mitől leszünk mozgékonjak?

2012.02.10., Szerző: kodpiszkalo

Egy új ígéret a gyorsan fogyni akaróknak. Konjak, amit nem inni, hanem enni kell. De mi is ez valójában és vajon tényleg ennyire jó?

"KILL-KILO egy titkos , több ezer éve használt ősi távol keleti készítmény. A Gésák használták a karcsú vonalaik fenntartásához. A KonjaK kivonatának (vadon élő növény Kelet-Ázsiában, Indonéziában, Thaiföldön és a távol-keleten) AKTÍV és 100%-ig természetes. A konjaK gyökere 3-4 kg és a karcsúsító hatékonysága ismert volt már az ókorban! Az ázsiai gyógynövény becenéven "KILL-KILO", hatékony a cukorbetegség és az elhízás kezelésére. Ideális a TARTÓS és a GYORS fogyáshoz. Az Egyesült Államokban és a Távol Keleten úgy fogy a termék, mint a cukor. GYORSAN fog fogyni nélkülözés és nélkül, ami egy VALÓDI élvezet lesz!

A KILL-KILO természetesen HAT az egyedülálló összetevőjének köszönhetően: a molekuláris lánc rekord idő alatt porrá zúzza a felesleges zsírokat. Ebből kifolyólag a KonjaK gumó kivonatának a tulajdonsága rendkívüli: glükomannán hatású. Képes 100-szor megnövelni a víz  mennyiségét a gyomorban és így biztosítja a teltség érzetet és a viszkozitást.

Ezért a KILL-KILO a LEGGYORSABB és a LEGHATÉKONYABB a világon! A KILL-KILO megszünteti természetes úton az éhségérzetet. Azonnali teltségérzetet biztosít, BÁRMILYEN kalória hozzáadása nélkül. Az eredmény: a KILL-KILO a legerősebb "fogyasztó és étvágycsökkentő" termék. Megakadályozza a zsírok és a cukrok felszívódását - elősegíti a bél működését és azonnali jóllakottság érzést kelt. 24 órán keresztül hat: A KILL-KILO "porrá zúzza" a zsírt, cellulitiszt és a tartalék zsírokat is. Teltségérzetet biztosít... nulla kalória!

• ELŰZI a felesleges kilókat rekord idő alatt.
• PORRÁ ZÚZZA a felgyülemlett zsírt.
• MEGSZÜNTETI a cellulitiszt (még a hosszú ideje meglévőt is).
• LÁTHATÓAN javítja az alakot.
• EGYENSÚLYBA hozza az emésztési funkciókat.
• FESZESÍTI a bőrt.
• ÁTFORMÁLJA és tonizálja a feneket.
• MEGSZÜNTETI az egyenletlenségeket.
• VISSZAADJA a lapos hasat (még több terhesség után is).
• ÚJRAFORMÁLJA a karokat, combokat és a lábakat.
• MEGSZÜNTETI örökre a "domborulatokat".
• HAT az izomzat felépítésére.
• JAVÍTJA az emésztőrendszer működését. 
• MEGSZÜNTETI gyorsan a zsírt a combokról és a fenékről.
• KISÍMÍTJA a narancsbőrt és regenerálja a bőrt.
• BIZTOSÍTJA a szervezet működését, ami csodálatot fog kiváltani a környezetéből!"

Mi lehet ez a titokzatos, csodálatos hatású konjak? Amint az Gunda Tamás kiváló honlapján is olvasható, a konjak vagy konjak liszt E-425 számon közismert élelmiszer-adalékanyag. Ez az anyag, amelyet az Amorphophallus konjac nevű növény gyökérgumójának lisztjéből nyernek, nagyon régóta ismert hozzávaló a tradicionális japán konyhában. Az élelmiszeriparban az 1980-as években terjedt el, s engedélyezték használatát világszerte. Mivel a konjak vízzel sűrű, viszkózus gélt alkot, az élelmiszeriparban sürítőanyagként (pl. pudingokban, levesporokban, mártásokban) használják. Ez a sajátossága annak tulajdonítható, hogy a konjak nagy részét egy vizet nagyon jól megkötő, jól duzzadó poliszacharid (összetételét tekintve glükomannán) teszi ki.

Egyébként ezzel függ ösze fogyasztószerként történő felhasználása is: a gyomorban vizet megkötve megduzzad, teltségérzetet okoz, ezáltal némileg csökkenhet az étvágy. A szervezet emésztőenzimei nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben képesek lebontani, így nem emeli a vércukorszintet, nem hízlal. Ennek következtében elvileg fogyni is lehet, de azok a fantasztikus állítások (pl. cukorbetegség kezelésére hatékony, porrá zúzza a zsírokat, kisimítja a narancsbőrt), amik a fenti konjak termék reklámjában olvashatóak, teljességgel nélkülözik a valóságalapot. Ha fogyaszt is a konjak, olyan hatékonyság nem várható, mint azt az oldalon található fogyasztói beszámolók ("tanúvallomások") és reklámszövegek állítják:

  • 7 nap alatt 7 centi karcsúsodás, 
  • 4 hét alatt - 36 kg, 
  • megsemmisíti a zsírt, 
  • zsírpusztító hatása garantált, 
  • egy grammot sem fog visszahízni, 
  • befolyásolja az anyagcserét, 
  • hatékonysága abszolút és végleges, 
  • fogyasztó hatása 24 órán belül észlelhető,  
  • fogyni fog: 1 kg-ot naponta, azaz 8 kg (minimum) 8 nap alatt

A konjak ilyen mértékű fogyasztó hatását emberen nem is igazolták. Az oldalon reklámozott rendkívül gyors fogyás nemcsak irreális, hanem veszélyes is lehet. Ha mégis sikerül ilyen gyorsan fogyni, akkor az nem (kizárólag) a konjac hatása lehet...

U. i.: a termék nem található meg a hazánkban bejelentett étrend-kiegészítők listáján. Mivel más kategóriában (gyógyszer, gyógytermék) sincs engedélyezve, kérdéses, legálisan van-e forgalomban hazánkban. Mivel az étrend-kiegészítők hatósági ellenőrzését a jogszabály szerint a fővárosi és megyei kormányhivatalok kistérségi (fővárosi kerületi) népegészségügyi intézetei és a megyei kormányhivatalok élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságai, valamint azok kerületi hivatalai végzik, azok a fogyasztók, akiknek kételyei vannak a termékkel kapcsolatban, ott tehetnek bejelentést. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr624085667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfigurás vállpárkánytöredék 2012.07.03. 10:53:18

jobb a pálesz mint a konyak
attól leszünk mozgékonyak

sera79 2012.09.11. 22:47:49

több ezer éve a távol keleten is meg most és itt is sok sok millió ember büntetlenül akar zabálni, lehetőleg csak cukrosat és csak zsírosat... vagy a kettőt együtt.... de lehetőleg hányásig egy deka hízás nélkül

LHedvig 2014.09.10. 11:19:29

Ahhoz képest, hogy nálunk illegális az árusítása, mind a lisztből készült tésztákat, mind a lisztet árulják a bioboltok, nem is olcsón! Negyedkiló tészta 560.-Ft, 10 dkg liszt 1.200.- Az interneten is lehet rendelni a webáruházakból.
Most akkor szabad vagy nem szabad? Ez elvi kérdés volt csak, mert nekem nem kell. Egyszer kipróbáltam a tésztát, nagyon rossz íze van vagyis inkább teljesen íztelen. És mit tehetek 10 dkg liszttel???

Nyilván nem attól fogok meghízni, ha egy fazék levest behabarok egy kávéskanál teljes kiőrlésű liszttel. (Esetleg tejfel helyett konyakot öntök bele...:-))

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása