) :-)

A sóoldat ivókúra nincs időre behatárolva. Az " ivókúra" szó elvileg itt nem helyes kifejezés, ugyanis a sóoldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk egy egészséges életmód és megelőzés érdekében.
A sóoldat ívókúra hatása:
- sóoldat (sole) egy folyékony nap ill. fényenergia.
- A só azt a hiányzó frekvencia mintát, azaz energiát közvetíti, ami az energia hiányt, így a betegséget megszünteti.
- Felépíti az elektrolit háztartásunkat, azáltal, hogy a vezetőképességet javítja a testünkben. Ami viszont pozitívan befolyásolja a keringést.
- Az idegpályákon keresztül az agyba szállítja az elektromos áramot, így közvetlenül felelős gondolatainkért.

:-) :-) :-) :-) :-)

Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, krónikus fejfájásnál, alvás zavarnál.
- Megindítja a gyomor perisztaltikus mozgását.
- Serkenti az anyagcserét, ezért hat pozitívan az anyagcserezavar okozta betegségeknél.
Pl. cukorbetegség, túlsúly stb.
- Serkenti az emésztést, így segít az emésztési zavarok megszüntetésében.
- Mint egy semleges erő mindig kiegyenlítően hat, mind a túl, mind az alul működéseknél, mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál.
- Kiegyenlítőleg hat a sav-lúg háztartásunkra, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől pl.: hüvelygomba, körömgomba stb.
- A só, mint a szervezetünk természetes "Calgon Tablettája" feltöri a molekula kapcsolatokat, azáltal hogy ionizálja az elemeket. Ezután szervezetünk már képes őket anyagcserébe bocsátani és kiválasztani. Felszakítja a lerakódásokat, plakkot, elmeszesedést, vese illetve epekövet, reumás lerakódásokat , köszvény stb.
- Salaktalanító, méregtelenítő hatású. Szervezetünkből képes "kimosni" a nehézfémeket. A salaktalanítás, méregtelenítés ritmikusan történik. A felszakított salakanyagok okozhatnak egy kezdeti rosszabbodást.
- A só a bőr gyógyírja.
- A kristálysó egy természetes antihisztamin, meglágyítja a lepedéket, segít felszakítani, pl. asztma, hurut stb.
- Erősíti az immunrendszert így segít az allergiás megbetegedéseknél.
- Gomba, csíra és vírus ölő hatású pl. herpesz, hüvelygomba stb.

:-) :-) :-) :-) :-)

- az öngyógyító erők aktiválása,
- bőrbetegségek,
- anyagcserezavarok,
- emésztési problémák,
- mozgásszervi megbetegedések,
- vese és hólyag megbetegedések,
- anyagcserezavar,
Alkalmazás:
- allergia,
- szív és keringési panaszok,
- alvás zavar,
- koncentrációs zavarok,
- stressz,
- bőrápolásra,
- fog és szájápolásra.

:-) :-)  - vagy helyesebben: :-( :-(

Kép forrása: organichimalayansalt.wordpress.com

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr375540173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2013.09.30. 09:38:27

Szerintem a szöveget egy Coelhon nevelkedett ember írhatta, ez -" A só, mint a szervezetünk természetes "Calgon Tablettája" feltöri a molekula kapcsolatokat, azáltal hogy ionizálja az elemeket. "- olyan zseniális hasonlat, hogy bepárásodott a szemem.

Heorogrim 2013.09.30. 14:09:02

De a legjobb mégis a Himalája sószappan, ami a nehezebben oldódó kristályoknak köszönhetően macskakarmolásszerű nyomokat hagy a bőrön. :D

nál 2013.09.30. 14:34:30

"sóoldat (sole) egy folyékony nap ill. fényenergia"

Ehhez még hiányolok némi mûkedvelô etimológiát, amivel egészen mellékesen a magyar nyelv ôsiségét is bizonyíthatnánk, hiszen teljesen egyértelmû, hogy a latin sol szó az ôs-ôs-magyar sólé kifejezésbôl ered.

fordulo_bogyo 2013.09.30. 19:27:03

Kapcsolodo tema, bar nem ennyire vad: felenk szinte minden etelrecept koser sot ir elo kozonseges konyhaso helyett.

Vincente82 2013.09.30. 19:55:46

@fordulo_bogyo: A receptek kiötlőjének nincs véletlenül egy kóser élelmiszerboltja? :D

fordulo_bogyo 2013.09.30. 20:43:26

@Vincente82: Nem semmi ilyenrol nincs szo, egymastol fuggetlenul, sok helyen ez terjed.

avissi 2013.09.30. 22:34:03

Egek, meg kéne keresnem azt a részt Jókainál a Kárpáthy Zoltánban, ahol egy sarlatán Abellinót sókúrára fogja. (Vagy még az Egy magyar nábobban van ez?) Olyan érzékletesen írja le Jókai az egész helyzetet, hogy ezek a másfél évszázados sorok meggyőzhetnek akárkit az ilyen és ehhez hasonló "gyógykúrák" ártalmasságáról.

fordulo_bogyo 2013.10.02. 04:08:14

Az igazsag sougyben itt van:
www.tisztaso.hu/tiszta-so/
vagy megsem? ;-)

Pálfi Orsolya (törölt) 2013.10.21. 14:27:35

Nagyon jó bejegyzés, köszönjük, Ködpiszkáló!

Zb74 2013.11.08. 18:24:00

@fordulo_bogyo: Amerikában szimplán a durva szemű, jódozatlan kősót nevezik kóser sónak:

en.wikipedia.org/wiki/Kosher_salt

andiey 2014.05.28. 12:47:05

@Heorogrim:
nekem is van sószappanom. sarok reszelésre tökéletesen alkalmas, tusolásra kevésbé

TiZ 2014.06.11. 13:08:57

Véletlenül kerültem ide, keresgéltem, mert szeretném bebizonyítani a hívőknek, hogy ez az egész valóban egy nagy-nagy parasztvakítás. Ha az égiek is úgy akarják, holnap kerül rá sor.
Na csá! Holnap jelentkezem.
:-)))

TiZ 2014.06.17. 13:39:10

Na, végül is nem hoztak szuper sót, így csak az általam beszerzett romániai nem finomított sót elemezgettük. A NaCl mellett kb. 10-12 féle ásványi anyagot tartalmaz, szemben a szuper só 84 féle ásványi anyagával. Hát az a lista aztán nem semmi.
Tartalmaz Technéciumot, ami ugye mesterséges radioaktív izotóp. Van ugyan a természetben is ritkán, mert az urán természetes hasadása során keletkezhet, de uránt nem tartalmaz a lista. Furi.
Van benne Prométium, aminek csak radioaktív izotópja létezik.
Végül is, aktívabb lesz az ember ettől a sótól.
Van még benne ón, ólom, higany. Hát ezek azok az elemek, mire nagyon nagy szüksége van a szervezetnek.
Egyébként az egész ásványi anyag lista, legalább is az, amelyiket én találtam a neten, olyan, mintha egyszerűen a Copy/Paste parancsok segítségével készült volna. A természetben megtalálható 92 kémiai elemből 84-et egyszerűen átmásoltak.
Hát nagyjából ennyi.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.06.17. 14:06:50

@TiZ: Klassz, tetszik!! Olvasható lesz ez valahol?

JuhiSanya 2014.08.14. 09:29:12

Kedves Ködpiszkáló!

A Himalája sónál előnyként szokták említeni, hogy ezt a sót nem tisztítják, nem fehérítik segédanyagokkal vagy egyéb módon, természetes állapotában fogyaszthatjuk, ezért talán egészségesebb. Hiába kutattam ezzel kapcsolatban az interneten, nem találtam független információkat. Mi igaz a só tisztításának ártalmairól, illetve arról, hogy valóban jobb-e emiatt a Himalája só?

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.08.14. 09:40:07

@JuhiSanya: amennyire tudom, a kősó tisztítása csupán annyit jelent, hogy feloldják, a nem oldódó részt kiszűrik, majd újrakristályosítják. Nem használnak semmilyen kemikáliát. Ha ez nem történik meg (s ilyen nagyobb szemcsés kősó olcsóbban is kapható a boltokban, olcsóbban, mint a finomított só), a sóban oldhatatlan szemcsék is maradnak. Ennek különösebb előnye s hátránya sincs.

Boginya 2014.10.30. 14:51:56

Kedves Ködpiszkáló!

Én két évvel ezelőtt váltottam Himalája sóra, mert akármit próbáltam addig, egyik só sem sózott "normálisan". Ez volt az első, ami bevált. (Olyannyira, hogy még most is rendre elsózom az ételt. :) Akkoriban én is próbáltam utánaolvasni a különböző sófajtáknak, de Juhisanyához hasonlóan én sem találtam pártatlan vagy tudományos érvelést egyik vagy másik mellett. Szívesen olvasnék egy összehasonlító bejegyzést a különböző sófajtákról és a körülöttük lévő tévhitekről vagy tényekről a blogotokon, vagy valamifajta útmutatást, mennyire szabad készpénznek venni az egyszerű asztali, patikai vagy jódozott sókról szóló rémhíreket.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.10.30. 14:58:25

@Boginya: köszönöm a visszajelzést és javaslatot!
Már volt 2 cikk: kodpiszkalo.blog.hu/tags/konyhas%C3%B3
de lehet, hogy foglalkozunk még a témával!

Boginya 2014.10.30. 15:08:35

Óh, köszönöm, még új vagyok az olvasók között :)

Para79 2015.02.09. 17:20:41

Kedves "Ködpiszkáló"
Nagyon tetszik a véleményed,főként,mert humoros formában akarod elhitetni az emberekkel,hogy mennyire "parasztok"...de hogy idézzelek ez "parasztvakítás"...
Nos...pár ellenérv,ha megengeded...
-Ha már írsz,legalább valami halvány fogalmad legyen az adott témáról....a Himalája egy hegylánc,ami Pakisztánnak is része...Tehát nem több 100KM-re fekszik...ha hallottál már a "K2"csúcsról,ami a föld második legmagasabb hegycsúcsa a Himalája egyik hegységében, a Karakorumban található, az Indiához tartozó Kasmír, valamint a Kínához tartozó Tibet határán. A terület jelenleg pakisztáni ellenőrzés alatt áll...
-Ha ennyire szíveden viseled a só kérdést,illetve azt,hogy ne butítsák az embereket mindenféle hülye marketinggel,akkor miért nem említetted meg a mai konyhasókban található Kálium mennyiséget,illetve miért akarod el bagatelizálni a tiszta nátrium-klorid és a mai konyhasó közti külömbséget?
Hogy melyik hogyan hat az emberi szervezetre?
Egyszóval egy tudatlan,vagy szándékosan az embereket tévútra vezető bábja vagy te is a "rendszernek",akik csupán azért élnek,hogy eladják a gyógyszeripar kemikáliáit.
A "humorosnak"gondolt írásod inkább undorító...a bevett módszer,hogy közröhejt csinálunk abból,ami jobb,ha titokban marad...
Szerintem aki veszi a fáradságot,és utána jár a témának,maga is rádöbbenhet a hazugságodra,és a véleményedet többé szarba sem veszi...----boccs,csak egy vélemény,szép napot!:)

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.02.09. 17:39:57

@Para79: sajnálom, ha a só nem is, de az írás emelte a vérnyomását. Tessék megnézni a térképen, hol van Khewra, a legnagyobb himalájasó-bánya a hegyekhez képest! Lehet, hogy meglepődik.

A mai konyhasókban kb. ugyanannyi a kálium, mint a "himalájasóban", ui. a konyhasó és a ma divatosabb változat egyaránt kiszáradt tengerek maradéka, főbb összetevőik (így a NaCL és KCl) azonosak.

A parasztokat meg, kérem, ne bántsuk. A parasztvakítás szónak semmi köze hozzájuk.

Para79 2015.02.09. 19:44:20

@kodpiszkalo: Nem hiába "Ködpiszkáló" a nick neved,hiszem te eleve ködben járkálsz.Ugyanis szó nem volt Khewráról,csak Pakisztánról.
2:A K2-es csúcsot én nem,mint sóbányányát,csupán tájékozódási pontot jelöltem meg.
3.: Hogy a két só fajta milyen arányban tartalmaz a nátrium kloridon kívűl egyéb anyagot,azt bizonyítani kéne...én egy Németországban vásárolt átlagos konyhasót tartok a kezemben,ennek összetevői:
-Natrium fluorid:31g---18%
-jód:2000J---27%/g
-és csupán 55%-a bányászott tiszta só..
Ha ennek tükrében nézem,akkor talán van valami külömbség a Himalája só 99.8%tiszta nátrium klorid összetétele,és a kereskedelmi forgalomban kapható konyhasók között.
De ha tiszta a leked,akkor miért nem beszélsz a kálium,nátrium fluorid,jód emberi szervezetre gyakorolt káros hatásairól?
4.:Ha minden só a kiszáradt tengerek maradéka,akkor megértéssel fordulok a Biblia felé,hogy Noé idejében minden élet elpusztult,hiszen ezek szerint a Himalája is víz alatt állt.
De akkor az akkora sóbányák,mint a parajdi...annak mennyi ideig kellet víz alatt állnia.
Továbbá kérdezném azt,hogy azok a sóbányák,amik a hegyek belsejében vannak...mint például Parajdi,ami egy 1.2KM X 1.4KM sótömzsöt foglal magában,az szerinted mennyi ideig állhatott tengervíz alatt,hogy ekkora mennyiségű só lerakódjon belőle?
Egyébként,ha úgy gondolod,hogy minden só(natrium klorid)csupán a tenger hagyatéka,akkor kérdeznélek,hogy a bányászott kősó az mi a fuck?
5.:Még hiányolom az összevetést a mai konyhasó és a tiszta natrium között...hogy te,mint "Doktor":) hogy magyarázod a Kálium,nátrium fluorid és a jód szükségességét a mai étrendünkbe...?
Ui:Nem utállak,és nem is haragudj a véleményemért,de van az a csoport,ahová besorollak...lehet én nem vagyok normális,lehet te...de ha szépen megkérhetlek,pozíciód alapján légy felelőss...Ha pedig ezt nem teszed,menj a pi..ába..:D:D:D

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.02.09. 21:00:50

@Para79: még mielőtt indulnék, megjegyezném, (2) hogy az a tény, hogy a K2 Pakisztánban van, nem jelenti egyúttal azt is, hogy a "Himalája sót" a Himalájában bányásszák (mint jeleztem, a legnagyobb bánya kb. 300 km-re van a hegyektől).
(3) Ha arra céloz, hogy egy német só 18% NaF-t és 27% jódot tartalmaz, akkor tartok tőle, itt valamilyen komoly félreértés lehet. Nem hinném, hogy ilyen só létezik. Kérem, fotózza le a csomagolást, mert vagy sajtóhibáról, vagy félreértésről lehet szó.
(4) Hogy vitatkozhassunk, szükséges lenne egy közös nevezőre. A kősó keletkezéséről például általános iskolai, középiskolai szakirodalmat javaslom kezdésnek.
(5) Ugyanez a helyzet a biológiai, kémiai dolgokkal. Mielőtt elkezdünk vitázni, érdemes utánanéznie, mi a különbség a tiszta nátrium és a nátrium-klorid között.

A blogon szereplő írások úgy készülnek, hogy egy középiskolai szintű természettudományos műveltséggel rendelkező olvasó megértse azokat. Ha ez a tudás hiányzik, nem baj: számos könyv, internetes forrás elérhető a homályos részek tisztázásához. Az azonban szerintem nem jó stratégia, ha az ismeretek hiányát nagy hanggal, sértésekkel kompenzáljuk

Para79 2015.02.09. 21:12:45

Értő olvasás 1, De megértelek,és fel is adom,mert fáradt is vagyok,meg kedvem sincs a kákán is csomót kereső emberekkel vitatkozni...pachee...maradjunk meg abban,hogy egyed a konyhasót,én meg eszem a parajdi/himalája sót....egészségedre,csü...:)

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.02.09. 21:16:01

@Para79: ha értő olvasásból egyest kaptam, majd egyszer, ha kipihente magát, magyarázza el, miért is... De ugyanezt megteheti más is, aki a kommenteket olvassa.

fordulo_bogyo 2015.02.11. 17:31:23

@Para79:
Egeszen biztosan nincs ilyen osszetetelu so sehol a vilagon!

"-Natrium fluorid:31g---18%
-jód:2000J---27%/g
-és csupán 55%-a bányászott tiszta só.."

1. ez halalos mereg lenne, minden fogyaszto meghalna tole

2. a 31g = 18% aranybol az jon ki, hogy 172g -os (vagy 0.379 fontos, vagy 6.1 uncias csomagrol lenne szo) Normalis? Arusitanak valamit is pont 172g-os gyari csomagolasban?

3. 27%/g - ez ertelmetlen, valamit elirtal es/vagy felreolvastal itt is

4. eddig csak 98% van meg, mi az eltitkolt 2%
==============================

"hiányolom az összevetést a mai konyhasó és a tiszta natrium között"
A mai konyhaso az NaCl, kemény, rideg anyag, kristályai kocka alakúak, ütésre síkok mentén törnek, kisebb kristályokra.
Ionrácsát pozitív nátrium(Na+) és negatív klorid(Cl−) ionok alkotják. Minden pozitív iont hat negatív ion, és minden negatív iont hat pozitív ion vesz körül. Kristálya kifelé semleges töltésű.
Vízben jól oldódik.

A tiszta natrium az alkálifémek közé tartozik. Elemi állapotban ezüstös színű, lágy, jól nyújtható könnyűfém. Égetéskor a lángot sárgára festi. Reakcióképessége nagy, a vízzel rendkívül heves reakcióba lép, a levegő oxigénjével érintkezve gyorsan oxidálódik, ezért inert körülmények között kell tárolni.

lactoveGAYATRI 2016.03.30. 15:37:49

@belekotyogok: Nekem is Klotyelló jutott róla eszembe. Kb. olyan szintű, mint amit csak úgy poénból, ennek a színvonalnak a kifigurázására találtam ki: "áldást táncoltat a gyomorral".

lactoveGAYATRI 2016.03.30. 15:40:38

@Heorogrim: Én is megjártam vele, anyám rám tukmálta tinikoromban a mitesszereim ellen és nem segített semmit: a macskakarmolások nekem is megvoltak, sőt, a szappanon is látható volt, mint oldódik a vízben...

lactoveGAYATRI 2016.03.30. 15:46:29

Köszönöm, kedves Ködpiszkáló(k)! A vas-oxidra, ami a Himalája-só színanyaga, azonban még rákérdeznék: az sem számít tápanyagnak? Mert az oké, hogy a vas annak számít, de az oxidja?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2016.10.08. 02:34:34

„Különleges színét pedig egy egészen közönséges anyag, a vas-oxid adja..”
Ez az!
Én vashiányos vagyok, akkor ezentúl ezt fogom enni.

Zb74 2016.10.10. 11:17:31

@Kara kán: Mondjuk, a marhahús meg a máj finomabb, és többet is meg lehet belőle enni, de te tudod.

zetevar 2017.11.26. 15:19:08

@Para79: Jesszusom! A Karakorum nem része a Himalájának!!! Egy teljesen külön hegység. Ezt a marhaságot honnan szedted?

zetevar 2017.11.26. 15:25:00

@Para79: Bocs, talán az Eurázsiai-hegységrendszerre gondoltál, amelyiknek valóban mindkettő a része, de ettől még két különálló hegységről van szó.

Kovacz Lojzi 2017.11.26. 22:45:24

@fordulo_bogyo: Nem. Az igazság abban van, hogy ha elhiszed kilóját 460 forintért veheted meg. Ez minden sónál többe kerül. De ha elhiszed, megveszed...

fordulo_bogyo 2017.11.26. 23:38:07

@Kovacz Lojzi: ???
Bocs, nem ertelek, kifejted?

Kuvik79 2019.04.24. 20:57:11

A szokványos só nem ízlik, a himalájai igen, másnak érzem, tisztábbnak. Más nem érdekel.

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása