magyar nanocsoda

2014.12.12., Szerző: kodpiszkalo

bst.jpgBullshit. A szó jelentése: hülyeség, süketelés, buta beszéd, blöff. Nem tudom, miért, de ez jutott eszembe, amikor a blog több olvasójának javaslata alapján elkezdtem utánanézni a Lavylites terméknek. Néhány oldal átolvasása után pedig rájöttem, nem is a termék a lényeg: ezzel a profi módon felépített "marketingstratégiával" akár egy vödör vizet is sikerrel el lehetne adni gyógyszerként. Nem a termék, annak hatásossága, biztonságossága, minősége számít, hanem az, amit és ahogy mondanak róla. Épp ezért, ahelyett, hogy a Lavylitesról írtam, volna, megírtam egy másik bejegyzést. Most viszont induljunk el újra a kályhától.

Szóval: mitisír a hogyishívják? Sajnos - és ez milyen mély bölcsességre vall! - a Lavyl hivatalos honlapján a kívülálló érdeklődők számára semmilyen infó nem érhető el. Ahhoz, hogy informálódjunk, valószínűleg a cég munkatársává vagy partnerévé kellene válnunk... Így kénytelenek vagyunk nem hivatalos oldalakon tájékozódni. És ha ott bármilyen blődséget találunk, a Lavylites gyártója, forgalmazója jogosan mondhatja: mindaz, amit olvasunk, nem a cég hivatalos anyaga, nekik ahhoz semmi közük... Ügyes! Szegény ember vízzel főz, úgyhogy nem marad más, mint hogy azt elemezzük, ami számunkra (és az egyszerű vásárlók többsége számára) elérhető.

Jakabovics Tibor vegyész gyógyszerkutató, a nanotechnológia nemzetközileg elismert szakembere (...) feltalált egy nano méretű hordozót (10 a mínusz kilencediken méret, ez akkora, mint a DNS spirál két foka közötti távolság) aminek a tartószerkezetébe több mint 100 növény komplex energia lenyomatát tudja beletenni.

Rendkívül sok információt tartalmazó mondat. Kezdjük ott, hogy bár elképzelhető, hogy J. T. vegyész, sőt még az is, hogy gyógyszerkutató (nem tudjuk, hogy hol), de az, hogy a nanotechnológia nemzetközileg elismert szakembere, egyenesen kizárt. Ha az lenne, írt volna néhány (sok!) tudományos cikket. De nem írt - a komolyabb tudományos adatbázisok (Web of Knowledge, PubMed) egyikében sem találkozhatunk a nevével. DE Magyarországon, legalábbis bizonyos körökben már biztosan világhírű!

A DNS "két foka" valószínűleg a bázispárok közötti távolságra utal, ez nagyságrendileg valóban nanométeres távolság. De hogy mit talált fel J. T., az rejtély, mert ami ide le van írva, az értelmezhetetlen. Nanohordozó tartószerkezetében növények komplex energiáját beletenni nem lehet (ezt tulajdonképpen egy magyar és idegen eredetű szavakból álló értelmetlen mondat). Ezen a ponton akár abba is lehet hagyni az olvasást, és átkattintani a témával foglalkozó szaklap oldalára. De aki velünk marad, azokkal folytatjuk: 

A sejtek tudják, hogy mire van szükségük, ebből a svédasztalból leveszik, amire szükségük van, és elkezdenek jobban működni. Nem kell túldozionálni a testet, és nem terheli szintetikus anyagokkal. Ezenfelül oda kerül, ahol szükség van rá, mivel spray formátumú, és oda fújható, ahol baj van. Nem kell átküzdeni magát a tápcsatornán és a véráramon. A testben lévő szabadgyököket használja hajtómotorként, és nagyon gyorsan áthatol a testen. Karra fújva 30 másodperc és egy perc közötti idő alatt jut el a csontvelőig.

Aha. A sejt az tudja. Ha így lenne, akkor hogyan fordulhat elő, hogy bizonyos anyagok (köztük sok növényi) megmérgeznek bennünket? Ha a méregnél nem elég okos a sejt, ebben az esetben miért lenne az? Szintetikus anyag meg nem kell. Oda fújható, ahol baj van, de ha mégsem, akkor fújható bárhová, mert úgyis azonnal felszívódik és pikpakk eljut oda, ahol szükség van rá. Aha. De mintha úgy emlékeznék, hogy valamilyen energialenyomatról volt szó, ami (legyen bármi is) szerintem nehezen szívódik fel a bőrön át. Még az energia is, hát még a lenyomata!
A szabadgyökös mondat pedig abszurditásában vetekszik az energialenyomatossal.

Nincs mellékhatása, 72 óra alatt amit nem használ fel a test, az kiürül. Nincs összeférhetetlensége más gyógyszerekkel, illetve gyógymódokkal. A Lavylites a gyártási technológiánkból kizár minden olyan elemet, melyet a környezetünkre káros hatással lehet. Alapanyagok gondos kézi munkával válogatott és a legkorszerűbb vizsgálati módszerekkel ellenőrzött. Nem használ vegyipari és állati eredetű, vagy védett összetevőket.

Csak jó tulajdonságokkal rendelkezik. Mindent összeszedett a szöveg írója, amire az emberek titkon vágynak. Szép munka! De a lényeg nem is ez, hanem a NANOtechnológia!

A kifejlesztett eszköz két részből áll. A nano méretű hordozóból a nanoeffectorból és ennek tartószerkezetébe illesztett növényi kivonatokból. Hagyományos technológiában a növényből kivonatot készítenek, kinyerve a hatóanyagot az eredeti struktúrából. Ezzel szemben az új technológia lényege, hogy az eredeti szerkezet, az eredeti viszonyok fennmaradjanak., pl. a Platanus acerifoliaból nem kioldják a keresett hatóanyagot, hanem a növény alkotó szerkezet minden elemét az eredeti szerkezeti szerepében megőrizve hozza létre. Tehát van egy nano méretű hordozónk, a nanoeffector, melynek szerkezetébe ültetve egy új technológia által kinyert komplex növényi elemeket eltudja juttatni a problémás sejtekhez. Egy nanohordozóban akár száz növény komplex energia lenyomatát is lehet továbbítani a sejtek felé.

Teccikérteni? Én nem. A nanotechnológia létező dolog, de a fentiekhez nem sok köze van. A modern ipar sok területén alkalmazzák, a gyógyászatban elsősorban hatóanyagok hatékonyabb célba juttatására használják fel. A nanonizált (nano, azaz a 10-9 m nagyságrend méretűre csökkentett) anyagok ugyanis esetenként a nagyobb részecskéknél sokkal hatékonyabban felszívódnak, hasznosulnak. Ez létező dolog. De a fenti szöveg, különösen az újra visszatérő energialenyomattal együtt süketelésnek tűnik. Nem kivonják a növényből a hatóanyagot, hanem?!... De ha mindezen nagyvonalúan átlépünk, akkor vajon mire lehetnek jók a termékek?

A betegségek a sejtekben a molekuláris változások következtében jönnek létre. A szervezetben először itt tapasztalhatóak az elváltozások, majd a lappangási idő elteltével akár hónapokkal később jelentkeznek a tünetek. Hasonló a folyamat, mint amikor a tengeren a hajókormányt ugyan egyenesen tartjuk, mégis az áramlatok elsodornak.. Szükség van időnként világítótornyokra vagy térképre, és iránytűre, hogy a helyes irányhoz korrigálni tudjunk. A rendszer egy ilyen iránytű a szervezet számára.

Tulajdonságai:

  • a sejtek számára közvetlenül hasznosítható
  • felszívódó képessége és hatása rendkívüli
  • humán-hormon aktivációs hatás,
  • öngyógyító és fájdalomcsökkentő hatás
  • megdöbbentően széles spektrumú
  • baktérium – vírus – gombaölő
  • gyulladásgátló
  • rendkívüli hatóanyag szállítási sebesség.

Magyarra fordítva: valami olyan dologról van szó, ami egy csomó rossz dologtól megóv bennünket. Mindezt bemondásos alapon. De figyelem! Aki azt gondolná, hogy itt a J. T. által feltalált valamiről beszélünk, az téved: egyetlen szóval sem utalnak arra, hogy a fentiek összefüggnének a forgalmazott termékekkel! Csak a szegény, gyanútlan olvasó agyában alakul ki ez a tévképzet... (Az már szinte mellékes, hogy a fenti szöveg gyakorlatilag értelmetlen blabla.)

De mit is talált fel J. T? Ami bizonyos:nemzetközi védjegybejelentéssel rendelkezik a Lavyl, Lavylites, Solvyl és Exyol nevekre (termékekre). Ez nagyjából azt jelenti, hogy bizonyos termékeken ezeket a neveket csak a védjegytulajdonos használhatja fel. Ez üzleti szempontból biztosan lényeges, de engem jobban érdekel, vajon mit érnek maguk a termékek? Ha a Solvyl, Lavyl, Exyol készítmények összetevőiből indulunk ki (a termékekben növényi komponensként citromfű, zsálya, kamilla, pomelo, menta, kakaó, szalmagyopár, ligetszépe, eukaliptusz, ánizs, csalán, rozmaring, koriander stb. található), megállapíthatjuk: ezek olyan közönséges, olcsó (!!!) gyógy- és tápláléknövények, amelyek számtalan termékben megtalálhatóak. Rendelkeznek bizonyos előnyös hatásokkal, de egyikük sem csodanövény, csodaszer. A Lavylites termékekben az említett növények kivonatai s néhány segédanyagnak tűnő anyag (víz, glicerin, citromsav stb.) található, számomra megfejthetetlen logika alapján kombinálva. Pedig lehet, hogy a titok a kombinációban rejlik, mert a készítmények hatásai rendkívül széles skálát fednek le:

  • sejtregeneráló, vomeronazális effektor, telomeráz aktivátor
  • afta, herpes, gomba, ismeretlen eredetű fertőzések eliminálására, megelőzésére
  • fogíny regenerátor, karbantart, tonizál. A nyelvlepedéket csökkenti, a toxikus anyagokat blokkolja. Fogágyi, állkapocstáji és arc/orr/homloküregi problémák megoldását támogatja. Fényezi, világosítja, óvja a fogakat. A fogkefét fertőtleníti, konzerválja.
  • segíthet megelőzni a nyirokrendszer túlterhelésével, csökkent hatásfokú működésével okozott zavarokat
  • a hajhagymák, a fejbőr, a területet behálózó erek, a hallószervek, látószervek, szaglómechanizmusok támogatására is. Hatóanyagretard.
  • a csuklóra fújva a szöveti textúrák mélyére hatol, ott a depókba rendeződött, vagy éppen transzferben mozgó toxikus fémeket felszabadítja
  • a toxikus nehézfém ionokat (higany, kadmium, ólom, stb.), melyek áthatolva a sejtfalon a sejtekbe jutottak, vagy a sejtközi térben tartózkodnak mintegy „megragadják” és kihordják
  • megtöbbszörözi a bőr önregenerációs képességét, az öregedési folyamatokat visszafordítja, lelassítja.

Ha leszámítjuk az értelmetlen részeket (hatóanyagretard, vomeronazális effektor), még mindig elég sok ígéret marad, amelyek reményében kidobhatunk az ablakon kiadhatunk 20-100 eurót (!!!) ezekre a termékekre. Mert a legfőbb probléma a következő:

a Lavyl, Solvyl, Exyol termékekről senki nem bizonyította hitelt érdemlően, hogy gyógyhatásokkal rendelkeznének (azaz nem gyógyszerek), emberek ezrei mégis a betegségmegelőzés és/vagy gyógyulás reményében vásárolják ezeket. A nyilvánosan elérhető dokumentációk (összetétel) alapján nem is várható, hogy rendelkezzenek az ígért csodás hatásokkal. Ha megpróbálunk utánajárni, milyen termékkategóriába tartoznak, valószínűleg meglepődünk, ugyanis nemcsak a gyógyszerek, hanem az étrend-kiegészítők nyilvántartásában sem található meg a készítmények. Akkor mégis micsodák? Ha hihetünk az egyik forgalmazó oldalán feltüntetetteknek, akkor talán kozmetikumok:

A honlapon szereplő termékek -nem gyógyszerek, ezért a hivatalos hatósági szabályozásnak megfelelően nem állíthatom, hogy a termékek betegségek kezelésére, megelőzésére és gyógyítására alkalmasak,amiket leírtam azok a hatóanyagra és saját családom, pácienseim és több tízezer ember tapasztalata alapján íródott. A készítmény nem csodaszer a Lavyl kozmetikai termékcsalád egy olyan, hatásaiban és alkalmazásában széles spektrumú készítmény, mely előállításában, technológiájában, továbbá extrém hatóerejében radikálisan szakít az eddig ismeretes módozatokkal.

De ha kozmetikum, akkor vajon hogy lehetséges az, hogy egyes termékeket (lsd. Solvyl Fullflex) szájon át kell bevenni? Hallottak már olyan kozmetikumról (sampontól a szemceruzáig), amit meg kell enni?

Mint említettem, az a tény, hogy mindezeket az infókat nem a cég hivatalos honlapján teszik közzé, védelmet adhat a fogyasztók megtévesztése, gyógyhatás megalapozatlan állítása stb. miatt a forgalmazó ellen indítható eljárások ellen. Azt pedig, hogy mi hangzik el a "termékbemutató" "előadásokon", a hatóságok számára macerás lenne ellenőrizni... (A GVH - "rossz szokásához" híven - mégis vizsgálódni kezdett). De hogy - szokásommal ellentétben - ne pesszimista hangulatban fejezzem be ezt az írást, álljon itt a Lavyl KÚP (???) használati utasítása:  

Használati utasítás Lavyl kúphoz: Napi 1 alkalommal kenjük be a kezelni kívánt száraz bőrfelületet, majd várjunk, amíg felszívódik. Szembe ne jusson!

Kép forrása: housesardis.blogspot.hu

112 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr906714361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriella Kiss 2014.12.16. 07:45:46

Kár a fáradtságért olyan embert győzködni aki nem képes, vagy nem akar különbséget tenni dolgok között ! Egészségügyi dolgozó volt? REMEK!

vattamagic 2014.12.16. 11:38:15

Azt sem árt tudni, hogy legalább négy Btk-s vonzata is van. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200100.TV
Fogyasztók megtévesztése 417. § (1)-minősített esete, 187. § (1), kuruzslás, 373. § (1) csalás, és még a piramisjáték szervezése is ráhúzható..412. § ....és mindenki "elkövető" aki MLM ügynökként "forgalmazza" , tagokat szervez :)

Ráérek 2014.12.16. 17:57:38

Az én abszolút kedvencem kimaradt a posztból! :-)))
De nehogy lemaradjatok róla, bemásolom :-D

szepsegmennyorszag.hu/lavyl-termekek/

szelidgyogymodok.hupont.hu/179/lavyl-a-xxi-szazad-kozmetikai-csodaja

"A Solvyl spray behatol a méregdepókba, kibosszantja a nehézfémet, a Fullflex kapszula pedig üres puttonyával, ásványi anyagba burkolva elkapkodja, majd eltávolítja a szervezetből. Egy hónapos kúrával a nehézfémek 90%-át képes eltávolítani a testből. "

AGYHALÁL! :-DDDDD

Ráérek 2014.12.16. 18:01:39

@diagnozis: Ezeknek érvelhetünk.....

Nem fogják fel, hogy placebo...

Ahogy az ősrégi reklámszlogen mondta: HAT HÉT HIT, és HAT. :))

Ráérek 2014.12.16. 18:04:48

@Pintér Etelka: Neked való olvasmány:

members.chello.hu/marinov.ivan2/mlm/scamway.html

Lent a lap alján, a "Hallgassa meg sikeres tagjaink véleményét!" rovat.

:-D :-D :-D

isuzu 2014.12.16. 23:43:47

KODPISZKALO !
Rátekintenél az el vagyunk-e savasodva posztodra?

vattamagic 2014.12.17. 01:00:29

Még egy-két apróság. A "cég" --mi is ez valójában ? - Egy angol postafiók cím , ahol még 250 cég van bejegyezve. A magyar cég szintén kamu , egy ügyvédi irodába bejegyezve, strómanok nevén :))) - hát ilyen egy csoda :)
www.companiesintheuk.co.uk/ltd/cloulyn-pro
halozatepitok.network.hu/forumtema/mi-a-titok-a-lavyl-lavylites-korul-atveres-piramisjatek-egy-mlm-altermekkel

vattamagic 2014.12.18. 08:26:59

@Ráérek: Még egy szösszenet a weboldalról:
"A Lavylites készítmények termék-specifikus vomeronazális mátrixot tartalmaznak (kivonatok, esszenciák).
Az állástól klaszteresedik a mátrix, ezért használat előtt jól felrázandó."
Érted ????

Ráérek 2014.12.18. 11:31:53

@vattamagic:

Vomeronazális?? Tehát az ekecsont és az orr közötti?

WTF...? :-D

George Svéd 2014.12.30. 10:28:27

Tisztelt Hozzászóló Társaim!
Senkit nem akarok megsérteni, de ha én bármi után is érdeklődöm illetve "böngészek" egy idő után teljesn elbizonytalankodom,mivel nem tudom,hogy egy adott témában melyik gyógymódot illetve megelőzö hatást válasszam!i

Gabyszappan 2014.12.31. 14:24:47

Kedves Hozzászólók!
Kedves Blogüzemeltető Szerzők!
Azt hiszem mindannyian köszönettel tartozunk azért az éberségért és sok-sok munkáért, amit ezekbe a figyelmfelhívó cikkekbe elsősorban °°kodpiszkalo°°, de °°j.norbert°°, °°pharma-girl°°, °°Hajdu Zsanett°° és °°Boros Klára°° is belefektet!!
Az elég világosan kiderül eddigi írásaikból, hogy ök mihez értenek. Az a tudás, amit ezen a téren felmutatnak nekünk az nem semmi. Szeritem ezt illene mindannyiunknak értékelni!
Természetesen léteznek az ő általuk megjelenített szaktudás mellett ill. azon kívül egyéb szempontok is, amik megjelen(-het-)nek és érvényesül(-het-)nek amikor arról döntök, hogy egy adott terméket megvásárolok-e vagy sem.
De a szándék nemes, a cikkek jók és segítenek dönteni.
Nekem ennyi elég.
Köszönöm!
B.Ú.É.K. ! ! !

vattamagic 2015.01.12. 09:31:37

Van itt kérem tudományos, gazdasági cikk (nek álcázott reklám) is.
Micsoda finom párhuzam állítás a Prezi és a Ustream sikertörténetével :)
www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ceghirek/lavylites-magyar-szabadalom-vilagsiker/
Szavunk nem lehet, büszkeségtől feszül hazafias mellünk :)

Koviannus 2015.01.15. 14:57:32

Sziasztok!

Olvastam a neten rengeteg mindent a nanotechnológiáról, de még mindig nem értem pontosan, mi is ez. Ebből a cikkből végképp nem derül ki számomra mi is a nanotechnológia.

Hozzátenném azt, hogy mindent gyógyítana sehol sem találtam.

Hogy lehet, hogy ez a termék mégis mindenre jó?

Találtam két nagyon érdekes videót a terméktapasztalatokról:

www.youtube.com/watch?v=dpbQ4EoHv6s
www.youtube.com/watch?v=nbVkDXtkjw4

Az, hogy a szúnyogcsípést, a hasmenést, a lábfájdalmakat, refluxot, körömgombát, tüdőgyulladást, sebeket is gyógyít az egészen egyedi.

Nem is értem, hogyan lehetséges hogy ez igaz, hiszen amit olvastam a nanotechnológiáról annak nincs köze ilyen "csodákhoz"...

Akkor hogy is van ez?

vattamagic 2015.01.15. 22:06:31

@Koviannus: “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” (A.E.)

vattamagic 2015.01.15. 22:25:25

@Koviannus: A huncut módon idelinkelt kis videoidba betekintve -amit remélhetőleg nem reklámnak szántál :) - úgy tűnik a klimax körüli nők kifejezetten fogékonyak erre a csodára .
kodpiszkalo.blog.hu/2014/09/21/az_atveres_magasiskolaja

vattamagic 2015.02.18. 21:57:47

...és mégis lehet sz.rból várat építeni :)

scheiniban 2015.03.24. 10:32:25

@Brother Love: Üdv. Nem szívesen szólok hozzá ilyen szkeptikus megjegyzéshez, de mivel kérdés hangzott el így megteszem! A kérdés hogy hangzik el mindez az orvos szájából hogy lemondunk Önről.
Volt páromnál 2009-ben diagnosztizáltak mellrákot, annak is egy "agresszív" formáját. A párom, mivel az egészségügyben, majd magán egészségügyi intézményekben dolgozott, ahol daganatos betegeke utókezeltek, úgy döntött nem fogadja el a kemoterápiát! ,csak a daganatot veteti ki! Az Öt műtő orvos valamint annak felesége, mellesleg az altató orvos, azt mondta a műtét után, sajnos maradtak rosszindulatú sejtek ezért mindenképp melleltávolítást javasol, de semmi probléma, mert mivel egyben plasztikai sebész, majd csinál neki új mellet! amennyiben nem engedi levetetni a mellét, max 6 hónapja van! Ott voltam, ez így szó szerint hangzott el!!! Tehát kedves uram ez így hangzik,hangzott el! Termésetesen nem engedte levetetni a mellét, sem kemót 5 évet élt TELJES ÉLETET !!!!! Csak és kizárólag gyógynövényekkel kezelte magát! M ég az étrendjén sem változtatott jelentőse. Persze mondhatja Ön hogy MEG IS
HALT. Tudja akivel egy időben hasonló okból lettek operálva és gyógyszerezve, SAJNOS már évekkel előtte meghaltak. Lehet szidni a gyógynövényeket meg a sok bóvli és valóban bóvli terméket, de akad köztük néhány ami igazán jól vizsgázik! Ennyit arról hogy miént mondanak le egy emberről vagy egy állatról!
Szomorú de így van. Ezek szerint Ön még ezt szerencsére nem tapasztalta meg! Maradjon is így!!!!

berika06 · http://termeszetesmegoldasok.blog.hu/ 2015.03.30. 11:56:44

Ritkán van időm olvasgatni, de már többször találkoztam az önök rosszindulatú írásaival. Amit, nem önök forgalmaznak, állítanak elő gyógyszerészként, az csak rossz lehet. Nagyon helytelen lebecsmérelni mások kutatásait, termékeit, sikereit.
Természetesen, a neten sokfajta információ jelenik meg van köztük helyes és helytelen is. De, kérem ne általánosítsanak, különösen, úgy hogy ön, önök nem győződtek meg különböző termékek hatásáról, hatékonyságáról és anélkül becsmérelnek. Önök az egyik oldalukon írnak a gyógynövény gyógyszerekről, a másikon pedig lebecsmérlik, ugyan azoknak a gyógynövények a hatásukat., alkalmazásukat, mert nem az önöké, hanem más gyártóé. Helyes ez önök szerint? Akkor önök mennyire szavahihető emberek? Gondolkozzanak el zene, mielőtt bármit is írnak valahova. Egyébként rólam is lemondott több orvos is és a gyógynövények és az alternatív gyógymódok gyógyítanak, (pl. Salin sógép, olajfa, stb. ) tartom szinten az egészségemet. Ha, nem találtam volna alternatív gyógymódokat, már több éve nem élnék! Önök még nem voltak olyan helyzetben, hogy minden gyógyszertől bedagad a torka, arca, ha lettek volna másképp vélekednének. Önök gyógyszert szednek vagy inkább gyógynövény alapú terméket fogyasztanak és adnak az unokáiknak, gyerekeiknek? Olvastam egy vezető külföldi gyógyszergyártó cég lemondott vezetőjének írását. Megszólalt a lelkiismerete. Önök is olvasták? Ha, nem ajánlom figyelmükbe. Önöknek tiszta a lelkiismerete, vagy csak a pénz számít, mert ugye a gyógyszergyártás, forgalmazás jó üzlet. :)

fordulo_bogyo 2015.03.31. 20:10:46

@berika06: " a gyógynövények és az alternatív gyógymódok gyógyítanak, (pl. Salin sógép, olajfa, stb. ) tartom szinten az egészségemet" - ezket ingyen adjak, vagyv csak a pénz számít, mert ugye az alternatív gyógyszergyártás, forgalmazás meg sokkal jobb üzlet.

Legjobb tudomasom szerint a blog szerzoi nem gyartanak, nem arusitanak, nem fogalmaznak semmilyen gyogyszert.

Kivulallokent, biologus szakemberkent igaznak, ertekesnek es elfogulatlannak tartom azt ami ezen a blogon olvashato.

vattamagic 2015.04.10. 20:55:28

A hiszékenységnek és ostobaságnak mindig is lesznek vámszedői. Minél inkább szeretnéd felnyitni a szemüket annál inkább neked támadnak....ez van. Aki elég ügyes az komoly pénzt kaszál ebből az MLM-zagyvaságból. Ennyi.

Daniel Wagner 2015.05.02. 20:11:43

A vilag 7 csodaja kozul az egyik a Lavyl. Aki azt hiszi kamu, az ott rohadjon meg a betegsegevel.. :)

vattamagic 2015.06.03. 23:06:57

A világ összes csodája ez a pacsuli :) a halottat is feltámasztja , erről a zombik maguk nyilatkoznak :)

ozsuzsa59 2015.06.21. 09:40:30

@Hraskó Gábor: valaki tudja, mi lett a vizsgalat eredmenye? Mert hogy 2014. Juniusaban indult, es a versenyhivatal kozlese szerint 3 honap ( esetleges hosszabbitassal max 5 honap) alatt le kell zarulnia!

vattamagic 2015.07.09. 11:36:30

A GVH vizsgálat még tart . Csak tudnám mit vizsgálnak ? Ilyen szédületes ökörség ritkán terem . Azt se értem, hogy tényleg vannak emberek akik ezt így simán benyelik ? ..ez félelmetes. és az is , hogy egyik hatóság sem tesz semmit.

Julianna Moessner Jakobik 2015.07.22. 12:51:50

Az a bullshit amit te itt osszehordassz!! A Lavyl igen is segit! Magamon TAPASZTALTAM!

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.07.22. 13:14:11

@Julianna Moessner Jakobik: ha az ÁFÁ-t befizetik makkor tulajdonképpen magánügy...

kublerek · www.vasalobolt.hu 2015.07.22. 14:40:05

@vattamagic: Mindenesetre az elmúlt időszakban bizony a Lavyl sikert sikerre halmoz szinte egész Európában. Pedig ott is vannak ellenzői a termékeknek. De valahogy az értelem mégis győz a kekeckedés fölött. Ja és a termékekről csak felsőfokon beszélnek. Akármi az összetevője!!!

kublerek · www.vasalobolt.hu 2015.07.22. 14:49:23

@kodpiszkalo: Ahogy most látom a te véleményedet bizony fölmerül bennem az, hogy ez a sajátos magyar betegség gyötör téged is mint sok más embert itt az országban. Irigység!!!! Bizony irigy vagy arra, hogy Jakabovics elért valamit amiről te csak álmodsz. Van erre is orvoslat!!! Találj te ki jobbat!!!!!

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.07.22. 14:53:21

@kublerek: felreerted, engem az motivál, hogy koklerek ne csapjanak be tajekozatlan vásárlókat.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2015.07.22. 14:58:24

Hát lehet máshol kéne elkezdeni.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.07.22. 15:03:01

@kublerek: gondolom, észrevette, nem ez az egyetlen írás az oldalon. .

kublerek · www.vasalobolt.hu 2015.07.22. 15:39:35

Hát most egy picit belenéztem ebbe az oldalba. Látom csupa dr végzettségü ember aki véleményt formál a természetes dolgokról és leginkább olyanról amiről nem tudja mi az. Vagy nem akarja tudni mi az. Leginkább elmarasztalót!!! És megvallom fikázni azt tudtok egész rendesen. . Azért ha belegondolok akkor bennem is fölmerül egy kérdés. Vajon benneteket ki fizet az ilyen cikkekért??? Annak idejében én jól emlékszem a Béres cseppek és a Naxol történetére. Annak idején a sokiskolát végzett dr-k kézzel lábbal védekeztek a cseppek és a Naxol ellen. Ma elismert gyógyszer!!! Lehet nektek is átkéne értékelni egy-két dolgot. De elsösorban a gondolkodást. Aztán amig nincs bizonyítva a kóklerség neki is kijár az ártatlanság vélelme. Tehát csak óvatosan ezzel a szapulással.

vattamagic 2015.07.25. 21:19:35

@kublerek: Persze , felsőfokon, a sok agymosott :)

vattamagic 2015.07.25. 21:22:37

@kublerek: ...jobbat ? én már agyhullámokkal gyógyítok , mert én magam vagyok a nagy NANONANO :)

kublerek · www.vasalobolt.hu 2015.07.26. 08:59:14

Hááát ez elég gyenge válasz volt. Nos hölgyeim és uraim a sok dr csak ennyire képes???? Sehol egy komoly vélemény csak az a gúnyolódás??? Leülhettek egy 1-es!!!

vattamagic 2015.07.26. 19:29:31

@kublerek: Kedves... mint írta csupa Dr. végzettségű ember nyilatkozik elég lesulytóan erről a blődségről. Nem gondolja , hogy ez jelenthet valamit ? Szemben a valószínüleg földönkívüli jakabovics-csal , akinek földi tudományos munkája után kutatva elég vastagon kellene a port lesöpörni, már ha találnánk valamit :) Nyugodjon bele , ön is bedőlt ennek, de nincs egyedül. ...és nagyon tetszett az 1.000.000 légy csak nem tévedhet ..ez találó :)

kublerek · www.vasalobolt.hu 2015.07.27. 07:54:36

@vattamagic: Nem gondolom hogy ez sokat jelent mármint a véleményetek. Lehet nektek is más véleményetek mint ami az enyém. Ez nem oszt és nem szoroz semmit sem. Viszont reálisan nem tudtátok megcáfolni azt amit Jakabovics és a csapata csinált. Lehet itt véleményt irni és sugallni bizony a gyógyszer az a jó!!!! De nem jó!!!! Az egyik fele méreg és a másik fele a hasznos. Én inkább hajlok arra, hogy nem mérget kell bevenni hanem valami hasznosat. Magyarországon nagyon erős a gyógyszerlobby. De egyúttal nagyon sok orvos van aki a gyógyszert és a Lavylt együtt alkalmazza. Nyilván ők is agymosottak-szerinted. Az én szemszögemből nézve csak a Hypokratészi esküt valósitják meg: Gyógyítanak!!!! Nem gyógyszerekkel tüneteket kezelnek amit aztán egy másik gyógyszerrel javitanak mert annyi a mellékhatása. Na ez nekem nem járható. Ti meg igazi és komolyan vehető véleményt nem fogalmaztatok meg. Nem mintha sokat számitana nekem de azért igazán nem kéne az embereket ilyen harcias módon befolyásolni.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.07.27. 08:23:49

@kublerek: a helyzet az, hogy itt nem vélemények vitájáról van szó. Az egyik oldalon tudáson alapuló érvek, a másikon érzelmek sorakoznak fel. A tudomány nem demokratikus: egyetlen hozzáértő megnyilvánulásának nagyobb a súlya, mint ezer lelkes laikusénak.

vattamagic 2015.08.03. 11:58:42

Vegyétek innen , ők is itt kevertetik :) a többi csak rizsa :)
silvestris-essentialoils.com/?page_id=378

Wise Lady · http://www.wiselady.hu/ 2015.08.03. 19:40:07

Nem kellene a placebo hatásról ilyen lekezelően nyilatkozni. Érvként használjátok a sarlatánság bizonyítására. Pedig a placebo hatást inkább ki kellene használni! Jobb egy mellékhatások nélküli tabletta pl. fejfájásra, mint egy paracetamolos. A súlyos betegségekkel pedig az orvostudomány is tehetetlen. Szteroidot, immunszupresszánst, kemoterápiát javasol, megsokszorozzák a beteg szenvedéseit gyógyítás híján.
Szóval óvatosan a "felvilágosítással"! Tudod bizonyítani, hogy pl. ez a Lamyl árt a betegeknek? Ugye, hogy nem? Vettél belőle valaha, megvizsgáltad? A placebo effektust én csak akkor rombolnám, ha bizonyítani lehet, hogy a szer ártalmas, és valódi alternatívát tudnék ajánlani helyette.
A nem ártalmas placebo nagyon hasznos, mellékhatások nélküli, enyhülést hozhat.

Ma a fiam beugrott a barátjához, akinek az anyukája a kezébe nyomta a Lavyl prospektust, plusz egy kiselőadást is levágott neki. És lekezelte a pattanásait. Az anyuka gyógyszerész !!! Akkor ez így hogy?
Én még sose hallottam a Lavylról, ezért is tévedtem ide.
Olvasván a véleményeteket nálam már biztos nem válna be placebóként, mert ezek után nem tudnék maradéktalanul hinni benne. Viszont tudsz nekem ajánlani helyette gyógyító alternatívát pl. pikkelysömörre?
Lehet, hogy ugyanannyira mennék a Lamyllal, mint amit az orvosok ajánlottak?

ggbb 2015.10.21. 18:28:32

a súlyos reumatoid artritiszes húgomnak ajánlgatták ezt a sz a r t rajtam keresztül, potom 106 EUR-ért/doboz. mondtam a kolléganőnek, hogy OK, adjon egy dobozzal, beszedjük, aztán ha ettől a húgom vérében az anti ds-DNS szintje visszamegy 69-ről mondjuk a normális 0-ra, akkor majd kifizetjük a százhatot 3:) a xxx anyjukat, a húgom 6 év alatt, amióta beteg, vagy kétmilliót elköltött ezekre a sz a r o k r a. mondtam neki múltkor, hogy én megértem, hogy nem akar metotrexátot szedni, én se akarnék, de vegye már észre, hogy lenyúlják. én amúgy lesitteltetném az összeset. a kolléganőnek megmondtam, hogy ha még egyszer meghallom, hogy gyógyíthatatlan immunbetegeknek ajánlgatja a 106 EUR-s sz a r á t, kirúgatom. ennyi. azt már csak halkan jegyzem meg, hogy én magam is, nulla természettudományos végzettség/képesítés birtokában kb. ugyanezeket írtam a sz a r r ó l a kolléganőmnek (aki emailben ajánlgatta nekem a f o s t), mint ti. nyelvész vagyok, gőzöm nincs az orvostudományról, gyógyszerészetről, mindazonáltal viszonylag gyorsan - úgy egytized mp alatt - leesett, hogy a f o s termékismertetőjét alkotó mondatokban foglaltak a valóság semely mozzanatára nem referálnak 3:) ja, igen, nagyon tetszik a blog, ezentúl rendszeresen olvasom majd. és köszönöm a cikket!

marika31 2015.11.07. 10:39:11

Már megint egy okostojás aki azt sem tudja mit ír....ismerem a terméket és nekem bevált.....sokkal jobban mint bármi más.....

marika31 2015.11.07. 10:43:57

@ggbb: honnan tudod hogy ez volt az...sajnos hamisítják,és még a neve is hasonló...így vezetik félre az embereket....

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.11.08. 09:48:27

@marika31: a személyes tapasztalat értékes, de egy termék gyógyhatásának megállapításánál önmagában nem sokat ér.

marika31 2015.11.08. 15:21:21

A szemelyes tapasztalatnal nincs nagyobb....

vattamagic 2015.11.09. 22:38:14

@marika31: Az összes ilyen átverős MLM vakítás az agymosott emberekre épül. .......mint a példa is mutatja. Még itt is erőlködik a " hálózatépítésen" .
Hajrá : hurramilliomosleszek.wordpress.com/termekeink/

marika31 2015.11.10. 10:01:12

@vattamagic: Megnéztem a linket...ez egy kitaláció..egy semmi....valaki kitalált egy MLM-et lehúzó blogot és feltette a netre....ezen csak nevetni lehet,mert egy vicc....látom több ember terjeszti ezt a hülyeséget(ha már ott is így beszélnek)....megfogom osztani a tisztességes MLM-el foglalkozó emberekkel hagy nevessenek ők is,h egyes tudatlan emberek hova le nem süllyednek....mi azért folytatjuk a célunkat....segíteni minden normális embernek,aki akar valamit az élettől....és nem csak várja a sült galambot.....további jó szórakozást...ezennel a téma lezárva...hülyékkel nem vitázok...
hurramilliomosleszek.wordpress.com/termekeink/

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.11.10. 10:11:01

@marika31: mivel a korábbi posztja általam nem kívánatosnak ítélt reklámot tartalmazott, kimoderáltam. A kifogásolt résztől megcsonkított bejegyzést kirakom ide:

MARIKA31 írta:

kublereknek igaza van....ő ugyanugy ismerheti a termekeket,mint ahogyan es is hasznaltam,mar beloluk nehanyat....Pontosabban hármat,es ez a három eleg volt ahoz hogy azt mondjam,tovabbra is hasznalom...ezen kívül nekem nem ez az első üzletem....van elég tapasztalatom arrol is mit kell vizsgalni,akar a termekeknel,akar egy uzletben.....tudom azt is a leiras nem eleg....szemelyes tapasztalat is kell...soha nem szabad ismeretek nelkul masokat szapulni...azert mert valakit egyszer atvagtak mert nem tudja mit kell megvizsgalni,mi az ami arulkodo jel,h ez nem biztos h jo,az meg nem jelenti azt h a masik ceg,(aki mellesleg tisszeseges)ugyan olyan szemet....stb....kellene egy kicsit a fejeteket hasznalni.....nem csak forgatni korbe,hanem gondolkozni

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.11.10. 10:51:44

@marika31: ez egy kitaláció, ez egy semmi: egyetértek, ez nagyon sok néphülyítő termékre, MLM-es átverésre igaz

fordulo_bogyo 2015.11.10. 18:53:08

@kodpiszkalo: Szerintem ez egy zsenialis karikaturaja az osszes MLM-nek!

@marika31: Nagyon kivancsi lennek, mit kell szerinted vizsgalni, es hogyan? "van elég tapasztalatom arrol is mit kell vizsgalni,akar a termekeknel"

marika31 2015.11.11. 11:54:04

Egy igazi MLM nem kokler....és tulajdonképpen az ilyenek nem MLM....vagy más Marketing,hanem csak annak mondják magukat.Sajnos képesek valamikor átvágni azokat is akik vizsgálják ezeket a cégeket,és engedélyt kapnak....
Mit kell vizsgálni?Elmondom skypen:marcsika32
Egyébként nem csak termékekről szól az egész,hanem általában van adakozó háttere is....

fordulo_bogyo 2015.11.11. 17:35:04

@marika31: Valoban. "Egyébként nem csak termékekről szól az egész,hanem általában van adakozó háttere is...."
Sot elsosorban NEM a termekrol szol.
A piramis aljan levok adakoznak a piramis magasabb szintjein levoknek, annak remenyeben, hogy egyszer ok is magasabb szintre kerulnek majd. Nagyon jol latod, onkentes adakozasrol szol.

marika31 2015.11.11. 19:08:15

Nem....hanem pl..afrikaba a ceg...de mindegy azt gondolsz amit akarsz...viszlat...

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.11.11. 19:14:50

@marika31: én az MLM-es cégek esetén már attól is boldog vagyok, ha rendesen befizetik az adót (azaz ha az ún "előadások" alkalmával gazdát cserélő árukhoz mindig jár számla is).

Egyébként ez az afrikai jótékonyság érdekes: hol, ki, mit, kinek adományoz? Van ennek nyoma?

vattamagic 2015.11.12. 08:35:37

@marika31: Talán már korábban is írtam, de ez itt a recept , ismerős lesz :
A lényeg ennyi : forum.index.hu/Article/viewArticle?a=60205325&t=9123617
tényleg érdemes elolvasni. Egy 2006 -os fórumbejegyzés !

vattamagic 2015.11.12. 08:37:21

a link : forum.index.hu/Article/viewArticle?a=60205325&t=9123617

TruthSeeker 2015.11.25. 14:50:34

Tisztelt Ködpiszkáló Csapat!

Örülök annak, hogy megtaláltam ezt a blogot, és értékelem a beletett energiát és erőfeszítést. Egyetértek a céllal, miszerint fel kell nyitni az emberek szemét, és le kell leplezni a kókler csalókat. Én magam is olyan ember vagyok, aki az igazságot keresi, és akinek a szótárában fontosabb szerepet kap a szeretet, őszinteség, betyárbecsület, tisztesség és korrektség, mint az anyagi, materiális érdek.
A téma, amely ide sodort, az a Lavyl és az MLM volt. Engem eddig soha nem tudtak beszervezni 1-be sem, habár rengeteg pozitív tapasztalatot láttam és hallottam a környezetemtől különböző termékekkel kapcsolatban.
De mindig láttam az "ügynökök" szemében a rafinériát és pénzorientáltságot, ezért számomra nem voltak elég meggyőzőek.
Én nem foglalok állást sem mellette, sem ellene, mert úgy gondolom, hogy nem feltétlenül épül mindegyik 1 kaptafára, és nem feltétlenül átvágás mind. Szerintem a hálózatot felépítő emberek szándékaiban keresendő a hiba, ami akár 1 tényleg hatásos termék renoméját tudja lerontani végül.
Egyébként meg nagyon igazak az ősi tanítások, úgy Jézus szavai (Tetteikről ismeritek meg őket), mint nagyapáink közmondásai (Hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát).
Amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket, az a LAVAN technológia, mely a Positeam égisze alatt fut jelenleg, immáron 4 hónapja hivatalosan. Olyan doktorok nevei fémjelzik a terméket, és az ahhoz kapcsolódó kutatást, mint Dr Szegő András, Dr. Gaál József.
Ismereteim szerint a Chinoin gyógyszergyárban végzett kutatásaik alapján született a termék, melynek mesterfolyadékának alapját, vagy annak a dokumentációját lopták ki onnan, és így született meg a Lavyl, 1 nagyon szép sztorival körítve. Ugyanazokra az alapokra épül mint a Lavan, de gyengébb és fejletlenebb, és nélkülözi a megfelelő szakmai kvalitást.
Dr Szegő és Dr Gaál információim szerint elismert személyek a szakmában, és személyesen tartanak előadásokat a Lavan (Positeam) rendezvényein, ahol a kutatás részleteivel is meg lehet ismerkedni, és készségesen elégítik ki minden szkeptikus orvos, vegyészmérnök, mikrobiológus - stb-stb. kíváncsiságát.
Mert 1 olyan (témában laikus) embert, mint én, könnyű átverni, de akik ezt tanulták és szereztek benne tapasztalatokat évtizedekig, már nem annyira...
Fel is soroltak már nekem 1 listát a meggyőzött és belépett tagokról, amin rengeteg olyan név szerepel, akik komoly egészségügyben letett eredményekkel rendelkeznek, és ma is aktív orvosok, mint pl. Dr Rokszin Tibor érsebészeti osztályvezető főorvos és társai...
De ez sok esetben ugye a "beetetés" része szokott lenni...
Pontosan ezért is írok most Nektek.
Nem a Lavant akarom itt reklámozni, és nem a hálózatot akarom építeni, hanem az őszinte kíváncsiság és az igazság keresése hajt.
Mint írtam, laikus vagyok a szakmában, és elég szkeptikus is ahhoz, hogy mindaddig keressem a buktatókat, amíg meg nem bizonyosodtam 100%-ig az adott dolog összes részletéről.
Szerintem a Lavan lehetne 1 jó téma 1 újabb cikkhez, és mindenképpen érdekel az őszinte és elfogulatlan véleménye olyan szakembereknek, mint Ti is vagytok.
Köszönöm előre is.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2015.11.25. 15:28:48

Kedves Igazságkereső!

Nem hallottam még erről, utánanézek!

Üdvözlettel: Cs Dezső

fordulo_bogyo 2015.11.26. 07:13:50

@TruthSeeker:
Ezt felenk ugy nevezik BULLSHIT, vagy snake oil.
Nyilvanvalo atveres, altudomanyos maszlag, menekulj tole, ha jot akarsz.

"A LAVAN készítmények olyan korszerű, tudományos elvekre épített technológiával előállított kivonatok, amelyeknek a sejthártyával érintkező fajlagos felülete sokszorosa a hagyományos termékekének. Ezeket a kivonatokat a sejthártyával azonos anyagokkal egészítettük ki. Ennek eredményeként a terápiás hatásokat többszörösükre növeltük. Az eddigi tapasztalatok szerint az ily módon irányított biológiai működés az öngyógyító képességet is jelentősen aktiválja."

vattamagic 2015.11.28. 12:45:22

@fordulo_bogyo: ...és hókuszpókusz :) ....lehet a kasszához fáradni :)

vattamagic 2015.11.30. 08:22:18

@TruthSeeker: Ha megnézi a cégkivonatot láthatja , hogy ugyanazok a szereplők. Lehet, hogy szétváltak és hirtelen megszületett az új "csodás" termék is. Így legalább szépen kicsinálják majd egymást :)

TruthSeeker 2015.11.30. 12:11:38

Tisztelt hozzászólók,

Köszönöm a válaszokat.
Sajnos jellemző a magyarokra, hogy részinformációk alapján alkotnak magánvéleményt, ami legtöbbször általánosításon alapszik, és inkább a negatív hozzáállást preferálja.
Én szeretnék ezen felülemelkedni.
A Bullshit és Snake oil kifejezéseket én is ismerem, illetve tisztában vagyok már a cégkivonat szereplőivel és a fent említett tény miértjével is az eddigi "nyomozásaim" alapján.
Viszont elsősorban olyan cikkre vagy hozzászólásra lennék kíváncsi, amelyik pártatlanul, objektíven és tudományos alapokkal alátámasztva tudja megindokolni azt, hogy miért adják Magyarország orvosi elitjébe tartozó emberek a nevüket 1 "bullshit"-hez, ezáltal kockáztatva az évtizedek alatt felépített szakmai renoméjukat; illetve miért tartanak több órás előadásokat, melyek (bárki által visszakereshető és ellenőrizhető) részletes mikrobiológiai információkkal támasztják alá a mondandójukat, és győznek meg a szakmában több évtizedes múlttal rendelkező orvosokat, mikrobiológusokat, vegyészmérnököket, stb. (akik azóta a magánpraxisukban alkalmazzák a készítményt)
Miért születnek terméktapasztalatok (amiket inkább ne firtassunk, mert igaz, hogy van köztük néhány csodálatos gyógyulás is, de ezeket nehéz visszaellenőrizni és tudományosan alátámasztani), és miért születtek hivatalos laboratóriumi tesztek indikációs listákkal? Miért van a terméknek hivatalos pecsétje a Gyógyszeripari Ellenőrző és Fejlesztő Laboratóriumtól és a SOTE Általános Orvostudományi Karától? Miért születik hivatalos vizsgálati jegyzőkönyv az Élelmiszervizsgáló Laboratóriumtól?
Engem kezd meggyőzni a dolog, de természetesen tisztában vagyok az általatok elmondottakkal és a fentebb olvasható MLM-el kapcsolatos hozzászólások igazságtartalmával is.
De úgy gondolom, hogy addig ne bélyegezzünk meg valamit vagy valakit, amíg nem találtunk megfelelő bizonyítékot ellene, és nem jártuk körül kellőképpen a témát.
Ezért nagyon hálás lennék, ha 1 kompetens személytől olvashatnék elfogulatlan, szigorúan tudományos tényekkel alátámasztott irományt a témával kapcsolatban.
Megértéseteket köszönöm.

Tisztelettel:
TruthSeeker

vattamagic 2015.11.30. 21:38:15

@TruthSeeker: A "Magyarország orvosi elitje"kijelentéssel erős kétségeim vannak. Ez valószínűleg valamelyik MLM szeánszon hangzott el. Az hogy " kozmetikummal" "gyógyitanak" ( mert hogy ezek a szuperlöttyök ezt a szintet is alig ütik meg ) alapvetően megkérdőjelezi az orvosi diplomájukat.. de a válasz egy szerű 3 dolog miatt PÉNZ, PÉNZ , PÉNZ....mert ismerjük a mondást : van az a pénz amitől korpásodik a hajunk :)

fordulo_bogyo 2015.12.01. 17:32:28

@TruthSeeker: "megindokolni azt, hogy miért adják Magyarország orvosi elitjébe tartozó emberek a nevüket 1 "bullshit"-hez, ezáltal kockáztatva az évtizedek alatt felépített szakmai renoméjukat; illetve miért tartanak több órás előadásokat,..."

Penzert, sok penzert.

" melyek (bárki által visszakereshető és ellenőrizhető) részletes mikrobiológiai információkkal " - na ilyan informaciokat szeretnek latni. Meg nem lattam. Te jobban ismered a temat, citalnal ilyeneket?

TruthSeeker 2015.12.02. 09:03:49

Tisztelt hozzászólók,

Oda-vissza vitákba ezen a szinten értelmetlennek tartom belemenni, csak idő-és energiapocsékolás. Nincs arra megfelelő felület, hogy mindannyian megosszuk egymással a részletes információinkat.
A személyes meggyőződését mindenkinek tiszteletben tartom és az okait meg is értem, harcolni azzal nem szeretnék.
Én szigorúan objektív, és tudományos alapokon nyugvó bizonyítékok alapján akarok tisztán látni.
Ezért lenne 1 javaslatom.
Mivel én még mindig szeretnék a téma mélyére látni, én azt mondom, öntsünk tiszta vizet a pohárba, amennyire lehetséges a mi szintünkön.
Ezért vettem a december 5-i, szombati Budapesten megrendezendő előadásra 1 extra jegyet is, és ezennel szeretném tisztelettel felajánlani azt a Ködpiszkáló csapat 1 tagjának, aki ráérne szombaton, és hajlandó lenne 1 kis időt szakítani arra, hogy eljöjjön és első kézből hallgassa meg a fentebb említett orvosok előadásait.
Az előadás 10:00-kor kezdődik, és az előző hsz-ben említett kutatók fognak személyesen beszélni az említett témáról.
Így lenne lehetőség arra, hogy megfelelő információ mellett szakmailag megfelelő kérdések szülessenek, amikre meg lehet kapni a válaszokat.
Így születhetne 1 komoly cikk a témában, amely megfelelő információkon alapul, és elejét vehetnénk a személyes vélemények végeláthatatlan bizonygatásának.
Várom a visszajelzést,
Köszönöm.

TruthSeeker 2015.12.02. 09:06:15

@kodpiszkalo: Kedves Dezső, kérem olvassa el az általam írt legutolsó hozzászólást a lap alján. Köszönöm.

j.norbert 2015.12.02. 10:42:54

@TruthSeeker: Kedves TruthSeeker!

Szívesen elmegyek Önnel, kérem írjon egy levelet erre a címre, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket:
jeszenoi.norbert kukac gmail.com

Köszönettel:
Jeszenői Norbert

TruthSeeker 2015.12.02. 11:30:55

@j.norbert: Kedves Norbert,
Köszönöm a gyors választ és a jelentkezést. Elküldtem az e-mailt.

vattamagic 2015.12.02. 17:26:48

@j.norbert: Remélem megosztja az "élémenyeket " hogyan lehet a semmiről tudományosan értekezni :) ..és addig is gyakorolni kell az állva tapsolást ....csak egyszer linkelne már ide valamelyik hívő egy tudományos cikket

fordulo_bogyo 2015.12.02. 17:28:02

@j.norbert: @TruthSeeker: Nagyon kivancsian varom az osszefoglalot a hallottakrol!

vattamagic 2015.12.19. 12:00:14

@j.norbert: Vártam a beszámolót a show műsorról. Lehet , hogy a szerkesztőt is bekebelezték ? :)
Volt valami GVH ügy is ...arról semmi ?

www.gvh.hu/szakmai_felhasznaloknak/indulo_eljarasok/indulo_eljarasok_2014/versenyhiv_eljar_indult_cloulynpro_es_assortflex.html

j.norbert 2015.12.19. 12:01:21

@vattamagic: Attól azért nem kell tartani. :)
Már készül a beszámoló, hamarosan!

vattamagic 2016.01.05. 22:09:21

@j.norbert: elnézést az idelinkelt blog -ért, de a cikk nagyon találó erre és minden csodaszerre

ertelmesen.blog.hu/2013/04/11/miert_kell_nekunk_unortodox_terapia

vattamagic 2016.01.21. 16:02:47

Valahogy nem lep meg :

www.gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2016_os_sajtokozlemenyek/megteveszto_allitasok_a_lavylites_kozmetikumokrol.html

A baj csak az , hogy a GVH nem tudja , hogy profi cslkkal van dolga. A két stróman céget már rég kiürítették és új kamucégekkel , sőt osztódva ( laval vagy mi a ... ) megy tovább a vakítás .....

TruthSeeker 2016.01.25. 11:50:38

@vattamagic: Köszönöm, hasznos volt!
Erről a cégről igazából tudtam hogy ilyen, mert sokat hallottam már a cikkben említett "a nanotechnológia nemzetközileg elismert szakembere" titulust viselő emberkéről, aki hatalmas csaló hírében áll.
Mint fentebb is írtam, könnyebb utolérni a hazug embert...
Kíváncsian várom Norbert cikkét a másikkal kapcsolatban.

vattamagic 2016.01.26. 21:33:49

@TruthSeeker: A GVH vizsgálatából :
184. Az eljárás alá vont vállalkozások egyike sem csatolt olyan bizonyítékot, amelyek az egyes
állításokat tudományosan alátámasztanák. Jelen eljárásban nem nyert igazolást, hogy a Lavylites
márkajelzés alatti termékek valóban gyógyhatással, egészségre való hatással vagy bármely más
pozitív, a fogyasztók számára is kedvező hatással, eredménnyel rendelkeznének.
185. Az eljárás alá vont vállalkozások nem tettek eleget bizonyítási kötelezettségüknek akkor,
amikor a Lavylites márkanév alatti termékeknek gyógyhatást, egészségre vonatkozó hatást és ezekkel
összefüggésben használattól várható előnyöket kommunikáltak a fenti értékesítési rendszer keretében,
mivel ezen állításai alátámasztására nem nyújtottak be bizonyítékot.
186. Az eljáró versenytanács megkereste a feltalálót is, aki azonban nem válaszolt, azaz nem kívánta
igazolni a termékek hatásait, kiemelkedő jellemzőit alátámasztó tudományos megalapozottságot.

Broad 2016.03.23. 11:33:18

@j.norbert: Mikor lesz kész a beszámoló, már nagyon várom. bár még csak most tévedtem az oldalra.

molekulapályamunkás 2016.03.24. 13:23:45

@Broad: Csatlakozom. Több hónapja húzódik, emiatt kérdés, meg lehet-e még egyáltalán csak az emlékekre hagyatkozva írni.
Egy fokkal jobb a helyzet, ha készült hangfelvétel vagy jegyzetek.

vattamagic 2016.04.10. 18:06:30

@molekulapályamunkás: Ezt a kotyvalékot ugyanúgy forgalmazzák, csak más cégek nevében. Nem történt semmi. Ugyanúgy átvágják a hiszékenyeket . Amit nem értek, hogy ha egy "termékről" bebizonyosodott hogy csak csalás és szélhámosság akkor már csak egy szimpla piramisjátékról van szó. Vagy tévedek ?

iBetyár 2016.07.01. 09:35:08

A Lavan-nal kapcsolatos bejegyzést én is nagyon várom. Érsebész orvos adott magánrendelésen belőle a sógoromnak, nagyon erős visszérgyulladásra / ingyen, kipróbálásra/. Nadrágot is fájdalmas volt viselnie. A gél sokat javított az állapotán, eddig semmi más kipróbált gyógyszerrel, krémmel nem sikerült ugyanezt az eredményt elérnie. Persze csodát nem tett, meg nem gyógyította, de nagyon sokat használt. Most rendelnék belőle neki újabb adagot, azonban nagyon kíváncsi lennék egy elfogulatlan véleményre.

fordulo_bogyo 2016.07.01. 17:13:45

@TruthSeeker: "Magyarország orvosi elitjébe tartozó emberek a nevüket 1 "bullshit"-hez,"
Penzert, sok penzert.

"ezáltal kockáztatva az évtizedek alatt felépített szakmai renoméjukat; illetve miért tartanak több órás előadásokat,"
Nincs kockazat.

fordulo_bogyo 2016.07.01. 17:22:31

Kicsit utanaolvastam a Lavan-nak. Novenyi illoolajok es vitaminok, liposzomaba zarva.
Eddig OK.
Kb annyit varhatsz tole, amennyit az illoolajoktol, es vitaminoktol. Azoknak valoban lehet gyogyito hatasuk bizonyos tunetek ellen.
Hogy a liposzomaba csomagolas erositi-e a hatast... osszehasonlito vizsgalat kene. Nincs. Igy barmit lehet mondani.
Talan arra jo, hogy stabilizalja a keszitmenyt, es igy kisebb mennyisegu illoolaj/vitamin nagyobb borfeluletre, egyenletesebben viheto fel. Gyakorlatilag ez egy modja annak, hogy vizzel lehessen higitani a vizzel nem elegyedo alkotoreszeket.

A leirasok tele vannak alaptalan es szakmailag teves allitasokkal (pl a sejtfallal erintkezve fejti ki a hatast -- az altalanos iskalaban is tanitjak mar, hogy az emberi es allati sejteknek nincs sejtfala, csak a noveny, gomba es bakteriumsejteknek van).
Gusztustalan marketing szovegek, de hat ez kell a sikerhez.

iBetyár 2016.07.09. 08:15:20

@fordulo_bogyo: Nagyon köszönöm a segítséget!
Ha korrektül van feltüntetve az összetétel, úgy gondolom, ártani sokat nem tud. Bár kissé túlárazottnak tartom a terméket, de valamiből a dokinak is meg kell élni. Itt egy kisebb hálapénz nagyságrendű összegért legalább kapsz is valamit.

fordulo_bogyo 2016.07.09. 13:57:10

@iBetyár: A valoban hatasos keszitmenyek artani is tudnak (epp azert, mert hatasosak).
Igazad van sokkal olcsobb, mint amit a felcsuti gazszerelo vesz ki minden allmpolgarnak a zsebebol (a kozpenzbol)... de ez legyen amerce?

999999 2016.07.18. 17:50:10

@iBetyár: szia!!! én nagyon szkeptikus vagyok minden ilyen készitménnyel, de a Lavan termékeket csak ajánlani tudom, teljes szivemből. Én véletlwnül kerültem vele kapcsolatba. De azóta is folyamatosan használja a családom a spray, és a Frequency Juicet. Nagyon jó tapasztalataim vannak a termékekkel. Igy én rendelek minden hónapban. Sőt segiteni is tudok, hogy hol tudsz rendelni.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.05.29. 09:10:05

Úgy tűnik, ha a GVH nem elég hatékony, akkor majd egymást "kapcsolják ki". Mondanom sem kell, hogy a legtöbbet a sok hiszékeny vesztett ezen.
Az egyik tanulság: messze elkerülni bármilyen MLM-et és társait, mindegy mit akarnak eladni.
Szóval így került be ez a csaló ismét a hírekbe:

index.hu/belfold/2020/05/28/ha_jack_megharagszik_azt_senki_nem_koszoni_meg/?utm_campaign=googlenews&utm_medium=link&utm_source=editors

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása