gyógyítja-e a rákot az aloe?

2012.12.29., Szerző: kodpiszkalo

Régi tapasztalat, hogy az álhírek gyorsan, széles körben terjednek és sokáig keringenek az interneten. Lehet cáfolni, érvelni, az észérvek kevésbé "penetrálnak", a féligazságok, ferdítések esetén azonban mindig akad valaki, aki továbbküldi ismerőseinek a fantasztikusabbnál fantasztikusabb történeteket, "hasznos" ismereteket. Ennek egyik jó példája az alábbi, aloéról szóló írás, amely több hónap után újra bepottyant a levelesládámba:

Az alábbi szöveg egy braziliai ismerősöm révén került a birtokomba. Íme: A Santo Domingoban megjelenő Listin diario a minap arról számolt be, hogy egy brazíliai ferences testvér, bizonyos Fray Romano felfedezte a rák ellenszerét. Egyébként az érdemes férfiú a beléni (Brazília) szeminárium professzora. Amint fény derült szenzációs felfedezésére a sajtó legott megrohamozta a szemináriumot, ahol Romano testvér készségesen elmondta, hogy felfedezésében nincs semmi rendkívüli. Egyszerűen visszatért az ősi, a természetben fellelhető növényekre épülő gyógymódokhoz. Azokhoz, melyeket a legnagyobb gyógyító, maga a teremtő Isten bocsátott mindnyájunk rendelkezésére. Receptjéért, tanácsaiért természetesen nem kér pénzt, ahogyan Jézus sem tette.
A gyógyító szer jótékony hatása már az első héten megmutatkozik, s mivel már eddig is nagyon sok ember egészségét visszaadta, receptjét Romano testvér felrakta a világhálóra is, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen. Íme a recept: Hozzávalók: fél vagy egy kilogramm virágméz, két nagy, vagy három kisebb levél aloe vera, három evőkanál konyak, whisky, vagy pálinka.

Elkészítés: Törüljük le a port és törjük le a töviseket az aloe vera levelekről (de nehogy meghámozzuk), majd késsel daraboljuk egészen apróra, aztán a mézet, az apróra vágott levéldarabokat és az italt öntsük egy mixerbe és addig mixeljük, amíg krémszerű, olajos sűrítménnyé válik. Ezt töltsük egy üvegbe és tegyük a hűtőbe, de akár szobahőmérsékleten is tárolhatjuk. A barát szerint naponta háromszor egy-egy evőkanálnyit igyunk meg belőle, legalább negyedórával a főétkezések előtt. Egy kúra tíz napig tart. Utána célszerű orvoshoz fordulni, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban csökkent-e a tumor. A teljes gyógyuláshoz általában négy, egyenként tíznapos kúrára van szükség. A készítmény egyetlen mellékhatásaként piros foltok jelenhetnek meg a bőrön, de ezek teljesen veszélytelenek. Bár Romano testvér kifejezetten a rák ellen dolgozta ki, a készítmény nemrég egy huszonkilenc éves, sclerosis multiplexben szenvedő apácát is meggyógyított. Mivel a segítség mindenkinek egyformán jól jön, rákbeteg embertársainknak különösképp, kérlek, ezúttal tedd félre lustaságod, előítéleteid, és titkos másolatként, küldd tovább ezt a levelet, hogy mások is hozzájussanak. Jó egészséget adjon az Úr!

A növénnyel már foglalkoztunk részletesebben, itt röviden csak annyit, hogy az aloe több mindenre használható gyógynövény (székrekedéstől a bőrgyulladásig), de rák gyógyítására nem alkalmas. Ilyen jellegű gyógyhatását senki, sehol nem bizonyította, és a növény összetétele, hatóanyagainak jellege alapján nem is várható ilyen drámai hatás (persze az nagyon jó hír lenne, ha mégis igazolnák ennek az ellenkezőjét). Erről a körlevélről az Amindenit! blogon olvasható érdekes írás. Aki nem a tudományos bizonyítékok ("csupán" a józan ész) oldaláról közelít a kérdéshez, annak elgondolkodtató lehet, hogy Romano atya egy aloe termékek forgalmazásával foglalkozó cég "reklámarca"...

A kép forrása: http://www.aloe.si/romano-zago/ 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr404984106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Altezza 2012.12.30. 12:36:34

Ezt még nem olvastam, de már nagyon várom, hogy felbukkanjon a postaládámban! A túrós palacsinta csodálatos hatásairól nincs valami hír? Azt jobban szeretem. :-)

Addig is: érintettként maradnék a tudományoknál, eddig (kipp-kopp) bevált.
(altezza.blog.hu)

fordulo_bogyo 2012.12.30. 15:06:22

"két nagy, vagy három kisebb levél aloe vera" - nagyon jo. A cserepben itthon az ablakban a kisebb levelek 5 centimeteresek, de az azsiai zoldsegeboltban fel meternel nagyobb leveleket ia arulnak (megenni, taplalekkent)!
Ugye ez terfogatban tobb mint 100-szoros kulonbseg.
Nem mindegy.

Azutan az is erdekes, hogy a teljes level turmixolva meglehetosen agressziv hashajto kene legyen (a felszine alatt levo sargas latexnek van ilyen hatasa)...

Amugy meg tudjuk, hogy Orokke Elunk, akarom mondani Forever Living ha aloet hasznalunk. ;-)

Altezza 2012.12.30. 15:54:20

@fordulo_bogyo: Gondolom ezt a mennyisébeli eltérést kompenzálja a "fèl vagy egy kiló méz". Szerintem ez egy tuti recept.

hungarisztan 2012.12.30. 15:57:54

Múlt héten a citrom volt a legjobb rákgyógyszer.
Terjeszti is a szürkemarha bőszen. Mert abba már megerőltető lenne belegondolni, hogy tán az onkológiai rendeléseken is előfordulnak olyan emberek, akik fogyasztanak citromot...

Amúgy annyira szép, hogy azok, akik teljességgel fel vannak háborodva azon, hogy egy gyógyszerbe tesznek például laktózt vagy egyéb vivőanyagot, teljességgel gond nélkül beszednek bármit, amire egy kuruzsló bio feliratot ragaszt...
No, hát ugyanezek a túlműveltek terjesztik a minden héten más „természetes rákgyógyszert” is – mert ugyebár a gonosz gyógyszergyárak összeesküdtek ellenünk, és különben is, a vasi füvesember is megmondta...

De nem baj, dolgozzon csak a természetes szelekció!

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2012.12.30. 15:58:14

Az imént kimoderáltam egy kommentet. Úgy éreztem (bár lehet, hogy a kommentelő viccnek szánta), hogy indokolatlanul, általánosítóan sértő volt. A bejegyzésekről, azok íróiról, azok szereplőiről természetesen helye van a véleménynyilvánításnak, de ami általánosítóan bántó, az inkább ne itt jelenjen meg.

fordulo_bogyo 2012.12.30. 16:46:54

@Altezza: az egy ketszeres kulonbseg, nem szazszoros. Mintha mindegy lenne, hogy a teadba egy vagy szaz kanal cukrot teszel.

Meg huslevest lehet olyan recept alapjan fozni, ket nagyobb vagy harom kisebb darab marhahus es fel vagy egy liter viz.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.12.30. 16:49:19

Ezzel a hírrel alapvetően az a baj, hogy a beteg emberek úgyis megpróbálnak megragadni minden lehetőséget a gyógyulásra, legyen az bármennyire idióta is. Ebből pedig sokan nagyon jól megélnek!

Altezza 2012.12.30. 16:49:27

@fordulo_bogyo:
Iróniának szántam a kompenzációt. ;-)

Reggie 2012.12.30. 16:52:40

Es honnan tudja, hogy nem a mez vagy a konyakos mez, esetleg pusztan a konyak gyogyit? En hallottam mar csodalatos konyakos gyogyulasrol is, ugyhogy az aloe valoszinuleg csak vivoanyag. :)

Altezza 2012.12.30. 16:52:44

@chipanddale74:
Az idei évem a rák jegyében telt, és egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy mindenféle "csodaszerek" felé forduljak. De tény, hogy az érintettek nagy többsége nem így van, ami tulajdonképpen érthető. Más kérdés, hogy ha higgadtan végiggondolja az illető az ezeknek a szereknek tulajdonított varázserőt, akkor azért minimum gyanakodnia kell, hogy valami sántít.

fordulo_bogyo 2012.12.30. 16:54:59

@Altezza: bocsanat, ertem, igazad van

vladimir964 2012.12.30. 17:59:18

"Róka mája, pók epéje, itt van, megjött Biri néne..."

Shopping 2012.12.30. 19:30:57

Végul is a pozitív a hírben, hogy a szerencsétlen betegeket nem próbálja meg lehúzni.

Sajnos van olyan ember akinek semmi sem szent, ès még ebben is csak a másik lehúzásának a lehetőségét látja...

2012.12.30. 21:07:56

Nekem is van aloe a kertben, nem gyozom irtani, burjanzik mint az orult. Nem is tudom, lehet, hogy azert burjanzik, mert rakos? Banant kellene vele etetnem, hogy a tnf vagy mi hasson a burjanzo aloemra? Vagy nyitnom kellene egy csodaszer-nagyuzemet?
Viccet felre teve, az aloe-csaladnak van egy rakas kulonbozo fajtaja, kb mint az almabol, van jonathan, meg starking es meg otven masik, az aloebol is van egy rakas. Az enyemet a kertbol hasznaltam ketszer gyogyitasi celokra: egyszer egy uveg csinalt a kezhaton egy kb 3 centis vagast, egy darab levelet maszatoltam szet rajta estenkent, aztan lazan befedtem egy gezzel, tenyleg gyorsabban forrt be. Egyszer pedig a labfejemet forraztam le egy kicsit, oda is maszatoltam egy sort, ott - talan a cipo/papucs allando irritalasa miatt, de nem ereztem gyorsabb (sem lassabb) gyogyulast.
Amugy meg, "imadom", hogy mar tobb szaz ember megtalalta a rak csodaszeret, a magyar fuvesembertol kezdve a kulfoldi csodadoktorokig, ebbol kifolyolag lett az uj rendelet, hogy a gyogyithatatlannak itelt rakosok nem kaphatnak normalis kezelest?

papilloma 2012.12.31. 01:39:03

Hát, be is b..na, ha gyógyítaná! Orvosok, emberek azon küzdenek, hogy psztuljanak a rákos sejtek, erre valaki meg varázspéppel meggyógyítaná.

Az embert kell gyógyítani!

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása