vigyázat, paraziták!

2017.06.16., Szerző: kodpiszkalo

710252.jpgA paraziták igen veszélyesek, akár halált is okozhatnak. Szerencsére a nálunk élő paraziták nagy része nem ennyire veszélyes, többnyire csak megkeserítik az életünket. Például kicsalják a gyanútlan internetezők pénzét. Az ilyen csalásoknak sokféle módozata van, az egyik leghatásosabb, amikor a kliensre úgy ráijesztenek, hogy önként átulatalja a pénzét a rajta élősködőknek. Különösen aljas módszer, ha az ijesztgetés tárgya az egészség megőrzése - mert az egészség sok, nagyon sok pénzt megér...

A hazug embert könnyű utolérni, mégis sokan bedőlnek az átlátszó hazugságoknak. Erre jó példa az az oldal, amely parazitafertőzésekkel riogatva sóz rá a kliensekre egy (jó esetben csak) hatástalan teát. Ahhoz, hogy rájöjjünk, arra, hogy hazudnak nekünk, nem szükséges a téma szakértőinek lennünk: elegendő lenne rákeresni az interneten a "Közegészségügy Országos Intézményé"-re és idézett "vezető kutatójának" nevére, s rájönnénk: egy nem létező intézmény nem lézető kutatója nevében hazudnak nekünk...

Részletek és cáfolatok lent:

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az élősködők okozzák a halálos betegségek nagy részét az emberi testben. A betegségek a májgyulladástól és a gyomorfekélytől, akár a rákos daganatokig is terjedhetnek. Minden évben, 15 millió ember hal meg a paraziták miatt.

Elég magas labda, könnyű lecsapni. Egyrészt a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a legtöbb haláleset oka szív-érrendszeri eredetű betegség; másrészt nem 15, hanem "csak" 1 millió ember hal meg évente paraziták által okozott betegségben; harmadrészt az említett betegségeket (fekélytől a daganatig) NEM paraziták okozzák. Ha valaki nagyon aggódik a paraziták miatt, megnyugtathatom: Magyarországon alig fordul elő olyan eset, amikor valaki halálát parazitafertőzés okozza. A leggyakoribb parazita-eredetű betegségek ugyanis elkerülnek bennünket - szerencsére a magyarországi klimatikus és higiénés körülmények nem kedveznek a terjedésüknek. A nálunk előforduló parazitafertőzések túlnyomó zöme csak enyhe panaszokat okoz, jól gyógyítható.

Röviden: Magyarországon a parazitaveszély közel sem annyira fenyegető, mint az átverős reklám lállítja. Ennek szemléltetésére álljon itt az a táblázat, amely tartalmazza a 2013-ban előfordult, mintegy 1 millió, parazitafertőzés miatti haláleset csoportosítását (csak összehasonlításként: évente mintegy 50-60 millió haláleset történik a Földön, ennek kb 15%-a szív-érrendszeri eredetű).

Betegség Halálesetek száma Előfordul hazánkban?
Malária 854 600 nem
Leishmaniázis (kala-azar) 62 500 nem
Kriptosporidiózis 41 900 igen
Amőbiázis 11 300 igen, de nem okoz halált
Chagas-kór 10 600 nem
Álomkór 6 900 nem
Bilharziázis 5 500 nem
Orsóférgesség 4 500 igen
Echinococcus féregfertőzés 2 200 igen
Simafejű galandféregfertőzés 700 igen


Az elhalálozás 92%-át a paraziták okozzák. Ez nem csak a betegségek általi elhalálozásokat mutatja. Az úgynevezett "természetes elhalálozás" túlnyomó többségét az élősködők jelenléte okozza az emberi testben.

A 92% ordas hazugság. Mint ahogy az is, hogy a természetes elhalálozást paraziták okoznák - ilyen esetekben a halál oka valósában a szervezet természetes "elhasználódása". Mindenesetre félelemkeltésre tökéletesen alkalmas állítás - az ember itt már szinte várja, hogy megmensték...


Rengeteg különböző típusú parazita élhet a test különböző szerveiben, más-más súlyos következményeket okozva. A bélférgek nagyon veszélyesek. Szó szerint elpusztítják a bélrendszert, ami halálhoz vezet. Rajtuk kívül több ezer élősködő tartózkodhat a májban, az agyban, a tüdőben, a vérben, vagy akár a gyomorban. Ezek közül majdnem mindegyik halálos. Néhány már a legelején agresszíven viselkedik, ami a test elpusztulásához vezet. Más fajták pedig rejtve maradnak, egészen addig, amíg a számuk el nem éri azt a mennyiséget, amit az emberi test már nem képes tolerálni, ezért a fertőzött személy meghal. Meggyőződésem, hogy majdnem minden emberben vannak élősködők. (...) Kétségtelenné vált, hogy a bélférgek is okozhatnak rákos megbetegedéseket. 

A rettegés (és a hazugság) fokozódik! Merthogy a fentiekből semmi nem igaz.

De a lényeg most jön: honnan tudhatjuk meg, hogy paraziták élősködnek bennünk?

Az élősködők jelenlétének első tünetei:

  • Allergiás reakció (bőrkiütések, begyulladt szemek és orr);
  • Gyakori megfázás, gyulladt torok, eldugult orr;
  • Krónikus kimerültség (Gyors elfáradás, bármit is csinálsz);
  • Gyakori fejfájás, székrekedés vagy hasmenés;
  • Ízületi és izomfájdalmak;
  • Idegesség, alvás és táplálkozási zavar;
  • Karikás és táskás szem;

Ha legalább 2 tünetet megtapasztal az ember, akkor az egyértelmű jele az élősködők jelenlétének.

Tegye fel a kezét, aki nem érzi magát néha fáradtnak, kimerültnek, nem fáj a feje, nem ideges, nem érzi úgy, hogy gyakran megfázik! Ha úgy érezzük, rólunk van, szó, elkezdhetünk rettegni: közel a vég? Szerencsére van megoldás: 

Manapság csak egy olyan termék elérhető, ami meg tudja tisztítani a testet a parazitáktól. (...)  Ez egy parazitaölő termék, amit "Fito Tea" hívnak - ezt az intézményünk, független tudósok segítségével fejlesztette ki. (...) A Fito Tea olyan anyagok egyedi kombinációja alkotja, mint a nyírfalevél, tölgykéreg, körömvirág, menta, üröm, kamilla, bojtorján, és a zsálya. (..) A Fito Tea elpusztítja az élősködőket és megtisztítja a fertőzött területeket, az agytól és a szívtől, egészen a májig és a belekig. Semmilyen más gyógyszer sem képes erre.(...) Ha a haszonhúzás lett volna a fő célunk, akkor módunkban állt volna jó pénzért eladni Fito Tea a gyógyszertáraknak egész országszerte. Viszont a kormány felajánlotta, hogy a termék bekerülhet az egészségügyi biztosítási rendszerbe, így megfizethetőbbé téve azt az egész országban. Mi elfogadtuk az ajánlatot.

Hazugság, hazugság, cinikus hazugság. Ha a tea tényleg a felsoroltakat tartalmazza, nem lehet alkalmas a paraziták elpusztítására (azok ellen sokkal erősebben ható szerek képesek felvenni a harcot), de mint bemutattam, erre a magyar átlagembernek nincs is szüksége. A kormánnyal való megegyezés, a megfizethető árral való kecsegtetetés szintén hazugság és arcpirító cinizmus. 8500 forintért eladni a (majdnem) semmit: nem semmi!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7512601147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érvsebész 2017.06.17. 12:47:26

"- A mai napon erről a problémáról fogunk beszélni Radics Tímeával, a Közegészségügy Országos Intézményének vezető kutatójával.
- Üdvözlöm, kedves Ildikó. Mennyire megbízhatóak az Egészségügyi Világszervezet adatai az élősködők fertőzéséről? "

Hazánk vezető parazitológusát alighanem az effélék üldözik, mint te, ezért egyik bekezdéstől a másikig még a nevét is megváltoztatni kényszerült

A herceg 2017.06.27. 12:34:56

@Érvsebész: Pont ez tűnt nekem is fel, ezért már tovább nem is nagyon olvastam :D Ha valaki ennyire nem képes odafigyelni, akkor mit várunk tőle komolyabb dolgokban :D :D :D

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2017.06.27. 12:40:50

@A herceg: ha ez az én kritikam akar lenni, akkor azt hiszem, nem egészen érti, miről van szó.

A herceg 2017.11.19. 12:50:23

archive.is/4d81I Ennek az oldalnak a kritikája, nem a tied kedves KODPISZKALO.

u234579 2020.02.16. 02:55:42

Még egy gyöngyszem.

Hátha egy Google kereséssel az emberek erre az oldalra jutnak és kicsit utána olvasnak a dolgoknak megrendelés előtt...

HA SZEMÖLCSÖK VANNAK A NYAKADON, HÓNALJADNÁL ÉS EGYÉB HELYEKEN, ELŐFORDULHAT, HOGY PARAZITAFERTŐZÉSBEN SZENVEDSZ!
axdsz.pro/?target=-7EBNQCgQAAANtDgN9OgAFAQEREQoRCQoRDUIRDRIAAX9hZGNvbWJvATE&al=37646&ap=55113&subacc=oro_640_bacte_pm_0130

Ezt a terméket reklámozza: Bactefort hub.health-line.me/

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása