egy, ami mindent visz: szódabikarbóna

2014.10.30., Szerző: kodpiszkalo

pharmafia.jpgNa, erre tessék gombot varrni! Ugye az "közismert", hogy a gyógyszerlobbi (másnéven gyógyszermaffia) csak azért gyárt gyógyszert, hogy halálra keresse magát, meg hogy a betegeket még jobban megbetegítse. Eltitkolja a gyógyíthatatlan betegségek már régen felfedezett szereit, a felfedezőket elnyomja. Különösen irtózik mindentől, ami olcsó, érthető okokból. A klinikai vizsgálatokat is csak azért találták ki, hogy a saját egyeduralmukat biztosítsák. Stb., stb.

Nem, nem bolondultam meg, csak röviden összefoglaltam egy olyan nézetrendszert, amellyel az interneten naponta találkozhatunk megfelelő fórumokon, oldalakon. A fentieket lehet hosszasan, érvekkel alátámasztva cáfolni, de mit sem ér: egy jó ki összeesküvés-elmélet minden észérvet vivő royal flush. Más kérdés, hogy a gyógyszeripar nem jótékonysági alapon működik, ugyanolyan közgazdasági elvek mentén folyik a fejlesztés, gyártás és reklámozás, mint bármely más iparágban, és ez sokaknak visszatetsző lehet. Ha azonban a gyárakban a gazdasági jellegű döntéseket nem hideg fejű közgazdászok hoznák meg (a kutatók, fejlesztők eredményeit figyelembe véve), a cégek valószínűleg régen csődbe mentek volna. 

Mindezt figyelembe azt hiszem, mások is nyerítve nevetnek majd fel, ha ide kattintanak. Nem kell megijedni, nem fog megnyílni semmi szalonképtelenség, csupán az egyik legnagyobb hazai gyógyszer-nagykereskedő cég által üzemeltetett információs oldalról van szó. 

Ezt olvashatjuk: 

Sok hozzáértő tartja úgy, hogy a betegségeket valójában a bennünk felgyülemlett méreganyag-lerakódások okozzák, és nagy lépéseket tehetünk egészségünk érdekében a szerveztünk tisztításával. Ha szerveztünk megtelt méreganyaggal, jelzi ezt – csak észre kell vennünk!
Testünk jelzései, így pl. puffadás, székrekedés, aranyér, súlyfelesleg, gombásodás, ingerlékenység, levertség észlelése esetén kipróbálhatunk egy alapos méregtelenítést. Ez akkor is nagyon ajánlott, ha legyengült az immunrendszerünk, és sorozatosan nem tudunk kilábalni a betegségekből. A szódabikarbónát egyenesen csodaszerként tartják számon: elég, ha csak arra gondolunk, hogy mire képes egy zsíros lerakódásokkal teli kályha esetében.

A kúra során 21 napon keresztül, naponta három alkalommal oldjunk fel szódabikarbónát egy 1 dl langyos vízben, és igyuk meg. A feloldott mennyiség reggel éhgyomorra 1 csapott mokkáskanálnyi étkezési szódabikarbóna legyen, az ebéd és a vacsora előtt ezt csökkenthetjük 1—2 csipetre.

A szódabikarbóna fogyasztása által könnyebbé válik emésztésünk; enyhíti a puffadást, a gyomorproblémákat, lúgosít, és szinten tartja a pH-értékünket. Táplálkozásunkba iktassuk be a lúgosító étrendet: csíraféléket, zöldséget és gyümölcsöt, és kerüljük a savasító húsféléket, fehér cukrot, fehér lisztet, a tojást és a sajtot. Egy hét után az ember könnyebbnek, energikusabbnak, vidámabbnak érzi magát, és kevesebb ételt kíván a szervezete is.

Évente egyszer-kétszer ajánlott elvégezni a kúrát. Hatását fokozhatjuk szódabikarbónás ülő- vagy lábfürdővel is.

A "sok hozzáértő" nagyon téved: a betegségeket nem a méreganyag-lerakódások okozzák. Számtalan betegség van, számtalan okkal, de ezek közül csak a különböző mérgezéseket okozzák "méreganyagok lerakódásai". Valójában. Puffadás, székrekedés, aranyér, súlyfelesleg, gombásodás, ingerlékenység, levertség észlelése esetén valóban kipróbálhatunk egy alapos méregtelenítést, meg bámikor, ha csak kedvünk szottyan, de semmi értelme. A szódabikarbónát egyenesen csodaszerként tartják számon egyesek, de kik ők? Azok, akik mindig hiányoztak, amikor biológia vagy kémia óra volt? Vagy kik? Akik a szódabikarbóna-eladásból építik a villájukat? Némi természettudományos műveltséggel rendelkező átlagember biztosan nem tartja csodaszernek ezt (az egyébként hasznos) vegyületet. Amely alkalmas arra, hogy (alkalmanként használva) csökkentse a gyomorégést, de a pH "szinten tartását" nélküle is megoldja a szervezetünk. A "lúgosítóként" felsorolt ételek valóban egészségesek, igaz, nem a lúgosítás révén. Ha odafigyelünk az étkezésünkre, szódabikarbónás fürdő nélkül is jól érezhetjük magunkat...

A lúgosítás elméletének tarthatatlanságáról nagyon sok írás született, köztük egy itt a blogon is. A fenti írás nem érdemelne külön bejegyzést, hiszen néhány, korábban már ismert és cáfolt téves állítást ismertet felületes módon. Amitől mégis érdekes: ez az írás egy, a gyógyszeriparhoz köthető oldalon jelent meg! Egy olyan oldalon, amelynek tulajdonosa gyógyszerek forgalmazásából él, s amely cég számára az "eltitkolt, elhallgatott" szódabikarbóna propagálása a drága gyógyszerek ellenében nem tűnik túl ésszerűnek...Ennek ellenére ebből az írásból nem vonnék le túlságosan messzemenő következtetéseket. Nem hinném, hogy a gyógyszer-nagykereskedők a sok ezer gyógyszer helyett holnaptól kizárólag szódabikarbónát próbálnának eladni. Amit itt látunk, valamiféle rendszerhiba terméke. Hinni szeretném, hogy az oldal alkotói tudatában vannak szavaik, írásaik súlyának, s komolyan veszik azt, amit ők maguk állítanak: "a www.szimpatika.hu munkáját képzett szakgyógyszerészek segítik, akik írásaikkal az Ön jobb tájékoztatását szolgálják." Hát, ez most nem sikerült...

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel, és szavazz a ködpiszkálóra a goldenblogon a Tech+Tud kategórián belül!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr266834243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsTindigo 2014.10.30. 14:10:31

Engem teljesen letör, hogy ezt tényleg a szimpatika rakta ki... Először, talán a kiemelés miatt csak az idézetet olvastam el, és azt hittem, hogy az antalvaliról vagy valami hasonlóról van. :-( Eléggé elszomorító, talán meg kéne venni a 101 kémiai mítosz c. könyvet. Én se szereztem természettudományos ismereteket a suliban, de sosem ciki tanulni, főleg nem, ha valamilyen tudományos területen vagy, mint a gyógyszeripar... :S

2014.10.30. 15:39:22

Az "életmód" újságok (pl. Természetgyógyász Magazin, Diéta és Fitnesz, Test és Lélek, stb., de a női bulvárlapok is) telis-tele vannak hasonló szamárságokkal. Hát valamivel ki kell tölteni azt a havi 25-30 oldalt, nemdebár?

Vincente82 2014.10.30. 21:30:43

Kicsit furcsállom, hogy a szerző nem csapta le azt a magas labdát, hogy az ilyen-olyan terápiára szódabikarbónát javasló oldalak többsége szerint minden szintetikum, élükön az E-számokkal méreg, és csak a természetes szerek a jók, miközben pont a szódabikarbónát mai napig ipari körülmények között állítják elő ún. Solvay eljárással, és az E- száma (ha jól tudom) E500II

klebsiella · http://zsofiadel.blog.hu 2014.11.02. 21:19:16

Aki sok kólát iszik, annak az izmai elsavasodnak, és ezt egy tapasztalt mozgasterapeuta ki is tapintja azonnal... Ezt tudtam meg tegnap...

Szivacs halász 2018.11.25. 10:56:24

Nem vagyok kutató orvos, de a hús mentes dietának, barnarizs dietanak érezhetően jó hatása van, tapasztalatból mondom, több az energia, sokkal. Ha a szervezet sav bázis szintje cikkjeid szerint állandó, miért van az hogy a viz böjt alatt a szervezet a kutatások szerint lúgos irányba tolódik el és automata gyógyulás kezdődik, mikor a szervezet valamiket, szerintem savakat mérgeket fölösleges fehérjéket, kitakarít. Vagy hogy a köszvényes betegeket, ami a savak miatt van a hugy sav miatt, és a vesebetegeket az orvosok hús mentes dietan tartják, és adagolt szodabikarbona mellett a vesebetegseg folyamatát lassítják. A vese egyik feladata a savtalanító képesség, ezért nem jó a sok c vitamin mert a vizeletet savasaitja. Miért mondja a tudomány, ami valóban igaz hogy az ecet savasit? Emellett az érvek mellett szól még hogy a szervezet (nem föltétlen a vér) a lerakódott sav kristály és fölösleges fehérje (amiloid plakk) lerakódások miatt nem tud hatékonyan dolgozni, és idővel a puffer rendszer és a szervek funkciója gyengül jön a millió fajta betegség. A Biblia is elmondja hogy az ember teremtésekor a táplálék a gabona és gyümölcs volt. Ezer szónak a vége hogy vigyázzunk a savakkal, a sok hússal, és értsük meg hogy miről is szól a “lúgosítás”. Nem konkrétan a vér lugositasa. De az tény hogy a viz böjt alatt a szénhidrát hiánya miatt a vese nem ürít savat így a 3. napra a szervezet savas acidozisba kerül, ami a szervezetet a ver lugositására kényszeríti a túlélés végett. A alkalmankénti 3 napos viz böjt ezért gyógyít. Szoval létezik “lúgositás”, ami a betegség megelőzése, és az egészség kulcsa! Köszi.

fordulo_bogyo 2018.11.26. 11:51:41

@Szivacs halász: " miért van az hogy a viz böjt alatt a szervezet a kutatások szerint lúgos irányba tolódik el és automata gyógyulás kezdődik, mikor a szervezet valamiket, szerintem savakat mérgeket fölösleges fehérjéket, kitakarít"
Nincs igy, ez hazugsag.
kerlek mutass ra, ki, hogyan es mit mert, milyen alapon attija szervezet savas vagy lugos allapotat?

"A vese egyik feladata a savtalanító képesség" a masik meg a lugossagtalanito kepesseg... komolyan.

"Miért mondja a tudomány, ami valóban igaz hogy az ecet savasit?" - bocs de hol allit ilyet a "tudomany"?

"Emellett az érvek mellett szól még hogy a szervezet (nem föltétlen a vér) a lerakódott sav kristály és fölösleges fehérje (amiloid plakk) lerakódások miatt nem tud hatékonyan dolgozni,"
Jajj, ezt gondold et kerlek!

"és idővel a puffer rendszer és a szervek funkciója gyengül jön a millió fajta betegség."
Nem.

"A Biblia is elmondja hogy az ember teremtésekor a táplálék a gabona és gyümölcs volt."
Es meg mi minden egyebet is mond az a szep mesekonyv. De mesekonyv, nem arra valo, hogy komolyan vedd!

"Ezer szónak a vége hogy vigyázzunk a savakkal,"
meg a lugokkal is

"a sok hússal, és értsük meg hogy miről is szól a “lúgosítás”. Nem konkrétan a vér lugositasa." - hanem minek a lugositasa?
Elmagyaraznad, hogy megertsuk?

Szivacs halász 2018.11.26. 14:16:01

@fordulo_bogyo: Ez olyan mintha a 4 éves gyerekem kérdezné. Minden felnőtt tudja hogy helytelen egészségtelen életmod, betegség, és a kor elörehaladtával a szervezet metabolikus folyamatai gyengülnek. Szoval szerinted a szervezet nem "takarit" hatékonyabban böjt alatt. Értem. Én már utánanéztem, nézz utána te is, de legjobb ha kiprobálod. www.youtube.com/watch?v=fmCUQaBuZCw ... en.wikipedia.org/wiki/Gout ... en.wikipedia.org/wiki/Amyloid .... Ennek is utána nézhetsz; vese egyik funkcioja a sav- bázis egyensúly fenntartása. A többi lekicsinylö kérdéseidre válasz: Ha eddig még nem történt meg, a komolyan vett életed egy nap majd ráébreszt arra hogy a világ nem az amit eddig annak hittél, amit a személyes iskoládban tanultál, hogy a nap nem a föld körül forog. Akkor majd ideje lesz mesekönyvet váltanod, majd te átgondolod életed minden percét hogy az az ismeret amit a sok kétely közt kikapartál valoban meghozta e a várt sikert, vagy elvesztetted miatta minazt amiröl azt gondoltad hogy a tiéd. Az utolso kérdésedre; én már korábban elmagyaráztam, olvasd át ujra. Ja. Mint ahogy van jo meg rossz, van Sav , és van lúg is. Sok sikert az Igazság kereséséhez, ha egyáltalán valóban érdekel.

fordulo_bogyo 2018.11.26. 16:28:37

Zavaros marhasagokat irtsz.
A felig tudas rosszabb, mint a teljes tudatlansag.
Hatartalan onbizalommal parosulva pedig roppant bosszanto.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.11.26. 18:25:30

@Szivacs halász:
" Nem konkrétan a vér lugositasa. De az tény hogy a viz böjt alatt a szénhidrát hiánya miatt a vese nem ürít savat így a 3. napra a szervezet savas acidozisba kerül, ami a szervezetet a ver lugositására kényszeríti a túlélés végett. A alkalmankénti 3 napos viz böjt ezért gyógyít. Szoval létezik “lúgositás”, ami a betegség megelőzése, és az egészség kulcsa! Köszi."

Egyszerűen nem igaz, amit leírsz.
A vér lúgos, nem kell tovább lúgosítani. Életveszélyes lenne, ha úgy lenne, ahogy leírod. A 3 napos vízböjt nem gyógyít meg semmit, legfeljebb a szomjúságot csökkenti, az meg nem betegség.

Ez inkább szopacs, mint szivacs.
A lúgosítás egy átverés, már többször is bebizonyosodott.

Szivacs halász 2018.11.27. 09:35:28

www.youtube.com/watch?v=fmCUQaBuZCw .... A böjt nem gyogyit semmit,mi? Ha te mondod, doki, te már csak tudod.... a sok tapasztalat, és az évek.... Mondom, nem konkrétan a vér lugositasa az étkezési ugymond "lugositás". Kivéve az acidozis esetében. És senki se mondta hogy az acidozis nem életveszélyes. Ülj le, eggyes! Acidózis vagy alkalozis az az állapot, amikor túl sok a sav vagy túl kevés a lúg a vérben, s így a vér pH értékének csökkenését, a H+ion koncentráció növekedését jelenti. Általában 7,4 körüli (7,35 – 7,45) a vér pH-értéke (enyhén lúgos). Ha ez lecsökken, akkor eltolódik a savasság irányába. Megkülönböztetünk anyagcserezavar miatti (metabolikus), például cukorbetegség okozta és légzési (respiratórikus) acidózist. Metabolikus acidózis: a vér pufferrendszerének kimerítése. Oka a rosszul kezelt cukorbetegség, vagy a krónikus veseelégtelenség. Ekkor a vér pH-ja lezuhan, és gyakran életveszélyes állapot alakul ki. A vizböjt alatt is metabolikus acidozisrol beszélünk.

Szivacs halász 2018.11.27. 09:36:17

@Epikus SZTK: www.youtube.com/watch?v=fmCUQaBuZCw .... A böjt nem gyogyit semmit,mi? Ha te mondod, doki, te már csak tudod.... a sok tapasztalat, és az évek.... Mondom, nem konkrétan a vér lugositasa az étkezési ugymond "lugositás". Kivéve az acidozis esetében. És senki se mondta hogy az acidozis nem életveszélyes. Ülj le, eggyes! Acidózis vagy alkalozis az az állapot, amikor túl sok a sav vagy túl kevés a lúg a vérben, s így a vér pH értékének csökkenését, a H+ion koncentráció növekedését jelenti. Általában 7,4 körüli (7,35 – 7,45) a vér pH-értéke (enyhén lúgos). Ha ez lecsökken, akkor eltolódik a savasság irányába. Megkülönböztetünk anyagcserezavar miatti (metabolikus), például cukorbetegség okozta és légzési (respiratórikus) acidózist. Metabolikus acidózis: a vér pufferrendszerének kimerítése. Oka a rosszul kezelt cukorbetegség, vagy a krónikus veseelégtelenség. Ekkor a vér pH-ja lezuhan, és gyakran életveszélyes állapot alakul ki. A vizböjt alatt is metabolikus acidozisrol beszélünk.

Szivacs halász 2018.11.27. 10:02:45

@fordulo_bogyo: Mi ez, ennyi? Ezek az érveid az enyémre? Nem irtam hogy muszáj válaszolnod, de ezért kár volt. Ez az agyfingás igy ugy hangzik mintha önmagadat jellemeznéd. Mindenre igy reagálsz az életben ami kissé kinos egocsiklandozás? De ha én neked egy roppant bosszanto határtalan önbizalmu zavaro marha vagyok, akinek a felig tudása rosszabb számodra, mint a teljes tudatlanság. Menjünk fizikálisabb sikra, csak hogy ne érezd magad tökéletesnek : Bármi is a foglalkozásod, ha igy beszélsz az emberekkel az ugy jön le, hogy az eredeti szakmád az egy Ökörpásztor, aki kacsákra vigyáz es a pöcse is kicsi, és igy tovább ..... jobbulást.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.11.27. 10:43:59

@Szivacs halász:
A vízböjt nem gyógyít semmit. Ez így van. Nem is állítottál semmi konkrétumot, ami hihető lenne, pl. hogy milyen betegséget gyógyít. Magyarul hiteltelen frázispuffogtatás ez is.
Maradjunk annyiban, a vízböjt nem gyógyít semmit.

Nem vagy kutatóorvos, ez nyilvánvaló, mégis olyasmiket írsz össze, mintha nagyon szeretnél okos lenni. Nem sikerült, hiszen sületlenségeket írsz össze - ez is nyilvánvaló. Fröcsögsz és több éves tapasztalatról beszélsz minden konkrétum nélkül. Ez is a sértettségedet mutatja, ami újabb bizonyíték rá, hogy nincs igazad, de nem is szeretnéd belátni.
Állítólag lúgosításról írsz, de nem a vér lúgosításáról. Zavaros.

Vannak olyan területek a szervezetben, amelyek, ha nem savas környezetben (pH <= 5 !) vannak, már nem is élnénk. (Gondolom nem érted mekkora [H+] különbségnek felel ez meg a vér pH-hoz képest...)

A pH-ról, acidózisról gőzöd sincs, ezt mutatja az is, hogy a vér pH-járól szóló részt a wikipédiáról másoltad ki, saját szavaiddal nem tudod elmondani - azt sem tudod, mi az a pH, hogy számolják ki, stb. Hiteltelen vagy. Rád nem szabad hallgatni.
Ez inkább szopacs, mint szivacs.

A vér lúgos, életveszélyes tovább lúgosítani - sokkal veszélyesebb, mint savanyítani.

A lúgosítás egy átverés, már többször is bebizonyosodott.

Szivacs halász 2018.11.27. 13:14:58

@Epikus SZTK: Ez nem egy hadjárat ami ellened szol, kisegó! Én küldtem át korábban, és konkrétan neked is linkeket 1 youtube video neked és 2 wikipédia korábban. Én arrol nem tehete hogy lusták vagytok megnézni elolvasni, és eröfeszitést tenni hogy merértsd ha valaki olyat álit amiröl eddig te mást gondoltál. Bár mindketten tudjuk ez azért van, mert ugy gondolod hogy szégyen az ha valamit át kell gondolnod ujra. Hát nem az. Az alapok nélküli kisült fázisaidat pedig te pufogtatod azzal hogy olyat eröltetsz aminek nem néztél utána. A böjt igenis gyogyit. Ez, mégha fejen állsz is igy marad, mert ez igaz tény. Erröl szol az a youtube video amit korábban átküldtem neked. És azért video, és azért kimásolt linkek, irásszövegek, mert nem magamtol szolok, álitok valamit, hanem mert érvelek, hivatkozok, és igy egyszerübb mint eltáncolni, ellentétben veled. Én korábban visszairtam neked, mert azt gondoltam hogy valami nem világos abbol amit legelöször irtam. Te most minek irtál vissza ha nem azért mert hogy épp te szeretnél okos lenni, nem hozol semmi kész érvet, csak engem fikázol, ami persze nem baj, a te bizonyitványod, de a témát illetöen semmit nem mutatsz. Küldtem liket korábban a köszvényről ami a testben lerakodott hugysav kristályok miatt alakul ki, (ezt takar az ugymond lugositás, mert ezt a betegséget is mint sok másikat, pl; gyulladás, a lugos, bázikus étkezés gyogyitja, ) és az amiloid fehérje plakkokrol is, ami (a wikipédia szerint) több mint 50 betegségért felelös. (itt pedig a vizböjt jön a képbe, mert a böjt alatt a szervezet fölemészti amire nincs szüksége, és itt a böjtnél hadd ne menjünk bele az egészséges bélflora kérdésébe) Én a te feltételezhetö sok éves tapasztalatodról beszéltem cinikusan, (bocs) mert kitünt hogy olyan dologrol álitasz valamit aminek nem néztél utána. Te pedig hihetö vagy, a hozzád hasonlo lusta meggyöződni nem akaro emberekböl van a legtöbb a világban, ellentétben velem, aki szerinted ahogy irtad hihetetlen vagyok. A hit meggyözödésböl ered, én meg soha sem sértödök meg semmiért, mert tudom hogy a sértödés a bolondok kebelében nyugszik, és nem visz elöbbre. Szoval igy van, ne rám hallgass, és ne fröcsögj, konkrétumokban gazdagon hozzászoló barátom, hanem menj, és rendesen járj utána. (bár szerintem elég ha a legelső üzenetem 3 linkjét rendesen áttanulmányozod. Köszi.) Amugy meg felölem abban hiszel amiben akarsz.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.11.27. 16:18:48

Szopacs írása önmagáért beszél.

A lúgosítás egy átverés, már többször is bebizonyosodott.

fordulo_bogyo 2018.12.05. 02:57:46

Nemrég súlyos pénzbírságra, előtte börtönre ítélték a lúgosító diéta kitalálóját, Robert O. Youngot.

105 millió dollár kártérítésre ítélte nemrég egy amerikai bíróság Robert O. Youngot, a világ talán leghíresebb kuruzslóját, akinek az elsavasodás elméletét és a lúgosító diétát köszönheti az emberiség.

Youngot – akinek semmilyen orvosi vagy tudományos végzettsége nincsen – egykori rákos páciense perelte be, akit rábeszélt arra, hogy hagyja ott az orvosi kezelést, és válassza inkább az ő szaktanácsadását, amely főleg intravénásan adott szódabikarbóna-oldatból állt. A nő később, amikor kritikussá vált az állapota, már hiába ment kórházba, nem tudták megmenteni az életét.

Kaliforniában hosszú évek óta folyik az eljárás Young ellen, a bíróság azt állapította meg, hogy 15 beteg korábban halt meg, mert abbahagyták a hagyományos kezelést és Young injekcióit választották.

A sarlatánt kétszer ítélték már el engedély nélkül végzett orvosi tevékenységért.

Young a doktori címét egy kamuegyetemen szerezte holisztikus természetgyógyászatból.

Young szakmai tudását kiválóan jellemzi az az elképzelése, amely szerint a vörös vértestek át tudnak alakulni baktériummá, és fordítva.

„Annak ellenére, hogy az illető tudományosan egy nulla, sajnos sokan bedőlnek neki.

zoom.hu/hir/2018/11/21/a-kamuorvos-aki-elsavasodas-elmeletevel-megvezette-a-vilagot/

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása