ki ne dobd a karácsonyfád!

2016.01.05., Szerző: kodpiszkalo

pinus.jpgPedig éppen erre készültem, hiszen holnap vízkereszt napja... Szerencsére pont ma jött a hír, amelyből megtudtam: a funkcióját vesztett karácsonyfa igazi csodaszer!

Gyűjtsd össze a fenyő tű­le­ve­leit! A leg­jobb vi­ta­min­bom­bát ké­szít­he­ted el be­lőle. Bár az indiánok évszázadok óta használják a tűleveleket egészségük megőrzése érdekében, ez a gyógytea kevésbé ismert a nagyközönség számára. Pedig fantasztikus a fertőző betegségek kezelésére, magas antioxidáns tartalma hatásos a rákos sejtek ellen, és a szellemi frissességet is javítja!

A vitaminbombára még visszatérünk. Az indiánokról meg csak annyit, hogy az, hogy használták, még nem bizonyíték arra, hogy értelme is volt... Természetesen (sajnos) a fenyőfa levele nem gyógyítja a rákot, egy ilyen állítás azonban tökéletes arra, hogy lelkesítse az arra hajlamosakat.

1 csésze fenyőtea ötször annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom! 
A fenyőtea erősíti az immunrendszert, nyugtatja és fertőtleníti a légutakat, köhögéscsillapító, hatásos a megfázás ellen. Influenzára az egyik legjobb gyógytea. Érdemes kipróbálni, mert a rendkívül magas C-vitamin, flavonoidok, antioxidáns tartalma mellett a fenyőtea hangulata, aromája, illata is csodálatos. 1 maroknyi fenyőtűt forrázz le 1 liter vízzel. Fedd le és hagyd ázni 15-20 percig. Meghűlés, megfázás esetén az egyik legjobb vitaminbomba a vírusok ellen.

Először is. A citrom 100 grammja kb. 50 mg C-vitamint (aszkorbinsavat) tartalmaz (ami egyébként a gyümölcsök között nem kimagaslóan magas). A fenyő tűlevele 100 grammonként 70-190 mg-t tartalmaz, ami első látásra magasabbnak tűnhet. Számszakilag valóban az is, de azt azért ne feledjük, hogy míg a citromból (annak levéből) alkalmanként több 10 grammot is elfogyaszthatunk, a fenyő tűveleléből jellemzően nem. Ha valaki teakészítésre szánja magát, valószínűleg pár grammot használ fel, amiből vizes kivonatot készít. A víz nagyon kis hatékonysággal vonja ki a viaszos felületű  tűlevelekből a C-vitamint, ha pedig meleg vagy forró vizet használunk, az a kevés is elbomlik (mivel a C-vitamin eléggé hőérzékeny). Arról nem is beszélve, hogy a vízkeresztig aszalt fenyő levelében valószínűleg már lebomlott a friss állapotban jelen lévő aszkorbinsav zöme... A fenyőtea tehát jó esetben nyomnyi mennyiségű C-vitamint tartalmaz.

Nem csak belsőleg hatásos!
Szuper fertőtlenítő, penészölő, ekcémára, lábgombára, pikkelysömörre, korpás hajra, pattanásokra szintén eredményesen használhatod. Készíthetsz belőle borogatást, teheted a fürdővizedhez, vagy hajmosás után öblítheted vele a hajad.

Küldöm mindenkinek, aki szereti! Ennyi mindenre biztosan nem jó, és bár - a teába beoldódó kevés illóolaj miatt - némi fertőtlenítő hatása lehet, ez nem elegendő ahhoz, hogy a felsorolt csodás hatásokat kifejtse.

A boróka és a tiszafa mérgező, ennek leveleit kerüld el!

Ez legalább igaz, a tiszafa pedig különösen veszélyes!

Címkék: fenyőfa tévhit

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr158244130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady.Bird 2016.01.05. 21:16:58

Előszöri olvasásra komolyan vettem, aztán néztem meg csak, hova kattintottam a facebook-ról :)
(Előszöri olvasás közben annyira komolyan vettem, hogy el is képzeltem, hogy összegyűjtöm a fenyő ágait, jól megmosom, aztán teát főzök - és itt leesett, hogy műfenyőnk van - azt hiszem, el kellene menni aludni :) )

2016.01.06. 09:07:33

na jó de büki rozi írta a szupi cikket...tele van a világ ilyen önjelölt javasasszonyokkal, érdekes kortünet amúgy.

Egyszerűen csak futok · http://csakfutok.blog.hu 2016.01.06. 14:34:34

Egy pillanatra megtévedtem. Azt hittem, profilt váltott a blog, és innentől javasasszonyok cikkeinek gyűjtőhelye lesz :D
Egyébként szuper a cikk, köszönet!

molekulapályamunkás 2016.02.12. 05:29:25

"Az indiánokról meg csak annyit, hogy az, hogy használták, még nem bizonyíték arra, hogy értelme is volt... "
Azért ennek talán előbb utána kellene nézni. Ennyivel nem dönthető el a kérdés.

"...de azt azért ne feledjük, hogy míg a citromból (annak levéből) alkalmanként több 10 grammot is elfogyaszthatunk,"
Már hogy milyen formában? Natúr? Az úgy egy cseppet savankás. Ki fogyaszt így több 10 grammot?

"Arról nem is beszélve, hogy a vízkeresztig aszalt fenyő levelében valószínűleg már lebomlott a friss állapotban jelen lévő aszkorbinsav zöme"
Vagy pedig nem. Egy kutatótól inkább adatot (hivatkozást) várnék. Valószínűsíteni bárki tud.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.02.12. 06:54:08

@molekulapályamunkás: ha már kutatóként szólít meg, akkor ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy aki állít valamit, az bizonyítsa.... Akár az indiánokról, akár a C-vitamintartalomról van szó.

A citromlevet mi pl. limonádéként isszuk. 1 literhez 100 g citromlé kell, így egy pohárban kb. 25 g van.

molekulapályamunkás 2016.02.12. 07:41:03

@kodpiszkalo:
"...aki állít valamit, az bizonyítsa..."
Ha Ön valóban ezt az elvet követné, akkor annyit írna adott esetben, hogy ez vagy az az állítás bizonyításra szorul. És pont.
De nem ezt teszi, hanem további kommentárt fűz hozzá, amit aztán nem támaszt alá semmivel.
Ha valamit nyilvánosan tévesnek ítél, akkor álláspontjának hitelessége végett azt meg is kell indokolnia.

fordulo_bogyo 2016.02.12. 19:15:43

@molekulapályamunkás:
A blog azt allitja, "a vízkeresztig aszalt fenyő levelében ***valószínűleg*** már lebomlott a friss állapotban jelen lévő aszkorbinsav zöme..."

1. Az allitas annyi volt, hogy "valoszinuleg", azaz nem hivatkozassal alatamasztando tenyt, hanem a szerzo velemenyet (amivel en is egyetertek) mutatja.

2. Kozismert, bizonyitasra nem szorulo teny, hogy tarolas soran az etelek aszkorbinsav tartalma csokken. Kozismert, hogy a C-vitamin oldatban a levego oxigenjevel reagalva lassan bomlik, nem stabil.

Am legyen melle par hivatkozas is, hogy a novenyek C -vitamin tartalma tarolas soran hogyan valtozik:
ucanr.edu/datastoreFiles/234-1895.pdf
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20169231
ucce.ucdavis.edu/files/datastore/234-17.pdf ez kulonosen erdekes, es relevans, ugye:
"Conditions favorable to water loss after harvest result in a rapid loss of vitamin C especially in leafy vegetables"

Bocs, hogy beleszoltam. ;-)

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.02.12. 19:22:08

@fordulo_bogyo: köszönöm a "beleszólást"! :-)
Sajnos, csak most kerültem gép mellé, hogy reagáljak. Mindaz, amit írtál, helytálló. Mindössze azzal egészíteném ki, hogy a nyilvánvaló marhaságok esetén egy, a témához értőtől talán érdemes elfogadni a véleményt, még akkor is, ha nem végez kísérleteket a marhaság cáfolatára. A tudományos evidenciák és az azok alapján levonható következtetések sokszor segítenek. Érdemes ezekre támaszkodni.

molekulapályamunkás 2016.02.13. 10:49:12

@kodpiszkalo:
Nem a saját kísérletek végzését hiányoltam, hanem azt, hogy jól láthatóan a szakirodalomban nem nézett utána ennek a két kérdésnek.
Ez nézetem szerint elvi jelentőségű egy természettudományos, ismeretterjesztő blognál, aminek deklarált célja a "szakszerű tájékoztatás". Ez azonban csorbát szenved, ha mondanivalóját nem támasztja alá szakmai érvekkel.
És hogy adott esetben mi tekinthető "nyilvánvaló marhaság"-nak, azzal kissé óvatosabban bánnék.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.02.13. 11:18:14

@molekulapályamunkás: rendben, értettem. Az ilyen hozzászólások segítenek abban, hogy igyekezzek minél inkább bizonyítékokon alapuló szövegeket írni. Mindazonáltal hálás lennék, ha a konkrét esettel kapcsolatban bármilyen tudományos vizsgálati adatot küldene azokon kívül, amiket idéztem

fordulo_bogyo 2016.02.13. 19:04:06

@molekulapályamunkás: Nagyon hatarozottan nem ertek egyet.
Ez nem tudomanyos ertekezes, hanem blog. Nem kell minden allitast hivatkozsokkal alatamasztani. De meg egy tudomanyos ertekezesben sem kell a nyilvanvalo, kozismert tenyeket hivatkozassal ellatni.
[pl. a hidrogen es oxigen reakcioja vizet eredmenyez (hivatkozas?), a C vitamin oldatban instabil, bomlik (hivatkozas?)]
Termeszetesen ha vita tamad, akkor ala kell tudni tamasztani adatokkal.
En erre tettem kiserletet.
Van kerdesed az altalam idezett adatokkal kapcsolatban?

molekulapályamunkás 2016.02.15. 12:03:20

@fordulo_bogyo:
Rossz néven ne vedd, de nekem ködpiszkálóval van vitám.

molekulapályamunkás 2016.02.15. 12:04:22

@kodpiszkalo:
Köszönöm konstruktív válaszát.
Bízom benne, hogy nem vette kioktatásnak az általam írottakat. Semmiképpen nem annak szántam.
Talán még annyit, hogy az indiánokra tett megjegyzése "...hogy használták, még nem bizonyíték arra, hogy értelme is volt" egy fitoterápiával foglalkozó gyógyszerész tollából, hogy is mondjam, halmozottan különös, mivel a népgyógyászati tapasztalatok figyelmen kívül hagyására utal.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.02.15. 12:11:01

@molekulapályamunkás: nem, nem vettem kioktatásnak,. Aki hiperérzékeny, az ne írjon blogot...

A népi gyógyászati felhasználás önmagában egy szignál, nem pedig bizonyíték. Számszerű adatot erre nem tudok mondeni, de a nép gyógynövényalkalmazások jelentős része nem támasztható alá racionálisan - vagy pedig elvileg igen, de még senki nem végezte el ezt a munkát. Amíg pedig a bizonyíték vagy a rendelkezésre álló egyéb (pl preklinikai) adatok alapján feltételezhető plauzibilitás hiányzik, addig felelőtlenség bármit ajánlgatni.

Adatokat hiányol,. de adatok ez esetben nincsenek. Én legalábbis nem tudok róluk. Ha van ilyen, örömmel veszem.

fordulo_bogyo 2016.02.15. 13:51:52

@molekulapályamunkás: Elkerulte a figyelmedet, hogy egy nyilvanos forumra irsz.

A nepi gyogyaszat ugyanaz a kategoria, mint a tobbi alternativ gyogyaszat, a hagyomanyos kinai gyogyaszat.
Pl a tudohoz hasonlo alaku level teajat ajanljak tudovel kapcsolaton betegsegek gyogyitasara... nem a hatasa miatt (azt nem ismerik), hanem az alakja miatt. Komoly?
Most irjuk le ujbol, hogy miert nem lehet meg tizezer ev tapasztalata alapjan sem velemenyt mondani egy allitolagos gyogyito hatasrol, ha nincs kontrollcsoport, ha nincs vakproba?

Engem az ingerel kozbeszolasra a nyilvanossag elott folyo beszelgetesben, hogy semmi konkret hozzatenni valod, adatod, erved nincsen, csak fanyalogsz, mar megbocsass.

molekulapályamunkás 2016.02.16. 15:22:21

@kodpiszkalo:
Hogy meg kell vizsgálni, van-e az adott népgyógyászati megfigyelésnek valamilyen valós biológiai háttere vagy nincsen, ebben teljesen egyetértünk.
Pro vagy kontra véleményezni az eljárást csak ezután érdemes.
Ön most azt írja, "adatok ez esetben nincsenek". Ezek szerint mégis utánanézett? Előző reakcióiból nem úgy tűnt.

fordulo_bogyo 2016.02.17. 04:30:39

@molekulapályamunkás: Nem igy van. Amig nincsenek adatok, addig a megalapozott allaspont az, hogy nem tudjuk, senki sem tudja, nincs okunk feltetelzni, hogy barmi hatasa lenne.
Aki azt hiszi, hogy hat, az alaptalanul hiszi azt.
Akko tessen szolni, ha majd vannak adatok, akkor azokt megvizsgaljuk. Addig nema csond. Szerenyen meglapul.
Valamiert azt hiszem, hogy nincsenek adatok, csak ures pelyva, szocseples az amit el tetszel kovetni.
Orulnek, ha igazolnad, hogy tevedek, de sajnos attol tartok, ez nem fog bekovetkezni. Kar.

molekulapályamunkás 2016.02.17. 14:58:07

@fordulo_bogyo:
Ismerős esetleg a szólás a fogadatlan prókátor fizetéséről?
Bár egy jogvégzett személy talán nem ilyen ordenáré, pökhendi stílusban fejezné ki magát...

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.02.17. 15:39:16

@molekulapályamunkás: minek nem néztem utána? Kezdem elveszíteni a fonalat. Mindenesetre ha elolvasta a cikket, akkor láthatja, mik az állítások, mik a cáfolatok, és milyen tényekre hivatkozom. Ha nincsenek adatok, arról nem én tehetek.

Abban meg egyet értek @fordulo_bogyo val, hogy ha egy nyilvános fórumon kezd el vitatkozni, ne lepődjön meg, ha mások is beszállnak. Ez a műfaj sajátja. Mint ahogy az is, hogy olyant kérnek számon a blogírótól, ami nem rá tartozik. Ezt is, azt is bírni kell.

fordulo_bogyo 2016.02.17. 15:50:42

@molekulapályamunkás: fogatlan prokator... ne felj, nem harap a bacsi... " ordenáré, pökhendi"... hm...

Valamiert megerositettel abban a hitemben, hogy nincsenek adatok, csak ures pelyva, szocseples az amit el tetszel kovetni.
Orultem volna, ha igazolnad, hogy tevedek, de sajnos attol tartok, ez nem fog bekovetkezni. Kar.

molekulapályamunkás 2016.02.18. 17:44:13

@kodpiszkalo:
"Mindenesetre ha elolvasta a cikket, akkor láthatja, mik az állítások, mik a
cáfolatok, és milyen tényekre hivatkozom. Ha nincsenek adatok, arról nem én tehetek."
Visszajutottunk a kályhához. Éppen az érdemi, szakmai cáfolatokat hiányoltam az Ön írásából.
"Az indiánokról meg csak annyit, hogy az, hogy használták, még nem bizonyíték arra, hogy értelme is volt"
"A fenyőtea tehát jó esetben nyomnyi mennyiségű C-vitamint tartalmaz."
Ezek a közlések számomra ugyanis nem azok. A "szakszerű tájékoztatás" (lásd "Mit akarunk?") felfogásom szerint azt jelenti, hogy a kritizáló szakértő:
1) utánanéz, tényleg használták-e az indiánok valamilyen fenyő tűlevelelét gyógyászati célra;
2) ha igen, annak is utánajár, vizsgálták-e már és milyen eredménnyel ennek
hátterét/hatásosságát tudományos módszerekkel;
3) próbál kísérleti adatot találni arra, hogy a fenyőtea C-vitamin tartalma nyomnyi mennyiségű;
4) leírja, mire jutott az előző 3 pont tekintetében.

Mindezt Ön elmulaszotta, ezért nem tekintem írását hiteles, igényes szakértői
kritikának.

"...ha egy nyilvános fórumon kezd el vitatkozni, ne lepődjön meg, ha mások is
beszállnak."
Rosszul gondolja, nem ezen lepődtem meg, hanem a "mások", azaz a hűséges házőrzőt alakító 'bogyo' uraság árokparton csiszolódott, személyeskedő, kivagyi ricsajozásán. Ami ezek szerint az Ön számára a mértéktartó, színvonalas eszmecserét példázza.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.02.18. 18:16:26

@molekulapályamunkás:

1. utánanéztem, nem találtam adatot.
2. utánanéztem, nem találtam vizsgálatokkal kapcsolatos adatot.
3. a friss levél C-vitamintartalma, a dózis, a növényi szekunder metabolitok post mortem átalakulásával kapcsolatos ismereteim, valamint a C-vitamin hőérzékenysége alapján tettem a megállapítást.
4. leírtam, ennek eredménye olvasható fent.

Részemről a "vitát" lezártam, és abban az esetben folytatom csak, ha valamilyen tény, adat kapcsán ennek értelme van.

fordulo_bogyo 2016.02.18. 18:22:00

@molekulapályamunkás: "'bogyo' uraság árokparton csiszolódott, személyeskedő, kivagyi ricsajozásán. Ami ezek szerint az Ön számára a mértéktartó, színvonalas eszmecserét példázza."
Hm... szemelyeskedo... bagoly - vereb?

Ha valamelyik megjegyzesem valaszom zavar, mert szemelyeskedonek gondolod, kerlek idezd, es feluvizsgalom.

Addig is meg tovabb erositetted azt a hitemet, hogy nincsenek adatok, csak ures pelyva, szocseples az amit el tetszel kovetni.
Orultem volna, ha igazolnad, hogy tevedek, de sajnos attol tartok, ez nem fog bekovetkezni. Kar.

molekulapályamunkás 2016.02.22. 16:46:00

@fordulo_bogyo:
2016.02.17. 04:30:39
"Addig nema csond. Szerenyen meglapul."

fordulo_bogyo 2016.02.22. 17:02:09

@molekulapályamunkás: Ez megitelesem szerint nem szemlyeskedes, nem allitottam semmit tisztelt szemelyedrol, csak azt javasoltam, hogy adatok hianyaban indokolt lenne a szereny hallgatas. A javaslatomat fenntartom, ha a fogalmazas bant, azert elnezest kerek, atfogalmazom:

TOROL:
"Akkor tessen szolni, ha majd vannak adatok, akkor azokat megvizsgaljuk. Addig nema csond. Szerenyen meglapul."
HELYETTESIT:
"Akkor tessen szolni, ha majd vannak adatok, akkor azokat megvizsgaljuk. Addig nem erdemes nagy feneket keriteni az ugynek, mert nincs mirol beszelgetni."
Igy OK?

Ezt tetszettel irni:
"Nem a saját kísérletek végzését hiányoltam, hanem azt, hogy jól láthatóan a szakirodalomban nem nézett utána ennek a két kérdésnek."
Es hasonlo megjegyzesek tobb hozzaszolason keresztul, nem viszik elorebb a kerdest. Sokkal konstruktivall lett volna citalni a vonalkozo szakirodalmat (ha ismertsz olyat).
En citaltam,
"Am legyen melle par hivatkozas is, hogy a novenyek C -vitamin tartalma tarolas soran hogyan valtozik:
ucanr.edu/datastoreFiles/234-1895.pdf
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20169231
ucce.ucdavis.edu/files/datastore/234-17.pdf ez kulonosen erdekes, es relevans, ugye:
"Conditions favorable to water loss after harvest result in a rapid loss of vitamin C especially in leafy vegetables""

Ezeket teljes mertekben figyelmen kivul hagytad... te tudod miert. Nem olvatunk toled ellenkezo eredmenyekrol semmit.
Akkor mira alapozod a kifogasaidat? Miert nem fogadot el, hogy a blogbejegyzes megalapozottan kritizalja a kiszaradt karacsonyi fenyobol valo tea allitolagos osszetetelet, es emiatt annak hatasat is.

molekulapályamunkás 2016.02.27. 14:28:09

@fordulo_bogyo:
Azt próbáltam, úgy néz ki kevés sikerrel, többször is kifejezni, hogy azzal a móddal van bajom, ahogyan a bejegyzés szerzője egyes szakmai kérdéseket elintéz (lásd indiánok, nyomnyi C-vitamin). Csak hosszas huzavona után jutottunk el oda, hogy Csupor úr végül leírta: utánanézett ezeknek és nem talált adatot (2016.02.18. 18:16:26).
Mindez elkerülhető lett volna, ha ez (=utánanéztem, nem találtam) már eleve szerepelt volna az eredeti írásában.
Tehát itt egyáltalán nem arról szól, hogy én ilyen vagy olyan adatok birtokában vitatok egyes állításokat. Azt a felületes, számomra nem meggyőző módot kifogásoltam, ahogyan véleményét a szakértő kifejezésre juttatta. És egyúttal ez az oka annak, miért nem regáltam az általad idézett szakirodalomra.

fordulo_bogyo 2016.02.27. 14:37:02

@molekulapályamunkás: Ignoralni tetszel az adatokat, amiket en irtam neked, alatamasztando, hogy a kiszaradt karacsonyi fenyo nem jo C vitamin forras.
Nem az adatok nem az igazsag erdekel teged (a blog szerzoje igazat allit, jogosab kritizalja a "bolcs" tanacsot), csak nem tetszik stilus.
OK, maradjunk ennyiben:
Neked bajod van a moddal, a karacsonyi fenyot meg tovabbra is nyugodtan ki lehet dobni, C vitamint mas forrasbol kell fogyasztani.

molekulapályamunkás 2016.03.11. 08:57:32

@kodpiszkalo:
Egyébként fellelhető néhány tudományos közlemény, amely a fenyőtea gyógyhatásával foglalkozik, sőt olyan is, ahol meghatározták a fenyőtűfőzet C-vitamin tartalmát. A cikkek tartalmát nem minősítem, a létezésüket állítom.
Nem túl nehéz rájuk lelni és én szurkolok, hogy ez sikerüljön Önnek is.
Elvégre Ön a szakértő.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.03.11. 09:52:45

@molekulapályamunkás: ha figyelmesen olvasta, a fenyőlevél C-vitamintartalmáról én is idéztem cikket. Örömmel venném, ha elküldené a sejtelmes bejegyzésében érintett írások linkjeit.

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása