saját vizét issza vissza?

2012.12.09., Szerző: kodpiszkalo

rtrp.gifAki azt hiszi, hogy az alternatív terápia kifejezés még nem járatódott le eléggé, az biztosan nem hallott még a vizeletterápiáról. Nem, nem a vizeletkiválasztással kapcsolatos betegségek kezeléséről van szó, hanem a kezelést a vizelettel végzik, közelebbről a vizelet szájon át történő alkalmazásáról (=megivásáról) van szó. A jámbor érdeklődő még akár komolyan is vehetné a dolgot, ha csak abból indul ki, hogy egy magát pszichológusnak tituláló (ergo középiskolát, egyetemet végzett, biológiát, élettant tanult) egyén honlapján olvassa mindezt.

A vizeletterápia, latinul uroterápia (amelyről Magyar László András kitűnő és élvezetes Különös gyógymódok kislexikona c. művében részletesebben is olvashatunk) a saját vagy idegen vizelettel belsőleg vagy külsőleg végzett ősi, a világ számos részén, nagyon sok betegség kezelésére alkalmazott gyógymód. Többek között olyan, a maguk idejében gyógyíthatatlan betegségek esetén is alkalmazták  (sikertelenül), mint a halálos torokgyík (amely ma már a védőoltásoknak hála eltűnt), a malária, vagy a C-vitaminhiány miatt kialakuló skorbut. A vizeletet Galénosz is ajánlotta kezelésre, de a 18. század közepére a terápiás alkalmazás visszaszorult. A 20. század elején John W. Armstrong javasolta újra a vizelet alkalmazását, de már csak a saját húgy fogyasztását ajánlotta. Napjaink reneszánsza az 1980-as évek Amerikájából indult, Bartnett és Adelmann természetgyógyászoknak "köszönhetően". Sajnos, hazánkba is eljutott, és többek között a már fent említett, az alábbiakban elemzendő honlap népszerűsíti ezt az egyidejűleg abszurd és perverz gyógymódot. Lássuk, miről is van szó:

A vizelet terápia valószínűleg az egyik legrégebbi, ha nem a legősibb módja a betegségek gyógyításának.
A vizelet nem más, mint a vesék által folyamatosan megszűrt vér. A vizelet nem mérgező, hanem steril, megszűrt vér, csak akkor szennyeződhet be amikor elhagyja a testet és a nemi szervek esetleg nem tiszták., vagy az edény, amibe a vizeletet felfogják, szennyezett. A közvetlenül a hólyagból származó vizelet olyan steril, hogy akár sebek kitisztítására is alkalmas. A vizelet a legelső íz, melyet életünkben először megízlelünk az anyaméhben. Mindannyian, mielőtt megszületünk, emésztőrendszerünknek az első lökést a vizelet adja. A vizelet az első csepp, amit testünkbe fogadunk, még az anyaméhben, de a vizelet a második csepp is, mégpedig szűrt vizelet - az anyatej. A mell körülbelül 20 liter vért szűr meg 1 liter anyatej előállítása során. Hát nem egy csodálatos biokémiai üzem az emberi test, hogy képes a piros vérből sárga vizeletet és fehér tejet előállítani.

Bizony, csodálatos üzem, de minden csodálatos üzemnek vannak selejtjei, melléktermékei. Az anyatej azonban nem melléktermék, előállításának célját talán nem szükséges részletezni. De a vizelet és a széklet bizony az (ezekben választódnak ki a szervezet számára szükségtelen, esetenként mérgező anyagok, gyógyszerek lebontásai), és a legtöbb normális ember nem csak ilyen megfontolásból nem eszi/issza meg, hanem mert undorodik is tőle. Joggal. 

Valószínűleg már mindannyian vásároltunk más emberek, állatok vizeletéből, és fel is használtuk azt. Például ezek a gyógyszerek tartalmaznak vizeletet: Pergonal termékenységet befolyásoló gyógyszer, Ureaphil - vízhajtó, Urocine vagy Panafil - fekélyekre, égési sérülésekre, Amino-cervix - méhnyak problémákra, Premarin - ösztrogén pótló, Metrodin - ösztrogén emelésére szolgáló hormonkészítmény.
A "vizelet-piac" éves forgalma több, mint 500 millió dollárt tesz ki.
A vizeletkivonatokból készült gyógyszerekkel az a probléma, hogy a vizelet kivételével mindegyik káros mellékhatásokkal bír. A fenti néhány tényt figyelembe véve, nem lenne mégis bölcsebb dolog, ha mindenki a saját vizeletét használná, amelynek összetevői tökéletes egyensúlyban vannak, steril, mindig friss, és mindenben megfelel az egyén pillanatnyi igényeinek, s ezen felül teljesen ingyenes?

Van benne némi igazság és jó adag csúsztatás. Az igaz, hogy egyes hormonkészítményeket vizeletből állítottak, állítanak elő, de ezek a tisztított vegyületek nyilván nem azonosak a vizelettel. Így a vizeletpiac kifejezés is eléggé megtévesztő, csakúgy, mint az az alaptalan feltételezés, hogy az ártalmas gyógyszerek helyett előnyösebb lenne a saját vizelet fogyasztása.

A vizelet körülbelül 2,5% karbamidot tartalmaz, és széleskörűen felhasználják kozmetikumok készítésénél, mint hidratáló anyagot. A hölgyek nagyon sok pénzt fizetnek ezekért a krémekért, ahelyett, hogy a saját vizeletüket használnák fel. Sok szépségkirálynő és szex-szimbólum köszönhette bőrének selymességét a - titokban - bőrébe dörzsölt vizeletnek.

Ízlések és pofonok. Ha már karbamid, én maradnék egy olyan terméknél, amely vizeletet azért nem tartalmaz.

Hogyan hat a vizelet terápia
Hatékonysága nem hasonlítható össze egy gyógyszerrel.
A vizelet egy információs forrás a szervezetben fellelhető betegségeket illetően, más szóval a szervezetben végbemenő változásoknak egy igen pontos lenyomata. Testünkben lévő víz minden információt rögzít, ezért a testvizünkön keresztül nagyon jól hatnak a hangtálakkal, kristályokkal végzett rezgésterápiák.
Mivel a vérünk amelyből a vesénk vizeletünket kiválasztotta, végig haladt, keringett egész testünkön, minden információval rendelkezik a folyamatokról, melyek bennünk zajlanak.
Ezért mikor a vizelettel együtt a benne lévő információ is áthalad torkunkon, az ott lévő apró kis érzékelők elemzik azt, és ezek után aktiválódik immunrendszerünk a betegség legyőzése érdekében. Tehát a betegség természetének megfelelő immunválasz az agyból érkező jelzések hatására jön létre.

Ez úgy butaság, ahogy van. De tovább is van:

Ennek bizonyítékai:

1. Ha a vizeletet katéterrel juttatják be a gyomorba (akár egy hónapig tartó kezelés), a vizelet terápia semmilyen eredményt nem hoz.

2. Az a tény, hogy a vesében, a hólyagban és általában a vizelet kiválasztó szervekben a vizelet jelenléte ellenére is kialakulhat rákos megbetegedés, azt bizonyítja, hogy az emberi testen belül a vizelet puszta jelenlétével nem gyakorol közvetlen hatást a daganatos sejtekre. De amint ugyanezt a vizeletet a beteg a száján keresztül juttatják be szervezetébe, a rákos sejtek szaporodásának csökkenő mértéke, vagy magának a daganatnak az eltűnése figyelhető meg.
3. Abban az esetben, ha a vizeletet nem nyelték le, csak gargalizáltak vele, a hatás azonos volt a vizeletivásnál tapasztalttal.
4. Amennyiben közvetlenül a vizelet megivása után a betegek tiszta vízzel gargalizáltak, a vizelet kúra semmilyen hatást nem fejtett ki.
5. Az interferon, a vizeletben található sok-sok bioaktív hatóanyag egyike, a sajátvizelet - terápia során megfigyelthez hasonló eredményt produkál, mivel ebből is csak elenyészően kis mennyiség bevételére van szükség ahhoz, hogy az agyat a szervezet gyógyításához szükséges információval ellássa.
Laboratóriumi kísérletek során megállapították, hogy a nemzetközileg elfogadott és alkalmazott 100 Ne. Interferon adagjának mindössze egy százezred része - szájon keresztüli bevétel esetén - elegendő ahhoz, hogy ugyanazt a hatást fejtse ki mint egymillió egység interferon injekció formájában.
Fentieket figyelembevéve feltételezhetjük, hogy az érzékelő sejtek, melyek a szervezetben a pillanat törtrésze alatt végbemenő változásokat is észlelik, képesek is ezeket a változásokat teljes kontroll alatt tartani, amennyiben a vizeletből érkező megfelelő információ erre készteti őket. Ezek a sejtek a szájüregben és a garatban találhatóak.
Amint a vizelet a szájüregbe kerül, az érzékelő sejtek értékelik és továbbítják a megfelelő információt az agyba. És fordítva, az agy beindítja a cytokinokat termelő mirigy működését, amely az immunrendszerre szabályozó hatást gyakorol.
Az agy az internuklein-X és más enzimek előállításával cytokinok termelődését idézi elő, ami a szervezetben fennálló betegségek gyógyulásához vezet.

Ez szintúgy teljes butaság, parasztvakítási célból 1-2 szakkifejezéssel megspékelve.

A vizelet terápia megkezdése
Különbözőek vagyunk, más az életmódunk, étkezési szokásaink, stressz tűrő képességünk, s ennek megfelelően minden ember adott pillanatban termelt vizelete is eltérő, egyedi és megismételhetetlen. Így van ez jól, hiszen annak az embernek a hólyagjában éppen összegyűlt vizelet pontosan azokat az összetevőket tartalmazza, melyek számára az adott pillanatban, személyre szabottan a legtökéletesebb gyógyszernek számítanak.

A valóság az, hogy az ember hólyagjában éppen összegyűlt vizelet pontosan azokat az összetevőket tartalmazza, amelyek kiürítése adott pillanatban szükséges. Így például ha valaki épp antibiotikum-kezelésben részesül, akkor az antibiotikum lebontástermékeit, ha kábítószert használ, akkor annak bomlástermékeit, és így tovább.


Amikor elkezdjük a vizeletterápiát, törekednünk kell arra, hogy jó minőségű "gyógyszert" állítsunk elő magunk számára, és, hogy agyunkat csupa kellemes és jó gondolattal töltsük meg. Testünk 70-80%-a víz, fontos, hogy milyen vízkristályokat hozunk létre magunkban gondolatainkkal, szavainkkal.

Ez tényleg fontos. A vízkristályt általában jégnek nevezzük, és nem gondolatokkal, hanem fagyasztással készül. De mi köze mindennek a vizelethez?

A vizeletterápia alkalmazásának több módja van: reggeli első vizelet középső részének fogyasztása, masszázs vizelettel, homeopátiás vizelet fogyasztása.
A terápia megkezdése előtt konzultáljon orvosával, bár ennek nincs olyan nagy jelentősége, mint egyéb hagyományos vagy modern gyógymód alkalmazásánál.

Praktikus információk, fontos figyelmeztetés. Ha mindenáron bele akarunk kezdeni a vizeletterápiába, akkor tényleg célszerű kihagyni az orvost, mert 100%-os eséllyel megpróbálna lebeszélni.

A vizelet ivása: A vizelet gyűjtésére használjunk egy tiszta üvegpoharat. Az első néhány ml-t - amely a húgycsövet kitisztítja - valamint a vizelet utolsó néhány ml-ét ne használjuk fel. A középsugaras vizeletet fogyasszuk el éhgyomorra és utána legalább fél órán át ne együnk és ne igyunk. A reggelenkénti egyszeri vizelet fogyasztása csak arra elég, hogy fenntartsa az egészséget, beteg embereknél komolyabb kúrát kell alkalmazni.
Cseppek a nyelv alá: A vizeletcseppeket a reggeli első vizelet középső részéből egy szemcseppentővel tesszük a nyelvünk alá. Első nap 1 - 5 cseppet, második nap 5 - 10 cseppet, napjában kétszer, reggel és este. Ezt az adagolást a tényleges panaszok megszűnéséig érdemes fenntartani, vagy szükség esetén növelni is lehet.
Gargalizálás: A gargalizáláshoz friss vizeletet használunk, majd egy idő után kiköpjük. A szájban fellépő fertőzés, fogágy gyulladás, fogfájás vagy torokgyulladás esetén a vizeletet tanácsos akár 20-30 percig is a szájban tartani.Irrigálás: Hüvelyi és húgyúti fertőzések, betegségek esetén a vizelettel történő irrigálásnak gyógyító hatása van, megszünteti a nehéz vizelést is.
Bedörzsölés: Bőrbetegségeknél, ekcéma, pikkelysömör, korpa stb.
Lábáztatás: lábujjak közti kipállás, ekcéma, láb vérellátásának fokozása, hólyagproblémák. Erre a célra alkalmas a friss és a régi (4 napos, felmelegített) vizelet is.
Ülőfürdő: nemiszervi és végbél probléma (pl. aranyér) Friss közép sugaras összegyűjtött vizeletet kellő hőfokra melegítünk és beleülünk. Keverhetjük pásztortáska, körömvirág és cickafark teákkal is. De lehet felváltva alkalmazni a vizelet és a gyógyfüves fürdőt.
Szemfürdő, szemcsepp: Friss vagy felforralt régi vizelettel (esetleg vízzel hígítva) lemossuk a szemeket vagy belecseppentünk. Hosszabb időn keresztül alkalmazott szemfürdő javíthatja a látást.
1. Májbetegség: Összenyomkodott nyers gyömbért áztatni 5 percig a vizeletbe, majd meginni.
2.Vesebetegség: Vizeletbe Zsurló forrázatot tenni.
3. Hasnyálmirigy (cukorbetegség): Vizelet + 1 dl kecskerutafű és áfonyalevél forrázat + csalángyökér főzet.
4. Bőrbetegségek: 1 dl vizelet + 1 csipetnyi kurkuma belsőleg
2 dl vizelet + 1 ek. Kurkuma + 0,5 dl ghi + kiskanál méz külsőleg
5. Gyomor és bélbetegségek: 1 dl vizelet + 1 dl nyers kókuszlé
6. Rák és májgyulladás: lépes mézből előállított propoliszt vizelettel keverve fogyasztani (Nakao japán kutató)

Itt lett hányingerem. Mondanom sem kell, hogy a fent leírtak tökéletesen obskurus, a mai tudásunk alapján teljességgel elfogadhatatlan és alaptalan ajánlások. A vizeletterápia hasznát semmilyen betegségben nem igazolták, épp ezért alkalmazása kerülendő. Ha valakiből hiányzik a vizeletfogyasztással szembeni természetes undor, gondoljon arra, hogy a vizelet a szervezet számára fölösleges és káros anyagok kiürülésének egyik fő útja!

Gyógyulási krízis
Néhány embernél gyógyulási krízis tapasztalható. Állapotuk átmenetileg romlik, mielőtt a javulás bekövetkezne. A hagyományos gyógyító módszerek alkalmazása esetén ez teljesen normálisnak tekinthető, és ilyen esetekben, azt tanácsoljuk, hagyja abba a beteg a terápiát egy rövid időre, majd néhány nap elteltével, kezdje újra, egészen kicsi, napról napra emelkedő dózissal.
KONZULTÁCIÓ TERAPEUTÁVAL!!!
Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző étkezési szokásokkal, és szervezetünk ugyanazon dologra különbözően reagálhat. S van, hogy egy kezelés, vagy gyógyszeradag megfelel az emberek többségének, de az nem jelenti azt, hogy mindenkinél egyforma módon működik, azonos hatást vált ki. Egy új terápia bevezetésekor a hatóanyagok kezdetben kismennyiségű adagolása megoldja, vagy legalábbis csökkenti az eleinte tapasztalható nehézségeket.

Fellépő gyógyulási krízis tünetek
Köhögés, nátha: Reakció a légutak fokozott váladék kiválasztására.
Általános erőtlenség: a fokozott méreganyag kiválasztás következménye. Sok pihenés, ésszerű diéta.
Láz: Jele lehet, hogy a szervezet elkezdte a méreganyagok elégetését, kiürítését.
Laza széklet: Eleinte hasmenés előfordulhat.
Bőrkiütés: A kúra 3-7 napján pattanások, bőrkiütések jelenhetnek meg a bőrön.
Hányás: Lehet a szervezet első reakciója a vizelet ivásra, de ennek kiinduló pontja nem a gyomor, hanem az agy.
Helytelen étkezés, de főleg betegségek – láz – epeproblémák miatt a vizeletnek kellemetlen szaga és íze lehet. Könnyebb meginni, ha esetleg vízzel keverjük.
Máj-szív-vesebetegségek! A kúra megkezdése előtt feltétlen konzultáció a terapeutával!
Terhes nők! Első, reggeli vizeletből nem ihatnak. Először tea, tej, víz fogyasztás. Csak híg világos színű vizelet alkalmas a számukra.

Nocsak, veszélyek is vannak? Az állapot átmenetileg romlik, mielőtt javulna. De mi garantálja, hogy javulni fog? Mert a vizeletivás biztosan nem. A felsorolt tünetek nem a gyógyulási krízis velejárói, hanem a "kezelés" ártalmas hatásainak következményei lehetnek. Ha bárki ilyent tapasztal, nem a "kezelést" elrendelő "terapeutával" konzultáljon, hanem egy orvossal!

Epilógus:

A honlap gazdájának Facebook profilja az alábbi iskolák elvégzését sorolja fel:

gnglmnk.JPG

Kérdés, hogy mindez feljogosítja-e a honlapon felsorolt számos terápia végzésére (nevezheti-e egyáltalán pszichológusnak magát?), mint ahogy az is, hogy a tevékenység felügyeletét mely szervezet, hatóság látja el (mint láthattuk, erre szükség lenne). A kérdésre válasz az ÁNTSZ-től, a Magyar Orvosi Kamarától vagy a Magyar Pszichológiai Társaságtól érkezhet.

A kép forrása: http://paraisodelasalud.org/5ocongreso/mision_en.html 

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr804954497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2012.12.09. 10:00:22

"A vizelet nem más, mint a vesék által folyamatosan megszűrt vér." - akkor egyenek sz@rt, mert az meg a belek által megszűrt étel...
nem tudom, hogy meglepődne a t. terapeuta, ha mondjuk vérátömlesztésnél kapna egy zacsek vizeletet infúzióba, mondván, hogy ez jobb, mint a vér, mert már egy vese megszűrte....

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.09. 11:21:19

Lényeg a lényeg, a vizeletünkben pont az van, ami már előzőleg is megvolt a szervezetünkben, de annak nem volt semmi szüksége nem volt rá rá (leginkább mert káros). Leszámítva a vizet, tehát hha nem tudunk vízhez jutni (mondjuk sivatagban), akkor bátran desztilláljuk és fogyasszuk vízpótlás céljából :)

BiG_ 2012.12.09. 12:16:27

"A vízkristályt általában jégnek nevezzük, "
Nem éppen. A víz nem "csak" h2o, hanem vízmolekulák összetett rendszere, amik a hőmérséklettől függő formákat alkotnak, plusz az oldott anyagok is befolyásolják. Mindezt folyékony állapotban.
Ezért is lehetséges, hogy a 70 fokos víz előbb fagy meg, mint a 20 fokos. Más a molekula-alakulata, könnyebben rendeződik fagyott állapotba. Nem véletlen, hogy a 4 fokos víz sűrűbb, mint a 3 fokos vagy az 5 fokos.

Amúgy a vizeletet (persze erre csak az egészséges a jó!) sebfertőtlenítésre lemosás formájában használták régen vidéken. Sikeresen. Ugyanis még a tiszta kútvíz is sok baktériumot tartalmaz, ezzel szemben az egészséges vizelet steril!

Mondjuk iszogatni nem biztos, hogy jó, pláne a táplálkozásunk miatti szennyezés miatt. De Tibetben használják a napi első vizeletet meditációhoz, mert abba olyan anyagok vannak, amiket az agy választott ki az alvás beindításához, így a relaxáció elmélyítéséhez alkalmas. Mondjuk arrafele nem esznek e-betűs anyagokkal szennyezett kajákat.

2012.12.09. 12:34:15

Én is hallottam, hogy az arcra paskolás állítólag NAGYON jó. Nem próbáltam, de egy kicsit úgy érzem, hogy a posztíró nagyrészt az undorától indíttatva ír, meg se próbálva utánajárni az egyes állítások igazságtartalmának. Természetesen a rákgyógyítás, gondolattal kialakított vízkristályok stb. baromság.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2012.12.09. 13:17:21

@canahari: mely állítások igazságtartalmának kellene utánajárni? Az nem elegendő, hogy egyetlen orvosi szakkönyvben egy szó nincs erről a módszerről, csak történeti munkákban?

2012.12.09. 13:32:18

@kodpiszkalo: olvasd el még egyszer BIG_ hozzászólását illetve az enyémet, és akkor talán sikerül kitalálni, hogy melyik állításoknak kellett volna kicsit bővebben is utánajárni. Nem azért, persze jogod van olyan posztot írni, ami nem is _akar_ körbejárni egy adott témát, csak kicsit kevésbé értékes így, szerintem. Attól függetlenül, hogy undorító stb., és népszerűsíteni nem kell, BIG_ is írt valamit, amiről szinte mindenki tud (sebmosás a steril vizelettel), meg én is írtam valamit, amiről sokan tudnak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.09. 13:39:05

@canahari: :x

no igen...
épp itt olvastam valakitől, hogy a: "vita feltétele, hogy mindkét fél tájékozott legyen a témában."
úgy látszik posztírásnál ez már nem feltétel :((

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.12.09. 15:21:21

Nagyanyám mindig azt mondta, hogy ha a hidegben kirepedezik a bőr az ember lábán, rá kell pisilni és elmúlik. És basszus, tényleg. Nincs az a krém (illetve biztos van, csak még nem találkoztam vele) ami ilyen gyorsan és jól hatna. De azt meg ne kérdezzétek tőlem, hogy mi a pontos működési mechanizmus, mert fogalmam sincs. Mondjuk a grószmuter azért biztos nyakon vágott volna, ha megpróbálom meginni (:

_Wasp_ 2012.12.09. 15:53:48

hehehe vannak ezek a húgy-ivó, beteg gyereket sámándobbal gyógyító, fejükön drótpiramist tartó emberek, ők a kedvenceim :)

"bizonyítsd be, hogy nincs igazam"

Nem annak kell bizonyítania, aki állít valamit?

Ennyi erővel bizonyítsd be, hogy nem vagyok űrlény :)

Anatómus 2012.12.09. 16:20:17

Meleg Sándor, Molnaerik, egyetértünk!
Na kérem...
Természetesen jó a steril vizelet a lemosásra, de aztán a levegőn bomlani kezd, bűzös lesz.
Természetesen jó a vizelet a hidegtől kirepedezett vagy kicserepesedett bőr ápolására, mert az ureát (karbamidot) tartalmazó sebhintőpor, krém, body lotion, tusfürdő is jó! Kovácsné látogasson el egy drogériába és nézze át a kézkrémek polcát, rengeteg ureás termék van bio és nem bio kivitelben :-)

A reggeli vizelet hosszabb ideig gyűlik a húgyhólyagban, ezért alkalmas a vizeletvizsgálatra inkább, mint a frissen leadott vizelet. De nem a kiszűrt gondolatok úszkálnak benne:-) Ettől még lehet meditálni vizeletivás előtt, után vagy helyett is.
A vizeletivásban hinni kell és akkor (placebohatás - érdeklődőknek ajánlom utánaolvasni: nucl. accumbens) hatni fog, mint szabadon választva bármi hasonló terápia (Ehhez tessék a "Minden doktorságot csak ebből késértek" c. facsimile kiadást lapozgatni).

Kedves BIG és hitsorsosai:
Természetesen a víz csak H2O, ez a képlete, ezt felesleges szemforgató áltudományossággal vitatni. Persze a mai világban nem a tudás, hanem a rámenősség számít. Egyébként hetedikes iskolás (kémia) anyagot cáfolni igen nagy gáz. Pláne ha valaki terapeutaként akar sok pénzt kiszűrni a páciensei zsebéből. De lehet, hogy abban a természettudományos műveltség inkább gátló tényező, mert nem lehet áligazságokat kritikátlanul puffogtatni.

Továbbá, ami a vízben még benne van, az vagy oldódik, vagy nem, de az a keverék vagy oldat már nem a VÍZ, csak egy keverék, vagy vizes oldat.

Továbbá, 101,3 kPa nyomáson a víz olvadás/fagypontja 0 celsius fok, és ne alakuljanak ki a klasszikus értelemben vett KRISTÁLYOK, mert a sejteken belüli kristályosodás sejtelhalást okoz. Ezért nem lehet(ne) lefagyasztani a mégoly jól fizető gazdag mecénásokat a jövőbeli újraélesztés reményében (v.ö. Krionika, Robert Ettinger, Han Solo) mert jelen tudásunk szerinti technikával a sejtek szétfagynak és nincs olyan krioprotekció, ami mindezt megakadályozná.

Egyébként aki akar, igyon csak vizeletet, de Hofival szólva :"Csak ne legyen kötelező!"

Dr.Bio74 2012.12.09. 16:28:24

@Anatómus:
Köszi, én is neki álltam egy hasonló kommentnek, de aztán töröltem, azzal a felkiáltással: " Minek álljak le ilyen szintű vitába ?".
A különböző vízkristályokhoz azért hozzátenném még, hogy a víz kristályosodását jelentősen befolyásolják az esetleges alkotókon és a hőmérsékleten, túlhűtés mértékén stb. kívül még a domináns kristálynövekedési irány is amelynek köszönhetően az amúgy amorf szerkezet igen szép formákat alakít ki a természet, de hogy jön ez az élő emberi szervezethez?

Szűcslaci 2012.12.09. 16:56:24

Egyesek vizeletet isznak, mások Gáspár Győzőt, vagy Megasztárt néznek...bár lehetséges, hogy vannak átfedések, sőt.

lüke 2012.12.09. 18:10:16

döbbenet( csak középkor elötti orvostörténeti könyvekböl ismertem)
elmeorvossal konzultáljon!
kiválasztás szerve a vese, s amitöl megszabadulunk arra valóban nincs szükség
(másik nagy kedvencem a lúgosítás állandó pH-nál:
pH 2-gyomorban, pH 7,4-7,5 a vérben,
lúgosítani a vizeletben kell, foszfát kö esetén, és lehet)

BiG_ 2012.12.09. 20:49:42

@Anatómus: No, kezdem azzal, hogy ne személyeskedj, mert ezzel csak a pökhendiséged igazolod, igazad még nem lesz.

Én nem mondtam, hogy a víz nem H2O. Hogy ezt hol olvastad tőlem...

Nézz utána, hogy az a bizonyos H2O milyen szerkezetekben fordul elő a folyékony vízben. Az azért még megvan, hogy bipoláris molekula? A hidrogénkötésről hallottál? A víz fura fagyási tulajdonságai és a sűrűségi furcsaságai ismertek előtted?

De íme, olvasnivaló: www.sg.hu/cikkek/72374/kettos_szerkezet_a_viz_rejtelyenek_kulcsa

Én nem javasoltam a vizeletivást, nem vagyok "hívő". A tibeti szokást leírtam, a magyarázatát is, amit orvosilag is lehet igazolni. A reggeli vizelet tartalmaz olyan molekulákat is, amiket az agy alvásközpontja választ ki és a szervezet megszabadul tőle. Ugyanúgy, mint pl a felesleges hormonoktól, vagy a fogamzásgátlótól is. A fogyasztásának okát is leírtam, hogy az ottani boncok miért teszik. De nem mondtam, hogy nekünk is ezt kéne tennünk, vagy az milyen jó is lenne.
Nem írtam semmi ilyesmit.

A nagy arcoddal beégtél, gratulálok.

Bobby Newmark 2012.12.09. 21:26:01

@BiG_: A víz bipolásrissága, fura fagyási tulajdonságai és a sűrűsági furcsaságai SEM teszik igazzá azt az állítást, hogy a víz folyadékállapotban kristályos lenne. Ki is égett be itt?

BiG_ 2012.12.09. 21:46:09

@Bobby Newmark: Nem írtam, hogy kristályos, hanem azt, hogy speciális struktúrákat tartalmaz, amelyek nem helyhez kötött, kiterjedt szerkezetek, hanem csupán klaszteres struktúrák, de a kötőerők ugyanazok, mint a jégben.
Olvasd el a linken szereplő szöveget...

Amúgy a víz nem hagyományos kristályos szerkezetű fagyott állapotban sem, mert nem kovalens, vagy ionos kötések vannak benne, hanem hidrogénkötések. Ezek a hidrogénkötések a folyékony vízben is megvannak, pont ez az oka a víz speciális viselkedésének.

Az is érdekes, hogy emiatt a fagyás nem jelent automatikusan kristályos formát, hanem amorf jelleget csupán. A szabályos szerkezet csak -50 fok körül alakul ki (hókristály), vagy akkor, ha van valami szilárd alap, ekkor magasabb hőmérsékleten is megvalósul, lásd pl. jégvirág vagy zúzmara.

ment_a_lista 2012.12.10. 11:35:33

Lehet, hogy a vizeletivók abban reménykednek, hogy ezzel a technikával okosabbak lesznek? Mert ismerik a tegnap megjelent Nature Methods cikket?

Generation of integration-free neural progenitor cells from cells in human urine
www.nature.com/nmeth/journal/vaop/ncurrent/pdf/nmeth.2283.pdf

Kínai kutatók emberi vizeletben levő bőrszerű sejteket újraprogramozva, éretlen agysejteket nyertek, amelyeket később neuronokká ill. glia sejtekké alakítottak át.

Milyen hasznos is lehet a vizelet ;-)

PS: Ha sejtem a blogbejegyzés elején, hogy pontosan miről is szól majd az egész, akkor előtte bevettem volna egy fél doboz Daedalont.

koborló 2012.12.10. 12:21:39

Gyakran az az érzésem a jelen korral kapcsolatban, hogy a sötét középkor kezd visszatérni, ahol a buta és manipulálható (és hálás) közösség megtalálja a szimbiózis lehetőségét a demagóg szemfényvesztőkkel.
Már csak a pestis és a kolera "hiányzik", amire remek ellenszer a csőrszerű maszk..

Ah, erről jut eszembe: "egyél szart, százmilliárd légy nem tévedhet".

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2012.12.13. 16:44:55

"Ha valakiből hiányzik a vizeletfogyasztással szembeni természetes undor"

Emlékeztetnélek (bár orvosként illene tudnod), hogy az újszülött is azért igényel fokozott felügyeletet, mert nincs benne sem természetes undor, sem félelemérzet. Tapasztalatok útján tanul. Genetikailag csak az alapízek (savanyú, sós, keserű, édes) és ezek kombinációi kódoltak. De még a tűzbe is bele fog nyúlni a csecsemő, amíg meg nem égeti magát.

De tökéletes példa különböző népek étkezési szokása is. Van, ahol például megeszik a rovarokat (amiktől mi undorodunk), megeszik a kutyát és a macskát (amiket mi házi kedvencként tartunk és barbár szokásnak gondolunk), ugyanakkor fordítva, nekik attól van hányingerük, hogy mi például disznót (ami bizonyos népcsoportnál tisztátalan állat) vagy marhahúst (ami bizonyos népcsoportnál szent állat) fogyasztunk rendszeresen.

Ez nem természetes undor, hanem társadalmilag tanult szokás. Azt, hogy mi természetes, csak (egyébként nem etikus és illegális) emberkísérletekkel lehetne gyakorlatban bizonyítani, de gyanítom, hogy az izolált "mauglik" hasonlóan viselkednének, mint például a kutya, ami ha talál a székletében emésztetlen vagy félig emésztett ételmaradványt, kibányássza belőle és elfogyasztja.

"Az nem elegendő, hogy egyetlen orvosi szakkönyvben egy szó nincs erről a módszerről, csak történeti munkákban?"

Én azért kíváncsi lennék, hogy független, kontrollcsoportos, kettős vak vizsgálatok történtek-e, mondjuk legalább pár száz, vagy pár ezer ember bevonásával. Mert ilyen kísérletek negatív kimenetele lenne bizonyíték arra, amit írsz, miszerint abszolút hülyeség. Addig egy nagy kérdőjel az egész. Ugyanis a népi megfigyelés bár sosem volt olyan precíz, mint a tudományos vizsgálat, de azért egy Ázsiában ennyire elterjedt módszert nem kéne így KÍSÉRLET HIÁNYÁBAN lefikázni. Gandhi is a saját vizeletét itta.

@eiffelke: És tudtad-e, hogy a retket, répát, stb.-t is a szarból húzod ki, mielőtt megmosod? Illetve, hogy egyes (biológiailag távoli) organizmusok mellékterméke más organizmusoknak a túlélésükhöz szükséges? Most nem csak a légyre vagy ganajtúrókra célzok, hanem mondjuk a növények mellékterméke az oxigén, ami nélkül ritkán létezne ember és még számtalan más életforma.

Azt meg már megszokhattuk, hogy a modern élelmiszerek többségét ezek alkotják: ballaszt, színezékek + hozzáadott ásványi anyagok és vitaminok. Ilyen alapon a baktériumoktól megtisztított ürülékből kinyert fehérje akár jobb alapanyag is lehet, mint például a szója. Abba hadd ne menjek bele, hogy ha az emberek tudnák, hogy például a párizsi miből készül, ugyanúgy undorodnának tőle.

@canahari: A tudomány nem ismer olyan fogalmat, hogy "undorító".

@Anatómus: Akkor közelítsük meg máshogyan a témát, mert úgy látom elbeszéltek egymás mellett. Ha az ember H2O-t inna, rövid időn belül felborulna a szervezete ionháztartása és meghalna. Az ember tehát tudományos kifejezéssel élve "vizes oldatot" iszik, amit a köznapi nyelvben (helytelenül) víznek hív. Mert szüksége van magnéziumra, kalciumra, vasra, kloridra, stb., amit ha nem a "vizes oldattal" visz be a szervezetbe, akkor szintetikus úton kell, hogy tegye, különben felborul az ionháztartása.

tenzingjaco 2013.03.31. 13:10:44

Üzenet Csupor Dezső (alias ködpiszkáló) gyógyszerésznek! Nem véletlenül járta annak idején a mondás: "Zöld szamár és okos patikus nem létezik!" Okos az, aki ok-kereső, aki nem prejudikálja helyből az ismeretlent, hanem megismer, bizonyítékokat keres pro és kontra, mégpedig empirikusan. Ön nem okos! Álljon itt az Ön kontrasztjaként egy gyógyszerész kollégája könyvének ismertetése:

A vizeletterápia gyógyereje - Egy gyógyszerész személyes tapasztalatai és javaslatai

Ez a könyv egy régen elfelejtett és újra felfedezett kezelési gyógymódról szól. A vizeletterápia hagyományát, kezelési elveit, gyógyító tevékenységét és eredményeit írja le a szerző egy olvasmányos, könnyen érthető formában. Ezzel egy hiányt pótol, aminek kitöltése már nagyon régen esedékes a tévhitek, félelmek és különböző ellenszenvek leküzdésében, ezzel a rendkívül hatásos gyógymóddal szemben. Útmutatást ad, mi vezet a különböző betegségek kialakulásához, és milyen életmóddal és szemléletváltoztatással járulhat hozzá mindenki saját maga gyógyításához. Sok, allergiás, asztmás stb. beteg számára hatásosan működő gyógyulási esélyt kínál. Természetgyógyászok is meríthetnek ötleteket nehezen gyógyuló betegeik kezeléséhez, de a könyv főleg laikusok számára készült. Dr. Kornhoffer Mária (orvos) lektor

www.termeszetgyogyaszat-konyvek.hu/konyv/termeszetgyogyaszat/vizeletterapia-gyogyereje-egy-gyogyszeresz-szemelyes-tapasztalatai-es-java

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2013.03.31. 13:23:09

@tenzingjaco: Ismerem a mondást, biztosan van benne igazság.
Azonban azon érdemes lenne elgondolkodnia, vajon pusztán attól, hogy egy állítólagos gyógyszerész (akinek munkásságát, családi- és elmeállapotát sem ismerem) állítólagos tapasztalatairól kiynomtatnak egy könyvet, igazzá válik-e mindaz, amit abban leírtak?

Nincs már egy szabad nick sem 2018.08.03. 15:01:02

@kodpiszkalo: "Mondanom sem kell, hogy a fent leírtak tökéletesen obskurus, a mai tudásunk alapján teljességgel elfogadhatatlan és alaptalan ajánlások. A vizeletterápia hasznát semmilyen betegségben nem igazolták, épp ezért alkalmazása kerülendő. "

Az a kérdés, hogy vizsgálták-e egyáltalán a hasznát. Mert ha nem, a népi tapasztalatok leírására való hivatkozás még mindig tudományosabb, mint a pusztán hit alapján történő elutasítás. Ha vizsgálták, akkor hivatkozhattál volna valamilyen tudományos eredményre, nem csak arra, hogy téged undorít.

Rengeteg élőlény eszik valamilyen formában ürüléket, és bár nagy hígításban, a természetes vizek is tartalmazzák. Sőt, a növényeket még trágyázni is szokták. Az, hogy az ember mit eszik-iszik meg, erősen kultúrafüggő. Csak azért, mert téged undorít, nem biztos, hogy nincs haszna.

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása