ebola ellen (is) homeopátia?

2014.11.01., Szerző: kodpiszkalo

omg_1.jpgA magyarok mindenhol ott vannak. A magyar vagy magyar származású feltalálók, tudósok, művészek világszerte jó hírünket viszik - ennél jobb országimázs nincs is. Bár a homeopátiában eddig nem alkottunk világraszólót, az alábbi, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület oldalán megjelent hír felvillantotta ennek esélyét.
Lehet, hogy egy magyar (származású) ember lesz az, akinek hatására bevetik az ebola ellen a homeopátiát, s így sikerül feltartóztatni a járványt?

Az Ebola krízis megállításának érdekében dr. Daniel Kertész indított útjára egy aláírásgyűjtést. Javaslata az, hogy a WHO a lehető leghamarabb vesse be a homeopátiát is, hogy a járvány feltartóztatása sikerüljön. A homeopátia már sokszor bizonyított a járványok idején. Az aláírásgyűjtés a WHO döntéshozóinak figyelmét szeretné felhívni erre a lehetőségre.

Ki lehet ez a Dr. Kertész? Nyomozásom eredményeként arra jutottam, ő nem más, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Mozambikba és Sierra Leoneba delegált képviselője. Kanadai állampolgár, orvos, a fertőző betegségek szakértője, évek óta Afrikában dolgozik, egy ideig a fertőző gyermekbénulás elleni és a betegség elleni immunizáció (védőoltás) kiterjesztésével kapcsolatos WHO programot vezette. Ha valóban róla van szó, meglepő és megdöbbentő a homeopátiát támogató szerepvállalása.

Eddig jutottam a füstölgésben, amikor figyelmesebben is végigolvastam a petíció oldalát. Ekkor rájöttem: végérvényesen elvesztem a homeopátia számára, mivel egyszerűen képtelen vagyok a homeopátia gondolatmenete szerint gondolkodni. Ugyanis a honlapon az áll, hogy 

Petitioning Dr. Daniel Kertesz

és ha a legördülő menüre is rákattintunk, kiderül, hogy 

This petition will be delivered to:

Acting WHO Representative to Sierra Leone
Dr. Daniel Kertesz

Ez azt jelenti, hogy nem Kertész Dr. indította útjára az aláírásgyűjtést, hanem ő az aláírásokkal megerősített petíció címzettje... Biztosan az én földhözragadt gondolkodásmódomat jellemzi, hogy ezt nem tudom úgy értelmezni, mint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület, szerintük ugyanis "dr. Daniel Kertész indított útjára egy aláírásgyűjtést".

Lehet, hogy itt is az a helyzet, mint a homeopátiás szerek esetén: nagy hígításban a hatás ellenkezőjére fordul. Most azzal próbálkozom, hogy távolról, hunyorítva nézem a monitort, hátha...

Utóirat: terveztem, hogy írok arról is, mennyire bizonyított a homeopátia hatásossága az ebola megelőzésében és kezelésében. Tehát, hogy ezt a célkitűzésemet is teljesítsem: semennyire.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr996834237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2014.11.01. 21:34:51

Jót nevettem. A levezetés logikája hibátlan! :)

fordulo_bogyo 2014.11.02. 14:38:48

Ne nevesetek koran.

Dr. Luc Montagnier,francia virologus, aki Nobel dijat kapott 2008 az AIDS virus felfedezeseert lelkes hiveve valt a homeopatianak.

www.huffingtonpost.com/dana-ullman/luc-montagnier-homeopathy-taken-seriously_b_814619.html

Montagnier's new research is investigating the electromagnetic waves that he says emanate from the highly diluted DNA of various pathogens. Montagnier asserts, "What we have found is that DNA produces structural changes in water, which persist at very high dilutions, and which lead to resonant electromagnetic signals that we can measure. Not all DNA produces signals that we can detect with our device. The high-intensity signals come from bacterial and viral DNA."

Gabyszappan 2014.12.31. 14:36:03

Kedves Hozzászólók!
Kedves Blogüzemeltető Szerzők!
Azt hiszem mindannyian köszönettel tartozunk azért az éberségért és sok-sok munkáért, amit ezekbe a figyelmfelhívó cikkekbe elsősorban °°kodpiszkalo°°, de °°j.norbert°°, °°pharma-girl°°, °°Hajdu Zsanett°° és °°Boros Klára°° is belefektet!!
Az elég világosan kiderül eddigi írásaikból, hogy ök mihez értenek. Az a tudás, amit ezen a téren felmutatnak nekünk az nem semmi. Szeritem ezt illene mindannyiunknak értékelni!
Természetesen léteznek az ő általuk megjelenített szaktudás mellett ill. azon kívül egyéb szempontok is, amik megjelen(-het-)nek és érvényesül(-het-)nek amikor arról döntök, hogy egy adott terméket megvásárolok-e vagy sem.
De a szándék nemes, a cikkek jók és segítenek dönteni.
Nekem ennyi elég.
Köszönöm!
B.Ú.É.K. ! ! !

Tompika27 2015.02.02. 23:43:31

Mazochizmusból megnéztem az eredeti linket, továbbra is kinn van a hír, hogy dr. Kertész aláírásokat gyűjt. Vajon homeopátiával lehet arcbőrt vastagítani?

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása