mérgező-e a konyhasó?

2012.03.22., Szerző: kodpiszkalo

Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a legkülönbözőbb honlapokon, e-mailekben találkozhatunk azzal az állítással, hogy a bolti konyhasó veszélyes méreg, mert nátrium-kloridon (NaCl) kívül kálium-kloridot (KCl) is tartalmaz. A teóriát - blogunk profiljának megfelelően - tudományos szempontból vizsgáljuk, mellőzve az alapjául szolgáló összeesküvés-elmélet elemzését. 

A témában megjelentek tárgyszerű, kiváló cikkek is (pl. Takács Gábor és mtsainak publikációja a Gyógyszerészet c. szaklap 2011. júliusi számában, amely az interneten is elérhető), de sajnos ezeket jóval kevesebben olvassák, mint az elmélet atyjának, Tejfalussy Andrásnak az interneten könnyen fellelhető írásait. 

Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik....pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl! Se több, se kevesebb! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCl !!! Ezzel szemben szinte minden só KCl-el kevert ha nem 100%-ban az !!!! Döbbenetes ami itt és most folyik !

Tejfalussy és hívei szerint Magyarországban a konyhasó nem csak nátrium-kloridból áll, hanem azt kálium-kloriddal (szándékosan) "szennyezik". Még mielőtt kitérnénk arra, hogy tényleg veszélyes-e a KCl, szögezzük le, a konyhasó több mint 99%-a NaCl. Hogy miért nem 100%? Hát ezért, mert a konyhasó általában kősóból készül, ami a tengerben oldott só kikristályosodásával keletkezett. A tengervízben pedig (jóllehet az oldott sók zöme NaCl) más sók is vannak, így KCl is. (A tengeri sók, azaz a lepárlással előállított sók esetén még könnyebben belátható az összefüggés.)

Takács Gábor és szerzőtársai hét, kiskereskedelemből (élelmiszerboltokból) származó sómintát és egy gyógyszertári minőségű NaCl minta összetételét vizsgáltatták meg. Hat asztali só minta csekély mennyiségben (<0,1%) tartalmazott káliumot, ez alól csak egy deklaráltan 30%-kal csökkentett nátriumtartalmú só volt kivétel, mivel ezt szándékosan és jelzetten kálium-kloriddal hígítják (hogy miért, erre később kitérünk).  Meglepő volt, hogy akadt olyan csökkentett nátriumtartalmú só, amelynek nátriumtartalma nem tért el a "normál" konyhasókétól. A mérési eredmények cáfolták, hogy a konyhasók magas káliumtartalmúak lennének, sőt, arra derül fény, hogy egy minta nátriumtartalma a deklaráltnál jóvaél magasabb volt. Röviden: a patikai só összetétele ugyanolyan, mint az élelmiszerboltban kapható konyhasóé (kivéve persze, ha nem csökkentett nátriumtartalmú sóról van szó - ez azonban mindig fel van tüntetve a csomagoláson, már csak azért is mert az ilyen sók drágábbak).

30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magas vérnyomásban szenvednek..stb... Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom...de ez nem igaz, mi egy ősi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar ?
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem...és ez ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül..
Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal.. az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel! Elfogadtam, hogy jó, ez van, emlékeimben atyai nagyanyám élt aki hasonló jelenségekről beszélt nekem, de akkor én még ezt nem tapasztaltam ! Úgy látszik mi egy ilyen szív-gyenge család vagyunk, gondoltam..

10-12 évvel később aztán egy jó-barátom szólt, hogy hallottam-e Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról ? Döbbentem olvastam el Tejfalussy úr felhívását. Tudtam, abban a percben rádöbbentem, hogy ez okozza az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettől kapott édesanyám súlyos csontritkulást és magas vérnyomást, ettől szívritmuszavaros atyám ! Mi ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is ! Szeretjük a sót ! A paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva mindent jól megsózunk ! Kiváltképp a fasírtot !

Összeállt a kép, mert egyértelmű. A tények azok tények, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes mert a tények makacsul tények is maradnak! Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni senkire sem, hanem gondolkodni és mindig mindent ellenőrizni !

Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam és vadul ellenőriztem a polcokon a sót, a sókat....nem hittem el, de inkább nem akartam elhinni !Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek ! Az agyad tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg...
Azóta olvastam egy bölcseletet: "..az okos ember mindig kételkedik.." Ez nagyon idevág !
Azóta szereztem tiszta NaCl-t a patikából..és itt jön az érdekesség, nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded ! A kislányomnak elmúlt az ekcémája és újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint 1980 előtti gyermekkorom idején ! Szinte marja a szemem ! Kb. 3 éve pont azon gondolkodtam, hogy 40 éves koromra hogy megváltozott a testem mert már nem csípi a szememet az izzadság...Egy túrót ! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA A TUDTOMON KÍVÜL ! És mellette pedig öntik ránk a kálium kloridot.. az a rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk csak éppen eltorzított arányban ami viszont a testünkön belül ebben a koncentrációban szörnyű pusztítást végez ! A természetben előforduló NaCl többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékű KCl-el szemben teljesen védtelen !
Ez az ördögi ebben az egészben ! És mindenkiben más és más hatást vált ki..van aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden második emberre jellemző lesz..

Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több hónapra..itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget eszik, semmi kenyér, édesség, semmi ! Szigorú diéta ! Mégis 8 a cukra. Ezután kiküldik Kínába 2 hónapra..Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik amit ott Ő megkíván..Bulgáriában ugyan ez volt ugyanezzel az emberrel...

Ezekben az országokban teljesen normális lett a cukra. Nem furcsa ?!
Ez az én tapasztalatom..a só kell, a só jó dolog, a sófogyasztás egyfajta védőfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású barlangokra.. ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is ha a Magyar Tudományos akadémia alsó-felső indusz, andusz professzorai ennek ellenkezőjét is állítják és terjesztik ! Tejfalussy úrnak igaza van ! Sajnos. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő szórakozott tudós ember ! Én a magam bőrén tapasztaltam az igazát ! Már az orvost is ennek megfelelően választom meg.. felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerekdoki is mondott, hogy teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy vagy rosszindulatból vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Ő lesz a gyermekem dokija...

Sajnos, nagyon sok a beteg ember, és a betegségek egy részének okát is tudjuk, sőt, a megelőzés és kockázatcsökkentés tényezői is ismertek esetenként. Ezek között nem szerepel a KCl-fogyasztás mérséklése, mert a fentiekkel ellentétben nincs olyan krónikus (idült) betegség, amit a konyhasó KCl-tartalma okozna. Mindez spekuláció, szubjektív benyomásokon alapuló alaptalan félelem és pánikkeltés. A kálium-klorid csak nagy (a sóval elfogyasztható mennyiséget bőven meghaladó) dózisban mérgező. A mérgezési tünetek akutak (hevenyek), a szívműködést érintik, ha lenne hosszú távú túladagolás (ami konyhasó esetén nem fordulhat elő), akkor sem alakulna ki cukorbetegség, ekcéma, rák stb.

Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára ! Egy ilyen alkalommal zárás előtt 10 perccel vettem át a sót  patikából amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott a patikában. A patikusnő megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót ?! Feldolgozó üzemem van ? Erre én visszakérdeztem, hogy halott -e a só mérgezéséről? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Ő is tanulta még anno, hogy a kálium mennyire egy veszélyes anyag ! Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Ő tudja akkor miért nem rendel a maga és családja számára Ő is ebből a tiszta sóból ? Erre Ő: "..mi csak ezt esszük.."
Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrő éjszakáim történetét, mire Ő sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan Káliumra utalnak...

Azután; még Láttam Tejfalussy András Úrral folytatott levelezését a Na:K arányáról.. (...) Azt kell mondjam, hogy Tejfalussy Úr által javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek, vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerősöm is egyöntetűen és egymástól függetlenül is elfogadták, sőt javasolták amikor én is ezzel a kérdéssel fordultam hozzájuk! Az egyik patikushölgy még azt is hozzátette, hogy tanulta Ő is, hogy a Kálium mennyire veszélyes egy anyag !!! 

Sajnos, tájékozatlan emberek az egészségügyi szakemberek között is lehetnek. Azok a gyógyszerészek (ha vannak ilyenek), akik nem világosítják fel szakszerűen a tévhitben élőket, sőt, táplálják a félelmeiket, valószínűleg elfelejtették, vagy sosem tanulták meg elégségesre a nátrium-káliumháztartással kapcsolatos élettani ismereteket.

A sóvásárlási láz idején az országos tisztifőgyógyszerész megtiltotta a patikai só nem gyógyászati célú forgalmazását. Bár a döntés szakmai szempontból indokolt (a gyógyszertár nem vegyesbolt), egyáltalán nem szolgálta az indulatok csitulását: az összeesküvés-elmélet hívői ezzel igazoltnak látták , hogy államilag koordinált módon mérgezik a népet, és megakadályozzák az "egészséges sóhoz" jutást.

Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.

Lásd fent...

Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 literfolyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1x10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm.

A valóság ezzel szemben: a kálium normál szintje a vérplazmában 3,6-5 mmol/l. A napi káliumbevitel vegyes, kiegyensúlyozott étrend esetén kb 50-150 mmol. Ezt a vese és az emésztőrendszer gond nélkül kiválasztja. Sőt: hazánkban a férfiak átlagos káliumbevitele 3,0, a nőké 2,7 g/nap, mely érték egyik nem esetében sem éri el az ajánlott 4,5-5 g/nap mennyiséget. A káliumfogyasztás mérséklésére csak veseelégtelenség és bizonyos vérnyomáscsökkentők és vizelethajtók fogyasztása esetén lehet szükség.

A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 - 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!

Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 - 60 évre volt szükség. Becslésem szerint Magyarországon az 1950 - 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre. Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 - 95% -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. 

Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános suliban ? A só NaCl. Mit is mond a "visszavont" Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kőbe vésve ??? Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! Ehhez képest nézzük meg a csatolt képeken található zacskót, dobozt 50%:50%, azaz 1:1 arányban van NaCl és KCl... Kell ezt még ragozni ?

Jóval több konyhasót fogyasztunk, mint amennyire szüksége van a szervezetünknek. Az élettani igény 4-6 g/nap, ezzel szemben az átlagfogyasztás 14-18 g/nap. Nátriumhiányban tehát semmiképpen nem szenvedünk, ezzel szemben ismert, hogy túlzott fogyasztása vérnyomás-emelkedéshez vezet. Számos vizsgálat igazolja, hogy a nátriumbevitel mérséklése csökkenti a vérnyomást, de azt is meg kell jegyezni, hogy az így elérhető eredmény mérsékeltebb, mint azt a nátriumfogyasztás mérsékléséért küzdők egy része gondolja. A "normál" konyhasók és a csökkentett nátriumtartalmú sók ésszerű fogyasztása veszélytelen, a túlsózás pedig a fokozott nátriumbevitel miatt veszélyes, nem a "káliumúladagolás" okán. 

Elvonatkoztatva a blogbejegyzés alapjául szolgáló tévhittől: mindannyiunknak célszerű lenne kevesebbet sóznunk, a magas vérnyomásúak számára pedig előnyös lehet a mérsékelt nátriumtartalmú só fogyasztása. A sóbevitel csökkentése azonban nehezen kivitelezhető, mert a napi adag nagy részét a feldolgozott ételek részeként fogyasztjuk.

253 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr624317815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stro-B · http://www.stro-b.com 2012.03.27. 23:07:41

Üdvözlöm a kollégákat!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a blogra, ahogy elnézem, sok közös témánk van, legutoljára jómagam is megénekeltem a tiszta só anomáliát a patikablogomon: www.stro-b.com/patikablog/

A ködpiszkáló blog bekerült az RSS olvasómba és népszerűsíteni is fogom! Minél több (egymástól független) forrásból olvassák az emberek a _tényket_, annál nagyobb az esély, hogy pár "ködös" elmében sikerül egy kis fényt gyújtani, de legalább a ködöt elpiszkálni :)

Taváris 2012.04.14. 15:29:34

"Takács Gábor és szerzőtársai hét, kiskereskedelemből (élelmiszerboltokból) származó sómintát és egy gyógyszertári minőségű NaCl minta összetételét vizsgáltatták meg."

Ha nem írjátok le a pontos márkákat, akkor ez lehet akár kitaláció is. Ha veszek most egy S-Budge sót és annak magas a KCl tartalma, akkor mondhatjátok, hogy azt ti nem mértétek.

Ebben az esetben szerintem fontosabb a maradéktalan tájékoztatás, mint a "nem reklámozunk" szabály betartása. Főleg, hogy a 7 vizsgált termék konkurense is egymásnak, így részrehajlásnak sem minősülne.

abaluuuu 2012.06.15. 10:15:40

Miért nem teszik közzé a mérési jegyzőkönyveket? Milyen vizsgálati módszerrel jutottak erre az eredményre?

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2012.06.15. 14:04:57

@abaluuuu: Ha a pécsi mérésekre gondol, közzétették. Olvasható Takács Gábor és mtsainak publikációjában a Gyógyszerészet c. szaklap 2011. júliusi számában.

vomit 2012.09.07. 08:37:17

valojaban finomitatlan, esetleg koser sora van szukseg, amiben minden benne van, nem csak NaCl es/vagy KCl
www.youtube.com/watch?v=ImuAXQteM00&t=156m50s

Vivega Eva · http://vivega.blog.hu 2012.09.26. 23:43:05

Végre egy valóban jó cikk erről a "mérgezett só"körüli hisztériáról. Szakmailag kitűnő, részletes, közérthető! Ha lehetne egy hasonlót írni a Himalaya sóról is, mert az emberek azt hiszik, hogy a gyógyszertári só és a Himalaya az "egészséges" só, és fogyasztják mértéktelenül, ahogyan régen az asztali sót! Minden túlzásba vitt sófogyasztás káros, akármilyen színű vagy állagú! A lényeg a NaCl túlzott bevitele, melynek egyensúlyozása K-mal nem történik meg! Következményeit tapasztaljuk a magyar "egészségnek" csúfolt állapoton! Az emberek nagy része valamiféle keringési betegségben szenved, mely a fiatalabb korosztályt is egyre jobban veszélyezteti! Azt már nem is említem, hogy néhány hétvégi tanfolyamon "diplomát" szerzett áltudorok oktatják az embereket egészségre, szembe menetelve józan ésszel, tudományos állásponttal, több évtizedet a gyógyításban eltöltött szakemberek véleményével és segíteni akarásával. Igen, van benne a butaságon és a tévedéseken túl nagy fokú nyerészkedés is, mert lehet a bioboltokban, nagykereskedésekben több száz forintért a "jó" sót kapni. A magas vérnyomás a szívinfarktus és az agyvérzés legfőbb rizikófaktora, melyet a sóbevitel emel. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy a só 97, 98, vagy 99 %-ban tartalmaz NaCl-t! Az ilyen esetekben nemhogy 99 %-os, sót, hanem egyáltalán nem szabadna sót fogyasztani, pláne nem ilyen mennyiségben, ahogyan a magyar emberek teszik! Sajnos, meg is látszik a betegségi illetve halálozási adatokon! Kár, hogy az emberek jobban ragaszkodnak a tévedéseikhez, rossz szokásaikhoz, mint az egészségükhöz illetve az életükhöz!

Patreides · patreides.blog.hu 2013.01.10. 04:20:51

@Taváris: Oszt' a cikkben hivatkozott linkre (Takács Gábor és mtársai cikke) rámentél-e, az ott leközölt fényképet láttad-e? :)

www.elitmed.hu/riports/kepek/2.jpg

Go Jóska 2013.01.27. 14:13:04

Érdemes lett volna beleírni a cikkbe, még ha nem is farmakológiai szempont, csak a józan paraszti észé, hogy a kálisó jóval drágább, mint a kősó, tehát rohadtul nem éri meg a sözönséges konyhasóba belekeverni, főleg, hogy ha belekeverik, adhatják drágábban is, mint csökkentett nátriumtartalmú sót (bár, mint a cikkben leírták, még ehhez sem feltétlen kell belekeverni, belehazudni is elég!). Továbbá semmi értelme nem volna a különféle káliumpótló gyógyszereknek - amelyek hatóanyaga szintén KCl - ha a normál konyhasó fele kálisó lenne.

Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan 2014.03.02. 10:41:12

Tejfalussy András okl. vill. mérnök (sz.szám: 1-420415-0215) AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk va. (1036 Lajos u. 115.), Cégbíróság által kijelölt végelszámoló, Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel* keretében közérdekű feljelentéseivel, bejelentéseivel, javaslataival kárelhárító méréstani szakértő (www.tejfalussy.com, +36-202181408, tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com).
MEHNAM-info / Jogjavítás / Vitarovat Kód: kdnp-szakminiszterek-osszeeskuvese-140302

KDNP-SZAKMINISZTEREK ÖSSZEESKŰVÉSE A NEM ZSIDÓK MÉRGEZTETÉSÉRE?

Mint Dr. Kovács Pál által felkért interpelláció előkészítő méréstani szakértő kiderítettem, hogy a Dr. Kovács Pál és társa által az étkezési kálium túladagolás ellen 1992-ben benyújtott interpellációra az orvosi végzettségű dr. Surján László (aki most Európai Parlamenti képviselő) egészségügyi miniszterként teljesen hamis választ adott az Országgyűlésben (sorszáma: 8253), s ezzel számos magyar egészségromlását, életrövidülését, meddővé válását okozta és okozza. Kérem a KDNP-t, hogy indítsák meg Surján Lászlóékkal szemben a törvényes büntető eljárást! Az alábbiak méréstani és bűnügyi bizonyítékait lásd a www.tejfalussy.com és www.aquanet.fw.hu tudományos honlapokon pl.: www.tejfalussy.com/regiweboldalak/www.aquanet.fw.hu/szoveg/kaliuminterpell92.htm .

Az Országgyűlésben dr. Surján László és két minisztertársa azzal akadályozta meg az interpelláció bizottsági vizsgálatát, hogy a nem hozzáértő képviselőkkel elhitették, hogy „A nemzetközi irodalmi adatok szerint a káliummérgezés csak 18 gramm/nap vagy ennél nagyobb mennyiség szájon át bevitele esetén következhet be, ugyanis a kálium egyensúly a szervezetben a vese és a verejték útján szabályozott”. Dr. Surjánék tudatosan csaltak, az alábbi tudományos mérési bizonyítékok szerint is:

Az NaCl konyhasó helyett sózásra ajánlott káliumsók (REDI-Só) hatását ellenőrző hatás-kalibráló mérések során, pl. amit az Országos Élelmezési és Táplálkozás Tudományi Intézet (OÉTI) részére a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztek, a tiszta vízben oldott 2 gramm REDI-Só 0,88 gramm káliumtartalmának a szájon át bejuttatása is felére csökkentette 10 előtte egészséges felnőtt ember mindegyike veséjének a vizeletkiválasztását, 4 gramm REDI-Só 1,76 gramm káliumtartalma pedig az 5 mmol/liter mérgezési küszöbnél (lásd a vérvizsgálati laboratóriumi jelenlegi 5,1 mmol/liter kálium határértéket) magasabbra, 5,5 mmol/literig növelte mindegyikük vérszérumában a káliumot.

A Belgyógyászat alapvonalai 2. (Magyar-Petrányi) tankönyv szerint egészséges embernek is torzul az EKG-je, ha szájon át 24 óra alatt 5-8 gramm kálisónál (2,2-3,6 gramm káliumnál) többet juttat be. Az Intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata c. (Varga Péter és tsai) tankönyv szerint pedig, ha 24 óra alatt 280 mval (11 gramm), vagy 1 órán belül 20-40 mval (0,8-1,6 gramm) káliumnál (bárhonnan) több jut be a vérbe, 5 mmol/liter feletti veszedelmes káliummérgezésre lehet számítani.

Kiegészítések a félreértések elkerüléséhez: 1./ A Magyar Petrányi könyvben hamis a 7 mmol/liter kálium mérgezési küszöb! A hyperkalaemia veszély 5 mmol/liter vérszérum káliumszint felett is fennáll, nem csak a 7 mmol/liter felett! 2./ Minden orvos hivatalból tudja az étellel, itallal túladagolt kálium (és vagy hiányosan pótolt konyhasó) életrövidítő, vese-, szív- és idegmérgező, keringésrontó, daganatkeltő, ivartalanító, életrövidítő hatását, ugyanis ezek hatás kalibráló élettani mérésekkel, állat- és emberkísérletekkel bizonyításáért is kapta 1950-ben a Nobel díjat három mellékvesekéreg kutató (Kendall, Reichstein és Hench). Lásd: Technika a biológiában 8., Dr. Szabó Dezső: „A mellékvesekéreg biológiája” (Medicina könyvkiadó Budapest, 1976. Szerkesztette Dr. Csaba György). *3./ A Talmud előírja, a zsidóknak, hogy sózott kenyérrel + desztillált vízzel gyógyítsák magukat, miközben a zsidók által elfoglalni akart területeken tervszerűen irtják a „bálványimádókat”. (A Talmud bálványimádóként kezelendőnek nevezi a Jézus után tévelygőket is), a zsidók adott helyen elszaporodásának, vagyis „ingatlan igényének” megfelelő mértékben, lásd: 2. Mózes 23. 20-33, 5 Mózes 7., 2, 22, és Talmud Baba kamma 93 b. lap és Taanith 10 a. lap).

Verőce, 2014. 03. 02. Tejfalussy András

GniQQ 2014.06.26. 20:38:30

Egyértelmű! Amúgy meg...

"Tejfalussy András okl. vill. mérnök"

Na nehogymár egy villamosmérnök magyarázzon nekem a sók biokémiai-patológiai hatásairól mert mindjárt beröhögök!

GniQQ 2014.06.26. 20:39:08

@Tocvarek: Az előzőt erre válaszoltam, csak nem tette be a tag-et

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.06.26. 21:20:27

@GniQQ: éppen magyarázhatna, ha értene hozzá. De nem ért.

Munyi cica 2014.08.13. 12:56:16

@Tocvarek:

Nagyon jó hozzászólások :), ez is, meg a többieké is!
Egyetértek :)
Sajnos ez van, hogy ilyen paranoiásak riogathatják a jó ( és hiszékeny) népet.

Huginn · http://agartha.hu 2014.08.17. 18:06:39

Nos, ez a drága jóakaró Tejfalussy András nem más, mint egy spammer újabban. Vásárolt címlistával, mert a "tisztességes" embereknek csak így megy... Meg is lehet nézni a MyWOT.com -on az értékelését az oldalainak.

tinke01 2014.09.17. 11:44:15

Melyik tábornak hiszek?Elsősorban a józan eszemnek és Dr Papp Lajos nemzetközi hírű szívsebész professzornak hiszek.Papp Lajos tudása,elért eredményei megkérdőjelezhetetlenek és elévülhetetlenek.Papp professzor nem kevés tudást lerakott már az asztalra úgy,hogy abból nála idősebb professzorok is tanultak!
www.youtube.com/watch?v=jCvBWZVw6LE
www.youtube.com/watch?v=XzpiraoXzmQ
Tejfalussy András jegyzőkönyvvel bizonyítja a méréseit.
A ,,ködpiszkáló"-feltehetően a gyógyszer ipar- embereinek dr-i jelzés áll ugyan a nevük előtt,de ez még nem bizonyíték semmire.A szájkaratékosokat meg már ismerjük,mennyit érnek.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.17. 19:36:50

@tinke01: helyes meglátás: Papp Lajos híres SZÍVSEBÉSZ. Sóügyben a véleménye semmivel nem mérvadóbb, mint bármely más diplomás emberé. S ha igaz az, hogy a Tejfalussy-féle agyrémmel egyetért, akkor szegény igen tájékozatlan az ügyben.

tinke01 2014.09.18. 11:19:27

@kodpiszkalo: Önöknek is megadatott a lehetőség ,,ködpiszkálóknak", hogy bizonyítsanak,de bizonyítékot még eddig nem tártak a nagy nyilvánosság elé.
Tejfalussy András Önökkel szemben jegyzőkönyvezett méréseit a nagy nyilvánosság elé tárja a mai napig is.
Ha nem lenne igaz amit állít,már régen börtönben lennének rémhír terjesztésért.
Különben a lakosság uv lámpázza a sót és tapasztalja,hogy világít a kálisó,s nem fogyasztja.
Tegyék már meg,Önök is,hogy feltárják a bizonyítékaikat,hogy ,,tájékozottak " legyünk.

tinke01 2014.09.18. 12:35:30

Egyébként,még én is tudok bizonyítékkal szolgálni,íme : index.hu/gazdasag/2014/09/18/veszelyes_sot_arultak_az_orszagban/
Káliumot egyáltalán nem is szabadna tartalmaznia a konyhasónak,hiszen olyan nagy mértékben káliumozott a termőföld,hogy a növényi és állati táplálékkal hatalmas mennyiséget fogyasztunk belőle nap mint nap.
Na,letilthatnak,hiszen ilyen válasz Önöknek aligha tetszik.

temperaltno 2014.09.19. 19:57:12

www.weborvos.hu/hirek/vigyazat_ez_veszelyes_konyhaso/217431/ Friss hír. Ennyit erről...

Teljes káosz és bizonytalanság. Semmit nem szabad elhinni. Az orvostudomány csak tapogatózik a sötétben.

hvg.hu/kkv/20140918_Allati_takarmanyozasra_szant_osszetevo_ke
Ködpiszkálás mi? Szánalmas...

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.19. 20:41:18

@temperaltno: az orvostudomanyt nem kevernem ossze az elelmiszer-biztonsaggal.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.19. 20:43:53

@tinke01: az a "baj", hogy a tengeri es banyaszott so is tartalmaz kaliumot.... Ha nem tesznek hozza, akkor is.

tinke01 2014.09.20. 14:53:13

Továbbra sem tárnak a nagy közönség elé bizonyítékot,csak löknek pár semmitmondó mondatot válsz képen. Értem!

tinke01 2014.09.21. 12:10:23

@kodpiszkalo: Mivel a vérben a nátrium 30,kálium 1 arányú,a magzatvíz szintén,az infúzió úgyszintén,s a legtöbb tengervíz is kb.ilyen arányú,nem a bányászott só jelent problémát,hanem az,hogy a káliumot hatalmas dózisban hozzá adják direkt módon a konyhasóhoz-40,50,70,100%-os arányban-így árulják a boltokban!De érdekes,csak hazánkban!A környező országokban egyikbe sem!
Mivel Ön még fiatal,s ha egészséges,a szervezete egy darabig kompenzál.Ne éljen ezzel vissza,Ön ha gyógyszerész,könnyen hozzá tud jutni a tiszta sóhoz,s fogyassza azt.S ha ön nem csak gyógyszerész,de jó lelkű ember is,széles körben propagálja az emberek felé a valóságot.Az igazság felszabadít.

Tinke01 egyetértünk 2014.09.26. 13:41:54

Ebben a cikkben a bekeretezett (idézett) részek jobban meggyőztek, mint a közte lévő hozzáfűznivaló vélemények. Mert ugye ezek csak vélemények, nincs mögötte semmilyen bizonyíték.
Csak kiragadva egy mondatot: "A kálium-klorid csak nagy (a sóval elfogyasztható mennyiséget bőven meghaladó) dózisban mérgező. A mérgezési tünetek akutak (hevenyek), a szívműködést érintik, ha lenne hosszú távú túladagolás (ami konyhasó esetén nem fordulhat elő), akkor sem alakulna ki cukorbetegség, ekcéma, rák stb." Szóval ezt mi bizonyítja?

Tudjuk (ez köztudott, mint a NaCl vérnyomásemelő hatása), hogy Napóleont éveken át mérgezték, napi ici-pici adagokkal, aminek tünetei is voltak. Ezt a példát csak azért hoztam fel, mert a mérgezési tünet nemcsak akut lehet, hanem évek alatt kialakuló betegség is, mint Napóleonnál.

Off. Én úgy látom már egyre kevésbé lehet a népet megvezetni. Nem hisznek az orvosoknak és szakembereknek, csakis a saját szemüknek. És gondolkodnak, ami nem "jó", nem lehet őket irányítani.
Persze vannak emberek, akik még mindig csukott szemmel és elmével akarnak járni. Összeesküvés elméleteket gyártóknak és elmebetegnek titulálják a másik embert csak azért, mert nincsenek azonos nézeteik. Lelkük rajta. De utánajártak, hogy kinek lehet igaza? Mit tettek azért, hogy biztosak legyenek a hitükben, megismerték minkét oldal nézőpontját?

A nyitott lelkűeknek ajánlom: www.youtube.com/watch?v=K0cElTPsQx8
Bár valszeg. kitiltanak ezért.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.26. 14:43:14

@Tinke01 egyetértünk: ezen a blogon még senkit nem tiltottam ki. Véleménye miatt nem is fogok, bármennyire nem értek vele egyet.

Annyit azonban jeleznék: az, hogy ön nem rendelkezik bizonyos információkkal, nem jelenti azt, hogy azok az információk nem léteznek. És ha tájékozódni akar, akkor ajánlom, tegye azt tankönyvekből, szakkönyvekből. Az interneten sok zavaros információ található, és kellőképpen kritikus szemlélet hiányában könnyen meg lehet tévedni...

tinke01 2014.09.26. 17:22:47

@Tinke01 egyetértünk: Az,hogy a Kálium túladagolásával számtalan betegség,cukorbetegség ekcéma,stb .kialakulhat,nos erről az interneten tanulmányok találhatóak.Mindenki számára hozzáférhető,akit érdekel.

tinke01 2014.09.26. 17:32:58

@kodpiszkalo: Ne bízzon az orvosi tankönyvekben sem!!!!Már azok sem biztonságosak!!!!
www.tejfalussy.com/regiweboldalak/www.aquanet.fw.hu/szoveg/Gyilkoskonyv.htm

tinke01 2014.10.03. 12:44:02

file:///E:/S%C3%B3%20-%20m%C3%ADtosz%20%C3%A9s%20val%C3%B3s%C3%A1g%20-%20A%20k%C3%A1lis%C3%B3%20lassan%20%C3%B6l%C5%91%20m%C3%A9reg.htm

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.10.03. 21:57:12

@tinke01: Remélem, akik elolvassák ezeket, tudják is a helyén kezelni... Az, hogy egy szöveg hosszú, nem jelenti azt, hogy ér is valamit. Ezek az idézetek teli vannak zöldségekkel.

Vincente82 2014.10.10. 15:26:49

@tinke01: A kért bizonyíték a cikkben volt: www.elitmed.hu/ilam/hirvilag/valoban_egeszsegesebb_a_patikai_so_tenyek_tevhitek_es_ellentmondasok_a_natrium_kloriddal_kapcsolatban_9001/

A normál konyhasó NINCS káliummal dúsítva. Innentől Tejfalussy kijelentései igenis rémhírkeltésnek minősülnek.

Igen, ismerem a szeptemberi ügyet. De hogy is derült ki? Úgy hogy az élelmiszerbiztonságért felelős hatóság vizsgálódott. Miért is tenné ezt, ha mérgezni akarnának? (Bár biztos vagyok benne, hogy kellő fantáziával ki lehet ide is találni valamit...)

tinke01 2014.10.11. 18:53:12

@Vincente82: Kedves VINCENTE82,ha Tejfalussy Andrásnak nem volna igaza,már régen börtönben ülne rémhír terjesztésért,rágalmazásért,hiszen több tucat feljelentést tett magas körökben.
Ehelyett rendre ,,eltűnnek" a bizonyítékai,börtönbe pedig azóta sem tudják lecsukni rémhír terjesztésért és rágalmazásért.
Részemről ez a só ügy nem vitatéma,ezennel le is iratkoztam.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.10.11. 19:05:54

@tinke01: rossz erv. Hallott mar olyant, hogy vkit remhirterjesztesert bortonbe zartak? (Jo, asszem egy szerencsetlent becsuktak, aki bankcsodit vizionalt.)

Vincente82 2014.10.15. 10:43:13

@tinke01: Milyen bizonyítékai tűntek el? Voltak egyáltalán? Láttam már az ő neve alatt terjesztett körlevelet, de az tele volt marhasággal. És szerintem itt a lényeg. Sajnos mindenkinek joga van hülyének lenni. Az nem büntetőjogi kategória. Elég kitakert logikára utal, ha nem tudja elfogadni az egyértelmű mérési eredményeket, amik bebizonyították, hogy nincs káliummal dúsítva a konyhasó, és mindenféle áttételes feltételezésen keresztül látja igazoltnak egy önjelölt "kutató" kijelentéseit.

antirandom 2014.11.13. 06:29:54

MEHNAM-info / Antiszemétizmus Ügykód: ragalmazoblogerekerdekeirol141112

A MUNKÁSSÁGOMAT RÁGALMAZÓ BLOGER GAZEMBEREK ÉRDEKELTSÉGEI

A nevük eltitkolásával az interneten a munkásságomat ismétlődően rágalmazó gazemberek, pl. lásd: www.youtube.com/watch?v=qo5x7ZFJDKE, igyekeznek a rágalmaikkal elterelni a figyelmet a kálisóról (kálium túladagolással mérgezésről), a konyhasóhiányos táplálkozás és a nem desztillált ivóvíz egészségveszélyeztető hatásairól, ezekről a konkrét hatás-vizsgáló mérések alapján kiderített, a honlapomon, az email-könyveimben és a velem mások által készített, és az általam más szakértőkkel készített interjúkban dokumentált, a magyar lakosság elől a korábban és most hatalmon lévők által titkolt tényleges problémákról, és az ezekkel szemben lehetséges kárelhárítási módokról, önvédelmi megoldásokról. Teljesen nyilvánvaló, hogy személyes anyagi és/vagy politikai haszonszerzésért teszik. Ugyanis: 1./Korábban mindenhol mérgező hulladékként kezelték a kálisót a tengervízből sót lepárló cégek és a sóbányák. 2./Arthur Koestler „Sötétség Délben” dokumentum könyve szerint világháború idézhető elő kálisóval műtrágyázással. 3./„Az intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata” c. tudományos könyv szerint, a 2 vagy 4 grammnál több kálisó is veszélyes (hyperkalaemia okozó) méreg, ha 1 órán belül bárhonnan bejut a vérbe. 4./A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett kísérlet során ennyi kálisónak az oldata mindenkinél a normális felére csökkentette a vizeletkiválasztást és mérgezőre növelte a vérszérum kálium tartalmát.) 5./Gazdasági, politikai, vallásfelekezeti érdekek fűződhetnek ahhoz, hogy azt hazudják a népnek, mit pl. a Wikipédia, vagy nevüket titkoló, engem rágalmazó gazemberek, hogy a kálisó egyszerre elfogyasztott több száz grammja sem mérgező. 6./A legolcsóbb „ingatlanszerzési módszer”, ha kálisóval, és vagy a konyhasó pótlást és vagy a tiszta ivóvízhez jutást akadályozással, mint vegyi fegyverekkel „(ön)irtatják a népeket”, mivel egyre több lesz a mérgeztetők gazdasági, politikai, vallásfelekezeti stb. érdekeltségi körébe tartozó személyek, cégek, intézmények által olcsón vagy ingyen megszerezhető ingatlan. 7./Izraelnek önmagában abból is haszna származik, hogy „talajjavító és egészségjavító” anyagként árusíthatja az izraeli Holt-tengeri sólepárlásnál keletkező, egyébként semmire sem használható mérgező hulladék kálisót. Nem nehéz kitalálni, hogy kinek áll érdekében, hogy a magyarok ne tudjanak a fenti népirtási bűnözésről, ami egyébként le van írva, lásd Mózes II. 23/2-33, Mózes 5/2, 22, Talmud, Taanith 10 a. lap és Talmud, Baba kamma 93 b. lap. Ezek nem csak összeesküvési elméletek, hanem mai is érvényben tartott konkrét törvényekben szereplő zsidó fajirtási előírások. Az ezeket leplezni akaró aljas gazemberek azért rágalmaznak úton-útfélen, mert a hatás ellenőrző mérések alapján lelepleztem a népirtó csalókat és ismertettem a honlapomon a zsidó fajirtás ellen hatásos önvédelmi fegyvereket, s az azokhoz hozzájutás módját. Például azt, hogy egy felnőtt egészséges ember napi sópótlása csupán kb. 10 Ft költségű a mérgező kálisótól mentesített „gyógyszerkönyvi tisztaságú” NaCl konyhasóval, meg például azt, hogy az általam kifejlesztett energia-újrahasznosító DVÍZBOILER vízátpárlóval bármelyik háztartásban elő lehet állítani a betegség elhárító, beteggyógyító tiszta desztillált ivóvizet, sokkal olcsóbban, mint amennyiért a hatás-méréssel megbízhatóan senki által sem ellenőrzött állítólag „deutériumszegény gyógyvizet (Dd-vizet)”, s a mindenféle „kristályvizeket”, ásványvizeket stb. országszerte árusítják.

Verőce, 2014. 11. 12.

Ez a válasz az engem rágalmazó bloger és bűntársai elleni nyilvános rendőrségi feljelentés is.

Erich · https://www.youtube.com/channel/UCWAisSU8mRSILGzT-ShWNLQ 2015.09.14. 11:40:59

Tisztasó, magyar szabványszámmal ellátva min 99,5%-os NaCl tartalommal.
Legtöbb bióboltban kapni lehet.

gizmo26666 2015.10.16. 18:26:18

Bazdmeg a faszságaidat, mutass nekem egy laboratóriumi tesztet arról, hogy menniy kálimu van az asztali sóban

fordulo_bogyo 2015.10.16. 20:56:52

Nem kene ilyen szintre leereszkedni.

Soha ne birkózz egy disznóval a sárban. Mindketten mocskosak lesztek és a disznó még élvezni is fogja.

ErnestYAlfred 2015.10.17. 00:44:42

Szerintem pedig van a provokációnak az a szintje, amikor mégis kell. Nos ez a "bazzzzeg" indítású robbanótöltet ilyen.
Én nagyra becsülöm Ködpiszkáló türelmét és intelligens válaszait!

ErnestYAlfred 2015.10.17. 00:51:25

Egyébként pedig - Hééé, mérgezéshívők! -, hogy a csudába lenne igaz ez a mondat:
" ma Magyarországon az emberek 90 - 95% -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma " !?!?

gizmo26666 2015.10.17. 21:03:10

@kodpiszkalo: Legközelebb elolvasom a cikket, utána kommentelek. Nemtom ki árulja a patikai sót, de jót kereshetett.

lactoveGAYATRI 2016.03.30. 13:21:16

Ha már a sónál tartunk! A naturaboltok polcain egyre több fajta só jelenik meg a Himalája sótól a fekete sóig. Amíg az anyám nem ismerte meg a Himalája sót, addig a tengeri só mellett kardoskodott, mondván, hogy az "egészségesebb, mint a konyhasó", most meg, amióta Himalája sót használ, azt mondja, hogy "a tengeri sóban nincs semmi tápanyag". Hát akkor miért egészségesebb a tengeri só a konyhasónál, ha ugyanúgy nincs benne tápanyag, kérdem én...egyúttal tőletek is.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.03.30. 13:25:05

@lactoveGAYATRI: egy a lényeg: el kell adni (a sót is), ehhez kreálnak marketinget....
lsd még: kodpiszkalo.blog.hu/2013/09/30/csodaso_a_himalajabol

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.27. 09:41:40

@antirandom:
Ez az antirandom nikkű idióta valóban az, akinek mondja magát?
Bíróságon mit szóltak a feljelentéshez?

Na nehogy már ! 2016.08.05. 13:56:35

@Hóhér az utolsó barátod: ez is marketingelonek tunik : " az általam eloállított DVÍZBOILER vízátpárló készulékkel ... " . Meg nem értett zseni . Honnan van ez a rengeteg , ijesztoen buta ember ?!

kovacsegy 2016.11.08. 12:28:38

Tisztelt KÖDPISZKÁLÓ!

Lehet itt bagatellizálni a témát, de ez is csak azt bizonyítja, hogy a bértollnokok, vagy elvbarátaik nem ködöt akarnak piszkálni, hanem csúsztatni és ködösíteni.

Természetesen sokan tisztában vagyunk azzal, hogy szükségünk van a káliumra is.
De csak NYOMELEM mennyiségben, nem pedig úgy hogy a nátriumot helyettesítik vele.
A nátriumnak harmincszor nagyobb arányban kell(ene) előfordulnia a konyhasóban, mint a káliumnak.

A méreginjekcióval történő kivégzés során a harmadik lépés, hogy kálium-kloridot juttatnak a szervezetbe, ami leállítja a szívet, ezzel keringés összeomlását okozva.
Gondolom, ha ugyan kisebb dózisban is, mint ahogy a méreg injekcióban található, de éveken keresztül messze nagyobb mennyiségben jut a szervezetbe, mint ahogy az szükséges lenne, az hosszú távon ugyanúgy elvégzi a feladatát.

Például így:
www.boon.hu/konyhaso-termekeket-hivatott.../2641292

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 12:53:05

@kovacsegy: a kálium nem nehézfém, nem gyűlik fel a szervezetben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hülye vagy.

kovacsegy 2016.11.08. 15:40:34

@Hóhér az utolsó barátod:
Gondolom eltévesztetted a minősítésed címét, és a kedves felmenő ágú nőrokonodnak akartad küldeni.
Vele etesd ezt a káliummal mérgezett sz@rt, nem másoknak ajánld Te idegbeteg!

Természetes, hogy nem gyűlik fel, de folyamatosan károsítja a szívizmot.
További szép napot!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 15:49:14

@kovacsegy: szóval nem csak szimplán hülye vagy, hanem egy mocskosvpofájú, konteos elmebetegü

kovacsegy 2016.11.08. 16:19:08

@Hóhér az utolsó barátod:
Vagy írni nem tudsz, vagy magyarul. Vagy egyiket sem.
De ne ess kétségbe, egy kis korrepetálás csodákra képes. :)

Ezenkívül, nagy valószínűség szerint szövegértelmezési problémáid is vannak, hiszen mielőtt mocskolódni kezdtél (nem én, mert először Te kezdted), érveket írtam, ami vagy nem jutott el ahhoz a hangyányi agyadhoz, vagy szándékosan hagytad figyelmen kívül, mert provokátor troll vagy.

Ja, és szedjél be egy nyugtatót, mielőtt agyvérzést kapsz!
Továbbra is szép estét!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 16:33:31

@kovacsegy: ostobább vagy, mint wmiki elmebajnoktársad. :D
Bocs, hogy mobilon néha mellényúlok.
Ettől még tény: nálad butább, szarosabb pofájú köcsög nincs errefelé.

Nervenke 2016.11.08. 17:03:33

@kovacsegy: Ha a konyhasó 1%-a kálium-klorid, akkor 99-szer több benne a nátrium-klorid. Ez tökéletesen megfelel az ön által támasztott feltételnek, így nem értem a problémáját.
Egy 70 kilós ember szervezete 140g káliumot és 100g nátriumot tartalmaz. Ebből nekem egyébként nem az jön le, hogy 30x annyi nátriumot kellene bevinnünk, mint káliumot.

kovacsegy 2016.11.08. 17:06:55

Ha tehát én, aki érveltem, és legfeljebb visszadobtam a mocskolódásodat, hülye, mocskos pofájú, elmebeteg, ostoba, buta, szaros pofájú, és köcsög vagyok, akkor mi vagy Te, aki bunkó módon trollkodsz, beszólsz másoknak, félrevezeted őket élet fontosságú ügyben és mocskolódsz?
Meg vagyok győződve arról, hogy elmebeli problémáid vannak, rád nem hatnak az érvek és antiszociális vagy.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 17:15:16

@Nervenke: nem stimmel. Van benne jód is. A boltiban. És nem véletlenül. De wmiki klónunk majd megmagyarázza, hogy az is egy összeesküvés része. :D

kovacsegy 2016.12.07. 15:40:03

Tisztelt Nervenke!

Az 1%-a kálium-klorid arány sem lenne jó, mert akkor meg kevés lenne a kálium. De a problémám nem ez.
Első hozzászólásomban szóvá tettem, hogy rossz irány, ha ezt a témát bagatellizálják, mert a kálium-klorid oly veszélyes, hogy méreginjekcióként is használják. Valamint csatoltam egy linket, amely ezekkel kapcsolatos, és amely sajnos hibásan jelenik meg ezen az oldalon.

Ezek után „hóhér barátunk” egy oda nem illő indoklás után lehülyézett, és bár semmi problémám nincs, ez kicsapta a biztosítékot.

A hibásan megjelenő link tartalma többek közt arról szól, hogy:
"Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) – Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). "
"A Compex-Só Kft. nyírtassi üzemében 2014-ben több alkalommal állati takarmányozásra szánt kálium-kloridot használtak fel összesen 13,3 tonna csökkentett nátrium tartalmú étkezési vákuum só gyártásához. ..."
"A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a forgalomba hozott termékek nátrium és kálium tartalma változó, a gyártmánylap szerinti 70 százalék nátrium-klorid és 30 százalék kálium-klorid arány helyett előfordult 100 százalékos kálium-klorid, de 90 százalékos nátrium-klorid tartalom is."

Ha tárgyilagosan nézzük, akkor még a 30% kálium-klorid tartalom is égbekiáltó!
De előfordult a 100% is!

"A Nébih várhatóan bírság megfizetésére is kötelezi majd a vállalatot, mivel a gyártó gondatlanságból használt élelmiszer előállításához takarmányozási célra szánt alapanyagot, amivel jogsértést követett el."

Ugyan "hóhér barátunk" azzal vádol, hogy konteós vagyok, de gondoljon csak bele:
Ilyesmi nem történik véletlenül, gondatlanságból, és bár egy szóval sem említettem összeesküvés elméletet, mindez megtörténhetett Magyarországon 2014-ben!
13 300 kg élelmiszernek álcázott méreg, már nem gondatlanságból elkövetett jogsértés, hanem tömeggyilkossági kísérlet, aminek a büntetése nem a pénzbírság, hanem a halálbüntetés kategóriába tartozik.

De, hogy visszatérjünk az eredeti kérdéshez, a két elem ideális arányát illetően a Ringer-oldat (0,9% NaCl, ) a mérvadó, ugyan is ez tükrözi a testnedvek ion arányát, ebben őrzi meg életképességét a transzplantációra váró szerv, ezt adják infúzióként a vér, folyadék vagy ionok pótlására. A kálium itt is csak harmincada a nátriumnak, mert ez utóbbi gyorsabban ürül a szervezetből.

kovacsegy 2016.12.07. 15:46:12

@Nervenke:
Tisztelt Nervenke!

Az 1%-a kálium-klorid arány sem lenne jó, mert akkor meg kevés lenne a kálium. De a problémám nem ez.
Első hozzászólásomban szóvá tettem, hogy rossz irány, ha ezt a témát bagatellizálják, mert a kálium-klorid oly veszélyes, hogy méreginjekcióként is használják. Valamint csatoltam egy linket, amely ezekkel kapcsolatos, és amely sajnos hibásan jelenik meg ezen az oldalon.

Ezek után „hóhér barátunk” egy oda nem illő indoklás után lehülyézett, és bár semmi problémám nincs, ez kicsapta a biztosítékot.

A hibásan megjelenő link tartalma többek közt arról szól, hogy:
"Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) – Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). "
"A Compex-Só Kft. nyírtassi üzemében 2014-ben több alkalommal állati takarmányozásra szánt kálium-kloridot használtak fel összesen 13,3 tonna csökkentett nátrium tartalmú étkezési vákuum só gyártásához. ..."
"A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a forgalomba hozott termékek nátrium és kálium tartalma változó, a gyártmánylap szerinti 70 százalék nátrium-klorid és 30 százalék kálium-klorid arány helyett előfordult 100 százalékos kálium-klorid, de 90 százalékos nátrium-klorid tartalom is."

Ha tárgyilagosan nézzük, akkor még a 30% kálium-klorid tartalom is égbekiáltó!
De előfordult a 100% is!

"A Nébih várhatóan bírság megfizetésére is kötelezi majd a vállalatot, mivel a gyártó gondatlanságból használt élelmiszer előállításához takarmányozási célra szánt alapanyagot, amivel jogsértést követett el."

Ugyan "hóhér barátunk" azzal vádol, hogy konteós vagyok, de gondoljon csak bele:
Ilyesmi nem történik véletlenül, gondatlanságból, és bár egy szóval sem említettem összeesküvés elméletet, mindez megtörténhetett Magyarországon 2014-ben!
13 300 kg élelmiszernek álcázott méreg, már nem gondatlanságból elkövetett jogsértés, hanem tömeggyilkossági kísérlet, aminek a büntetése nem a pénzbírság, hanem a halálbüntetés kategóriába tartozik.

De, hogy visszatérjünk az eredeti kérdéshez, a két elem ideális arányát illetően a Ringer-oldat (0,9% NaCl, ) a mérvadó, ugyan is ez tükrözi a testnedvek ion arányát, ebben őrzi meg életképességét a transzplantációra váró szerv, ezt adják infúzióként a vér, folyadék vagy ionok pótlására. A kálium itt is csak harmincada a nátriumnak, mert ez utóbbi gyorsabban ürül a szervezetből.

Elnézést kérek amiért másodszor is ideírom, de mivel az előzőt nem a válasz fülre kattintva küldtem el, csak ez fog Önnek jelezni, hogy válasza érkezett.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2018.05.31. 21:49:01

mentségemre szóljon, én lehoztam a gyógyszerészeti társaság nyialtkozatát is a linkelt blogon

kiru55 2019.04.29. 20:21:46

Lehet, hogy lerágott csontot piszkálok, ebben a témában van egy két meghökkentő információm, testközelből. -ködöt piszkálni Nem más életével történő játékból. 3 sztrókon vagyok túl, egy hét leforgása alatt. Zavart, és több száz internetes információt feldolgozva, a következő megállapításra jutottam. A sztrókot nálam: Káliumhiány okozta, ezt arra a következtetésre merem állítani, hogy az "agonizálásom" közben vettek tőlem vért, 3,2-re esett a szérumkáliumom. Ugyanis, a harmadik rohamom, egy dunántúli kórház intenzív osztályán történt, ahova saját lábon mentem be két roham után . Le a kalappal az orvosok előtt, mindent megtettek, nem bénultam le, minimális bal oldali gyengeségem lett, a kivérzésektől, ami hamar elmúlt. Egy éve szedek kálium klorid Retard tablettát, 1000mg/ nap, Reggelente egy lépést sem teszek, amig be nem veszem, ezt egy orvostanhallgató javasolta a rokonának, akinek elmeséltem az esetemet.
Édesanyámnak 160-ra felfutott a pulzusa, egy hétig küzdöttek érte az adott kórház, sürgősségi, majd kardiológiai osztályán. Hajmeresztő dolgokkal akartak próbálkozni nála, emiatt elővettem régebbi információimat, napi 3x1 kálium 600mg (KCl) tabletta. két nap múlva 72-s pulzussal hazavittem. A szomszédomnak, a harmadik tipusu vérnyomáscsökkentő sem vette le a vérnyomását, 160/90-t.
Javaslatomra, kálium 600mg (KCl) vett be pár darabot, elosztva, azóta 120 a vérnyomása. A káliumra még, nagy szüksége van az agyalapi mirigynek a stimuláló hormonok előállításához. Ezek ennek hiányában kimaradnak, adott esetben csak egy egy napi ciklusra, vagy még rövidebb időre. Pl Vazopressin, vagy TSH...stb. Az összes "női" probléma ide vezethető vissza, egy tanulmány szerint, a méh, vese... ciszták kálium adagolás hatására, visszafejlődtek. A peteérés leállása 30-35 évesen már gyakori ,de ezek miatt van. Van ,akin már segítettem káliummal.
Egy másik barátom, nem rég halt meg aorta görcs miatt, rengeteg kávét, kólát, fogyasztott, kipisilta a káliumot, azt a fontos elektrolitot. Tavaly lábizom görcs miatt hetekig mozgásképtelen volt, ez egy előjel kellet volna lennie neki, sajnos nem hallgatott rám. egy másik barátom nemrég hívott telefonon és panaszkodott, nem tudott aludni, mert akkora görcs volt a lábában, azonnal kálium fogysztásra utasítottam, ekkor említette, hogy volt már infarktusa, említette, előtte is volt ilyen lábizom görcse többször!!!
ki merem jelenteni, a megfigyeléseimre hívatkozva, a kálium napi 1-2-gr létfontosságú, jelenlegi táplálkozási szokásaink mellett ez csak 100-150mg!!!
Hajrá eszségügy maffia. Fizessetek még egy két Tejfalussynak! Legalább évi 100e korai haláleset emiatt van. Kálium hiány!
Ezt ezt a hozzászólást egy "négykézláb" lakatos írta, akit érdekel a saját és fajtája egészsége...

fordulo_bogyo 2019.04.29. 20:58:01

@kiru55: Gondoltal mar a bananra, edesburgonyara, kozonseges burgonyara, paradicsomlere, gorogdinnyere, spenotra, ceklara...?
Ezekbol egy-egy szokasosan fogyasztott adag 500-900 mg kaliumot tartalmaz... es mas tapanyagokat is,,, es finom is...
Egy atlagos burgonya 900mg kalium... hm?

kiru55 2019.04.29. 21:40:53

Van Kálium tartalom táblázatom, éppen az étkezési szokások és lehetőségek miatt, tartok magamnál mindig pótlást. Télen egy hónap alatt 5kg diót fogyasztottam el, kálium miatt, A sárga édesburgonya a kedvencem a sütőtök íze miatt. A legnagyobb probléma, a túlzott koffeintartalmú italok fogyasztása. Ez hajtja ki a káliumot. Az említett, édasanyám szívritmus esete is emiatt volt, neki vízhajtót írtak fel kb 10-15 éve, mert néha eldagadt a bokája a munkahelyen állásban. Azóta szedte lelkiismeretesen, Közben, lett egy pajzsmirigy műtétje, utána csontritkulás, aztán 2. cukorbetegség... stb. A vízhajtó sok mindenkit "megtréfál", van aki túléli, van aki meghal, vagy összeszed egy-két másik krónikus betegséget melléje az említett okok miatt. A vese pangás, már eleve az agyalapi mirigy stimuláló hormonja kiesése miatt következhet be. Aztán ha kihajtjuk a káliumot, agyalapi mirigy szenved tőle, nincs elég TSH, megbetegszik a pajzsmirigy is, ennek tudjuk milyen következményei lehetnek... A sztrók rehabon lévő szobatársam is minden bizonnyal vízhajtó "tréfától " kapta a baját, ő le is bénult egyik felére (sajnos). Ezekben a dolgokban azért vagyok olyan biztos, mert mindhárom sztrókot eszméletemnél átvészeltem és az agyalapi mirigyem 5-10 percig lüktetve görcsösen pulzált. Káliumtartalom: a "nem tudatosan", esetleg félrevezetett emberek, szokásos táplálkozás mellett a napi kálium igény 10%-t sem veszik magukhoz. Vagy kihajtják a sok koffein tartalmú itallal, vagy sörrel...Apropó!...Az agyalapi mirigy szabályozza a bőrszint, a sok sört fogyasztók, kelletlenül vízhajtás...miatt fehér pigmenthiány foltos a bőrük. ezt több "sörivó" embernél megfigyeltem. Sokkal több információm van a témában, ennyi volt valóa "sóhoz"...

kiru55 2019.05.06. 20:35:17

Tisztelt "ködpiszkálók"! ...örömmel jelentem, a hideg front elmúlával ki merem jelenteni, a Kálium bevitelem optimális szinten tartásával, szinte semmilyen, régebben tapasztalt, fejfájás...stb... egyéb negatív hatások elkerültek...egy kicsit utálom a hideg szeles, esős időt,... ennyi... Továbbá örömmel jelentem, megint segítettem egy emberen (hölgyön), akinek nem hatottak a vérnyomáscsökkentők, egy levél Kálium retard (1000mgr), beváltotta a belé vetett hitemet. Tényleg elgondolkodott valaki rajta, mitől nő meg a vérnyomás? Nincs elég Vazopressin hormon a vérben? Csak fél évet tanultam, de tudom, mert élni akartam(!) hogy, ha nincs elég kálium, akkor egyéb sok minden nincs, ebből kifolyólag! Ezek szerint a jelenlegi módszerek nem igen alkalmasak a kimutatására (káliumhiány).

Nagyhusi 2019.05.27. 10:38:38

@Vivega Eva: Egészen biztosan jól átnézted a sóbevitel és a magas vérnyomás közti összefüggést. A nagy sóbevitel időszakosan 1-2hgmm-el emeli a vérnyomást. A ködpiszkálók is csak ködöt vetnek. Siralmas.

Nagyhusi 2019.05.27. 10:53:08

Kedves ködpiszkálók!
Fantasztikusan meg tudjátok cáfolni, hogy nem gyíkemberik mérgezik a magyarokat, és a banálisan cáfolható idézeteket hozzátok.
Azt nem vettétek bele az idézetekbe, hogy a sejten belül a K:Na arány 30:1 hez
A sejten kívül 1:30 hoz. A vizeletbe a sejten kívüli vérből kerül a tisztítandó anyag.
Ezen kívül a vesének a középszintű eü tankönyvek szerint a szükséges nátriumot úgy kell visszaszivattyúznia a véráramba, a káliumot pedig ki kell választania a véráramból.
Vajon mennyi Káliumra van szüksége az embernek naponta. És ha túladagolják miért érzi egy ironmenes, hogy nő a teljesítménye nem tudom. De azt tudom, miért halnak meg, ha Kálliumot juttatnak a kivégzedő gyilkosok vérébe.

Nagyhusi 2019.05.27. 10:58:37

@ErnestYAlfred: Szerintem magas volt írva a cikkben, de nem értek egyet vele.

Nagyhusi 2019.05.27. 11:11:23

@kiru55: Bárkinek javasoljál bármit...ha nem jön be az se baj -)
Egyébként, nézegetem a hormonokat, de egyikben sem látok Káliumot. Szerinted?

Nagyhusi 2019.05.27. 14:25:27

@Tocvarek: Igen, a legtöbb ember megőrül, ha éveken át nem hallgatja meg senki az igazságot. Mondjuk Semmelweis??
Ne higgyétek hogy egy villamosmérnök képtelen utánaolvasni, és rájönni, hogy valami, sántít, büzlik stb.

kiru55 2019.05.27. 23:54:10

A kivégzendő emberek tudtommal 10-15 gramm káliumot kapnak egyszerre intravénásan. Ha ezeket nekem szántad, akkor közlöm veled, ezt én nem javasoltam senkinek. Szerintem 10gramm ricinusolajjal is ki lehet valakit nyírni intravénásan, legfeljebb pár perccel tovább tart!. Ha félsz a káliumtól, akkor kerüld a káliumtartalmú kajákat. van ezekből is bőven, csak nem tudják az emberek melyek ezek. Keress egy táblázatot és nézz utána. A mai világban ez pár perc alatt megszerezhető információ, csak kell egy kis alapgondolat, hogy mire is vagyunk kiváncsiak. Ha valaki káliumtartalmút akar fogyasztani, ezt is összeállíthatja. A Semmelweis egyetem, oktatási agyagaiban találtam, a napi káliumbevitelre való ajánlott minimum mennyiséget, ez 1500-2000mg minimum. Csak egyből hozzáfűzik, hogy a káliumhiány normál étkezés esetén nem állhat fenn, mert az élelmiszerek tartalmaznak elegendő mennyiséget, csak éppen nem közlik melyek ezek, továbbá ha mégis fennáll a hiány, mire számítsunk Továbbá, a hormonok összetételét keresed, azok általában fehérjeláncok... Pl C vitamint sem találsz bennük !!! Ma beszélgettem egy hölggyel, aki kereste a "társaságomat", mert meg akart velem beszélni valamit. Az édesapja sztrókot kapott és "egy kicsit" lebénult". az információ kb egy hónapja a rendelkezésre állt "tőlem"... (kálium)
Utólag, elég hosszadalmas talpraállni, most már bánja, hogy nem vették "komolyan".Ezzel nem akarok most foglalkozni hosszadalmasan. Az összefüggést a kálium és a szrók között már régen megszellőztettem itt is. Nem vitának szántam, hanem életmentési szándékkal! -ennyi. Sajnos tudom mi a helyzet a "magyar egészségügyben" . "Bárkinek javasoljál bármit...ha nem jön be az se baj -)" ez egy kicsit nem engem minősít, mert nem ma kezdtem...

kiru55 2019.05.28. 09:10:15

Tudod, ha egy háznak az aljából kiszedik a téglákat, az nem azért dől össze, mert az alsó tégla összedönti, hanem mert a ház többi része nehéz és nem áll meg a levegőben magától. Az hiszem, a vérnyomás és a kálium közti összefüggést is említettem itt. Ezt sem a nátrium bevitetellel kellene piszkálni, ez csak nagyon közvetetten van rá hatással, tényleg 1-2%-t. Szerintem ha vasból, vagy jódból juttatsz a szervezetbe hatalmas mennyiséget egyszerre, az is elvégzi a dolgát. Én a fontosságára hívtam fel a figyelmet és a megfelelő mennyiségre, az utána következő ködösítés a veszélyekről, stb... az pszichológiai trükk, hátha bejön... gratulálok, magadon kezdjed...

Nagyhusi 2019.05.28. 10:29:58

@kiru55: Kicsit közveszélyes vagy.
Én nem tudom eldönteni, hogy mennyi káliumra is van szüksége az embernek.
Kérlek szépen mondd el, ha a vese nem válassza ki a káliumot, mert csak a fölöslegeset szedi ki, ha izzadással veszített kálium mennyisége fel sincs tüntetve olyan kevés, miért kell giga mennyiségű Káliumot pótolni?
A Kálium kiválasztásához még a Nátrium jelenléte is szükséges.
Hogyan mersz Káliumot ajánlani egy embernek akit nem is ismersz?
Te piszkálod a ködöt?
A vérben lévő kálium megfelelő mennyiségét is vizsgálni kellene, ha ajánlasz, és itt a határértékek megfelelőségére is gondolok!
Mint írtam, nem tudom az okát, hogy aki kockáztatja az életét a túlzott kálium bevitellel, miért jobb a közérzete.

kiru55 2019.05.28. 22:50:59

Hát igen, főleg az orvosok és gyógyszerészek számára... Nos újra kezdem, hogy érthető legyek...Három sztrókom volt az elmúlt évben egy hét leforgása alatt, viszonylag jól kijöttem belőle, a harmadik azért jól megviselt. Eszméletemnél voltam, mindvégig, hallottam az orvosok kétségbeesett kapkodását, azonnali vérvétel, CT, MR, mindent kimutatott. 3 alá esett a szérumkáliumom, ezt az orvosok egy kisérő tényként kezelték, én nem (később...) Bal oldali zsibbadás lett rajtam, azonnal tudtam itt valamit kell tennem. Leszálltam az ágyról, tornázni kezdtem, az orvosok azonnal rámvetették magukat, ne játszak az életükkel, nem akarnak börtönbe kerülni. visszatuszkoltak az ágyra, a takaró alatt folytattam a tornát, kb fél óra mozgás után csillapodott, majd abbamaradt a zsibbadás, éreztem megmenekültem, Ez így egy kicsit hihetetlen, de így volt, meg mellette, nagy szerencsém is volt. Pár nap után kidobtak a kórházból, mert folyosón hordágyon vártak bebocsájtásra a sztrókot szenvedett betegek, volt akit áttettek "fémdobozos hordágyra" A rehab alatt ért a legnagyobb sokk, amikor a sok lebénult ember között eltöltöttem egy hónapot. Gyakorlatilag a sorstársak túlnyomó része szenvedett, bénulásos egészségkárosodáat, aki élve odakerült... Kétségbeesve kezdtem keresni az okát, mi történt velem és miért? Az orvosok nem tudtak érthető magyarázatot adni, vagy én nem tudtam elfogadni... Nekifeküdtem az internetnek, (behozattam a leptopomat). A kezdő lökést (Szendi Gábor Cikkei szemelvényei adták meg, majd nemzetközi orvosi online magazinokat "faltam" további információkért. (Sok tervem volt, élni akartam...) A kép hamar összeállt bennem kellett egykis idő, amig beérett, a betegtársaimmal való kommunikáció knzultáció is sok alapot adott sz összkép kialakításához. Aztán a családban, édesanyám "orvosi esetei" stb...is ösztönöztek.
A többit már érintőlegesen leírtam, Azóta tájékoztatom az embereket, mert nagyon sok a beteg, ...(sajnos). A látszólag egészségesnek tűnő ember is cipel már magával valamilyen krónikus terhet. Nos én ezek után attraktive, napi legalább 2000mg káliumot veszek magamhoz, táplálék és/vagy táplálékkiegészítő gyógyszer kalium retard 1000mg formájában. Egy két "apró" nyűgöm is elhagyott, pl, laktózérzékenység, kezdődő 2-es tipusu cukorbetegség,... nagy részét leírtam, fejfájásom egy éve nem volt, a frontokat sem érzem meg azóta...ki tudja mi fejlődött vissza odabenn még, de biztosan jó az irány. Aztán az agylapi mirigy biológiáját elég részletesen tanulmányozom azóta, gyakorlatilag ez az elindítója minden érintett rendellenességnek. Nekem mindhárom esetben, kb 15-20 percig pulzálva lüktetett. Utána tudtam meg pár héttel, hogy mi az és mi a feladata, ... Bátran merem állítani a "vérvizsgálat" eredménye ha "normálisnak tűnő értéket mutat, az ekkor alkalmazott káliumpótlás mégis eredményes. Édesanyám 160-s pulzusa (szívritmusa) esetén a zárójelentésben közölt értékek mindig jó eredményt mutattak, ennek ellenére mégis a káliumpótlás mentette, meg az "életét", nem az "orvosi gyógyszeres kisérletek" . Hát én nem piszkálni akarom a ködöt, hanem orkán erejű széllel megszüntetni !!!... Egyik rokonom, barátom, ...felesége is aggódik a "férje" káliumfogyasztása miatt, titokban fogyassza, mert a barátok közül már sokan "itthagytak bennünket" A valóságban a túlzott koffeitartalmú italok, kávé kóla, energiaitalok, vizelelhajtó hatása miatt távozik túlzott mennyiségű kálium a szervezetből. Mindemellett a kb 50-60 éve tartó "táplálkozási reformok", többek között a gabona lehántása, ( buzakorpa 1500mg/100g káliumtartalom!!!) miatt indulhatott el a káliumhiányos lavina, meg a már említett koffeintartalmú italok túlzott fogyasztásával. meg egy két reformtáplálkozási őrület, vagy direkt "ide célzott betegséggyártó" propagandával...stb...

Nagyhusi 2019.05.29. 11:17:53

@kiru55:
Igen Szendi Gábort is figyelmeztettem, hogy téved a kálium terén.
A kálium műtrágya termésfokozó, de hosszútávon tönkreteszi a földet, a jelenlegi élelmiszerek több káliumot tartalmaznak mint a régiségben.
És a kálium tuladagolásos lavina tovább szedi az áldozatait.
Tudtommal a korházban a kálium tartalmú infúziók miatt kerülnek tepsibe az emberek.

Értem amit írsz. De minden tudásom amit a témában felszedtem ellene megy a tényeidnek.
Nagyon is érdekel, hogyan sikerült a teljesen ellentétes végeredményre jutnod a Kálium témában. Segíts! Valami szakcikk, főként a kálum agyalapi mirigy témában. Előre is köszönöm.

mocsing56 2019.05.29. 11:58:56

@Nagyhusi:@kiru55
és, hogy reagált Szendi a figyelmeztetésre?

Az ugye teljesen kizárható s mint olyan kvázi lehetetlen, hogy az emberi üzemszerü müködéshez szükségeltetik egy kálium-koncentrációs sávszélesség meg egy Na/K koncentrációarány tól-ig sávban?

kiru55 2019.05.29. 15:19:28

Minden tudás amit eddig felszedtél ellene megy a tényeidnek? Ezek a betegséggyártók által sugallt információk. Én az élni akarók oldalán állok és publikálok. " Rendszeres összefoglaló: A kálium jótékony hatásai
Feng J. He, Graham A. MacGregor " ha ezt beütöd a google keresőbe , megtalálja az adott dokumentumot, mert amint látom itt nem szokás linkelgetni. Az agyalapi mirigyes információk forrását most nem találom eredetiben, nagyrészt a" saját licenszem", a sztrók alatt tapasztalt hatásokból kiindulva, továbbá ezen a vonalon begyűjtött egyéb tudományos információk és a"támogatott személyek" gyógyulási személyes információi...

Nagyhusi 2019.05.30. 08:18:34

@mocsing56: Igen kell kálium. Csak a mennyiségen egyeztetünk.
SZerintem jól vissza tudja tartani a szervezet a káliumot, erőkifejtés megszabadulnia a fölöslegtől, ellentétben a nátriummal. Izzadástól függően 0,5-3g elég, 3-30g Na ion mellett.
A számokat most saccoltam, ne vegye senki ajánlásnak!

töpöte 2019.05.30. 19:08:00

@kiru55: Én köszönöm az információidat. Sokat segített nekem, úgy érzem .

Tavaly októberben minden különösebb előzmény nélkül egyik este elvesztettem az eszméletemet . Nagyon fáradt voltam, nyolc óra felé lefeküdtem pihenni, a férjem arra lett figyelmes, hogy nagyon furcsán veszem a levegőt. Próbált ébresztgetni, de nem tudott . Mentő , sürgősségi, mert 220-as vérnyomást mértek... Nem voltam soha beteges, derült égből villámcsapásként ért az eset.
Következett egy több hónapos kivizsgálás sorozat ( neurólógia, kardiológia, szív, hasi tüdő CT, szemészet, nőgyógyászat , nagylabor 2x, most tartok a végén, reumatológia következik )
Tulajdonképpen semmi eredménnyel ami az okot illeti, semmi tünetem, időnként nyaki fájdalom, nehéz mozgathatósággal.
Kaptam vérnyomáscsökkentőt, egy Covercard nevűt, amitől pl. köhécseltem. Szerencsére a lábam nem dagadt, de mivel az utolsó vérvizsgálatnál a kálium szintem kicsit alacsony volt, kaptam káliummegtartó vízhajtót . Nem is értettem miért, hisz nem vizesedtem.
A vérnyomásom 140/90 körüli volt, de havonta kb. 1x felment 160-170 körülire, pár napig így maradt, majd vissza. Szóval úgy tűnt, hogy semmi komoly problámám nincs, de azért valami nem oké. Két hete megint jelentkezett az emelkedett érték . Szerettem volna megtudni, hogy mi lehet az ok. Keresgéltem a neten.
Ekkor találtam rá a blogra és olvastam kb a bejegyzésed. Tudtam, hogy azonnal ki fogom próbálni, így is tettem. Kb öt nap után napi egy káliumR szedése után a vérnyomásom 120/80-as. Jobban érzem magam fizikai állapotomat illetően is , tele vagyok energiával, nem érzek szinte fáradtságot estére pedig ebben az évben 60 éves leszek.
Találtam egy olyan potas nevű terméket, amiben 400 mg kálium van. Ha sok lenne az 1000 mg-os, akkor áttérek arra.
Ahhoz, hogy mennyi káliumot lehet szedni, a következőket jegyezném meg.A háziorvosom ajánlotta, hogy szedjek panagint. Megnéztem az ismertetőt , abból be lehet venni napi 9 db-t , ami bőven több , mint 1000 mg. Gondolom, ha az veszélyes mennyiség lenne, nem ajánlanának ennyit. Az ötven db-os készítmény ára 2800 Ft körül van, maximális adagolással 10 napig elég, egy havi adag 8000 Ft felett. A kálium R pedig havonta csak 4-500 Ft . A tablettát felezni is lehet gondolom, ha valakinek 1000 mg sok.

Az áron túlmenően a józan eszem azt mondja, hogy a kálimmegtartó vízhajtó helyett célszerűbb sima káliumtablettát szedni, . ha nincs ödémásodás. Azt is gondolom, hogy vérnyomáscsökkentő tabletta helyett is értelmesebb dolog káliumot szedni, ha a gyógyszertől köhög az ember. Mikor említettem a dokinak, azt mondta, hogy sajnos ez az egyik összetevő mellékhatása. Ennyi.. Nem rég volt polémia a sajtóban, hogy hosszan tartó vérnyomáscsökkentö tabletta szedés esetleg okozhat tüdőrákot. Szóval én úgy döntöttem, hogy felhagyok a vérnyomáscsökkentövel és csak káliumot szedek. Két hete így is teszek, jól érzem magam, naponta mérem a vérnyomásom 2x. Az eredmények több, mint meggyőzőek. Ha még két hét múlva is így lesz és a magasabb érték sem jelentkezik, akkor én is terjeszteni fogom az esetemet a hasonló problémákkal küzdők között.
Örülnék, ha írnál további tapasztalatokat, ismereteket a kálim szedéssel kapcsolatban. Érdekelne a hormonok és kálium kapcsolata is.

kiru55 2019.05.30. 22:20:12

@töpöte: Örülök, hogy segíthettem... Nos, az egyik egyetemi kiadványban 1500mg/nap minimum káliumbevitelt javasolnak, aztán hamarosan megjegyzik, hogy a káliumhiány előfordulása gyakorlailag lehetetlen, mert a táplálékok tartalmaznak eleget. Nos tölts le egy táplálékok káliumtartalma táblázatot, hasonlítsd össze vele, hogy mit ettél az utolsó napokban, illetve tudod-e tartani ezt hosszabb távon, illetve az átlagember mit eszik, ebből mennyi lehet a napi bevitele. Én ebből arra jutottam, hogy a tizedénél, vagy maximum a harmadánál járunk átlagban...Nálam egyik azonnali hatás a vérnyomás csökkenése volt, (kb110/70) ami annyira furcsa volt, hogy gyakran elaludtam ülő helyzetben a széken. Azóta azért iszom napi 1-2 kávét, de ha a munkám megkivánja iszok még egyet, de akkor jön a második kálium 1000 Retard! Az "a rosszulléted", nem messze volt egy sztróktól, szerintem. Én egy kicsit "voltam odébb is", azért érdekelt nagyon az ok!
Azért általában keresem a kálium tartalmú kajákat, kedvencem azóta a bableves, gesztenyepüré...stb... A pozitiv hatásokról már szerintem tettem megjegyzést.
Hormonok: nos ezt a részt azért kezdtem kutatni, mert az agyalapi mirigyem mindhárom alkalommal 10-15 percig erősen, görcsösen pulzált, közben visszafoghatatlanul hánytam, ez mint megtudtam az epe leállás miatt volt. Ezek alapján kezdtem el tanulmányozni ezt a tudományt. Nos, az agyalapi mirigy, a szervezetben , gyakorlatilag mindennel kapcsolatban van a hormontertmelésén keresztül, nézz utána, található bőven info. Egy tanulmányban ráleltem, hogy ha nincs elég kálium a szervezetünkben, akkor a a.m. nem hajtja végre a funkciókat, leáll a hormontermelés, időszakosan, vagy hosszabb időre. Ezeket említettem már, ezekre való konkét megfigyeléseim is mind beigazolódtak. Pl egy fiatal pár fiú tagjának "kidobták" az epehólyagját, akkora kő volt benne, a leánynál nem lehet gyerek, mert leállt a peteérés, nyilván egy koszton vannak. Egy másik fiatalabb lánynál is voltak hasonló gondok, ott kálium adagolással sok minden helyreállt a nőgyógyászok tehetetlenek voltak, kész tényként kezelték az ügyet, hogy ez van, nincs peteérés... A kolesztein anyagcsere is érintett lehet a dologban az epe érintettsége folytán, miután az epesav "a kolesztirinből termelődik" Abból indulok ki, hogy a kálium hiányos táplálkozás népbetegség, és minden mai divatos betegség ennek következménye. Könnyen találsz te is ilyen ismerősödet, amivel érintett lehet ezekkel. Aztán az izomgörcsös dolgok egy másik út, van egy-két ilyen veszélyes görcs. Erről is írtam.
Hajrá ne add fel a kálium nem méreg! Létfontosságú!!!

kiru55 2019.05.30. 22:40:39

@töpöte: kimaradt, véleményem szerint a vizvisszatartás, ödémásodás eleve a kálium hiány miatt alakul ki, mivel az agyalapi mirigy direkt kapcsolatban van a vesével, hormonok útján, nincs megfelelő stimuláló hormon, nincs rendes veseműködés. Aztán jön a vízhajtás, az meg káliumvesztés,...ördögi körbe viszik a beteget, aki talán nem is beteg még csak jelenkezett nála a hiányos táplálkozás valamilyen tűnete, a betegséget az orvosok csinálják belőle!

fordulo_bogyo 2019.06.02. 05:37:55

@kiru55: LOL...
"az agyalapi mirigyem mindhárom alkalommal 10-15 percig erősen, görcsösen pulzált, közben visszafoghatatlanul hánytam, ez mint megtudtam az epe leállás miatt volt"
Bocs, nem tudom, sirjak-e vagy fetrengjek a nevetestol... ugyan hogyan kepzelsz el egy gorcsosen pulzalo agyalapi mirigyet?

Aprosag: epe leallas... nem folyik ki az epeholyagbol?... vagy maj nem termel epet?... mi az, hogy leall az epe?
[az epe egy emesztonedv, amit a maj termel, es az epeholyagban tarolodik, amig nincs ra szukseg a zsirok emesztesehez]

kiru55 2019.06.02. 22:43:09

Fetrengjél! Tudod, te meg sem illeted ezt az ingyen információt, amit az orvosoknak is csak töredéke tud... A többieknek mondom, akinek segítségére van az információ, háziorvosommal konzultáltam az esetemről, Ő belgyógyász, endokrinológus..-.mondta, hogy ha egy szerv leállásra kerül, vagy ha vészhelyzet van, akkor a "tartalma" kiürül", Pl, kivégzéskor az elitélt "ejakulál".-no ezen is rugózhatsz egyet... Itt már megjegyeztem, a szomszédom sztrók idején bevizelt...stb... Ennek az okát is jeleztem...A hányásom azért lehetett, mert az epehólyag tartalma kiürült és ennek hatására keletkezett a hányinger, Lehetséges forgatókönyv...az agyalapi mirigy általi stimuláló hormon termelés kimaradása az adott szerv (máj) irányába...Tudod, aki már volt a "másik oldalhoz közel", az nem gúnyolódik az ilyesmin...

mocsing56 2019.06.03. 20:52:12

@kiru55:
"Pl, kivégzéskor az elitélt "ejakulál"

Ha azt nem is, de akasztáskor a záróizmokra a hatás székletüritést okoz.

fordulo_bogyo 2019.06.11. 23:14:27

@kiru55: " Pl, kivégzéskor az elitélt "ejakulál".-no ezen is rugózhatsz egyet... Itt már megjegyeztem, a szomszédom sztrók idején bevizelt...stb..."
Miert nem forditva???

Kezd komolytalanna valni a beszelgetes.

kiru55 2019.06.13. 13:57:49

"Kezd komolytalanna valni a beszelgetes"... egy komolyan veendő "beszólás"tőlem...a következő...

A meleg nyári idő beköszöntével a folyadékfogyasztás megemelkedett, emellett az "ürítés is" a KÁLIUM LEADÁS is fokozódik ezek miatt. Ez a "sztrókszezon" kezdete is egyben, ha az eddigi írásaimat komolytalannak vettétek, akkor az előbb leírtakat azért vegyétek komolyan...akinek eddigi alacsony káliumbevitel, "láthatatlan" károkat okozott csak, most kellemetlen tapasztalatokat szerezhet!

fordulo_bogyo 2019.06.19. 03:40:05

@kiru55: Ne aggodj, nem vettuk komolyan az eddigieket sem.

kiru55 2019.06.24. 22:16:24

Akinek ténylegesen szüksége lesz rá majd felhasználja, aki üzleti alapon, vagy szórakozásból van itt, neki nem értékes...gondolom ismered a gyöngyök esetét a "háziállatokkal"

kiru55 2019.07.01. 12:07:00

Ha "bátortalan lépésekben is de azért történik valami... Ma de. beszélgettem egy ismerősömmel, ... közben előjött kivel mi történt...stb... "kálium" is előkerült... Nevezzük Őt Józsisnak...Tehát Józsi megjegyezte, a háziorvosa a feleségének, egyik napról a másikra, felemelte a Kálium adagját. Ő vízhajtózik is heti két alkalommal...
Tehát minden nap 3db kálium 600mg, ha vízhajtózik, akkor 5x 600mg... -megköszönte az információt és a megerősítést...Ez így rendben is van, biztosan védve lesz "sok minden ellen"... Én és Ők is, a gyógyszertárba tiszta só vásárlás helyett, tiszta KCl-t megyünk vásárolni.

kiru55 2019.07.01. 12:33:50

@kiru55: Egy dolog kimaradt, Egy mellékhatásról beszámolt "ismerősöm", a cukorgyógyszerre, (2.s tip.) a továbbiakban már nem igen lesz szükség, ugyanis, ez is rendeződni látszik, ennek mellékhatásaként(?)...

kiru55 2019.07.22. 20:02:56

Egy meglepő dologgal találkoztam a mai nap, Egyik ismerősöm panaszkodott néhány dologra, ami tipikus pajzsmirigy betegségre utal. Honnét tudom, tényleg baja van vele. Jeleztem neki a Kálium hiányról való tényeket és jelenségeket. Közben megemlítettem a sztrókot és az infarktust, ekkor könnyes szemekkel mondta Ő, hogy élettársa éppen most van túl az életveszélyen, lábadozik az szív infarktusból. Az orvosok viszont javasolták neki, hogy kerülje a Kálium tartalmú kajákat Pl a banánt...Az előjelekre pl, végtaggörcsök,...stb felhívtam a figyelmét, Ezek mindkettőjüknél gyakoriak voltak...Tehát kálium hiány vezetett az esethez. Biztos, ami biztos, az orvosok megágyaztak a "következőnek"... Egy másik jóbarátom, szintén végtaggörgcsök után kapott infarktust, amit magnéziummal próbált orvosolni régebben... Egy másik ismerősöm pár hónapja hagyott itt bennünket, hónapokon át kezelték a lábában a izomgörcsöt "valamivel"... Legalább 10 esetet tudok mondani hasonlóra, ahol 1000mg káliummal segítettem a végtaggörcsre panaszkodó személyeken, rövid időn belül elmúlt, talán ha megfogadja a tanácsaimat nem tér vissza többé... Mi folyik itt kérem...gyógyítás leple alatt !!!

barankai 2019.11.23. 09:47:02

@tinke01: Jó észrevételek. A magasan képzett tudományos szakorvos archeotípusa drMengele és az akkori IGFarben helyett ma a Monsanto-Bayer féle halálgyárak ennek az (orvos)tudománynak a fő szponzorai. Ha valaki érthető módon nem tudja a kutatásokat értékelni eccerűen megbizonyosodhat mint az orvostudomány alapítója Hippokratész. Vegyük a C vitamint a nobelldíjas Szentgyörgyivel és 2x nobeldíjas Paulinggal. Honnan lehet tudni h a nagydózisú C hatásos? Ki kell próbálni. Ugyanez a sónál: pár napra abba kell hagyni a fossót a bóti adalékoltat is beleértve (húsáruk, chipsek stb stb) és valódi himalája vagy parajdi sót kell enni. Utána mindenki maga eldöntheti mi a helyzet. Ilyen eccerű... és pont ezért születnek ezek a propagandacikkek a só, a koleszterin, a vitamonok és szinte minden ellen ami a halálgyárak profitját csökkentené - és a zembereket egészségesen tartotta évezredek óta.

kiru55 2019.11.23. 19:41:24

Már régen szóltam hozzá a témában.
Anno én is kvázi bedőltem a Kálium méreg "propagandának", De most ez tart életben...Amiket írtam eddig azok mind a saját bőrömön és a közeli hozzátartozóim, barátaim életmentő esetei és ezek bizonyítékai. Tehát ki van próbálva. Amit meg tudok erősíteni, a kálium tatalom a vérszérumban, szigorúan elnagyoltan tájékoztató jellegű, sok mindent nem lehet levonni belőle. A kálium nem méreg, létfontosságú... Néhány divatos, felnőttkori krónikus betegség okozója, ez biztosan így van. A családban, baráti körben sokan menekültek meg ennek pótlásával (K). Ami talán kimaradt eddig, a rákos elváltozások mögött is ez állhat. Ha az agyalapi mirigy funkcióit elemezzük könnyen eljuthatunk ide. Ma olvastam egy cikket, évente mennyi emlőrákot diagnosztizálnak. Aztán a többi vezető krónikus betegség miatti halál ok. Ez betegséggyártás, halálgyártás a javából... Ha már nem tud adót fizetni, nem kell az ember, tiszta gazdasági szemlélet, nem kell csodálkozni semmin. A felnőttkori természetes változások, mint Pl. vércukorszint emelkedés, koleszterin szint emelkedés, a "kor" velejárója. Bele "kell matatni, ha lehet" minél előbb. Ez ördögi körbe vinni az embert, csinálni még vagy 8-10 betegséget belőle, biztos, ami biztos. Van egy két Ördögi kör, a vesét az a.m direkt vezérli hormonokkal. Ha a káliumot idővel pótolnánk ez a baj is visszaállhatna, dehát ez is egy jó üzlet, csak a páciens szenved iszonyatosan. Közben tiltják a káliumot, mert a vese úgysem tudja majd kiválasztani. Időben észlelve, szerintem az "a.m. visszaszabályozná a kört". Amerikában 3-4000mg/nap káliumot javasolnak, ha valaki sokat mozog izzad, vagy éppen sok koffeintartalmú italt fogyaszt, ez vízelet hajtó egyben, Kálium hajtó egyben. A mai átlag ember nálunk a minimum ajánlás (1500-2000mg) töredékét sem viszi be. Ne csodálkozzunk!!! C vitamin2 effektus a javából. Egy másik fórumon, egy hölgy jelezte, a Kálium pótlás utáni javulásokat az egészségében...
A régi bányászott só, tartalmazott 10-20-30% kálium-kloridot. ez ugyanolyan só ízű, ezt eszem naponta pótlásnak. 1000mg, plusz K tartalmú kaják...

fordulo_bogyo 2019.11.28. 09:51:13

@kiru55: "A régi bányászott só, tartalmazott 10-20-30% kálium-kloridot" -irod.
Ezt mibol gondolod? Melyik banyaszott sora gondolsz?
A banyaszott so az tengervizbol kiszaradt, leulepedett so.
A tengervizben 47:1 a natrium es kalium atomok aranya (darabszamra), 27:1 az arany sulyra.
Ez darabra kb 2%, sulyra 3%
Nagyon messze van a 10-30%-tol, amit irsz.

N. Barbie 2019.11.29. 14:13:19

Az ember gyorsan vegiggorgeti a hozzaszolasokat es mar nem is csodalkozik, hogy hogyan lehetseges, hogy ennyi sarlatan, "gyogyito", "csodatevo" fenyuzoen megel a kuruzslasbol, hogy ugy viszik a homeopatias szarokat, mint a cukrot, hogy szelsebesen terjednek a konteos hulyesegek, oltasellenesseg, fenyeves stb. stb., napestig lehetne sorolni az idiotaknak kitalalt maszlagokat.
Az ostobasag vamszedoi meg csak rohognek.

kiru55 2019.11.29. 19:19:57

" Az ostobasag vamszedoi meg csak rohognek"--- Te mit nevezel itt ostobaságnak.
A Topic első fele arról szól, hogy mennyire mérgező a kálium (KCl) - még talán néhány molekula is. A másik fele a topic-nak, meg az ellenkezőjét állítja konkrét esetekkel alátámasztva!
Nos egy figyelemre méltó idézet, a gyógyszerész "szakma oldaláról". Biztosan emlékeztek az egyetemről, mikor meglátogatott benneteket az egyik gyógyszegygár igazgatója. A Következő kijelentést tette. Tisztelt Hallgatók: mielőtt bárki is felesleges lelkesedésbe és kételyekbe esne,: "nem azért gyártunk gyógyszert, hogy az emberek meggyógyuljanak, hanem hogy profitot termeljünk!!! No akkor erre adjál egy nagy"okosságot", ennek kik a vámszedői?
Fentebb: a bányászott só a tengervízből visszamaradt párlat. Ehhez képest a Kálisó egyik fajtája KCl. Pirosra szinezve (Pl Kálium szulfáttal(?) Ezt is úgy bányásszák, valahol, Pl Chile, Oroszország...stb Ezt az UFÓK dobták ide? Nos akinek majd szüksége lesz rá, és átlát a szitán, az felhasználja. Nemrég egy hölgytől kaptam visszajelzésben köszönetet, hogy kezelhetetlen Kardiológiai és hormonális betegségei adódtak. Viszonylag nagy mennyiségű Káliumot kezdett pótolni, pár hónapon belül, megszüntek a problémái. Ez a sarlatánság, vagy az "egészség ipar" ? !!!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.02. 11:30:37

@N. Barbie:
"napestig lehetne sorolni az idiotaknak kitalalt maszlagokat."
Mint pl. ezt? "Pirosra szinezve (Pl Kálium szulfáttal(?)"
Hogy így nem értelmes a mondat, az egy dolog, de a kálium szulfát fehér. Attól biztos nem lesz piros. De a többi része is inkább nem igaz, mint igaz.
És van még jó pár hasonló maszlag fentebb. Van, aki beveszi, mert jól hangzik, pl. "agyalapi mirigy lüktetve pulzál". Jól hangzik, nem? De semmi köze a valósághoz. Miért is lüktetne egy mirigy? (Sőt, lüktetve pulzál - és nem pulzálva lüktet.) Mindegy, sok ilyen megmondó ember van, aki azt hiszi, hogy ő a világ megmentője. Nem az a baj, ha nem ért valamit, mert ez valahol mindenkinél előfordul. Én pl. azt nem értem, miért jó a tudatlanságra még büszkének is lenni és hangoztatni.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.02. 12:56:26

OFF:
Érdekes, minket nem látogatott meg senki, aki ilyet mondott volna:

"Biztosan emlékeztek az egyetemről, mikor meglátogatott benneteket az egyik gyógyszegygár igazgatója. A Következő kijelentést tette. Tisztelt Hallgatók: mielőtt bárki is felesleges lelkesedésbe és kételyekbe esne,: "nem azért gyártunk gyógyszert, hogy az emberek meggyógyuljanak, hanem hogy profitot termeljünk"

Miért látogat az egyik gyógyszergyár igazgatója egy egyetemre? Nagyon alkalmas kijelentés az emberek megvezetésére, hiszen annyiora valószerűnek hangzik, meg amúgy is van, aki szivesen olvas ilyesmit, még akkor is, ha nincs alapja...

(Az írások tartalma és képe alapján a fenti hozzászólónak (KiruSS) valóban akár több agyi eseménye is lehetett, sőt olyanok is, amikről nem is tud.)

N. Barbie 2019.12.02. 16:02:04

@Epikus SZTK: Igen, ezert nem is kezdek el semmibe vezeto kodszurkalast ezzel a kirussal, az ilyeneknek barmit, de tenyleg barmit mondhatsz, eszervek nem gyozik meg, a maganak kitalalt alomvilagtol semmi sem tantoritja el.

Aki azon meglepodig, hogy egy gyogyszergyarat a profit erdekel, azzal sok ertelmes beszed nem valoszinu.
Mintha meglepodnek azon, hogy peldaul egy autogyar igazgatoja azt mondja, nem azert epitunk autokat, hogy Kis Piroska kenyelmesen tudjon elmenni a kozertbe, hanem, hogy profitot termeljunk.
Nonszensz, koztudott dolog.

kiru55 2019.12.02. 21:57:33

Nos, erre egy kicsit válaszolnék..."Miért látogat az egyik gyógyszergyár igazgatója egy egyetemre?" Talán óra adónak,....esetleg... Az autógyáras hasonlat az, egy kicsit nem idevaló. Ugyanis van egy büntetőjogi tényállás, ha valaki szándékosan mást tévedésbe ejt és tévedésben tart, ezt csalásnak nevezik és vannak különböző minősített fokozatai is. Tehát, a "beteg" azért ragaszkodik a gyógyszeréhez, mert abban a hitben van, hogy meggyógyul tőle, ezzel szemben...nos...ezt Ti mondjátok ki. Ez egy intézményesített "maffia". Hasonló mint a földgázba kevert levegő, törvényileg nem vagy jogosult megmérni, vagy megméretni a fűtőértékét, hacsak előre be nem jelented, amire biztosan átöblítik a felhigított gázt az adott csővezetékből. Ezt nem egy vita indítónak szántam, ez egy tény. Tudod, egy kicsit felháborító, hogyha valakinek a barátját, "pénzért lebeszélik" a megoldásról a bajának okáról, és ebbe még bele is hal, egy hét múlva, ez egy kicsit vérlázító. Egy "másik orvos, ugyanerre az információra, hazafelé menet a munkából gyógyszertárból káliumot írt fel a családtagjának,(meg magának is) mert, Felismerte az információimból a megoldást...bizonyos gyógyíthatatlan dolgokra.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.03. 15:05:06

@N. Barbie: Teljesen egyetértek veled, felesleges válaszolgatni, kérdezni, hiszen nem a releváns érdemi kérdésre válaszol, ha egyáltalán.
Összekever szezont a fazonnal, mesél, mesére ködös irreleváns mesével válaszol, összeköt dolgokat, amik csak a fejében tartoznak össze. Konkrétumokra, mint pl. Bogyó fenti kérdése, nem válaszol.
A hozzászólások? Katasztrófa. Természettudomány? Természeti törvények? Minek az...
Az egyik agysebész szerint KCl-lel mérgezik a proletárt, a másik kollégája szerint pont KCL-lel lehet és kell mindent és mindenkit meggyógyítani.
Mondjuk, ha lüktetve pulzálna bármelyik mirigyem, ki tudja, lehet, hogy én is ilyeneket írnék.

kiru55 2019.12.03. 15:22:06

Nos, a profit természetessége, ez jól benne van már a "köztudatba". Fentebb az első részben ahol a kálium tartalmú só miatt siránkoznak, a "hivatásos rettegők" ott természetesnek vettétek, hogy a bányászott só ellenőrizetlenül tartalmazott bizonyos mennyiségű káliumot (kálium-kloridot). Persze ezeket az információt hagyni kell, mert ugye, jót hoz a "szakmának". A kálium pótlás, meg a kálium tartalmú kaják,...ezt az információt... azt "írtani ezerrel", mert nem gyártódik miatta"ezerrel a betegség". Szerintem a DM- t kuruzslásért be kellene "mószerolni" valahol, mert a piacra dobott egy kálium tartalmú étrend kiegészítő italport. Ebből, ha naponta megiszol 3 adagot, akkor bizonyosan védve leszel. Tudjátok itt még a vad kapitalizmusnak az elején járunk, -ezek szerint. Élet, halál, fehér, fekete, minden vagy semmi, ezek ismertek csak bizonyos helyeken...Az igazság az, szerintem, az "egészséges nyugdíjas" a legnagyobb veszteség a költségvetésnek, ez rosszabb mint a táppénz! De ha a nyugdíjának felét, vagy többet, visszaad az egészségügyi rendszeren és a gyógyszereken keresztül a rendszerbe akkor eltűrik még egy darabig. Maximum, ha majd üresebb lesz a zsebe, jó lesz olcsó szavazógépnek, mosóporért, meg krumpliért, érte is mennek busszal...

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.03. 16:47:48

@N. Barbie: Vagy nézzük a következő tévedést tatalmazó sorokat:
"... a két elem ideális arányát illetően a Ringer-oldat (0,9% NaCl, ) a mérvadó, ugyan is ez tükrözi a testnedvek ion arányát, ebben őrzi meg életképességét a transzplantációra váró szerv, ezt adják infúzióként a vér, folyadék vagy ionok pótlására. A kálium itt is csak harmincada a nátriumnak, mert ez utóbbi gyorsabban ürül a szervezetből."
Szóval a Ringer oldat nem = 0,9% NaCl. Ionokból is csak egy párat tartalmaz, a jó "felhasználhatósága" a fiziológiás ozmolaritása miatt van. Ráadásul 0,9% NaCl-nál kevesebb van benne. Mindegy.
Naponta beviszünk 2-5 g káliumot, ha átlagosan táplálkozunk. No para.

kiru55 2019.12.03. 21:52:09

@Epikus SZTK: No Para... C "vitamin nélkül" is elélt az emberiség több ezer évet(?) vagy lehet hogy 2 milliót, mire megtudták, hogy mennyire fontos... A káliumból még el kell telni egy-két évnek , vagy többnek, mire felismerik mindenhol a jelentőségét.
Naponta 2-5 g káliumot viszünk be. ez nagyon tág határ, nagyon laza megközelítés. Hol élsz? melyik országban, melyik táplálkozási szokást követed? ...stb. Leírnál egy (4000mg napi bevitel melletti tartalmú) heti menüt, amit az átlagember is megehet (megfizethet (?), és meg is eszik biztosan, továbbá rá merjük mondani, hogy ezt mindenki tudja, hülye aki nem ezt teszi. Aki nem ezt teszi az szándékosan "gyilkolja magát" több kárt okozva magának, mint a dohányzás, vagy hasonló egyéb káros szenvedély, vagy környezeti hatás...stb. Édesanyám 3x volt életveszélyben szívritmus elszaladás miatt 140-160 !!! nem tudták semmivel levenni napokig, A kálium pótlás hamar levette a normál értékre, napi 3-5 db 600mg-os ez volt kéznél, meg ezt szedi a vízhajtó mellé. Megjegyzem,az ifjú háziorvos el akarja tőle venni, még ezt a keveset is, mert mindig jók az értékei. Valóban 4,3-4,5 a laborlelet eredménye. Megjegyzem: a 160-s pulzus idején is ennyi volt, éppen nem régen néztem rá a zárójelentésre!!!
A kálium a sejtekben van felhalmozva, a normál vérvétel , szerintem nem alkalmas a valós állapot megmutatására, erre kellene jobb módszert bevezetni... de szerintem nem érdeke senkinek, mert veszélyben ez a gigantikus mennyiségű gyógyszer fogyasztás fenntarthatósága !!! De ne ragadjunk le ennél az érintettségnél, van egy másik elágazás, az agyalapi mirigy és közvetlen kapcsolatai vonalon (lásd: endokrinológiai ismeretek) ezeket már régen leírtam és tartom azóta is, nem adtam fel !!! Ha ténylegesen tudatosulna a " szakmával", mi lenne, ha mindenki valójában ténylegesen ellenőrzötten napi 2-5 gramm káliumot fogyaszt. Egy két mellékhatás, ami biztosan bekövetkezne: éves sztrók, kb max 100db, infarktus kb 50db, daganat alig, aztán sorolhatnám az oldal végéig, a hölgyek tipikus betegségein keresztül, pár év múlva 12millióan leszünk(!) ...Én bízom benne, hogy már piszkáltam "piszkáltuk" eleget a "ködöt" és lassan eloszlik.

fordulo_bogyo 2019.12.04. 07:23:57

@kiru55: " a bányászott só ellenőrizetlenül tartalmazott bizonyos mennyiségű káliumot (kálium-kloridot)" -MENNYIT?
0.01%?
0.1%?
0.5%?
Adataid forrasa?

Tartlamazott?? Ma mar nem tartalmaz?

Tobbet biztosan nem! 20%-ot, amit egyes helyeken olvashatsz, felejst el!

fordulo_bogyo 2019.12.04. 07:34:01

@kiru55: "De ha a nyugdíjának felét, vagy többet, visszaad az egészségügyi rendszeren és a gyógyszereken keresztül a rendszerbe akkor eltűrik" - ez az allamnak veszteseg!!!!!
Az allam "tul sokat" kolt a gyogyszerekre es az orvsokra es a korhazakra... forditva tetszel a lovon ulni.
Minden egeszseges ember, minden nem kivaltott gyogyszer: az allam az eu kassza nyeresege.
A beteg ember, a kivaltott gyogyszer: veszteseg.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.04. 08:26:34

@kiru55: Hát ennyi sületlenséget összehordani... összekevered a szezont a fazonnal.
Ráadásul az egésznek nincs köze a témához, csak öntöd magadból az alaptalan kijelentéseket, rossz következtetéseket, stb. Nem érdemes veled vitatkozni, mert a saját kis világodban nem létezik más. Az anyagcseréhez, endokrinológiához - ha már említetted - nem értesz, ez nyilvánvaló. Tudásod felületes, ámde nagyon hangzatos, és hangoztatod is. Nem köd van, hanem ismeretek hiánya, de ez nagy meggyőződéssel. (Már ha létezik ilyesmi.)
A káliumszintet a szervezet elég jól szabályozza, és azért jó a szérum kálium szint mérése, mert elég jól működő rendszerek tartják ezen a szinten. Ha valamelyik nem működik, akkor ez meglátszik a szérum káliumon is. És itt a rendszeren van a hangsúly, nem egyetlen egy transzporter szabályozza a sejten kívüli/belüli mennyiségét. Meg különben is, azt se tudod, mi történne és miért, ha magasabb lenne bent a kálium koncentráció, mint amennyi van.
Apokaliptikus javaslataidat és vízióidat meg szerintem fogd vissza, hiszen nem lenne jó, ha hirtelen a te ötleted miatt csak 12 millióan lennénk, amikor hamarosan 8 milliárdan leszünk. Nem vállalnád érte a felelősséget. Így is csak a szád nagy.
Mese, mese, és nem összefüggő gondolatok egymásba fűzése... ez jól megy.

Mindenesetre az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/ nap mennyiséget, no para.

kiru55 2019.12.04. 18:09:59

"Mindenesetre az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/ nap mennyiséget, no para. " Feljebb a topic elején még a 'néhány atom' is halálos méregnek volt beállítva.
Ott népírtásról suttogtak. Én felkináltam a valós altertnatívát az ellenkezőjével. De sebaj, kiugrott a nyúl a bokorból...Az utolsó előtti mondatod azt hiszem mindent elárul rólatok. Sajnos el kell szomorítsalak (benneteket), nem vagyok egyedül...járom az országot a munkámból fakadóan. Több ezer emberrel konzultáltam már, sajnos nagyon sok a beteg ember. Pl. egy 27 éves fiatal lány már túl van két sztrókon!!! (teljesen átlagosnak mondott életet él, nem is dohányzik...) És ez nem egy elszigetelt eset. Nagyon sok egyetemi tananyagot is áttanulmányoztam, a "keret megvan" mondanivalómhoz!. Továbbá egy idős biológus kutatót is felkerestünk egyik sorstársammal.... A hivatalos tananyagban azt fújják ezerrel, hogy a K hiány nem fordulhat elő, mert... ugyanaz mint, amit ti fújtok itt kánomban...A "valós esetben" meg a pótlás adott esetben mégis életmentő!!! A többszintű szabályozás az evidens, az "indikátor tűnetek" is, amit ti nem vesztek figyelembe... illetve egy valamilyen vegyszerrel próbáljátok elnyomni, a valamelyik szabályozási kör egyik ágát.Pl Béta locking...stb

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.04. 18:35:10

@kiru55:
Kár a gőzért.
"Az utolsó előtti mondatod azt hiszem mindent elárul rólatok. "
Kikről? Egyedül írogatok.
Amúgy meg, hogy kiről mi és mennyit árul el, azt inkább a saját írásaidnál kellene megnézni.
Pl.: "valamilyen vegyszerrel próbáljátok elnyomni, a valamelyik szabályozási kör egyik ágát.Pl Béta locking...stb. " Na, ennek úgy, ahogy van, nincs értelme. És a többinek sem.
(Legalább azt írtad volna, hogy "lokNI", vagy "béka zokni", vagy "gud luking".)

Mesék, nagy szavak összefüggéstelenül egymás mellett, és az ebből levont követeztetések. Komolytalan.
Az viszont tényleg szomorú, ha nem vagy egyedül a nézeteiddel, illetve az is aggasztó rád nézve, hogy az országot kell járnod, hogy észrevedd: nagyon sok a beteg ember (És ezek között kell élned, te, a bölcs, szerény, el nem ismert jótevő.)
Mindegy, a lényeg, hogy no para.
Egy átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

kiru55 2019.12.04. 19:50:26

"Egy átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium"... Adós vagy egy heti menű recept ajánlattal, amivel biztosan, 4g kálium jut az ember szervezetébe. Tudod, amit itt írogatok, sokan mások is tényként közlik...
Ezt azért hittem én is el, mert a harmadik sztrókom idején , azonnali vérvétel kimutatta, a 3,5-s szérumkálium értéket. Köszönet az orvosoknak, megmenekültem... A zárójelentéen lévő adatok szerint mikor bementem, saját lábon akkor 4,5mmol/l volt a szérumkáliuom, rá két napra mégis kaptam egy újabb sztrókot, tudod ezeknek mind oka van, ezt és tudom az orvosok nem értik ezt... Igaz volt egy két meredek húzásom utána, miután visszahoztak az MR vizsgálatról, hallottam, hogy kivérzés a bal kamrában... Ezeket teljesen éberen átéltem, rövid időn belül egyik oldalam elkezdett zsibbadni. Mintha hangyák, vagy darazsak csipték volna meg.Éreztem, valamit azonnal tennem kell, ösztönösen leszálltam az ágyról, és tornázni kezdtem !!! Legalább 3 nagy testű doki vetette magát rám azonnal. Lefogtak, és visszatuszkoltak az ágyra. kiabáltak velem, hogy azonnal hagyjam abba, nem akarnak börtönbe kerülni. Mondtam nekik, nem akarok lebénulni. Azt mondták erre: majd a rehebon rendbetesznek!!! Mikor elmentek, a takaró alatt folytattam a mozgást, kb 15-20 perc műlva elmúlt, éreztem megmenekültem... Azért jól legyengültem, de pár nap múlva részben felépültem, kidobtak, kellett a hely... A rehabon szembesültem a tényekkel: Kb. 150 lebénult ember, teljes vagy részleges... Nos ezt kerültem talán el, ösztönösen. Nem akarom ezt magamnak többé meg másnak sem... A neurológusok, nem tudtak érdemi választ adni az okokra, sem nekem, sem másnak!!! Ezt nem akartam elfogadni...a többit már leírogattam. Ha nincs internet már nem élek, édesanyám sem, a többit már leírogattam... Ha furcsán sántikáló embert látok, azonnal tudom mi a baja. Ösztönösen megszólítom, közlöm vele a mondandómat. Öt biztosan nem tudnád eltántorítani a káliummal kapcsolatban...Ő tudja mit fog elkerülni !!!

kiru55 2019.12.04. 20:22:23

Nos, egy lemaradt, kiegészítés... Ugyan érintettem, akinek egyszer volt már sztrókja, annak, valószínű lesz még egy is, mert nem tudja az okát és nem is közlik vele !!!.
Ha ezt egy ilyen érintett elolvassa, Ő tudja már a teendőket, ezeket inkább nekik szántam, A gyanútlanul éldegélő emberek, mit sem sejtve rohannak a "vesztükbe". Ezekkel nem igen lehet mit kezdeni... A közben tapasztalt gyakorlati és tapasztalatgyűjtési információ miatt elég jó kép rajzolódott ki. Ennyi... Ha majd egyszer eljutsz egy sztrók rehabra, mondjuk látogatóba, akkor jussanak eszedbe ezek. Tudod, Mi élni akarunk. És ehhez keressük az optimális alternatívát, mert nem tudjuk elfogadni a jelenlegi "orvosi" és "tudományos"(?) állásfoglalást , vagy hozzáállást!!!

kiru55 2019.12.04. 20:33:49

@Nagyhusi: Ezen tudományos hozzállás szerint, a következőképpen kellene tápálkozni. SZtk, vérvétel, laborleletek vérkép, mi hiányzik: majd táplálékok nyomelem, aminosav, energia,enzim, vitamin...stb tartalma, Ezekből összeállítani a következő napok bevitelét. Szabadalmaztasd.!!! A kálium szinte sosem kerülne felszínre! ez nem azt jelenti, hogy nincs rá szükség, hanem a hiányát nem igen tudják kimutatni. Ez miatt nem is foglalkoznak vele, holott: nagyon sok betegség elindítója és okozója. Én ebbe belefutottam, majdnem az életemmel fizettem. Ezért húzom a vészharangot, hónapok óta...

fordulo_bogyo 2019.12.05. 06:03:24

@kiru55: "hanem a hiányát nem igen tudják kimutatni"
Te mire alapozod, hogy hiany lenne belole?
Miert epp ebbol?

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.05. 08:05:44

@kiru55: Kár a gőzért, mert még nem jöttél rá, hogy mi az egyik probléma az írásaiddal.
"Adós vagy egy heti menű recept ajánlattal, amivel biztosan, 4g kálium jut az ember szervezetébe."
Ha nem válaszolsz konkrét kérdésekre, akkor nem sok alapod van bármit is elvárni...

"Tudod, amit itt írogatok, sokan mások is tényként közlik..."
Nem tudom, ráadásul nem is látom a közléseket, amik ezt alátámasztanák. Amiket írogatsz, azok kijelentések, nem tények, hiszen nem tudod igazolni, hogy úgy is vannak. Csak szeretnéd, hogy igaz legyen, de a szövegelésen túl nem teszel semmit érte.

Annyi sületlenséget hordtál össze, téves következtetést vontál le, hogy nem is lehet mit kezdeni vele, nincs se eleje, se vége. Összekevered a szezont a fazonnal. Nem tudod, mi az a torzítás, gőzöd sincs az emberi szervezet működéséről - többek között ezért is tévesek a következtetéseid.

De mindez lényegtelen számomra, csak az zavar, hogy ha igaz, amit írsz - bár miután a nagy része nem igaz, kértségeim vannak az állítólagos országjárásodról is, stb. -, szóval, ha igaz, akkor azt sugallod, hogy kálium tartalmú akárminek a bevételével meg lehet az összes betegséget előzni. Ez nem igaz, téves, ráadásul fals reményeket ébreszthet azokban, akik bíznak a meggyőző jellegű, ám hiányos és hamis állításaidban. Persze a felelősséget nem vállalnád, nem vállalod.

Az írásaid nem a káliumról szólnak, hanem rólad. Te vagy kiemelve, mint az emberiség jótevője, hiszen te tudod, és csak te, és rád hallgatnak, ezenkívül az orvosok, élettanászok, biokémikusok, biológusok mind hülyék - gondolom nem jársz orvoshoz ezek után, hogy a káliummal kvázi mindent megelőzöl, hiszen beteg sem vagy, TB-t sem fizetsz. Gondolom már bejártad az országot, mindent mindenkinek elmondtál, és mivel nincs hasznosabb/jobb dolgod, és már nem érdekel senkit az a zagyvaság, amit mondasz, idejöttél, hátha itt olyanok olvasnak, akik vevők erre a hülyeségre. Nem nyertél.

De no para, Egy átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.05. 09:08:12

OFF:
A só mérgező ámde csodatevő hatásához nincs köze, de azért a tájékoztatás kedvéért:
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S014067361931791X?via%3Dihub
(röviden: "Harmadával csökkenti a szélütés kockázatát egy négy hatóanyagot tartalmazó készítmény". Igaz, az eredeti cikket - mint minden mást is - értően kell olvasni, kellő kritikai érzékkel, a józan paraszti ész lehet, hogy ide pont nem elég.)
Ja, és nincs benne kálium - sőt
OFF vége

kiru55 2019.12.05. 09:24:08

"De no para, Egy átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget. " tehát a heti menü ajánlat elmarad ?!!! A munkám miatt járom az országot, nem másért!!! Ezzel a kijelentéssel te nagyobb kárt okozol. mint a topic elején a sómérgezéses hisztéria. Nyugtasd meg az embereket, a kálium hiány egy nem létező dolog! Ez Kb olyan mintha bekötött szemmel haladunk a szakadék felé. Aki szólni mer, hogy vigyázzatok mert ott egy szakadék, annak be kell fogni a száját, el kell nyomni a hangját, vagy az ellenkezőjét mondani, nem szakadék, hanem egy nagy domb van előtted inkább ugord át!!! ..stb. Járok orvoshoz, de nem rettegőként, heti alkalommal. Tb-t fizetek...Egy humán biológus kutató idős bácsihoz vitt el egy szeged környéki sorstársam. (úgy tudom, Ő sok időt eltöltött külföldön is) Neki előtte már elmondta a magas kálium tartalmú kaják lényegét. Ő natúr vagy fagyasztott spenótból turmixol naponta, vagy heti több alkalommal magának reggelit tízórait. Banán, zöldborsó, sárgaborsó, csicseriborsó a többi javasolt fő összetevő. Jól van, neki is egy két " apró kezdődő baja abbamaradt már, mellékhatásként.
Tudod, pár hónapja meglepődtem egy régi kollégám kijelentésein, Azt mondta, most emelték fel a nyugdíját, 250e-re. Meg tudja venni a gyógyszereket, akár 100e-t is ad érte. Aztán néhány hét múlva 120 körüli pulzus miatt, megijedt egy kicsit, aztán elkezde kérdezgetni amit pár héttel előtte mondtam neki!

Te a topic elején lévő téma mondandóját erősíted meg.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.05. 09:55:38

@kiru55: Látom, nem érted. A válaszodból is kiderül, csak az elkenés, mesélgetés, ködösítés megy jól. Írjál már pár konkrétumot. (Az nem konkrétum, hogy elmeséled, vannak ismerőseid, akiket majd megüt a guta, de te felelőtlenül adtál nekik káliumot, és azóta kutya bajuk. Ez mese, anekdota.)
Mivel nem válaszoltál még a konkrét kérdésekre konkrét adatokkal, ezért nem jogos felháborodnod azon, hogy miért nem kapsz választ a kérdéseidre. Ez átmegy?
De mi történik, ha beírok egy étrendet? Majd egyenként kiszámolód mennyi kálium van benne? Na ne röhögtess! (De lásd, nem vagyok olyan, mint te, itt van pár menü, választhatsz melyiket kombinálod mivel. Várom az adatokat: www.jofalat.hu/etlap.htm?gclid=CjwKCAiA8qLvBRAbEiwAE_ZzPa-7HmY6vHxkqVEJiHeug15Z7bXh_y4NAyp_VwiW934mCXVffO1KMhoCdacQAvD_BwE)

Azért, ha ezt értelmeznéd, az sem lenne rossz :
www.researchgate.net/publication/224977707_Prevalence_and_Factors_Associated_with_Hyperkalemia_in_Predialysis_Patients_Followed_in_a_Low-Clearance_Clinic/figures

No para, Egy átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

kiru55 2019.12.05. 10:38:27

Az "átlagember"... szembekötés, aranyköpések, ezt írd ki a hirdetőtáblára is minél több helyre... Ezzel csak azt bizonyítod, hogy ködösítesz, a valóság ezzel szemben meg az ellenkezője. Ez már ködősítés a javából...Életmentés céllal adtam eddig káliumot egy kétségbeesett kollégának, akit végtaggörcsök gyötörtek, akkor is, meg előzőleg gyakran, a háziorvosa MgB6-t javasolt neki, de nem hasznát. Egy szem KCl és pár adag bableves, azóta figyeli az útmutatásaimat, kb fél éve nem tapasztalt végtaggörcsöt. Erre vagy kiváncsi?
Tudományos rendőrség2!!! 14 Ft-ból megmenekült!!! Egy két "szomszédos országban" ez nem vényköteles. mielőtt hajtóvadászatot kezdeményezel, szakmai féltékenységből, "ismeretlen tettes ellen". Közlöm veled szaporodnak a káliumos publikációk még a youtube-n is.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.05. 13:53:43

@kiru55: A kérdésekre nem válaszolsz, butaságokat írsz, ráadásul elég buta módon.
Bogyónak sem válaszoltál konkrétan, nekem sem, csak a szád jár. Hiteltelen vagy. A meséidet meg egyre nehezebb elhinni, hiszen azt se tudod, kivel mi történik, mi történhet. Ilyet bárki ki tud találni, le tud írni. És ez így is történik, azaz kitalál, leír, csak, hogy a saját képtelen állításait igazolva lássa. Egy idő után meg még el is hiszi - ahogy te is.
A komolyan veendő publikációk nem a youtube-on jelennek meg. Ott ilyen témákban általában a hiszékeny emberekhez szólnak az önjelölt zsenik, kamugyógyítók, hiszen tudják, hogy az olvasott szövegek értelmezése milyen nehéz a tömegeknek.
(Az elregélt görcsök esetében sem tudod, milyen kárt okozhattál volna... ha egyáltalán megtörtént.) Felelőtlen vagy. Nem kicsit.
OFF:
De igazából miért csinálod ezt az ideirogatást? Mi az oka?
A lányoknál legalább bejön? Mert akkor részben érthető. ((Pl. ezt modod előtte: "Figyi, több publikációm megjelent a ködpiszkáló blogon - érteed...! Rendszeresen mondom meg a tutit mindenféle hülye okostojásnak és hozzá se tudnak szólni - fogod? Na. [nálad lehet, hogy "K"] Szóval mikor mutatod meg a bélyegalbumod? "))
OFF vége

De semmi izgalom, még a végén lemegy a káliumod, aztán nézhetsz. (Képzeld magad elé, ahogy fél perc alatt kiürítesz 25-40 mmol káliumot... ha érted, amire gondolok.)
Amúgymeg azért nem kell izgulnod, hiszen már te is tudod, hogy átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget. Te meg pláne.

kiru55 2019.12.05. 15:06:18

"(Az elregélt görcsök esetében sem tudod, milyen kárt okozhattál volna... ha egyáltalán megtörtént.) Felelőtlen vagy. Nem kicsit." hát igen felelőtlen voltam, mikor a Józsi barátomnak annak ellenére ebéd mellé egy szem K 1000mgamm tablettát adtam, annak ellenére, hogy az "ismeretlen" kezelőorvosa azt mondta neki, hogy teljesen rendben van a káliumja. Ha te ilyen bátran meghatároztad az ajánlott bevitelt 2-5gramm körüli értékben, akkor egy 1000 miligrammos bogyó nem oszt nem szoroz a te hozzállásod szerint. Viszont akinek a sejtekben felhalmozott káliummennyiség fogytán van, annak 1gramm is életmentő lehet. Nagyon sokan ezen a határon vannak, hidd el nekem. Pl kelletlen vízhajtás, sörözés fröccsözés, buli buli hátán... felesleges folyadékbevitel, utána meg felesleges leadás, ezzel kálium is megy...Nincs ilyen dolog a társadalomban? Évekkel ezelőtt egy közeli ismerősünknek a fia kapott sztrókot, meghalt miatta. Értetlenül álltak az eset hallatán. Orvosok, családtagok, ismerősök..stb. Derült égből villámcsapás. Ebből a körből jól ismertem néhány személyt. Pár hónapja beszéltem valakivel, Ő mondta, Kávé kóla energiaital, ezerrel, buli...stb. Pizza hamburger,...Fokozott Kálium ürítés, gyenge bevitel mellett, Csoda a végkifejlet?!!!Ezek a jelenségek nem ismertek? Mintha nem is Magyarországon lennénk. Egy közeli ismerősöm unokatestvére, nemrég kényszerült hazajönni Angliából. Epegörcs, epekő giga méret... Életmód? Az előbb ismertetett másolata! Ha visszaolvasol pár hónapot, egy közeli ismerősöm járt így. Ha a kapcsolódó információt is elolvasod hozzá, azt is egyértelműen ez okozhatta. Életmód ugyanez. Tudod, lehetséges, a Kálium szemüvegen keresztül látom a világot legfőképpen. Volt rá okom, hogy kinyíljon a szemem, ebben az irányban, nem kell elutasítani, mivel nem a ti "nyelvjárásotok" szerint van megfogalmazva. Szerintem a K bevitel még valahogy rendben is lenne, csak az erőltett leadás az jelent meg az életmódokban, A vízhajtókról nem is beszélve, Ez sajnos a családomban Tananyaggá vált. Ezek alapján másoknál is ugyanez az eset. A háziorvosa meg 600mg-n vacilál, felírja vagy nem?! A szíve néha beidul, napi 3x-s adag azonnal!!! 16-24 őra és visszaáll!!! Kell ennél jobb tananyag. A beteg magát kezeli...A "tudatlan, vagy "makacs" emberrel meg felelőtlenül kísérleteznek, vagy fémdobozban köt ki...A kardiológusok meg tiltják a kálium tartalmu kajákat, No ehhez is kellene egy kis ködpiszkálás... Elveik szerint mivel több 10 gramm káliummal megállítják a szívet, akkor a töredéke összerakva is ide vezethet? ez egy kicsit sántít, még a magamfajta "tudatlannak" is.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.05. 15:29:22

Vannak esetek, amelyek hipokalémiához vezetnek, de ezt nem fogod tudni megállapítani, vagy megítélni, hiszen a következtetéseid logikátlanok, és torzak. Pl.: "Ezek alapján másoknál is ugyanez az eset" rossz következtetés, nincs elég alapod hozzá. Ha érted, mire gondolok.
De mindegy is.
Látva a zaklatottságot, lelkesedést ide is beírom, hogy Tolsztoj - a Leo - azt írta állítólag egyszer, hogy:

"A buta emberek különös szenvedélyt táplálnak az olyan következtetések iránt, amelyekre a maguk eszével jutottak."

Igazából mindegy is, ki írta, mondta, bejön ma is.
Szóval van az a köd, amit nem lehet oszlatni...

Lassan már viszont mindenki - legalább is, aki olvassa ezeket - olvashatta, hogy
átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

kiru55 2019.12.05. 16:04:04

Tudod a Te, ill Ti mondandótokban az sántit, amit már többször kiemeltem, hogy a jelenség nem létezik, elszigetelt, erőlködés, el kell hallgattatni. Ezt mániákusan próbáljátok bemutatni, valakiknek, de bíztosan nem a beteg embereknek. Többször kiemelni, hogy a google ezt találja meg! én is ezt teszem: tessék!

Kiemelem: Kálium hiányos táplálkozás Magyarországon népbetegség !!!
Kálium hiányos táplálkozás Magyarországon népbetegség !!!
Kálium hiányos táplálkozás Magyarországon népbetegség !!!

kiru55 2019.12.05. 16:55:50

Nem link, de a google okos és megtalálja a szöveg alapján.

az evolúció ma is zajlik, s az információ korában az a túlélő, aki a hiteles információt meg tudja különböztetni a hamis információtól.

fordulo_bogyo 2019.12.06. 07:20:38

@kiru55: Ujra kerdezem: Ezt honnan lehet tudni, hogyan kell merni?

"Viszont akinek a sejtekben felhalmozott káliummennyiség fogytán van, annak 1gramm is életmentő lehet. Nagyon sokan ezen a határon vannak, hidd el nekem."

fordulo_bogyo 2019.12.06. 07:21:41

@kiru55: "Kiemelem: Kálium hiányos táplálkozás Magyarországon népbetegség !!!"
Hogyan mered, honna tudod?
Az, hogy sokszor elmondod az nem teszi igazza.
Az, hogy sokszor elmondod az nem teszi igazza.

kiru55 2019.12.06. 10:06:17

Fentebb leírtam. Tudod, ha valakinek esetleg "vészhelyzetben" adtam káliumot, de az elhunytat nem boncoltam fel. Talán, legálisan vett szövettani mintákból, élő embernél? Mivel a vérszérum a végsőkig tartalmazza az optimális értéket! Nekem is tartalmazta, megvan a leletem. Néhány óra múlva sztrókot kaptam, egy Du. kórház intenzív részlegén. No,abban a pillanatban vett vérben már kimutatták!!!
Az aorta(?) görcsben elhunyt barátomnak is előtte napokban történt vérvétel is normál értéket
adott. Édesanyámnak, 140,160,-s pulzusszám mellett is 4,5 körüli volt az értéke.
A kálium pótlás, vette vissza az elszaladt pulzust (valójában, nem "hivatalosan") kb napi, 1200-1800mg, harmadjára már napi 5x600mg!!!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.06. 13:52:39

Ez a KiruSS teljesen komolytalan. Leírja, hogy mind a kettő (!!) vagy három (!!!) esetben a kálium nem volt emelkedett, de azért valami baja lett valakinek a káliumhiánytól. Ezért a következtetés, hogy Magyarországon káliumhiány van, sőt, ez még népbetegség is.
Meg ilyeneket, hogy fehér káliumszulfáttal szennyezik vörösre a sót... ("Nekem mindegy, csak a színe legyen vörös") És a kálium majd mindenkit mindenből kigyógyít. Káliumot forgalmazol?

Egy konkrétumra sem reagáltál, hiteltelen vagy. Sőt, azt sugallod, hogy gyógyítottál? Orvos vagy? Azért ezt nem híresztelném a helyedben. Csak szeretnél az lenni...

Teljesen lement a káliumod, vagy mi?

Különben is, gőzöd sincs róla, mi minden okozhat sztrókot, vagy lábikragörcsöt, csak nyomod felelőtlenül a hülyeségedet. Komolytalan vagy.
Gondolom az a másik káliumos - Teyfalusi(?) - is forog a sírjában, pedig meg sem halt.
Még nem jöttél rá, hogy ha van, ha nincs káliumhiánya valakinek, egy
átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

kiru55 2019.12.06. 16:26:32

Mi ez a kétségbeesett ködösítés??!! A tisztelt tájékozódni kívánók előtt. Valami bukni látszik, gyorsan össze kell keverni a szálakat, nehogy valaki kibogozza és elinduljon rajta. Az internetnek hála lehullott a lepel sok mindenről, erről a zártnak látszó m.....l is? már réges-régen.Ez az oldal nyílván azért született, hogy a gyógyszerészek markába terelje. a tétova, "máshol is próbálkozó" embereket. A napnál világosabb, a reakcióitokból. Még szép, hogy megmentem a barátaimat és a családtagjaimat, meg legfőképpen magamat!!! Nem szíjaztam le senkit és etettem vele Káliumot. Engem leszíjaztak anno amikor mozogni merészeltem, a sztrók utáni zsibbadáskor. A vágtagjaimat, meg amit tudtam, ennek ellenére mozgattam, ahogy tudtam. Ezt egy másik elismert orvosnak említettem, a fejét fogta... és azt mondta, jól tettem...

kiru55 2019.12.06. 19:04:06

"Még nem jöttél rá, hogy ha van, ha nincs káliumhiánya valakinek, egy
átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget" De rájöttem, -csak majdnem meg kellett halnom miatta, Az a 2-5g/ nap az a gyakorlatban 0,2-2g. de inkább az alsó régióban nagyobb százalékban, mondjuk 80%-ban. Ha mégis neked lenne esetleg igazad bizonyos arányban (?) Akkor mi a bajod vele, ha valaki 1 grammot bevesz!!! Valószínű, mégiscsak óriási jelentősége van adott esetben 1gramm pótlásnak is. A valósában ez már bizonyított több esetben. Olvass vissza, "Töpöte" ,hozzászóló, mit mondott? Szerintem 30 orvos bíztosan kisérletezett vele, de a kálium segített rajta, pontosan 1gramm!!! Ez fáj nektek? Ez is gyógyszertári anyag, csak nem több ezres ráfordítással, Kb 15Ft/db. A másik baj, ami magáért beszél, szükségtelenné válik egy halom másik szer miatta!!!
Továbbá nem gyártunk miatta egy halom másik problémát, Lásd, pajzsmirigy érintettsége, ezen keresztül egy szép kis lavina, elágasás.(?!)

fordulo_bogyo 2019.12.06. 19:08:42

@kiru55: Jol ertelek, hogy nem tudod merni, nem lehet merni?
Azert gondolod igy mert csak.

""Kiemelem: Kálium hiányos táplálkozás Magyarországon népbetegség !!!"
Hogyan mered, honnan tudod?"

@Epikus SZTK: Tejfalussy eppenseggel a kaliumtol rettegtet, a tiszta natrium klorid profetaja.
Erdekes lenne kettejuket egy vitara osszeereszteni.

kiru55 2019.12.06. 19:52:38

De lehet mérni, mérik is. De a kimutatott hiány, inkább valamilyen katasztrófa idején válik ismertté, lásd régebbi hozzászólásaim. Azért írtam le a az eseteket, konkrétan, hogy akinek fontos, az össze tudja rakni a számára fontosat, ha szüksége van rá. Arra kellene valami gyakorlatban használatos módszert kidolgozni. hogy emelkedett pulzus esetén, valamivel kimutatni a rendelkezésre álló kálium mennyiséget, Magas vérnyomás esetén is hasznos lehet(?) ugye, egyértelmű ez nem elszigetelt eset, másnál is így van, volt. A magas vérnyomás is "népbetegség" kategória(?) Aztán Diabetesz (2) ez a téma itt is fel volt dobva, védőoltás, titokzatos só oldat érintettsége kapcsán. Agyalapi mirigy mellékvese kéreg kapcsolat(?) Mellékvese, cukorszabályozás...nem gyanus?
Ugyan, nem Kálium só az a valami, esetleg valamivel kombinálva, vagy becsomagolva(?)

fordulo_bogyo 2019.12.07. 04:28:26

@kiru55: Ki meri, hogyan meri?
Te azt allitod, hogy tudod, de a valaszaidbol az derul ki, hogy nem meres az alapja tudod, hanem csak ugy, magadtol... a hangok mondjak?

kiru55 2019.12.07. 15:41:56

@fordulo_bogyo: Nem vagyok hibbant. Teljesen tudatomnál vagyok. Nem mondom meg mivel foglalkozok, de ehhez aztán kell a szellemi felkészültség, valós időben.
Ha olyan nagyra tartod magad, feltételezem valamelyik egyetemet elvégezted? Ennek a szóban forgó témának, kb 80-90%-a legálisan hozzáférhető az interneten.
Arra akarok rávilágítani, hogy egy "orvosi paradoxon"(?) Ha valakinek Pl, jó szérumkálium értéke a vérben ezek szerint kutya baja? (A gyógyszeripari hozzáállás szerint, kevés a Betaloc a szervezetében?) A szivritmusa, meg 120-140-160... ez valójában normális, A jelenlegi módszer szerint, minden rendben van nála, ugyanez az állapot, az ingadozó, vagy hirtelen felszökő vérnyomás esetén is(?) Kálium pótlással hamarosan csökkenni fog!!! -Sztrók előtti állapotok legtöbbje ilyen!!!
" nem merés az alapja tudod, hanem csak úgy, magadtól"? A hangok mondják(?): ebből az utcából már megfordultam, meg sok emberrel beszéltem , aki sikeresen szintén "megfordult", de sokan tovább mentek! Mond meg, az orvosi gyakorlat szerint erre mi a megfelelő mérési módszer!
Gyere elő vele, mentsd meg azt a 50-100e embert!!! (Tartsd magad az esküdhöz!) évente M.o.n. Mindent kiadtam magamból a témában, rakd össze!!! az igazat mondtam! Ne a káliumtól tereld el őket! A születendőknél(?) ugyanez a helyzet, ezt már tanulmányokból szedtem össze, vagy éppen nem születendő!!! A hölgyeknél, kisérő tünet, Pajzsmirigy!!! Ki van próbálva, rövid időn belül eredmény mutatkozott! olvass vissza. Az agyalapi mirigy teszi a dolgát, ő mindvégig csalhatatlanul velünk van! Tartsd, magad az esküdhöz!!!

fordulo_bogyo 2019.12.07. 15:52:12

@kiru55:
Bocs, nem a szellemi allapotodra celoztam (latom, ugy is ertheto, elnezest), csak arra akartam ramutatni, hogy olyan dolgot allitasz, amirol nincs adatod, amit nem tudhatsz. Kivancsi vagyok, mire alapozod?

Csak annyit akarok kerdezni, hogy ha a meres szerint a verben normalis mennyisegu kalium van, akkor mibol gondolod, hogy kaliumhiany van?
Hogyan dontod el ket normalis kaliumszinttel rendelkezo egyenrol, hogy az egyik kaliumhianyos, a masik meg nem?

"Ha valakinek Pl, jó szérumkálium értéke a vérben ezek szerint kutya baja?" - lehet barmilyen baja, epp csak nem kaliumhiany.

A nomalis kalium szint 3.6-5.2 mmol/L.
6 mmol/L szint folott eletveszelyes allapot! Ezt okozhatja a tulzott kalium-potlas is!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.07. 17:37:10

@fordulo_bogyo: Igen, tudom, feljebb én is céloztam rá, hogy az egyik a magas káliumtól retteg, a másik meg ezzel akar mindent és mindenkit meggyógyítani. A Tejfalusi gyakorló elmebeteg, ez nem kétséges. Hirtelen nem jutott jobb eszembe.
KiruSS meg..., de szerintem magad is látod. Összeköti a nem összetartozó dolgokat egy feltételezés alapján, aminek nincs alapja, majd olyan sokszor elmondja, hogy már maga is elhiszi. Valahol sodródik a menthetetlen irányba.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.07. 17:53:59

@kiru55:
"Arra akarok rávilágítani, hogy egy "orvosi paradoxon"(?) Ha valakinek Pl, jó szérumkálium értéke a vérben ezek szerint kutya baja? (A gyógyszeripari hozzáállás szerint, kevés a Betaloc a szervezetében?) A szivritmusa, meg 120-140-160... ez valójában normális,"

Mi itt az orvosi paradoxon? Mi függ össze mivel? Ha valakinek jó a káliumszintje, attól még lehet fél lába, vak, süket, cukorbeteg, influenzás stb. Te vagy az egyetlen, aki szerint minden mögött a kálium alacsony szintje áll, ott is, ahol ugyan normális, de szerinted az intracelluláris az akkor is alacsony, mert azt mondod és kész. Ez a meggyőződésed. Igazold. Állításaidat nem támasztod alá semmi használhatóval. Biztos alacsony, mert ez a meggyőződésed. Méréseket, adatokat nem írsz, csak ködösítesz.
Hol van leírva, hogy a normális szérum kálium szint mellett alacsony sejten belüli káliumot mértek? Idézz egy kis szakirodalmat, ha az interneten minden hozzáférhető.

"(A gyógyszeripari hozzáállás szerint, kevés a Betaloc a szervezetében?) "
Az embereknek fiziológiásan nincs betaloc a szervezetében.

"A szivritmusa, meg 120-140-160... ez valójában normális" Nem ez nem normális, rosszul tudod, ne írj hamis állításokat.

"az igazat mondtam!"
Nem, sőt. Állításaidat - ami nem attól lesz igaz, hogy kimondod - nem támasztottad alá. "Szakmailag" is hamis állításokat írsz, pl. a káliumszulfátos sópirosítás. Innen látszik hogy gőzöd sincs a dologról. Nem tudod, hogy hogyan vezet a szérum kálium akármilyen irányú változása sztrókhoz. Mint ahogy azt sem tudod, igazából hogyan alakul ki, milyen típusú sztrókok vannak, stb.
Felelőtlen vagy.

De mielőtt elgurul a káliumod, nyugi, a fentebb belinkelt menüből magad is kiszámolhatod - bár szerintem nem tudod - , hogy , na (?) ...
Hát persze, azt, hogy
átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

kiru55 2019.12.07. 18:08:52

@fordulo_bogyo: Tudod, már mondtam, az indikátor tünetek, Ez is szakirodalom... Infomed, ...stb. Azt is jeleztem, ez a mérési módszer nem jó. Vagy lehet,hogy jó, de nem arra ad választ, amire valójában kiváncsiak vagyunk, vagy ha tolerencia sávon kivül van, az már amúgy is katasztrófa, a vérkép csak igazolás. Az egyéb tünetek is ugyanezt jelezték, csak Dr szkeptikus, megvárja, amíg a beteg meghal, vagy lebénul. A vérképben az adat akkor már tényleg ott van, de akkor már késő. A lényeg az igazolás, dokumentálhatóság? Az a helyzet, a legtöbb sztrókot kapott ember, kap még egyet, vagy hamarosan, vagy rövid időn belül, mert nem tudja az okát, az orvos sem, ezek szerint. A tuti megoldás az lenne, ha alapból ebből indulnának ki, hogy Kálium hiány,(indikátor tünetekből) normál vérvétel, normál sávon belül. Ez nem árt, ti mondtátok 1g nem oszt, nem szoroz! Ha Pl az én esetemben, 2 sztrók roham után kapok alapból Káliumot, annak ellenenére, hogy sávon belül voltam, akkor nem jön a harmadik, amibe majdnem belehaltam. Ha nem vagyok 10 orvos közt, akkor most nem így írogatok. Valójában, a kálium hiányos állapot folyamatosan fennállott, csak éppen nem a vérszérum adata a megmondója, -ezek szerint. Ugyanez az állapot a magas pulzusos betegeknél is(?)
Ha nem állok a dolog mellé, édesanyám esetében, akkor most máshogy emlékeznék. Ott is a pótlás, segített, a labor érték 4,3-4,5 volt minden esetben. Az egyik barátom édesanyja ugyanezt az utat járta, elkísérletezték az élők sorából!!! Melléfogásokkal(?) Abban megegyezthetünk, 1g pótlás, nem sok, de életmentő, a "latens", vagy nem kimutatható, hiány esetén!! Ettől nem fog felmenni 5 fölé. Akinek Pl magas a szérum káliumja, annak egyértelműen az alacsony pulzusszám a jellemzője, neki nem is lesz neurológiai, vagy kardiológiai, katasztrófája.
Azt a téves kardiológiai paradoxont el kellene felejteni, hogy mivel a szívet intravénásan adott magas kálium adaggal állítják meg, akkor a kis adagok összerakódva szintén kárt okoznak a szívben!!! Ez nem igaz! Valójában a Latens K hiány az okozója a görcsöket az izomzatban, Lásd Barátom félrekezelt (!!!) végtag görcsei! Vagy egy másik barárom infarktus előtti végtag görcsei!! Öt is megmentettem, talán a másodiktól, nem a sajátomat adtam neki, Ő maga szerezte, be, nem engedtem, hogy így az éjszakának nekivágjon! A paradoxon másik hatása, hogy a kórházból kiadott beteget, úgy indítják neki az életnek, hogy kerüljék a kálium tartalmú kajákat, a fentebb leírt
elmélet szerint. Ezt egy itthon elismert szívgyógyász prof is terjeszti, De hát a tudományos fokozat az mindenek fölött(?) Az élni akaró beteg az majd megtalálja magának az információt a ködben(?). A távolabbi hozzátartozóim között, volt egy Úr, akinek kb 5 infarktusa volt mire "sikerült" elmenni közülünk, a vízhajtózás neki is mániája volt, nehogy a 'víz elnyomja' szívét, a "professzor" szerint(?) Szerintem még mindig élne, ha nem játszik fölöslegesen vízhajtást (káliumhajtást)
Jeleztem, jóval fentebb: A szívtájéki szúró fájdalmak régebben nekem is gyakoriak voltak, szinte mindennaposak. Fagyöngy, galagonya, folyamatosan, de mindig előjött. Amióta Káliumot pótolok, nem éreztem ilyesmit!!!

kiru55 2019.12.07. 18:44:47

Az tetszik az egészben legjobban, hogy minden válasz végén ott van az átlagember beviszi...Ez szerintem a Kálium szulfát pirosra színezett műtrágyás "botlásnál is rosszabb! Nincs szakadék, menjetek csak... nincs hiány sőt sokkal többet esztek mint amire szükség van, meg a sót is ezzel mérgezik, nehogy, ilyesmit még meg sem kóstoljatok!!! Ha valakinek jó a káliumja, attól még lehet fél lába. ennek a tényét nem állítottam. Az a legnagyobb baj szerintem, hogy a ködöt nem piszkáljátok, hanem sűrítitek, dúsítjátok, a kálium tekintetében. Ennek a ténynek a bizonyítékaival már tele van a net. Lehullott a lepel. Ne próbáljátok bizonygatni, amit már minden tájékozódni képes ember lassan kivülről tud!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.07. 18:58:33

@kiru55:
"Az tetszik az egészben legjobban, hogy minden válasz végén ott van az átlagember beviszi..."
Ennek örülök.

"Ez szerintem a Kálium szulfát pirosra színezett műtrágyás "botlásnál is rosszabb! "
Számodra. (Műtrágyáról is írtál? Biztos átugrottam.)

És mit is válaszoltál a konkrét kérdésekre? Mennyi is a kálium tartalma a belinkelt menünek - akármelyiknek?
Hány százalékkal lehet csökkenteni a napi 1 gramm plusz káliumbevitellel a (napi) sztrókok számát?

fordulo_bogyo 2019.12.07. 19:06:19

@kiru55: "Tudod, már mondtam, az indikátor tünetek" - mibol gondolod, hogy azok a tunetek K-hiany tunetei? Nem lehetseges, hogy mas okozza oket?
Hogyan okoz a K-hiany ilyen-olyan tuneteket, amikor a verben van elegendo kalium.

Ha (felteve de meg nem engedve) a sejteken belul kaliumhiany van, de a verben van elegendo kalium, akkor a sejtek K felvetele az ami nem mukodik, nem pedig az, hogy nincs elegendo kalium.

kiru55 2019.12.07. 19:26:17

Ez így szerintem nem jó következtetés. Ezek a vérszérumban való hiány jelentkezés előtti tünetek, Indikátor tünetek. Lehet, hogy valamilyen bevitel miatt közben rendeződik és nem lesz katasztrófa, vagy esetleg nincs bevitel, de" újra igény jelentkezik", tovább merül a sejtekben lévő mennyiség, aztán a vérszérumba sem tud több kerülni, akkor már katasztrófa állapot van!!!. Minden folyamatot nem magoltam be készség szinten. Tudod, nem részleteztem eddig, édesanyám 160-s pulzusánál, egy sztrók állapot is volt, összecsuklott elájult, elesett, órákig eszméletlenül feküdt, Órák múlva tért magához. A közben kihívott mentők, nagy vagányan mondták, ez nem gond , mindjárt egy vénás injekcióval levesszük.Azaz vették volna, de meg sem mozdult, kb két napig, amig a kálium mennyiség újra be nem épült. Ha nem tolom belé a háttérből a káliumot, nem így mondanám el! Ő harmadszorra tényleg megijedt, töredékére vette a vízhajtózási hobbiját, a kálium pótlást, meg kb a 3-5 szörösére emelte, azóta jól van.

fordulo_bogyo 2019.12.07. 19:33:45

@kiru55: Nagyon egyszeruen: Ha a verben van elegendo kalium, akkor miert hianyzik a sejtekbol? Hogyan tud onnan hianyozni?
Miert nem vesznek fel a sejtek a verbol kaliumot, ha ott van eleg, ha ott normalis a K szint?

kiru55 2019.12.07. 20:05:23

@fordulo_bogyo: Ez a következő Nobel díj témája legyen!!! Tudod, a tudattal, lehet hatni a genetikára! Ezért kaptak pár éve Nóbel díjat, A vallási tanokban, erre utaló információk nagyon régóta jelen voltak! Ezek a Káliumos információk, nem vallási tanokból származnak, ezt az élet írja! Meg leginkább a "szerencsétlenül" járt emberek élni akarása. Vagy, vannak bizonyos más országok, ahol ez nem tabu téma, ezen már réges-rég túlléptek. Tudod már jeleztem, ha internet nincs, már nem élek, meg édesanyám sem. Vagy sorolhatnám...(?)" Ha a verben van elegendo kalium, akkor miert hianyzik a sejtekbol? Hogyan tud onnan hianyozni?" így van ez "megalkotva", vedd észre, hogy nagy gáz lesz hamarosan! Tudom ,ez nem tudományos magyarázat, de van hasonló jócskán!

fordulo_bogyo 2019.12.07. 20:12:20

@kiru55: Ezt a marhasagot ugyan honnan vetted?
"Tudod, a tudattal, lehet hatni a genetikára! Ezért kaptak pár éve Nóbel díjat,"
Segitek, itt a Nobel dijak/dijazottak listaja, kerlek mutass ra, kire/mire gondolsz?
hu.wikipedia.org/wiki/Nobel-d%C3%ADjasok_list%C3%A1ja

"Ezek a Káliumos információk, nem vallási tanokból származnak, ezt az élet írja! Meg leginkább a "szerencsétlenül" járt emberek élni akarása."
Az elet honnan tudja, es hol irta?
Az emerek elni akarasa mibol gondolja, hogy epp kalim (nem kalcium, magnezim, C-vitamin, C-peptid, pi-viz vagy akarmi mas ) kell?

Megegyszer.
Nagyon egyszeruen: Ha a verben van elegendo kalium, akkor miert hianyzik a sejtekbol? Hogyan tud onnan hianyozni?
Miert nem vesznek fel a sejtek a verbol kaliumot, ha ott van eleg, ha ott normalis a K szint?

K tablettat, kapszulat, port stb veszel be, az a gyomor-bel rendszerbol ugye a verbe jut eloszor?

kiru55 2019.12.07. 20:34:16

"K tablettat, kapszulat, port stb veszel be, az a gyomor-bel rendszerbol ugye a verbe jut eloszor? " Próbáld ki !!!, Bizony kell is idő amig a "sejt raktár "feltelik "Szívritmus, eset" a nővér áll, a mérőműszer előtt. és bambulva nézi, majd hirtelen felkiállt, beállt a szívritmus!. a szeme láttára viszzaállt, kb 120/perc körüli értékről, minden átmenet nélkül!!! Ez jobb mint az "elektrosokkos játék", és nem is annyira morbid!!! Feltelt a raktár, ennyi, nincs vészhelyzet, figyelmeztetés kikapcsolva! Találj valami ütős lejárató magyarázatot ehhez! Kisérletezz egyet magadon, ne egyél kálium tartalmú kaját kb egy hétig, közben hajtsad magadból, vízhajtóval, koffeinnel, meg sörrel, stb...Egy kis öntanulás eloszlatja s kételyeidet elég gyorsan.

kiru55 2019.12.07. 20:56:23

Kiegészítem? amig a szérumkálium értéked a referencia sávban van, semmi gáz, hiszen ez egy Tudományos adat, ebben bizni kell!! gyakran mérjed, mondjuk naponta kétszer. Ezt történt velem is, csak vaktában, az eddig felsorolt ismeretek nélkül. Felcseréltem a sorrendet! Kipróbálod? Vagy hagysz inkább próba nélkül a szakadékba sétálni több millió embert, mert a tudomány az tudomány!!!(?) vagy valami más motivál benneteket?

kiru55 2019.12.07. 22:28:31

@Epikus SZTK: "Hány százalékkal lehet csökkenteni a napi 1 gramm plusz káliumbevitellel a (napi) sztrókok számát? "
Szerintem, elég nagy értéket kapnánk! Ezt a sémát nem lehet teljes mértékben szerintem ráhúzni mindkét fajta agyi katasztrófára. Bár az "elismert neurológus" magyarázatából kiindulva, nem sokat tudnak egyikről sem, csak feltételezés(?)A következmény az adott, az ok csak feltételezés. van egy egész sor...Ha 80% körüli értékben figyelembe vesszük az iszkémiás esteket, akkor ez gyakorlatilag "Görcs" következménye, többnyire. A többi "görcsös" indikátor szerint ez szinte biztosan Kálium hiány! Tehát elég nagy számban. Ha a vérnyomás hirtelen megemelkedését vesszük alapul, akkor itt is a Kálium áll a háttérben, egyéb vérnyomás emelkedés esetek analógiájára. A" felméréses" irodalom 50% körüli értékben jelöli meg az összefüggést, Én mint túlélő és több túlélővel konzultálva, ezt jóval magassabbra gondolnám, A 100-hoz közelinek gondolnám. A hölgyeknél a fogamzásgátlók számlájára is írható egy jókora szegmens. Bár ez bizonyítottan vérrög véralvadásból, azaz embólia, vagy trombózis. Az a halálozási skálán Önállóan a 3. a szív infarktussal együtt az első helyen áll!
Az agyalapi mirigy a programozott sejthalált és a sejtosztódást is szabályozza, ez genetikailag előre programozva van. Ha ebben történik kommunikációs hiba, az rákkal állhat összefüggésben, ez is elég magas halálozási ok. Az első háromban benne van. Tehát ha összefoglaljuk a számokat. a "rejtett" kálium hiány itt is jelen lehet(?)

fordulo_bogyo 2019.12.08. 01:55:46

Remenytelen. Mintha egy galambbal probalnok sakkozni. :-(

fordulo_bogyo 2019.12.08. 02:19:27

OK probaljunk sakkozni.
@kiru55: "Kisérletezz egyet magadon, ne egyél kálium tartalmú kaját kb egy hétig, közben hajtsad magadból, vízhajtóval, koffeinnel, meg sörrel, stb..."

Miert tennek ilyet? A ver kaliumszintje normalis, TEHAT szerinted eleve kalium hianyban szenvedek... vagy megsem?
Hogy van ez?
Van hiany eleve, vagy mestersegesen kell kalium hianyt csinalni a "kiserlet"-hez?

kiru55 2019.12.08. 12:19:38

@fordulo_bogyo: A kisérlethez kell egy "rejtett", káliumhiányt csinálni, amit a vérvételed nem fog kimutatni. Te arra esküszöl amig a szérumkálium adat rendben van,addig nincs aggodalomra ok. Ezt kértem, ezt nem nehéz előidézni, megadtam az útmutatást hozzá.
"No para", a vérvétel segítségedre lesz, amíg 4,0 fölött lesz az érték, addig semmi gond, ezt nem mered kipróbálni !?,
Ez egy veszélytelen állapot szerinted, Ezt sugallod 10 millió embernek?!
Nosza kezdjed! Azért B verzióként valakit bizzál meg, hogy itt értesítsen bennünket, hogyha "ettől függetlenül"l valami történne veled!
Ez egy "életbevágóan" fontos kísérlet lenne!
Amit kerülj: bab, borsó,dió, mogyoró, tökmag, banán, csicseriborsó, gesztenye, sárgaborsó, búzakorpa, mák,mandula...stb.
Amit, előnyben részesíts, az a táblázat másik fele, ettől is jól lehet lakni!
A lényeg, addig kerüld ezeket, amíg a szérumkálium értéked, a referencia alsó határát kezdi súrolni. Ha már 3,8-4,0 körül van van, abbahagyhatod, és Töröltetheted, a "kiru összes félrevezető" beszólását Rásegíthetsz erre egy két edzőtermi látogatással, az izzadással is távozik Kálium.

fordulo_bogyo 2019.12.08. 15:16:15

@kiru55: Tehat ha normalisan taplalkozok, akkor nincs kalium hiany. Mestersegesen kene "rejtett" kaliumhianyt csinalni...

Ennyi.

kiru55 2019.12.08. 16:20:53

@fordulo_bogyo: Ezzel azt a akartam tisztázni, hogy ha a "mérési módszertek" szerinti érték jók akkor hivatalosan a "betegnek kutya baja" nem hogy kálium hiány lenne: Nem kell előidézni. Ez jelen van anélkül is, az emberek nagy részénél!!! A leírt, felsorolt, indikátor tünetek szerinti állapotokban. A betegnek, hivatalosan semmi baja, de lehet, hogy 140 a pulzusa, vagy éppen epegörcse van, vagy éppen lábikra görcse, vagy éppen egy gyengébb agyi katasztrófája, vagy 180-s a vérnyomása...stb De a kálium az rendben van, "no para". Ezt mondogassátok, magatok közt. Végre egy palimadár, akit egy marék dióval, vagy egy-két jó babgulyással, vay 1gr kálimmal meg életmód tanácsadással helyre lehetne hozni, aztán" találomra", valamivel tényleg ki kell kezdeni az egészségét, ami fél év múlva hoz egy másik problémát, de lehet, hogy előbb...Jut a nagyszülői gyedből, akár100e is havonta. Az egyik beteg ismerősöm, kb. 35féle gyógyszert szedett, a pajtában ott lógott a kötél, elmondása szerint hetente ellenőrizte, a kisszék épségben megvan-e. Ez a TI emberetek!!! Kezdésnek, modjuk vegyük ki valamelyik létfontosságú szervét, Pl Pajzsmirigy, ez kezdésnek elég jó, meg jól megfoghatatlanul körbe lehet írni mindent hozzá. Vagy biztos ami biztos, az egyik veséjét azt mindenképpen, meg vizhajtóztassuk, ha kell, ha nem. Ez most M.o.!!! Nem Kelet-Timor, vagy India.
Meg üzleti alapon, minél jobban fizetett darabot vágjunk ki belőle. Amiért a Tb jól fizet(?) De, hogy elkerülje ezt a kálváriát, a szemét a szakadék előtt be kell kötni, aki figyelmeztetni akarja,annak a hangját el kell nyomni!!!
Érdekes módon a topik elejét nem övezte ekkora ellentmondásos kórus hangok,mert ő nektek dolgozott.

fordulo_bogyo 2019.12.08. 16:29:19

@kiru55: "A betegnek, hivatalosan semmi baja, de lehet, hogy 140 a pulzusa, vagy éppen epegörcse van, vagy éppen lábikra görcse, vagy éppen egy gyengébb agyi katasztrófája, vagy 180-s a vérnyomása...stb De a kálium az rendben van..."

Akkor valami mas oka van a tuneteknek!

Kerlek vedd eszre: extrem dietaval es eletmodvaltassal javasolsz kaliumhianyos allpotot eloallitani.
TEHAT normalis etrend es eletmod mellett nincs kaliumhiany, meg rejtett sem.

Nem valaszoltal:
Nagyon egyszeruen: Ha a verben van elegendo kalium, akkor miert hianyzik a sejtekbol? Hogyan tud onnan hianyozni?
Miert nem vesznek fel a sejtek a verbol kaliumot, ha ott van eleg, ha ott normalis a K szint?

K tablettat, kapszulat, port stb veszel be, az a gyomor-bel rendszerbol ugye a verbe jut eloszor? Akkor felveszik a sejtek? Miert, ha eddig is ott volt es eddig nem vettek fel?

fordulo_bogyo 2019.12.08. 16:32:24

@kiru55: "Nem kell előidézni. Ez jelen van anélkül is, az emberek nagy részénél!!!"
akkor miert javaslod ezt?
"Amit kerülj: bab, borsó,dió, mogyoró, tökmag, banán, csicseriborsó, gesztenye, sárgaborsó, búzakorpa, mák,mandula...stb."

kiru55 2019.12.08. 16:57:00

@fordulo_bogyo:
Ezt egy tesztnek javasoltam,

Mert, olyan biztos vagy a szérum kálium referencia érték határadataiban, illetve megbízhatóságában. Továbbá, szerintetek, az indikátor tüneteknek ehhez semmi köze!?! De látom, cinikusan kiemeled, azt mind, amivel az embereket meg lehet, vezetni. "Ködpiszkálás", a raktárból kipiszkáljátok kifelé a ködöt, hadd blokkolja a tisztánlátást!!! Tehát ez amit csináltok, az egy jogilag jól értelmezhető kategória, most már, leplezetlenül.
Szándékos megtévesztés, szándékos károkozás,..stb.
Én is leírom a végére amivel az embereket tájékoztatni szeretném.

A Kálium hiány az emberi szervezetben annak ellenére is jelen van, jelen lehet, hogy a vérvétel eredménye ezt kimutatná.

Jóval előbb, a a fentebb többször ismételt indikátor tünetek figyelmeztetnek bennünket, -a túlélés érdekében!

Ez leginkább a hibás életmód, és a helytelen táplálkozási szokások miatt van.

Ne hanyagoljuk el ezeket. Tájékoztassátok embertársaitokat és szeretteiteket!

A mai krónikus és halálos betegségek nagy része ezek miatt van!!!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.09. 08:39:06

@kiru55: Sajnálom, ismét nagyot tévedsz, ráadásul ez az atyáskodó, majd én megmondom fellengző stílus... (Felkiáltójelek, idézőjelek, nagybetűs kálium, stb. mind arra utalnak, hogy nagyon kimaradt valami a szocializációd folyamán, vagy a nemrég történt agyi történéseknek lett ez a következménye.)

"A többi "görcsös" indikátor szerint ez szinte biztosan Kálium hiány! Tehát elég nagy számban. Ha a vérnyomás hirtelen megemelkedését vesszük alapul, akkor itt is a Kálium áll a háttérben, egyéb vérnyomás emelkedés esetek analógiájára. A" felméréses" irodalom 50% körüli értékben jelöli meg az összefüggést, Én mint túlélő és több túlélővel konzultálva, ezt jóval magassabbra gondolnám"
Ez úgy ahogy van butaság, alaptalan, követezetlen és nélkülöz minden tényt.

Pl. "indikátor", vagy "egyéb vérnyomás emelkedés esetek analógiájára", "felméréses irodalom" stb. tb. menthetetlen vagy.
Nem tudom, minek/kinek képzeled magad, de, hogy felelőtlen kijelentéseket teszel alaptalanul, az átjön a hozzászólásaidból. Szakirodalmat nem ismered, nem válaszoltál egy konkrét kérdésre sem, mindig csak a szerintem, meg az általad megkérdezett, meg az általad kezelt, meg a szegény rokonok.

Válaszodból kiderül, hogy nem érted egyáltalán, mitől lehet valakinek magas a vérnyomása, sztrókja, gőzöd sincs a statisztikákról, saját kis világodban az állítólagosan megkérdezett 5-6 esetből általánosítasz, mert neked ez jó.
Ha a napi 1 g plusz kálium ezt okozza, akkor én inkább nem javasolnám senkinek.

És mit is válaszoltál a konkrét kérdésekre? Mennyi is a kálium tartalma a belinkelt menünek - akármelyiknek?
Ja, hogy nem tudod kiszámolni, csak a szád nagy.

Ha véletlenül elgurul a káliumod, ne aggódj, mert a tudatalattidban ott van, csak még nem érzed - bár neked is tetszik , hogy
átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.09. 08:46:49

@kiru55: Ez egyáltalán nem igaz, hiszen, nem csak logikailag tévedsz, de semmivel nem igazoltad, ammyit tudunk csak, hogy szeretnéd tájékoztatni az emberiséget. Megtetted, most már ezt is tudják - bár nem igaz.

"A Kálium hiány az emberi szervezetben annak ellenére is jelen van, jelen lehet, hogy a vérvétel eredménye ezt kimutatná."

Figyusz, írd már le, hogy hogyan jut be a sejtekbe a kálium. Ezt mintha nem tudnád.
Apropó, az mond valamit, hogy koncentrációs elem? Érted, hogy miért kérdezem?

kiru55 2019.12.09. 10:02:33

@Epikus SZTK: Olvass vissza, bár lehet, hogy nehezedre esik. Ezek a tények mondják, amik velem történtek. Valószínű a többi tápanyaggal azonos, vagy hasonló módon. Emésztőrendszer, bélcsatorna...mint bármelyik anyg...Az említett esetek, amik életveszélyből visszafordult emberekkel történt konzultáció eredménye. Többnek megnéztem a zárójelentését, vagy kérésemre közölte az értéket. Jók voltak! A 3,6 min érték az már szerintem nagyon kritikus. lenne, meg az is!
Ha a szervezetben 150 gramm van felhalmozva az nem tűnik el nénány óra alatt!!! Vagy éppen percek alatt!!!. A helyzet valószínüleg az, hogy a felhalmozott mennyiség messze elmarad a 150grammtól, a vérszérumban ugyan a rendszer tartja, amig lehet, mert itt is létfontosságú. Valahonnét már ekkor hiányzik!!!
Aki pótol az ennek ellenére érdekes módon jobban lesz, meg egy két ajándék hatás is lesz. Mint Pl fejfájások abbamaradása, 2 tip diabetes mérséklődése, vagy éppen teljesen megszűnik, vérnyomás rendeződik, Stb. Ez nyilván a Placebo hatás(?) vagy valami más. Vagy tényleg a Kálium körül van mégis valami? Ezért akarjátok elkenni, amennyire csak lehet, vagy a jelentőségét a nullához közelíteni (!?)Érdekes, gomba mód szaporodnak a publikációk, Fertőző vagyok, vagy más is élni akart! Őket hallgattasd el ha tudod! Dea saját értékedet nem mered a Ref sáv aljáig elvinni, holott szerinted az embernek ekkor még kutya baja.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.09. 12:27:25

@kiru55:
Pl.: "Ezek a tények mondják, amik velem történtek"
Neked nem tűnt még fel, hogy a tények nem történnek?
Még kevésbé mondanak a történő tények. Ha neked a tények mondanak valamit, és akarsz róla beszélni, akkor ez nem az a hely.

Nem ismered a szavak jelentését sem. (Az ismereteket nem készség szintjén kellett volna bemagolni, hanem a tudás szintjén ...)
Ezért is van ennyi sületlenség az írásaidban.

Szegénykém, annak idején nem történeteket meséltek neked, hanem tényeket? Így már érthető a szocializációs probléma/hiátus.

Visszaolvastam, nem látom, hogy mit is írtál a következő kérdésekre:
"Adataid forrasa?"
"Tartalmazott? Ma mar nem tartalmaz?"
"Ha a verben van elegendo kalium, akkor miert hianyzik a sejtekbol? Hogyan tud onnan hianyozni?"
"Miert nem vesznek fel a sejtek a verbol kaliumot, ha ott van eleg, ha ott normalis a K szint?"
" írd már le, hogy hogyan jut be a sejtekbe a kálium"
"...az mond valamit, hogy koncentrációs elem? Érted, hogy miért kérdezem? "

Stb., stb.
Hiteltelen vagy, és felelőtlen.
Igaza volt bogyónak a galamb és a sakk hasonlatával.

De sebaj, mert tudod, ha erőltetni kell valakinél, hogy lemenjen a káliumszintje - hiszen nem alacsony, ahogy fentebb írtad -, az azt is jelenti, hogy
átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.09. 12:40:15

@fordulo_bogyo: "ectra.webflow.io/?fbclid=IwAR09CPyM-AIo9di5QnNFQJv4t67W5rd5sJAB5UjEarTCdhwKQpd54LHf_ms"

Nagyon jó! Tetszik!
Ez azt is jelenti, hogy KiruSS lemaradt a Nobel-díjról? Kár, felfedezése a kálium emberiséget megváltó fontosságáról egészen pirinyóvá törpül.

fordulo_bogyo 2019.12.09. 14:41:13

@Epikus SZTK: Kar, hogy a csodas talalmanyt velemenyezo doktorno (Dévényi Mária, az Kardiológusok Egyesülete felelős államtitkára) a valosagban egy Chilei egyetem kommunikacios professzora.
Onnan loptak a fotot.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.09. 16:45:25

@fordulo_bogyo:
Messziről ordít az egészről a kamu - ennyi köze van KiruSS hozzászólásaihoz :-)
Kardiológusok Egyesülete ilyen néven nem létezik, ahogy Budapesti Szív és érrendszeri Központ sem. Ugye mondanom sem kell, hogy Miksai Pál nevű fazon a SOTE-ra biztosan nem járt.
De a legjobb, hogy itt már ráncfelvarrás után láthatók ugyanezek a zsenik:
iskam.su/

kiru55 2019.12.09. 17:05:08

A gázosodás, nálam is jelentkezett régebben, pl bizonyos "savas, vagy gázosodást fokozó alma fajtát ettem" ekkor voltak többnyire mellkasi szúró fájdalmaim is. Vagy túlzásba vitt nagyon sok, vagy erős kávé. Ezt akkor is tudom, ha nem világszenzáció hívja fel rá a figyelmet. Olvass vissza, mikor jeleztem, hogy mellkasi szúró fájdalmaim megszűntek. A Kálium ezek szerint, nagyobb Úr!!! Egyik barátomat meglátogattam infarktus után a kardiológia rehabon, jeleztem neki a Kálium, vagy kálium tartalmú kajákat. Volt egy táblázat a kezében, ami a gázkeltő és a káliumtartalmú kajákat tartalmazta, Ezeket kerülje kategória" A gázkeltéssel akár egyet is értek, de a Káliumot már az élet felülírta kardiológiai veszély tekintetében, Egyik barátom, ennek azonnali pótlásával menekült meg a következőtől! A másik, elhunyt barátom, meg nagyon gyakori lábikra görcsök után kapott szívtájéki, érgörcsöt. (Aorta,) Azután, hogy nevetségessé tette számára egy "bizonyos"orvos a Káliumos információt!

kiru55 2019.12.09. 19:39:10

"extrem dietaval es eletmodvaltassal javasolsz kaliumhianyos allpotot eloallitani."
A gyorsabb hatás elérése miatt gondoltam ezeket a tényezőket fontosnak.
Számodra esetleg extrém, de 'az átlagember mégis természetes úton belesétál. Mint én is. Meg jó páran, főleg nyár eleji fülledt izzadós időben, Erőltett folyadékbevitel és leadás.
Aztán a Fehér...nevű focistánk 8-10 éve, a pályán lett rosszul (sztrók)
vagy olimpíára készülő kenusunk edzés közben, Szintén sztrók. Ez a magyar orvostársadalom szégyene. Az intenzív mozgás izzadás, intenzív kálium leadás. Pótlásra nem figyelnek! Tudod a halottak hangját nehéz meghallani, a túlélőkét érdemes lenne!

fordulo_bogyo 2019.12.09. 20:02:05

@kiru55: Jajj, te, az natriumhiany volt!

kiru55 2019.12.09. 20:10:08

Lemaradt, Egy tanulmányban olvastam mikor lázasan kutattam minden infó után, (talán Infomed...)?), hogy a Kálium hiány megzavarja az agyalapi mirigy általt termelt hormonok elválasztását és kommunikációját is. Ezeket, pl innét vettem és utána figyeltem fel a következményekre. Az ADH, vagy vazopressin kimaradása is pl, szerepet játszhat sztrók esetén a hirtelen megemelkedő vérnyomás kialakulásában. Nem nehéz a kombinációs...képlet, csak el kell fogadni , hogy létezhet Kálium hiány annak ellenére, hogy a vérszérum még éppen jó értéket mutat.

kiru55 2019.12.09. 20:16:20

@fordulo_bogyo: hát biztosan, mert a Káliumhiány az ezek szerint nem elfogadott! Meg oxigénhiány a végén, nem?

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.10. 11:00:16

@kiru55:
Anyám borogass: "elhunyt barátom, meg nagyon gyakori lábikra görcsök után kapott szívtájéki, érgörcsöt. (Aorta,)"
Aorta-görcs, mi? Tényleg nem tudod, mi micsoda. Kevered a szezont a fazonnal. (De miért vagy ennyire büszke erre?)

Sajnos nem lehet komolyan venni, amiket írsz. Ha a káliummal kapcsolatban is csak annyit tévedsz, int a többiben, akkor nem hihető egyik leírt dolgod sem.
Ha leírom, hogy volt olyan ismerősöm, aki rendszeresen evett babot és banánt, majd az egyik bableves után nem sokkal agyi történés következtében meghalt, akkor az ételben található sok kálium miatt történt mindez? Nem kell válaszolnod, tudom, mit fogsz írni, és nem is lesz értékelhető.

De sebaj, mielőtt elgurul ismét:
átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget.

kiru55 2019.12.10. 11:59:51

Neked az a feladatod, hogy letorkolj minden használható információt, vagy ha nem 100%-ban orvosi disszertáció pontosságú, vagy akár blöffből!! Ez a "boncolás" jelentése! Ezt közölte velem, az édesanyja, patológiai jeleté-ből, ennyi!!!. A kollégáid között kezdjed híresztelni a kálium ellenes téziseidet! Holnaptól 0,5-5-ig lesz a kálium referencia sáv? -ha így lépegetsz vissza a sötétbe!
A topic elején "Bírált Úriember" nem kapott ennyi hideget-meleget, mint ez az utolsó rész tényei.
Valószínű, mert igazságról, szól. Mengelét is emlegette itt valaki. nyílván legendákból idézgetéssel, terjednek a vélt hasonlatok. Ezek mártúltesznek ezen is! Ez a szembekötősdi is felér ezzel!!! Ezek szerint, az egészségügy szándékosan gyárt, krónikus, vagy súlyos betegeket, " a gy..." számára. -ennyi, ez a napnál világosabb, szándékos BETEGSÉGYÁRTÁS!!!- Hippokratész
meg el van felejtve!

A Kálium hiány az emberi szervezetben annak ellenére is jelen van, jelen lehet, hogy a vérvétel eredménye ezt kimutatná.

Jóval előbb, a a fentebb többször ismételt indikátor tünetek figyelmeztetnek bennünket, -a túlélés érdekében!

Ez leginkább a helytelen életmód, és a helytelen táplálkozási szokások miatt van.

Ne hanyagoljuk el ezeket. Tájékoztassátok embertársaitokat és szeretteiteket!

A mai krónikus és halálos betegségek nagy része ezek miatt van!!!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.10. 13:06:45

@kiru55: Nem kicsit vagy agresszív, innen lehet tudni, hogy már te is tudod: nincs igazad. Ez a te indikátor tüneted.
Azaz, ha erre is reagálsz majd, akkor már biztos, hogy rájöttél, nincs igazad, és tévedsz.

Ezért a hozzászólásodért kár volt - a kérdésre meg ismét nem válaszoltál. Ez is azt mutatja, hogy nem értesz hozzá, viszont nagyon szeretnél a középpontba kerülni. Mondtam, a hozzászólások rólad szólnak, nem a káliumról, ráadásul te magad le is írod, hogy badarság, amit állítasz.

De nyugi, ha a kálium hiányozna annak ellenére, hogy azt nem lehet kimutatni, akkor is egy kis átlagos napi menü, és megvan a
szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiség bevitele.

kiru55 2019.12.10. 15:13:11

@Epikus SZTK: Nem ingerütem,fel. A topic eleji, "Káliummentesítő", tisztogató barátunk ennél jóval barátibb szavakat is használt. De sebaj, Ma menüt ettem ebédre egy vidéki ismert étteremben. Közben a Te elméleted szerint elkezdtem fejben számolgatni, mert ez ugye egy ideje természetes nálam, a 300mg környékén jártam.
De sebaj, eszek még ma. Reggel tojásrántotta egy szelet kenyérrel, ez is talán 150 lehetett. Napközben egy két "nasi", (nem mogyoró) abból is összejöhet egy két 100-as, vacsorázni, ha vidéken vagyok, hal rizzsel, ez is talán eléri a 150-200mg-t?.
2 kávé, vizelet ingerléssel, már meg is szabadultam a 20-30%-ától. Ha ez sokáig így megy nem tudok mit kezdeni a rengeteg káliummal. Ja, reggel bevettem, bíztosításnak az 1000mg K retard-ot! Így megvan az 1,5-1,8 gramm leadva kb 300mg. Nemrég babgulyás volt itthon, 2 napig ettük, az biztosan tolta a mennyiséget!
Ennyi: Nekem ez az átlag, Neked? Hova fogy el az a rengeteg kávé? Hova fogy el az a rengeteg kóla, energiaital?
Ugye a só az már hivatalosan is Kálium mentesített, Tjfsy után szabadon!
Ha ezek után is tolod a ködösítő szlogenjeidet, az azt bizonyítja, hogy rettegtek a kálium optimális szintű bevitelétől, mert borul a "biznisz".

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.10. 16:52:10

Rossz válasz. Nem is lepődök meg.
Igazoltad, hogy nem értesz a témához, ismereteid felületesek, pontatlanok, szubjektív következtetéseid nagyon torzak, elégtelenek.
A mondataid gyakorlatilag összefüggéstelenek - így még azt a kis mennyiségű részigazságot is nehéz belőle kihámozni, amit esetleg tartalmazhat.
Azt, hogy káliumhiányos állapotban káliumpótlás szükséges, senki sem vitatja.
De te nem ezt írod. Te azt sugallod, hogy ha a szérum káliumszintje normális valakinek, az csak azért is alacsony. Ezt viszont nem tudod igazolni semmivel. Tehát alaptalan, amit írsz.

Bár tudom, hogy reménytelen eset vagy, ezért csak egy

tájékozódó kérdés: ha naponta beviszel 1,5-1,8 g káliumot, és leadsz 300 mg-mot naponta, mikorra válsz sóbálvánnyá? (Azaz: hol halmozódik fel és meddig halmozódik a bennmaradt napi 1,2-1,5 g kálium?)

De lazíts, nyugodj meg, a környezetemben mindenki bevitte tegnap is a szükséges kálium mennyiséget, hiszen átlagosan táplálkoztak.

kiru55 2019.12.10. 23:31:33

"hol halmozódik fel és meddig halmozódik " Rutin kérdés, két perc alatt bárki megtalálja, az internet világában.
Mondottam vala, lehullot a lepel, az orvosi és egészségügyi információk kizárólagos tulajdonlásáról, továbbá a betegséggyártási módszerekre is fényre is fény derül az internet által!
"Az egészségügyi és betegséggyártási maffinak leáldozóban van. Nagyon vékony az a szalmaszál, amibe kapaszkodtok!!!
Aki tudja mit akar tudni percek alatt rendelkezésére áll!!!
A raktár: A sejtekben, főleg az izomsejtekben. Kb 150 gramm. A fölösleget, széklet verejték, vizelt formájában adjuk le.
A napi beviteltől, nyílván nem lesz senki "sóbálvány". Am, vese. aldoszteron hormon.
Aki "feleslegesen" leadásokat generál, vizelethajtás, pótlás nélküli verejték általi leadás,...stb annak csökken a sejtekben a mennyiség, ezt követően, majd a vérszérumban is.
Az eddigi vita arról folyt, hogy a vérszérum miért nem mutatja a hiteles állapotot. Az előbbi tények átfutási ideje miatt!!! közben pótlás is van, a raktárban ezek szerint előbb látható a hiány!
Indikátor tünetek.

fordulo_bogyo 2019.12.11. 13:05:28

Galamb lep, es vegtelen szamu lepesben sakk-matt.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.11. 16:04:49

""hol halmozódik fel és meddig halmozódik " Rutin kérdés, két perc alatt bárki megtalálja, az internet világában. "
Nem tudod használni az internetet, vagy nem találtad meg? Csak a szád jár.

Kérlek, válaszold meg a saját szavaiddal, hogy az állításod alapján ha naponta beviszel 1,5-1,8 g káliumot, és leadsz 300 mg-mot naponta, mikorra válsz sóbálvánnyá? (Azaz: hol halmozódik fel és meddig halmozódik a bennmaradt napi 1,2-1,5 g kálium?)

És most már azt is tudjuk, mi a probléma oka: Te magad. Leírtad: a napi 2 g-ot sem éri el a bevitel. Nem viszel be elegendő káliumot a táplálkozással, ezért szedsz pótlást. Nem táplálkozol normálisan, változatosan.

A többiek egy átlagos táplálkozás mellett nagyjából beviszik a napi minimum 2 g káliumot.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.11. 16:06:12

@fordulo_bogyo:
Így igaz - de ezt nem fogja érteni.
"Galamb lep, es vegtelen szamu lepesben sakk-matt. "

kiru55 2019.12.11. 17:54:13

"A többiek egy átlagos táplálkozás mellett nagyjából beviszik" ebből kivonva, akik mégsem. Vagy nem tudják a képletet. Vagy sikerült beködösíteni... Ha sokat adnak le az emlegetett módszerekkel, akkor pótolni kell, kellene.
Jól hangzó változatos, anyagok, zöldség vitamin stb. A kálium tartalom bízonyos esetekben, csak pár 100mg. Az indikátor tünetek, Pl lábikragörcs, vagy ha nem mindennapos.
Aki elszenvedi, azt sem tudja mi a baja.
Mitől múlt el magától, vagy éppen miért jött megint elő? aztán egyszer egy kicsit kirúg a hámból, buli névnap...stb, 5-6 sör stb, vagy intenzív fizikai megterhelés izzadással,...vagy egy két kávéval több a megszokottnál?...stb...
Ezek annyira életszerűtlen dolgok,?

A K az izomszövetekben halmozódik fel leginkább, ha lemaradt volna.

A fentebb említett dolog rövíditve. agyalapi mirigy, mellékvese,vese, aldoszteron hormon, vonal. A többit tanultad, ha érdekelt, de most már szabadon hozzáférhető!
Aztán ha szerencséje van, csak újra lábikra görcs,de ha mégsem, akkor meg mondjuk sztrók, vagy infarktus. A "szerencsés" latens háttér folyamtok, az agyalapi mirigy által lekapcsolt, ide tartozó életfolyamatok, rövidebb, hosszabb időre, amit nem is nagyon veszünk észre...
Ájulásig fajuló rosszullét, lásd fentebb..."Töpöte"...A szinte boncolásig ható vizsgálat szerint meg kutya baja az illetőnek. Kálium pótlással, feljavult, többet nem jött elő!
A görcsök esetén, ha
magnéziummal próbálkozik valaki, ez egyenlő a szentelt vízzel, bizonyos esetben. Vagy a modern főzőcskék, jól hangzó egzotikus alapagyagok... a kálium tartalomra nem figyelnek. változatos, vitamindús, ...ez kell a "jónépnek", Altatógáz a javából.
Update!!! ezerrel. (?) ismerős(?)...no, komment...Zsirszegény meg cukorszegény étrend, Ha nincs zsir, az LDL koleszterin nem alakul át epesavvá... ez mi is valójában?...Aki bedől az "örületeknek", az magának csinálja a bajt! A változatosság tartalmazza, a szénhidrátot, és a zsirt is! Dr.H.I.után ...szabadon...

Egyéb: Lányaink, fiatalon "szétbulizzák" magukat, rengeteg felesleges folyadék, koffein, kálium hiányos bevitel. Szerencsétlen esetben egy sztrók becsúszik, lazább végkifejlettel. Agyalapi mirigy nyilván sokszor lekapcsolta közben a pajzsmirigyet. ez meg is betegszik, hiszen rendelve!!! Aztán a párhuzamosan vezérelt a nemi rendszer is. ez is le-le kapcsoltatott, közben.
Aztán kéne egy baba legalább, de nem akaródzik. Biztosan a pajzsmirigy miatt. de már peteérés sincs...biztos volt már ciszta is, de az ahogy ti veszitek, jön megy...

Globális felmelegedés, éghajlat, vagy valami más?

Nem!!! néphülyítés, betegséggyártás, megváltozott, (megváltoztatott) életmód
Káliumhiány rejtetten, de elvégzi a tervezett, megrendelt "munkát"--ennyi--

Traubisoda 2019.12.27. 23:20:23

@Epikus SZTK:

Nem akarom megzavarni a fennkölt vitádat KIRU55-el, de nem lehet hogy egy kicsit máshonnan lenne érdemes megközelítened ezt a kérdést neked is?
Azt írod (körülbelül kétszázhuszonkétszer) fentebb, hogy:

"...átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget. "

Miközben elméletben igaz lehetne ez a kijelentésed, nem veszed vele figyelembe az úgynevezett "nátrium-kálium pumpa" működését. Itt egy leírás róla, ami kicsit pongyola megfogalmazású, de cserében közérthetőbb:

kalium.vitaminvaros.hu/natrium-kalium-pumpa/

Ahhoz hogy ez a folyamat minél jobban menjen a szervezetben fontos a nátrium és a kálium ideális ARÁNYA a szervezetben. Ergo nem feltétlenül örök érvényű, kőbevésett nap/g értékeket érdemes nézni, hanem sokkal inkább a nátrium/kálium egymáshoz viszonyított arányát a szervezetben.

Ugye arról talán nem lesz vita, hogy a jelenkor embere megnövekedett nátrium fogyasztással találja magát szemben és nem elsősorban az asztali só túlzott használata, hanem sokkal inkább a feldolgozott élelmiszerek igen magas só, nátrium tartalma miatt.
A régi vadászó-gyűjtögető embernél ez még úgy nézett ki a két anyag arányában, hogy: 1 nátrium / 16 kálium.
Ez a mai modern világban így torzult el: 1.36 nátrium / 1 kálium.
Láthatóan erőteljesen eltolódtak az arányok. Erről itt egy Hardvardról kikerült írás:

www.health.harvard.edu/heart-health/sodiumpotassium-ratio-important-for-health

Ez a fenti jelenkori arány konkretizálva azt jelenti a nátrium esetén, hogy bizony
3400 mg-ot küld be az átlag ember (miközben csak 2500 mg káliumot, jó esetben...).

A Harvard cikk is megemlíti, de ebben is mondhatni adott a konszenzus a tudományos világban, hogy éppen a megnövekedett nátriumbevételhez képest kevés a közben csökkent káliumbevétel ami egészségi kockázatokat hoz magával, hiszen ez a felborult arány akadályozza a "nátrium-kálium pumpa" ideális működését és ezáltal rengeteg egészségügyi problémát hozhat magával.

Ergo hiába visz be az átlagember 2,5 grammot káliumból, ha ez arányaiban kevés a megnövekedett nátriumbevétel miatt. Éppen ezért van létjogosultsága a kálium bevitel emelésének vagy pótlásának és egyre több az olyan orvosi vélemény, hogy elsősorban nem is a gramm értékeket érdemes nézni, hanem a bevitt nátrium/kálium arányát. Vannak olyan doktori vélemények amelyek konkrétan 1:4-hez arányú nátrium/kálium bevitelt javasolnak:

www.youtube.com/watch?v=kS42ykUl5-E

Mivel éppen a sok só fogyasztásunk miatt mondhatni a nátrium bevitelünk bőven adott, így miközben azt érdemes visszafogni, érdemes ehhez felzárkóztatni a káliumbevitelt. Ez pedig, akárhogyan is nézzük, az átlag ember esetén megnövelt káliumbevitelt kell jelentenie.

Optimális esetben persze a káliumban gazdag élelmiszerek fogyasztásának JELENTŐS megemelésével érdemes ezt elérni, de mivel ezt nehéz megvalósítani és főleg napi szinten tartani, akár kálium alapú táplálékkiegészítőkkel is érdemes megtámogatni a folyamatot.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.28. 21:00:55

@Traubisoda:
Valamit félreértettél.
A nátrium/kálium csatornáról hidd el többet tudok, mint gondolnád.
Viszont aki hiányos ismeretek birtokában próbál valami mellett érvelni, az könnyen lukra fut.
Az intra/extra celluláris káliumszintet a szervezetben nem csak a Na/K pumpa állítja be. Baj is lenne, ha így lenne.
Érdemes az itt felsorolt mechanizmusokkal kezdeni, majd egyenként utánaolvasni mindegyiknek, hogy kiderüljön, ehhez a józan paraszti ész nem elegendő - de nem is nélkülözhető:
en.wikipedia.org/wiki/Potassium_channel

Traubisoda 2019.12.29. 19:46:14

@Epikus SZTK:

Köszi a linket, de nem értettem félre semmit.

Viszont csak hogy tiszta legyen akkor most te ezzel a "többet tudok, mint gondolnád" tudással ellentmondasz például Dr. Szendi Gábornak is?

Hiszen te ezt mondod:

"...átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget. "

Dr. Szendi pedig ezt:

" A kálium észrevétlenül lecsökkent táplálékunkban, s a rossz irányba eltolódott kálium-nátrium arány jelentősen hozzájárult a szív- és érrendszeri betegségek elterjedéséhez, s a káliumhiány egyéb következményei rontják a cukoranyagcserét, károsítják a vesét, fokozzák a vesekőkockázatot és a veseciszták kialakulását. A kálium fontos szerepet játszik a szívizom, a vázizomzat, és az erek izomzatának normál működésében. Fontos mindenkinek mesterségesen pótolni a káliumot"

www.tenyek-tevhitek.hu/az_eletmento_kalium.htm

Érdeklődve várom a válaszod.

kiru55 2019.12.29. 21:29:18

@Traubisoda: Addig is, amig a várva várt válasz megérkezik, Az "élni akarók" oldaláról,
köszönjük a konstruktív hozzállásat és a válaszokat.
Nemrég konzultáltam, egy sorstársammal, aki hasonló "lelki" gondokkal küszködött mint én anno
Neki "csak 2x volt sztrókja", de nem tudta neki megmondani az okot senki!
Amikor velem találkozott, elmondtam neki az én esetemet és a vélt lehetséges okot is.
Azonnal kapcsolt visszaemlékezett mindenre. majdnem "körbecsókolgatott" örömében.
Ha elbírt volna, szerintem, párszor fel is dobott volna örömében.
Ezek után arra gondoltam, bemegyek a sztrók rehabra és beszélgetek az emberekkel, de valószínű nagyon "megütném a bokámat"(?)
Ők talán tudnák használni az információt. A legnagyobb keserűség akkor ért amikor egy barátomat eltett a láb alól egy "orvosnak vélt valaki" aki specialistának nevezte magát, magán úton pénzt is kért", majd mehettem a barátom temetésére". -Erről fentebb írtam.
Aki úgy ment el a túlvilágra, hogy én félre akartam vezetni a Káliummal. A megkövesedett egészségügyi és orvosi gyakorlatot kellene megváltoztatni, megreformálni. A Kálium nem méreg! Létfontosságú. A mentősnek a sztrókos beteg mentése közben, már adni kellene a káliumot, mert lehetséges, amire beérnek, hatványozott lesz a krizis!
A kardiológiai osztályon azzal eresztik útnak a betegeket, kerüljék a kálium tartalmú kajákat, mert ez nagyban szerepet játszik a szív megállásában!
Kényelmetlen helyzetben éreztem magam!
Ezt egy "elismert professzorunk is hangoztatja" a szépen való "beszélés közepette". Országjárásakor. A valóságban, meg pont az ellenkezője a segítség!
Régebben, meg szépen egy családtagunk, felesleges vízhajtóztatás meg katétereztetések közepette meghalt. Természetes, mert "szívbeteg volt".Hát persze, mert csináltak neki még nagyobbat, mint ami volt. és mennyi ilyen van!?
Sztrók és szívinfarktus, vezető halálokok.
Ezért vasalnak be havonta 10-20-100 ezreket személyenként. Tisztelt vitapartnereeim.
Rengeteg ötletem volt, hogyan kellene, illetve lehetne, ezzel a fontos ténnyel, egy eredményes kezdeményezést csinálni a megkövesedett hierarhikus egészségügynek nevezett valami, tájékoztatásában, megreformálásában. Évente Kb 40-50e ember élete biztosan megmenthető lenne. (Gyógyszeripar?) Felét el lehetne felejteni!
A kálium Retard, Kaldyium600 is az!!!
Az egyik linkben utaltak a hormonális kommunikáció, sérülésére. Ezt én régebben egy másik tanulmányban jobban érintve már" bemagoltam", a megfigyeléseimbe be is építettem, Ezeket fentebb le is írogattam.
Működik ez is. Leginkább a Hölgyeket érinti legjobban, meg a gyermekáldást, -erről is írtam. (Ja, és a diabétesz)
De hát a nőgyógyászati "barkácsolások" is egy virágzó "terület!
"Józan paraszti ésszel" -ennyi. még egyszer:
Köszönjük!

fordulo_bogyo 2019.12.29. 22:07:25

@Traubisoda: "Viszont csak hogy tiszta legyen akkor most te ezzel a "többet tudok, mint gondolnád" tudással ellentmondasz például Dr. Szendi Gábornak is?"

Bocs nem-doktor Szendi Tevhitek Gabornak szavat se hidd, o notorius felrevezeto, marhasagiro...
"Szendi Gábor (Esztergom, 1954. október 29. –) programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, író, publicista, pszichológus,... az Egyetemi Színpad reklámszakembere... könyvkötésből élt...2007-ben a Magatartástudományi Intézetből váratlanul elbocsátották, azzal az indoklással, hogy nem PhD-zett le. Azóta szabadúszó."
NEM szakember.

fordulo_bogyo 2019.12.29. 22:09:02

@Traubisoda: "http://www.tenyek-tevhitek..." foleg tevhitek.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2019.12.30. 10:06:42

@Traubisoda:
Azt hiszem, még mindig valahol félreértésben vagy.
1. Amit én írtam, az többek között azt is jelentené, hogy nem népbetegség a káliumhiány Magyarországon, ezért nem kell mindenkinek káliumot pótolnia. Akinek hiánya van, annak szükséges pótolni. A hiányt a laborleletekből/értékekből ki lehet deríteni.
2.
"Viszont csak hogy tiszta legyen akkor most te ezzel a "többet tudok, mint gondolnád" tudással ellentmondasz például Dr. Szendi Gábornak is?"
Nem látom az ok-okozati összefüggést. Ha tegyük fel többet tudnék a Na/K pumpáról, mint ahogy azt (szerintem) gondolod, akkor az miért mondana ellent bárkinek is?
3.
Szendi Gábor nekem hiteltelen, nem foglalkozom vele. Számos alkalommal kiderült, hogy fél- és hiányos információkból von le téves, ám határozott következtetést. Ez számomra elfogadhatatlan, nem korrekt, mert alkalmas az emberek megtévesztésére/megvezetésére. Néha az az érzésem, hogy tudományosnak látszó írásaival érzelmi alapon próbál győzködni.
4.
Azzal, hogy "átlagos táplálkozás mellett az átlagember beviszi azt a szükséges 2-5 g/nap kálium mennyiséget", nem állítok valótlant.
A káliumhiánynak tünetei vannak.
5.
Ha pl. gátlod a Na/K pumpát mesterségesen, akkor nem a sejten belüli kálium csökkent koncentrációja felelős elsősorban a kiváltott hatásért, hanem a magasabb intracelluláris Na.
6.
Egy kérdés, amin érdemes lenne elgondolkodni, hogy belássuk, a szervezet és a sejtek sokkal komplexebbek, változatosabbak, mintsem azt sokan gondolják, és ezért sem elegendő csak józan paraszti ésszel válaszokat keresni:
ha gátolják a Na/K pumpát, mondjuk piros gyűszűvirág kivonattal, akkor az miért csak a szívre hat - pl. digitálisz? Idegsejtekre, bélhámsejtekre, stb-re miért nem? Miért lehet egy gyógyszert ilyen jól - szelektíven - alkalmazni? Nem érdekes? Na/K pumpa gyakorlatilag minden sejtben megtalálható. (A választ mindenki magának adja meg, ne nekem.)

kiru55 2019.12.30. 11:09:22

Nem az a lényeg mit mondtak, hanem ki mondta!
Azért ezt az áltudományos gőgöt már le kellene vetkőzni.
Hasonló dolgokkal sajnos találkozok nap mint nap.
Egy veszélyes abszurdum, játszunk el a gondolattal! A "portás bácsi" felhívja a mentősöket, valaki a "cégnél életveszélyben van"ez és ez a baj, tünet. stb...
A frissen végzett mentőorvok elkezdenek kételkedni, ki lehet az a portás, van-e diplomája ennek a fontos ténynek az eldöntéséhez.
Tudod, én nem járatom le magam ilyen emberrel, inkább maradok, nem leszek nevetség tárgya!
Lassan ide jutunk, az emberek meg hullanak, a "helytelen", vagy felelőtlen orvosi gyakorlat, miatt. Mert a diploma az maga a törvény! Vagy ez feletti.

kiru55 2019.12.30. 14:27:06

@Epikus SZTK: "a szervezet és a sejtek sokkal komplexebbek, változatosabbak, mintsem azt sokan gondolják, és ezért sem elegendő csak józan paraszti ésszel válaszokat keresni:"
Azért lassan ott tatunk, hogy éredemes-e az öszzes életfolyamatot orvosi kontroll alatt tartani. Meggondolandó, hogy egy jó karácsonyi lakoma és "nagyvécé" közötti folyamatot önállóan be merje-e vállalni a rettegésben tartott ember!!!

Traubisoda 2020.01.03. 19:35:39

@Epikus SZTK:

Köszi a választ.

Oké, Szendi számodra hiteltelen. Ellenben nem csak ő mondja azt, hogy a megváltozott táplálékok, sok feldolgozott élelmiszer, étkezési szokások, stb. hatására aránytalanul kevés az ilyen módon bevitt Kálium értéke a Nátriumhoz képest, hanem sok más kutató, orvos is. Hogy csak egy konkrét példát hozzak itt van a már fentebb hivatkozott Harvardról kikerült írás is amiben ugye azt taglaljak, hogy a régi vadászó-gyűjtögető embernél ez még úgy nézett ki a két anyag arányában, hogy: 1 nátrium / 16 kálium. Ez a mai modern világban így torzult el: 1.36 nátrium / 1 kálium.

www.health.harvard.edu/heart-health/sodiumpotassium-ratio-important-for-health

Akkor te ezzel sem értesz egyet? Hülye Szendi, hülye Harvard?! :)

A kálium bevitel túl alacsony szintjének pedig (annak mértékétől függően csakugyan vannak tünetei) magas vérnyomás, fáradékonyság, izomgörcsök, izom fájdalmak fellépése, rosszabb alvásminőség, súlyosabb esetben szív problémák, stb. És ezek a tünetek nem éppen ismeretlenek manapság. A nyugati társadalmakban például jellemzően túl alacsony a kálium bevitel (lásd alábbi amerikai cikk is).

www.hazipatika.com/taplalkozas/vitamin_abc/cikkek/a_kaliumhiany_jelei/20161123114341?gclid=CjwKCAiA6bvwBRBbEiwAUER6JUJCtswr4PPJUZvou3o961kmmjF9FaqP0NAHbhQhCRUSbLLFe0efMRoCHeAQAvD_BwE

nutritionfacts.org/2013/05/23/98-of-american-diets-potassium-deficient/

Mindezek pont nem azt mutatják amit te írsz, azaz hogy az átlag ember elég káliumot fogyaszt, hanem éppen azt hogy kevesebbet annál.

Amúgy nincs kedvem belemenni egy végtelen vitatkozásba. Erre vannak itt mások. :) Én sem gondolom hogy a kálium csodaszer, ELLENBEN azt igenis hogy a jelenkor körülményei között (amúgy a másik, jellemzően túl keveset fogyasztott magnézium mellett) bizony a káliumból túl keveset viszünk be a szervezetbe, ami alattomosan egy csomó egészségügyi problémát hoz, hozhat magával. Ilyenformán (ki hogyan tudja: táplálékkal, táplálék kiegészítővel) érdemes odafigyelni hogy több káliumot (és magnéziumot) vigyünk be a szervezetünkbe támogatva az egészségünket.

fordulo_bogyo 2020.01.04. 01:15:52

@Traubisoda: Maradjunk ennyiben:"Hülye Szendi"
Pontosabban: hulyesegeket terjeszto szendi TEVHITEK gabor.

fordulo_bogyo 2020.01.04. 01:19:25

@Traubisoda: " a régi vadászó-gyűjtögető embernél ez még úgy nézett ki a két anyag arányában, hogy: 1 nátrium / 16 kálium"

Varhato elettartama 26 ev volt... ezert, vagy masert...?

fordulo_bogyo 2020.01.04. 01:20:45

@Traubisoda: " a régi vadászó-gyűjtögető embernél ez még úgy nézett ki a két anyag arányában, hogy: 1 nátrium / 16 kálium"

Varhato elettartama 26 ev volt... ezert, vagy masert...?

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.05. 17:26:20

@Traubisoda: Az első megszólításodnál azt vetetted a szememre, hogy figyelmen kívül hagyom a Na/K pumpát. Gondolom csak azért, mert szerinted ez fontos a K háztartás fenntartásában. Erre azt válaszoltam többek között burkoltan, hogy ha te a Na/K pumpát tartod fontosnak a K háztartás miatt, akkor egy csomó egyéb dolgot figyelmen kívül hagysz - pl. az összes többi K-ot transzportaló mechanizmust. Ezért nem elegendő ezt példának felhozni, aki csak erre hivatkozik, hogy igazát alátámassza, helytelenül jár el.
Az írásodban elég sok téves következtetést, illetve szubjektív torzítást látok, ezekre remélem magad is rájöttél.

Ha valaki K ürítő vízhajtót szed (mert nem mindegyik vízhajtó az), akkor annál a K-ot pótolni kell. Ez nem kérdés.
A K-ról, ha ez az érdekes: szerintem nincs K hiány a populációban, és épp ezért átlagos táplálkozás mellet nem szükséges K-ot bevinni a szervezetbe, mert ilyen népbetegség jelenleg nincs.

Ennek kapcsán: ha elhiszed, hogy a lakosság 98 %-a nem visz be elegendő K-ot a táplálékkal, mint ahogy azt az egyik linkedben állítják, akkor annak meg kellene jelennie a lakosság szérum K szintjén is. Erre egyelőre sehol sincs adat. De erre még visszatérek.
Rövid nem reprezentatív körkérdésben a munkahelyemen nemrég tartott éves orvosi laboreredményekre vonatkozóan azt mutatták, hogy a kollégáim (átlagemberek) egyikének sem alacsonyabb a K szintje a referenciaértékeknél. Nekem ez azt mutatja, hogy nagy valószínűséggel nincs K hiányuk. Megkérdeztem őket a mindennapi "panaszaikról", azaz, mit neveznének meg, mint ami zavarja őket. Ennek eredménye, hogy van, aki álmos, van, aki fáradt, van, aki néha nehezen mozog, nem alszik jól, fájnak az izmai, és van, aki szívdobogásérzést is mondott, és van akinél ezek keveréke is előfordul. Ezen kívül, volt, aki nem panaszkodott semmire, jól érzi magát a bőrében.

Még valami:
A hiperkalémia tünetei fáradtság, gyengeség, bizsergés, zsibbadás, hányinger, hányás, légzési nehézségek, mellkasi fájdalom, szabálytalan szívverés, szívdobogásérzés.
Ahogy te is írod, "És ezek a tünetek nem éppen ismeretlenek manapság".

Akkor ez azt jelentené, hogy ha alacsony, ha magas, mindenképpen tüneteket okoz? Azaz senkinek sem "normális"? Érdekes.

Ha a lakosság nem visz be elegendő káliumot, akkor annak a laborértékekben is meg kellene mutatkoznia. Olyat, hogy "alattomos tüneteket" mi okoz, nagyon veszélyes, (és szerintem felelőtlen) állítani.

A 98%-ra visszatérve: ez egy nagyon jó "parasztvakításos" adat, teljesen alkalmas a megtévesztésre, megvezetésre. Miért? Válaszold meg magadnak, de segítek:
ha a világ népessége 98%-nak a magassága 187 cm alatt van, és azt mondom, hogy ez kvázi kórosan alacsony, ami ellen tenni kellene, akkor itt hol a torzítás, hol a tévedés, mi nem stimmel?

És még egy-két dolog a következtetésekről: ha az általad belinkelt (adatokra vonatkozó) szövegek alapvetően (98%-ban) a paleo diéta fontosságát hivatottak alátámasztani, akkor ezt azt jelenti, hogy ... ?

Ha csak a korrelációt néznénk, mint egyértelmű ok-okozati összefüggést, akkor kijelenthetnénk, hogy Nicolas Cage filmbeli megjelenései és a medencébe fulladtak száma egyértelmű összefüggést mutat... : bigthink.com/robby-berman/data-connects-nicholas-cage-movies-to-drownings-wait-what
(Azaz, ha NC ismét filmben szerepel, akkor többen fulladnak medencébe, illetve, ha egyre többen fulladnak medencébe, akkor NC filmszerepet kap.)

Ha nem akarsz vitatkozni, nem baj, én nem élvezem a szélmalomharcot.
Ha szeretnél még pár dolgot TIT szintnél nem magasabb módon megtudni a Na/K szervezetbeli egyensúlyáról, vagy a hamis következtetések veszélyeiről, beszélgethetünk.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.05. 17:33:52

@fordulo_bogyo: "" a régi vadászó-gyűjtögető embernél ez még úgy nézett ki a két anyag arányában, hogy: 1 nátrium / 16 kálium"

Tudom, nem te állítottad, de szerinted ez így volt? Számos kérdést felvet, hiszen ez önmagában nem elegendő információ ahhoz, hogy eldöntsük, csak ennek alapján érdemes lenne-e ma is inkább vadászni-gyűjtögetni?
Honnan tudhatjuk? Mennyi lehetett az össz Na/K bevitel naponta, hetente, havonta? És a fehérje? És az ürítésük? És milyen objektív/szubjektív panaszai voltak a régi vadászó-gyűjtögető embernek?
Hát állati érdekes, nem?
De ennyire fontos is ráadásul?

fordulo_bogyo 2020.01.05. 20:41:20

@Epikus SZTK: Egyetertek, nem tudjuk, hogy mit evett az osember es nincs is egyseges osemberdieta, azt ettek, es annyit amennyit helyileg es evszakonkent talaltak.
Azzal is egyetertek: semmi jelentosege, hogy mit evett. Nem erv.
Nem egy idealis allapot az osemberseg, hanem egy atmeneti allapot.

kiru55 2020.01.06. 20:53:21

Néhány hozzászólásnyít pihentettem a számat. "megittam a egy kávémat, amit közben kértem"
Nos akkor letisztítva a mondandómat, erre adjatok magyarázatot, -ha valakinek a szérumkálium értéke megfelelő, közben ismeretlen eredetű rosszulléte, vagy egyéb más súlyos problémája van, diabetesz, hormonális... Pl 120-160-s pulzus... (amiket indikátor tüneteknek neveztem fentebb,) ez kálium pótlás hatására rendeződik. Jómagam esetét nem taglalom végtelenszer!
Nos, a hivatalos mérés szerint, az illetőnél minden rendben van a káliummal, csak majdnem meghalt, vagy éppen most is "agonizál". A kálium pótlás segít rajta, vagy ez hozza vissza az életbe.
Egy szubjektív véleményem van, de "nem kivánok senkit magamra haragítani", ha eddig nem tettem volna meg.
Esetleg nincs itt valami gáz "az egészségügyi elittel"?
Nem kéne egy tömeges nyugdíjazás ide is, amig nem késő?
Kardiológiai és neurológiai katasztrófa esetekkel a világátlag végén kullogunk?!
Ehhez miért kell még asszisztálni is, megszokásból, agy "pénzért" kérdezem itt mielőtt még "egy kávét kérek"? Ha az emberek szemét be kell kötni a magatokét ne kössétek be!

kiru55 2020.01.06. 21:11:43

"Miközben készül a kávém", közben az jutott eszembe, hogyha ez a tény, mint fontos tényező tudatosulna "bizonyos körökben". és tényleg lenne felelősség tudatuk, akkor a Japánban is divatos egyik, másik, "megbánási rituálét" bizony nagyon sokan be kéne vállalniuk, Az utolsó 30-50 év felelőssége, mennyi ember ment el ezek miatt. Nem kivánok becslésekbe bocsátkozni, de egy érdekes szám jönne ki! Ugye érzitek most milyen szavakat használnék legszívesebben? Vagy rosszul látok valamit? Nem, nem a Ludas Matyira gondoltam!

fordulo_bogyo 2020.01.07. 17:45:00

@kiru55: "erre adjatok magyarázatot, -ha valakinek a szérumkálium értéke megfelelő, közben ismeretlen eredetű rosszulléte, vagy egyéb más súlyos problémája van, diabetesz, hormonális... Pl 120-160-s pulzus... (amiket indikátor tüneteknek neveztem fentebb,) "

Te mindezt a K hiany indikatoranak tekinted es fel sem merul benned, hogy ezeknek a tunetelnek szamos mas oka is lehet,kulonoskeppen, ha nincs kaliumhiany.
Bmeg, ha a verben elegendo kalium van akkor azok a nyavalyas hulye valogatos sejtek miert nem hasznaljak???? Miert csak a pot-kalimot szeretik?
Ebben nem akarsz belegondolni!

"ez kálium pótlás hatására rendeződik."

Biztos, hogy kalium potlas HATASARA es nem csak idoben utana rendezodott?

"Kardiológiai és neurológiai katasztrófa esetekkel a világátlag végén kullogunk?!"

Azert mert mashol tobb kaliumot fogyasztanak, vagy tobb kaliumt potolnak? Ennyi lenne?

kiru55 2020.01.07. 19:20:49

"ha nincs kaliumhiany." Ha ezt százszor elismétlitek minden hozzászólástokban, akkor attól még a tények tények maradnak. Leírtam a saját, közeli hozzátartozóim, illetve közeli barátaim eseteit. A tény nem az, hogy a szérumkálium az megfelelő, akkor be kell hunyni a szemünket (szemeteket), kösz csak egy kávét kérek, ez a hülye beteg kezelhetetlen, minden áron meg akar halni!!! "na ugye, tessék itt egy sztrók"
Nem együttműködő, pedig ha tudná, semmi baja!!! Az egyik sztrókos "bajtársam" utólagos elmondása szerint, a "Valzartán ügy "ideje alatt kapott sztrókot(2x), mert kezelhetetlen vérnyomás és pulzus problémái voltak, biztos,ami biztos vízhajtóztatták ezerrel!
A leletei szerint a referencia sávban volt kálium szint, de kétszer majdnem "elment a másvilágra", szegényem nem tudta, hogy "orvosilag kutya baja, nem akarták, hogy a "víz elnyomja", meg egy halom paradox bla-bla...
Szaktudás mesterfokon!!! A hülye beteg nem együttműködő, erre nem tudnak pénz igényelni a TB kasszából...Szerencsésen megúszta, egyik felére 50% "körüli" maradandó rokkant. Mert a vízhajtás, az majd megoldja, -vagy mégsem (?),mert a beteg az nem "együttműködő" !!!
Arra a téves beidegződésre keressetek megoldást, hogy a szérumkálium referencia sáv az nem azt mutatja amit elvárnánk tőle, tehát hamis!!!
Mondjuk a széklet és vizelet többet mutatna, vagy esetleg szövetminta valahonnét(?), de ezt nem nekem kellene "nyitogatnom"
Vagy az indikátor tünetek esetén azonnal pótlás 1-2 e mg ezt a vese könnyen lekezeli, meg egyéb mechanizmusok a szervezetben.
Ne azt keressétek, mikor botlok, vagy mondok olyant, hogy az egész dolgot nevetségessé lehessen beállítani, - és a dolog le van zárva! Mindig ugyanazt a tényt fogom közölni, mert ez szilárd meggyöződésem. -Az élni akarók oldaláról!!!
A tapasztalataimból, illetve ezek alapján gyűjtött tudományos információk alapján.
Egy "mankó",(!) ha a sejtekben (pl izomszövetekben elraktározott") állomány fogyóban van, egy szem, 1gr nem sokat pótol, Pl orálisan. Kell egy kis idő, illetve többszöri pótlás, amíg a "szövetekben a raktár feltelik". Közben a Ti szent vérszérum értéketek referencia sávban fog lenni mindvégig. Tehát semmi kockázat!
Valójában a "betegetek" tünetei és életveszélyes állapotai abbamaradnak. Valójában meggyógyul! Ön,magától, ezt le merték írni!... megjegyzem, azért a K600-s üvegcse megapadt a háttérben! Fentebb írtam róla...
Veszélytlen, pár száz forintos eljárás. A boríték lapos marad?
Ha, Pl. Thaiföldi kirándulás helyett"szibériai bérrabtartás/ wellness intézmény fenyegetne minden felelőtlen beavatkozás és...gy...g után, akkor változna a helyzet.

kiru55 2020.01.07. 20:48:31

Közben idöben "elkomponáltunk egymás mellett" !
Te mindezt a K hiany indikatoranak tekinted es fel sem merul benned, hogy ezeknek a tunetelnek szamos mas oka is lehet,külonosképpen, ha nincs kaliumhiany."
Ez a mondat azért sántít, mert egy el nem ismert, tényt "vaktában tagadsz, tagadtok"
Nem ismerem a külföldi ide vonatkozó tényeket, de sajnos ezt kell gondolnom, hogy igen, vagy valami egyéb felelőtlen hozzáálláás van, az egész vonalon itthon. A felvilágosítás, a terápia és a rehab oldalon ...egyaránt.
Itt a "tuti veszélytelen eljárás, csak alkalmazni kell!!!"
Ajándék mellékhatásként, egy halom egyéb krizis megoldódik, megoldódhat ajándék mellékhatásként, a beteg örömére, esetleg a szemetek láttára.
Amiket már réges-régen leírtam! Leginkább a hormonrendszerben történt egyidejű "szintén láthatatlan, vagy megmagyarázhatatalan" okok miatt! ezeket is érintettem. Ezeket "máshol természetesen" már ebből kiindulva értelmezik!
Ezekről tanulmányok íródtak, csak el kell fogadni néhány alap tézist a többi megy már magától!!!

kiru55 2020.01.07. 20:57:08

Egyéb: Az Ősemberes gumicsonthoz! Ami akkor nem volt: A kelletlen italozás bulizással, mérhetetlen koffein (vízhajtássaL). Ja és egészségipar és gyógyszeripar!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.08. 08:28:13

@fordulo_bogyo: Látom azért nálad is kiveri a biztosítékot, amikor valaki ekkora orbitális hülyeségeket ír és még csak észre sem veszi, hogy mekkorákat torzít. Belátóképessége gyakorlatilag zéró. Tényeket meg továbbra sem ír, csak történeteket, meséket, amiből annyi dolgot kihagy... Viszont agresszívan hergel és uszít, semmi alázat nincs benne.
Neked volt igazad a galambbal.

Ha legalább azzal tisztában lenne, hogy hogy a bánatban alakul ki és marad fenn az, hogy a K ionok extracellulárisan alacsonyabbak, mint intracellulárisan. Ez egy egyensúlyi állapot. Ezt tartja fenn a szervezet. Ha megváltozik, akkor a kiválasztás révén hogyan lehet ezt kompenzálni. Na ezt a részét mondjuk tényleg nehéz lehet felfogni, ha valakinek érezhetően lüktetve pulzál akármelyik mirigye is. (Le merem fogadni hogy egyszer azt is érezni fogja, hogy limbózott a limbikus rendszere, és hallotta, ahogy kérgesedik a kéregállománya. A többiről nem is merek írni, mert felmegy a káliumom :-o .)

Nem ír semmi komolyan vehetőt és így eléggé súlytalanok a történetei.

kiru55 2020.01.08. 19:24:06

@Epikus SZTK: "Tényeket meg továbbra sem ír, csak történeteket, meséket, amiből annyi dolgot kihagy... "Viszont agresszívan hergel és uszít, semmi alázat nincs benne,
Neked volt igazad a galambbal.
"Most inkább a Tb számokat ide nem tenném fel...
Fentebb írtátok, megkérdeztétek a pácienstől, hogy van? Általános közérzet...ezek mik ha nem anekdoták és mesék? Legalább bambultátok volna egy kicsit a laborleleteiket. És lám mindenkinek 4,3-4,7 mmol/l, semmi baja az égvilágon nem lehet itt senkinek!
Ezt az extra és intra cellulár dolgot így ne dobáljátok szerintem. Mert ha szövetekben, leginkább az izomszövetekben fel van halmozva kb 150gramm, akkor ennek mennyi a koncentrációja ott? Na és pontosabban melyek jellemzően ezek a szövetek? Talán éppen a szív, vagy a vádli, vagy mi?... Akkor ott hogy a jó ég miatt van olyan sok kálium és pont ezek jeleznek (ott is van vér 4,5-s koncentrációval), ha egy kicsi már hiányzik a 150g-s rakrárból
Nos ha egészségügyiek vagytok, ha valakinek éppen vádligörcse van, akkor gyorsan állapítsátok meg miért van, de ha mégis melléfognátok, mondjuk magnéziummal, akkor káliummal próbálkozzatok, az lehet, hogy használ. No ezt nem írom le anekdóta formájában, ez egy kardiológiai osztályon történt eset. A beteg páciens hölgy nem tudott reggelente lábra állni ez miatt, többször adtak neki magnéziumot, gyakorlatilag hatástalan volt. Édesanyám a sajátjából adott neki káliumot, perceken belül rendeződött a probléma! Ebből számotokra hogyan lesz tény? Nyílván ha fényképpel helyszínnel, időponttal, és a résztvevő személy minden adatával most beárulom. Ti meg szépen a mundér becsület végett szépen feljelentitek "kuruzslásért" hiszen ez kötelességetek. Mert az illető, akkor szintén két nap után hazamehetett. nem sikerült az orvosoknak "lemezdobozos akciót" mint "kéjes rituálét" véghezvinni.
50000-1 ez a baj! Hát ez szerintem.
Megkértem tisztelt vitapartnem (Úrakat(?), hogy végezzenek el egy "kockázatmentes" kisérletet. de hát azt nem meri senki bevállalni, ennyi. Az általatok dédelgetett paraméterekben nem bíztok, vagy éppen mitől féltek, pedig az nem is lenne Káliumhiány, mert a vérszérum jó értéket mutat még. Nem hergelek, csak jelzem az a néhány millió felelőtlenül legyilkolt ember egy tévesen dédelgetett tény (paradoxon) miatt lehet/van a másvilágon.

fordulo_bogyo 2020.01.11. 04:00:54

@kiru55: Tényeket meg továbbra sem írsz.
"megkérdeztétek a pácienstől, hogy van? Általános közérzet...ezek mik ha nem anekdoták és mesék? Legalább bambultátok volna egy kicsit a laborleleteiket. "
Ha megadod a paciens telefonszamat, emailcimet isten bizon megkerdezem... de igy? Hol keressem?
A laborleleteket hol olvashatom?

"Nos ha egészségügyiek vagytok, ha valakinek éppen vádligörcse van, akkor gyorsan állapítsátok meg miért van..."
Nem vagyok egeszsegugyi, de sportolok, es konnyubuvarkodok. Ott azt tanitjak, hogy a vadligorcs a uszony hasznalatatol lehet, es az uszonyt a terdem fele huzva kioldhato a gorcs. Kiprobaltam, tobbszor is, mukodott....

"Megkértem tisztelt vitapartnem (Úrakat(?), hogy végezzenek el egy "kockázatmentes" kisérletet. "
Úr hosszu "Ú"... urak, rovid u... a franya magyar nyelv, ahogy gimibol emlekszem ra...
Holgy vagyok.
Kuldd a kiserlet parametereit, ha lehet, elvegzem.

A gyilkossag (szandekos emberoles) vadja kicsit eros... gondold at, kerlek.

kiru55 2020.01.11. 18:44:05

Nos, Tisztelt Hölgyem, a kísérlet eddigi hozzászólásaimból szabadon elvégezhető, saját felelősségre!!!
A fontos része, addig kell kerülni a Kálium tartalmú kajákat, illetve a "vízhajtást", emelni folyadékbevitellel, folyadékleadást meg mellette fokozni, izzadás is, amig mondjuk 4,0 mmol/l alá nem esik a vérszérum Kálium koncentrációja. Ez egy két tizeddel legyen csak 4,0 alatt, Ha nem jelentkezik semmilyen "indikátor" tünet, "megúsztad". Ezt mindenki döntse el, mikor áll be az általános komfortban változás, Pl szapora pulzus, vérnyomás emelkedés, hányinger, székrekedés, Szívtájéki szúró fájdalom...fejfájás... stb...Ekkor lehet méregetni, vér káliumszint, illetve aggódni... Ha esetleg valamelyik végtagod, elzsibbad, állad,ajkad leesik elzsibbad,...azonnal hagyd abba, Káliumpótlás azonnal. Én inkább nem biztatnék ilyesmire senkit. Ezt általában mindenki magának idézi elő figyelmetlenségből, illetve tudatlanságból...
A tegnapi napon beszélgettünk, baráti társaság, egy "ismert emberünk" elment, ezt vitattuk meg néhány közeli baráttal, ekkor jött elő a tény, hogy, Ők is jártak így, mellkasi szorító fájdalom, zsibbadással, előtte éjszakánként, fél napig tartó vádligörcs gyakran (indikátor tünet). Ők még köztünk vannak, orvosi kontroll nem sokat derített ki,...néhány általános, megfoghatatlan óva intés...stb..ennyi a terápia.
Ha esetleg a kétely, itt "bizonyossággá válna" nálad, azonnal kálium pótlás, következzen, egyéb...-"Ök nem is úszonyoztak...a vádligörcs nem innét lehet...
Tudod én nem akarom az utolsó mondatod bélyegét magamon hordani...
Én inkább a fordítottját ajánlom, Napi 1gr Kálium pótlás, ennyi nem sok a napi ajánlott 2-3-4 gramm ajánlott bevitel mellett. Ha kb egy havi pótolgatás után valami változás van, inkább azt osszad meg velünk!
Azt gondolom, hogy a topic témájának fentebbi,"alanya" nagyon elkábította az embereket, valakinek a megbizásából(?) ennek a bűvöletében van nagyon sok ember, az ellenkezője fel sem merül senkiben,
Talán ehhez vissza kell jönni párszor a "Túlvilág" kapujából!!!

fordulo_bogyo 2020.01.12. 11:52:18

@kiru55: "A fontos része, addig kell kerülni a Kálium tartalmú kajákat, illetve a "vízhajtást", emelni folyadékbevitellel, folyadékleadást meg mellette fokozni, izzadás is, amig mondjuk 4,0 mmol/l alá nem esik a vérszérum Kálium koncentrációja."
Hm... tehat normalis etkezes eseten nem mukodik.
Ennyi.

Off: kálium, nem "Kálium", nincs semmi oka, hogy nagy kezdobetuvel ird.

kiru55 2020.01.12. 18:07:21

"Hm... tehat normalis etkezes eseten nem mukodik." De sajnos igen, csak véletlenszerűen áll elő figyelmetlenségből, meg "tudatlanságból"
Tehát azt akarod mondani, "én nem táplálkozok normálisan" biztosan belefutottam egy két heti kilengésbe, aminek hatására kiürült a raktár, meg mellette, nagyobb mennyiségű koffein tartalmú italok fogyasztása. Végül is ez átlagon aluli eset, évi 50 000.
Azért nem hír, mert 700Ft-os, a természetben előforduló eszközzel megoldható
Neked az lenne az igazi hír, hogy minden második embernél ez kimutatható lenne!?
Már nem is lennénk ezen a féltekén, csak az arab meg a kinai, mert Ő nem iszik ennyi kávét,kólát...meg sört, ha iszik egyáltalán. A táplálék biztosan nem tartalmazza ezt folyamatosan, erre ott van a raktározás! A felelőtlen vízhajtás, felelőtlen italozás akár egy két héten keresztül is... ezek ugye életszerűtlen dolgok?
Nem kell messze mennem, a családi kapcsolatomban is sajnos van bulizgatási szokás, havi rendszerességgel. Nemrég az egyik fő szervező kapott "ismeretlen kórt". Pontosabban, az álla egy kis időre "lebiggyedt", majd az egyik karja hetekig zsibbadásban volt. Orvosi vizsálatok szerint makk egészséges. Én meg megállapítottam, egy enyhe lefolyású sztrókja volt, mellette meg nagy szerencséje!
Ugye milyen életszerűtlen, (?) a táplálkozási szokásaikat is ismerem. Biztosan nem a Káliumra figyelnek, de nincs hiány a jól hangzó alapanyagokból. Lazac, csirkemell, ananász...stb.. Nem közölhettem az információt", mert sértődés lehetne belőle!!!
Azért javasoltan kiemelve néhány dolgot neked, hogy biztosan eljuss arra a szintre rövid idő alatt, ne kelljen rá éveket várni, "amig szépen belesétálsz egybe!"
Tudod a C vitamin se szükséges(!), De valamiért mégis szedik az emberek.
Van egy érdekes hírem, ma mutattam a K-1000 R dobozomat egy "bizonyos" helyen dolgozó embernek. Azt mondta az utóbbi időben elég jól megemelkedett a forgalmazása. Néha hiánycikk is, ezért 600mg-osat visznek helyette.
"Hol a tagadás lábát megveti..."
Üzleti információ ezért nem közlöm itt, de meghökkennél egy kicsit a mennyiség hallatán!

fordulo_bogyo 2020.01.15. 14:55:23

@kiru55: Nagyon erdekes kozegben elsz, minden ismerosod kaliumhianyos, szivbeteg... mashol ez nem problema.

"K-1000 R dobozomat egy "bizonyos" helyen dolgozó embernek. Azt mondta az utóbbi időben elég jól megemelkedett a forgalmazása" - egymillio legy nem tevedhet... ;-)
Tudom, hogy a teveszmek nagyon terjednek.
Az emberek mindenfele tapkiegeszitoktol varjak a megvaltast, a C vitamin, a kalium (tovabbra is kis kezdobetuvel) meg a kevesbe marhasagok, az artalmatlanabbak kozott vannak.

KÁLIUM-R tabletta
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A KÁLIUM-R TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A készítmény alkalmazható alacsony vér káliumszintet okozó állapotokban - hányás, hasmenés, mellékvesekéreg-túlműködés (hiperfunkció), vese-(renális) eredetű fokozott káliumvesztés, kortikoszteroid-kezelés esetén - a vér alacsony káliumszintjének megelőzésére, illetve megszüntetésére, káliumhiány pótlására.
2. TUDNIVALÓK A KÁLIUM-R TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a Kálium-R tablettát:
- ha Ön allergiás (túlérzékeny) a hatóanyaga vagy a Kálium-R tabletta (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha Önnél magas a kálium vérszintje (hiperkalémia);
- ha szűkület vagy lelassult működés figyelhető meg az emésztőrendszerében.
A Kálium-R tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
A kezelés megkezdése előtt a gyógyszert rendelő orvost tájékoztassa minden korábbi, illetve jelenleg fennálló betegségéről.
Különösen fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön:
- gyomor-bélrendszeri betegségben (pl. fekély), vagy
- vesebetegségben szenved vagy korábban volt ilyen betegsége;
- digitálisz (szívelégtelenség kezelésekor alkalmazott gyógyszer) kezelésben részesül.
Egyéb gyógyszerek és a Kálium-R tabletta:
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket.
Különösen fontos, hogy kezelőorvosa tudjon arról, ha Ön:
- Bizonyos vérnyomáscsökkentőket (ACE-gátlók, béta-blokkolók),
- káliummegtakarító vízhajtót,
- szívgyógyszereket (digitálisz),
- gyulladáscsökkentőket (indometacin),
- vesekárosító gyógyszereket (pl. ciszplatin, aminoglikozidok),
- a szervezet immunrendszerének működését befolyásoló gyógyszert (ciklosporin),
- gyermekláncfű-levél és -gyökér tartalmú készítményt,
- gyomor-bélműködést lassító gyógyszereket szed,
- heparint kap,
- magas kálium-tartalmú táplálékokat (pl. banán, paradicsom, narancslé) fogyaszt.
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség, szoptatás időszakában csak a terápiás előny/kockázat gondos mérlegelésével, szigorú orvosi felügyelet mellett adható.

A hiperkalémia sokáig tünetmentes maradhat.
A túladagolás tünetei: kedvetlenség, alacsony vérnyomás, súlyvesztés, zavartság, EKG-eltérések, később izombénulások, szívritmuszavarok, szívmegállás.

Csak szolok, hogy esszel, nem szeretnek elveszteni egy ilyen lelkes beszelgeto partnert. ;-)

kiru55 2020.01.15. 19:47:51

"csak szolok, hogy esszel, nem szeretnek elveszteni egy ilyen lelkes beszelgeto partnert"
Köszi. A fentebb beollózott gyógyszerismertetőt már réges rég lerágtam! Ugyan megteéveszteni nem tudott, a valóság jobban beleégett, ahova kellett!!!
A lényegről már megint elment a figyelem, csak csupán a "káliumra". Többször kiemeltem, a saját és közeli hozzátartozóim eseteit, ahol a "hivatalos laborvizsgálat eredménye 4,3-4,5- körüli eredményeket mutatott, Erre alapoz mnden egészségügyi beavatkozás, vagy kezelés!!!, Közben meg halnak meg tömegével az emberek. Ez a módszer nem jó, amivel a kálium ténylegesen valós életfolyamatokban aktív szintjét ki lehetne mutatni, erre lennék kíváncsi.?! Nemcsak halnak, hanem bénulnak is, az meg mégnagyobb csapás, kb 5-10% élő halott marad.
másik legnagyobb baj a szándékos népirtás!
Egyik oldalon befogott szem, a másik oldalon ,meg szándékosan bekötött szem!
Az indikátor tüneteket, már érintettem, de minden bizonnyal van még. Ezeket is Kálium hiányként kellene kezelni, csak az a fránya szérumkálium referenciaérték béklyója teszi tönkre a hatásos gyógyítást!!! Illetve viszi a más világra az embereket. A "terápia" kockázatára Ti adtátok meg a választ, ha a napi bevitel mindenkinél megvan szerintetek, a fölösleget meg a vese gond nélkül kiválassza.
Akkor abban mi a a kockázat, hogy az indikátortünetek esetén el kell fogadni egy latens kálium hiányt, ami kockázatmentesen a napi elfogadott beviteli mennyiség 20-30%-val kockázatmentesen pótolható, ha ez meghozza a javulást a beteg megmenekült!
Ez kb 80-90% esetben így lenne. Ez elég jó terápiás arány lenne!!!
(zárójelben megjegyzem, a vese funkcióit az agyalapi mirigy vezényli, Endokrinológia alap, ide vonatkozó érintettségeket is megemlítettem, persze, hogy nem válassza majd ki, ha előzőleg már tönkre lett téve, ennek hiányával az a.m.-n keresztül)

Nem ismétlem végtelenszer magam. A célom egy része realizálódott már, a káliumfogyasztás elég jól megemelkedett, köszönöm a "gyógyítani akaróknak"

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.16. 10:25:21

@fordulo_bogyo: Azt írja ez a "beszélgető partnered", hogy - szinte már perverz módon - megmutogatta "K-1000 R dobozomat egy "bizonyos" helyen dolgozó emberneK... érted, egy "bizonyos" (tudjuKKi, nemmondjuKKianevét, stb.) emberneK, aKi "Azt mondta az utóbbi időben elég jól megemelKedett a forgalmazása"

Nos ezt le lehet ellenőrizni. A NEAK-naK van adatbázisa, hozzáférhető, az ilyen megnöveKedett forgalom megnézhető akár megyei szinten is - lehet belőle szép grafikonoKat csinálni. Csak emberünk lusta megcsinálni, inkább bedob egy ilyen lózungot.

A "K-1000 R" vényre adható Ki. Kell hozzá egy orvos, aKi felírja. Ha életbe lép az emberiség megmentőjének az az ámoKfutása, miszerint : "tömeges nyugdíjazás ide is, amig nem Késő", akkor Ki fogja felírni? Ha nem írjáK fel, hogyan realizálódiK a célja az emberiség eme zsenijéneK? AnnaK, aki minden egyes tünet/pörsenés/félrelépés/zsibbadás/fejfájás oKát Kizárólag a nem mérhető, de minden bizonnyal aKKor is meglévő káliumhiányban tudja elKépzelni? Hát hol a fantáziája az ilyenneK?

Szerencsére az emberiség azért még nincs elveszve, hiszen az átlagember (aKineK nincs ilyen szintű gondolattapadása), átlagos táplálKozás mellett ...
azt is felfogja, hogy egy tünet mögött mennyi egyéb ok lehet a káliumhiányon kívül.

kiru55 2020.01.16. 10:45:42

"Szerencsére az emberiség azért még nincs elveszve". hát nincs, van néhány dolog ami "mozgatja", főleg az üzlet az üzlet !
Azért, ha már rakjuk bele a fűszert is a mondandóba, nekem ,is van egy ide való. Nem képzelem, hogy tudjátok honnét van. Csak hasonlatosan, nem szó szerinti!
Azért közöltem ezeket az információkat, "mert ha majd bekövetkezik", higgyétek el.

fordulo_bogyo 2020.01.16. 14:19:02

@kiru55: "Akkor abban mi a a kockázat, hogy az indikátortünetek esetén el kell fogadni egy latens kálium hiányt, ami kockázatmentesen a napi elfogadott beviteli mennyiség 20-30%-val kockázatmentesen pótolható, ha ez meghozza a javulást a beteg megmenekült!"

Ez arra az esetre vonatkozik, amikor a szerum kaliuM szinte a normalis hatarertekek kozott van.
Szerinted ilyenkor kaliuMot kell adni.
Szeintem ilyen esetben az orvos megkeresse meg a tunetek valodi okat es azt kezelje.
Ez a kockazat, hogy valodi kezeles helyett szuksegtelenul kaliumot ad es varja a csodat.

fordulo_bogyo 2020.01.16. 14:27:27

Mit tartalmaz a Kálium-R tabletta?
Hatóanyag: 1000 mg kálium-klorid (= 524,44 mg K+ = 13,3 mmol K+) tablettánként.

Osszehasonlitaskent par etel K tartalma:

egy kozepes banan 422 mg
100g avokado 487mg
egy kozepes edesburgonya 541 mg
egy bogrenyi spenot 540 mg
ket szelet gorogdinnye 640 mg
egy pohar kokuszviz (a fiatal kokuszdio leve, nem a "kokusztej") 600mg
egy bogrenyi feher bab 829 mg
harom evokanalnyi paradicsompure 486 mg
egy bogrenyi sult tok 582 mg

osszehasonlitasul megegyszer
a Kálium-R 1000 tabletta 524,44 mg K+

kiru55 2020.01.16. 21:03:08

@fordulo_bogyo:
Ez mind szép és jó, Támogatom, támogatnám, ha...
Az emberekhez eljutna az információ, mindenkihez kötelező jelleggel. Ehhez mit kell tenni??? ezen kivül, hogy egy Blogon itt vitatkozunk már több oldalon keresztül. Valakik már biztosan ettől is megmenekültek.
A táplálkozás "random" módon tartalmazhat, de "random" módon meg nem is. "Valamelyítek" itt említette, hogy egy cég általános alkalmassági vizsgálatakor milyen dolgokkal foglalkoztak, no ekkor Pl egy "fehérköpenyes" valaki szépen 50-eseével kioktathatta volna az embereket a "kockázatokról", meg az "összefüggésekről". illetve a teendőkről, de ahhez egy valós tényt el kellene ismerni illetve elfogadni, amit nem akarok már századjára említeni, mert a "kórus" megint beindul. De egy ekkora embercsoport láttán egy mai orvosnak egyből más jut eszébe. Pedig egy cégnél az egészséges munkaerő a legnagyobb kincs. Csak egy tényező sántít... fentebb említettem a jelzőket is hozzá...
Mekkora lesz a felírt gyógyszerek után a "boríték" Az ingyenes egyéb szűrővizsgálatok is általában ilyen célzatúak. A napnál világosabb, hogy üzleti célzatú, -mindemellett hasznos is lehet.(?)
Itt valójában minden hozzászólástokban azt sugalljátok, a tájékozódni akaró embereknek, ez a dolog nem létezik, gyakorlatilag elő sem fordulhat!
Ha majd "olyan emberek is belelesnek" az évi 50-100 ezerbe, akiért a kaszás későbbre volt tervezve. Lásd, nem régi kardiológiai "baleset. Navajonkinél?"
Tapintatosságból nem rakok itt össze egy lehetséges forgatókönyvet, de aki elfogadja a fentebb leírtakat, az maga is össze tudja rakni.

"az orvos megkeresse meg a tűnetek valódi okát", Vannak erre jól fizetett játékok: kardio, katéterezés....Stb ez csak egy terület... Ennyi erővel, a beteg vagy hozzátartozója azt is aláírhatná, hogy egy hétig kísérleti jelleggel, emelt káliumtartalmú étrendet kap, kálium pótlás mellett, ha nem segít jöhet a "gőzhenger".
De senki sem kockáztatja meg az állását a kórházban pár száz forintos beavatkozással, a Tb erre nem fizet semmit, Ebből nem lesz "fizuemelés" sem. meg egy halom üzleti "tényező"!!! a beteg az meg db...db, nem jól reagált a terápiára(?).

kiru55 2020.01.16. 21:26:33

Egy másik örömteli hír, ... "magamnak": Az egyik vidéki vegyes bevásárló Boltban (4 betüs) örömteli eset ért, Hiánycikk 2 különböző konzervált valami, Az egyik, a 250gr-s előfőzött bab, a másik a csicseriborsó, ezek nem szerepelnek az "Úri" ajánlatotok között, ezekben kb a duplája a kálium, mint amiket fentebb említettetek, viszont az ára, alacsonyabb ! Itt gyakorlatilag több száz embert ismerek és tájékoztattam is...Ezeket meglátásom szerint az emberek, jómagammal együtt felvásárolták!!!

fordulo_bogyo 2020.01.17. 02:55:19

@kiru55: Nocsak... nem csak tablettakat ajanlasz?
Kellemes meglepetes, udvozlom!

fordulo_bogyo 2020.01.17. 02:59:48

@kiru55: Kerlek ne magadbol, ismeroseidbol indulj ki!
"De senki sem kockáztatja meg az állását a kórházban pár száz forintos beavatkozással, a Tb erre nem fizet semmit, Ebből nem lesz "fizuemelés" sem. meg egy halom üzleti "tényező"!!!"
Az orvosok, es koztuk a magyar orvosok is elkotelezett szakemberek, akik nem a par szaz forintot, hanem a pacies erdeket tartjak szem elott.
Vannak ivetelek, de szeretnem hinni, hiszem, hogy nem ok vannak tobbsegben, hane a lelkiismeretes, csak a beteg erdekel nezo szakemberek.
Nevedben bocsanatot kerek az orvosoktol!
[en nem vagyok orvos, igy ha tetszik kivulallo vagyok... ugyanakkor szakember, biologus]

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.17. 13:36:07

@kiruSS: "de ahhez egy valós tényt el kellene ismerni illetve elfogadni"Mit? Egyetlen egyet? És mi legyen a többi valóban létező ténnyel (ld. Később)?
Hol az a valós tény? NincseneK tényeK, csak homályos meséK. TényeKet nem olvastam sehol sem fentebb kiruSS-tól. Mindenféle homályos szöveg nem Kimutatható káliumhiányról, meg megfoghatatlan "indiKátor" tüneteKről, stb. na az több is volt, ráadásul elég zavarosan.
Mindegy is, hiszen a saját káliumbevitelét/ürítését sem tudja Kiszámolni, többször is önellentmondásba Kerül, így még Kevésbé hihetőeK a meséi.
"...kioktathatta volna az embereket a "kockázatokról", meg az "összefüggésekről". illetve a teendőkről".
Hát ez megtörténiK.
Azt írják valahol:
"Az érbetegségek legfontosabb rizikótényezői: dohányzás, magas vérnyomás, egészségtelen étrend, fizikai inaktivitás, következményes elhízás és cukorbetegség. A lakosság életmódja az egészségkockázatok szempontjából igen kedvezőtlen hazánkban: ma a dohányzók aránya 29%, átlagosan évi 20 (férfiak), illetve 7 (nők) liter tiszta alkoholt fogyaszt egy magyar állampolgár, és minden ötödik ember elhízott (testtömeg-index ≥ 30 kg/m2), a férfiak 39, a nők 28%-a túlsúlyos (testtömeg-index 25–29,99 kg/m2) (KSH, 2015). " (www.matud.iif.hu/2017/07/05.htm)
EzeKről, és ezek Következmélnyeiről, a megelőzésről, stb. világosítanaK fel. Mert jóval nagyobb, és láthatóan adatoKKal (ha érted ez mit jelent) le is írható, mérhető probléma. Nem kimutatható káliumhiányról sehol sincs szó. Lehet, hogy mindezeK mögött a kálium nem létező, de "biztosígyvanmerttudom" hiánya és egy országos összeesKüvés meg a pénz áll, de ez az amit csaK aKKor lehet felelősséggel állítani, ha jó alaposan alá van támasztva tényeKKel. Ezt Kellene belátni.

OrvosoKra szüKség van, ha hirtelen mind meghasonul, hamut szór a fejére, vezekel és elKezd munKa helyett babot meg csicseriborsót termeszteni, Ki fogja felírni a "K-1000-R"-t a sok megvilágosodottnaK?

Káliumot akkor Kell pótolni, ha Kevesebb van, vagy ha olyan Kezelést Kap az illető, amelynél fennállhat a kálium fokozot vesztése. Ráadásul elég szoros orvosi Kontroll mellett. Hogy elegendő-e, azt a laborlelet megmutatja. (Nem, az "indiKártor" tüneteK nem mutatjáK meg; a fejfájásnak, izomgörcsnek, zsibbadásnak, stb. rengeteg egyéb oka lehet, ha ezeKet nem adeKvátan KezeliK, hanem pl. csaK csicseriborsóval, aKKor aKár életeK is múlhatnak rajta.)

És egy aneKtóta, hiszen a tényeK hidegen hagynak (bár ezt nem tudni, hiszen eddig egyet sem írtál) , és ezeKet jobban elhiszed:
- megmértéK a K+ (kálium) szintem: 4,4 mmol/l. Vízhajtót is szedeK, Kávét és c(K)ólát is iszom. Jól érzem magam. Átlagos emberneK tartom magamat. Valószínűleg az átlagos táplálKozásommal én is beviszem a napi szüKséges káliumot.
Mint átlagos táplálKozás mellett az átlagpolgár.

Az egyetlen káliummal Kapcsolatos "indiKátor" tünetem, hogy időnKént erős Késztetést érzeK, hogy írjaK erre a blogra, pedig nagyjából tudom, hogy töK felesleges.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.17. 14:22:19

A Korrektséghez:
A megelőzésnél ez áll:
"Megelőzés • Az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos ismeretek terjesztése, a népbetegségek és rizikótényezőik oktatása jelenjen meg önálló tantárgy (egészségtan) formájában a középiskolákban és a nem egészségügyet oktató főiskolákon, egyetemeken. Mobilapplikációk fejlesztése a lakosság széles rétegei számára."
...
"A közétkeztetés szigorú ellenőrzése, a só- és cukorbevitel csökkentése, a káliumbevitel növelése, az alkoholfogyasztás visszaszorítása (például a forgalmazás korlátozása, adóemelés, reklámok tilalma)."
A közétkeztetésben.

(Igaz, Kis K-val - remélem ugyanarról van szó.)
MondjuK a káliumhiányról nem írnaK... (Azt sem írjáK, hogy csaK a káliumot Kellene bevinni és az megold mindent. Pedig egy csomó KaraKtert megspórolhattaK volna... Na jó, ez már túlzott cinizmus/szarkazmus/elkenés, elnézést azoKtól, aKiK értiK, mire gondoloK.)

És ezen Kívül hány tényező van még felsorolva...

kiru55 2020.01.18. 21:27:45

"Nocsak... nem csak tablettakat ajanlasz?
Kellemes meglepetes, udvozlom! "
Tudod, valaminek a pótlásához általában kézenfekvő, bevett, eljárás, Valaminek tömörített kivonatos változata Tabletta...
Például, a cukorhoz, a cukorbetegség mint olyan az már sejthetően a "rettegett kálium, illetve hiány miatt alakulhat ki. Fentebb a táplálkozási útmutatók mellé megjegyeztétek. Nos, nem az orvostudomány, hanem épp egy hivatalos orvosi gyakorlat. A sztrókot szenvedett személlyel Glicerint itatnak, ugye ez egy "cukor valójában" Az elhalt agyi területek ujraindítására, serkentésére. Nos miért kell a jónéptől a cukrot elvenni? Hogy butuljon, hülye legyen, lassú agyműködésű, ez megint nagyon gyanús, évezredek óta, a cukor a méz, az emberiség kedvenc alap tápanyaga volt, a borral együtt. A cukor anyagcsere probléma meg gyanús módon a kálium hiányos táplálkozás miatt alakul ki. Lásd, agyalapi mirigy, mellékvese kéreg stimulálás, mint kulcs tényező cukor anyagcsere rendszerben.
Ha elfogadottnak tekintjük a kálium hiány okozta Hormonrendszer kommunikációs zavarait. Nem kell ehhez senkit felboncolni!
A túlvilág kapujából vissza kell fordulni, ha nem elég egyszer, akkor többször, aztán komolyan vesszük!
Ehhez csak a latens káliumhiányt kell már csak elfogadni, a többi magától értetődik!
A rizikófaktorokat, néhány kulcs halálozási okozat között szépen át lehet "igazítani', nem szégyen, lehet észrevétlenül is...lassacskán adagolva, a hatása nem marad el! Az 6-7db eddigi az 20-30% a kálium meg a többi... nem olyan nagy ez az eltérés.
A Táplálkozási ajánlásokkal és tiltásokkal,(fentebb Ti...) meg inkább egy másik laviana indul el. a nagyobb baj inkább a mozgáshiány!
A zsir emésztéséhez epesav kell, az meg az LDL koleszteinből alakul át, Ha nem eszünk zsírosat, nem kell epesav sem. (Dr H.I. után szabadon)
Ez is megérne egy "misét." Ez is talán kálium kapcsolt vonal?
Már megint ez a fránya kálium? (SIC.)
Közétkeztetés, menüztetés, alaptalanul olcsó alapanyagok megfelelő beltartalom nélkül!!!
Üzleti alapon, Mi nem?...
Sajnos jómagam is az országot járva belefutok ezekbe, de ha lehet választani, én tudom mit kell választani.
Hivatalosan, a béltraktus optimális működéséhez szükséges a kálium, ennek hatásiról érintettségéről írtam már. Ezért is fontos lenne a helyes Káliumban gazdag táplálkozás. A bélproblémák is elég előkelő helyet foglalnak el...-ott...
Erre "Hivatalos anekdóta" fentebb tőlem...
"A Kaliumot akkor kell pótolni, ha fennáll a vesztés fokozott veszélye"
A vesztés fokozott okozatait az emberek leginkább: felelőtlenül, tudatlanul is okozzák maguknak, az indikátor tünetek esetén meg valójában nem ezt vélelmezik, ami valószínű előbb utóbb tovább fokozódik.
Ha már kimutatható, akkor gyakran késő, vagy katasztrófa állapot!
Egyéb:" A megelőzésnél ez áll, ...a lakosság széles rétegeit érintve..." kezdjed ma!
A hatás nem marad el!!!

kiru55 2020.01.18. 21:57:41

Egy idézetet kihagytam: ""indiKártor" tüneteK nem mutatjáK meg; a fejfájásnak, izomgörcsnek, zsibbadásnak, stb. rengeteg egyéb oka lehet, ha ezeKet nem adeKvátan KezeliK, hanem pl. csaK csicseriborsóval, aKKor aKár életeK is múlhatnak rajta." Hat igen, múlhatnak, fentebb, na ekkor "keményítettem be, mikor a gyermekkori barátomat eltették láb alól, lelkiismeretes orvosaink,(?)) akik azt üzenték nekem, "ne engedje megtévezteni magát ilyennel..."
Esetenként 10e ft-ért az aranyköpés, aztán rövidesen kb 1000 fős temetés!!! Mindenki egészségesnek hitte, meg olyan jó ember volt, egy csepp alkoholt sem ivott, meg nem dohányzott,... miért? kérdezték mindahányan.
Nekem ez egy tény és bizonyíték, nektek "anekdóta"
A tény, boncolás eredménye: halál oka aorta görcs, - no ezt tudjátok használni?
én meg azt mondom mellé, kálium hiány! (latens...)
Azok a "bizonyos rizikófaktorok" ennek fényében egy parasztvakítás!!!

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.19. 20:07:17

Megint tort ül(t) a sötétség...
A következő kijelentések úgy ahogy vannak, nem igazak:

" a cukorbetegség mint olyan az már sejthetően a "rettegett kálium, illetve hiány miatt alakulhat ki. "
"A sztrókot szenvedett személlyel Glicerint itatnak, ugye ez egy "cukor valójában"
Sztrókot szenvedett embereket nem azért kezelnek glicerinnel, hanem azért, mert ez egy "ozmolit", csökkenti az agyödémát. Kémiai alapon, nem metabolikusan...
A glicerin meg nem cukor - talán jobban kellett volna a kémia órán figyelni.

A további nem igaz kijelentések:
"A cukor anyagcsere probléma meg gyanús módon a kálium hiányos táplálkozás miatt alakul ki."
"A zsir emésztéséhez epesav kell, az meg az LDL koleszteinből alakul át"
"a kálium hiány okozta Hormonrendszer kommunikációs zavarait."
"Hivatalosan, a béltraktus optimális működéséhez szükséges a kálium"
"boncolás eredménye: halál oka aorta görcs,"
Szép gyűjtemény.
Nna, szóval "aorta görcs"...??? Ember, láttál már aortát? Téged valaki nagyon megvezetett, vagy nagyon hülyének néz, te meg hagyod magad.
És még büszke is vagy a butaságodra.
Szóval a leírtak teljesen légből kapottak, nem igazak, összefüggés csak a te fejedben van ezek között...

Galamb, vadgalamb.

kiru55 2020.01.19. 20:59:09

Ha valamit Te nem fogadsz el, attól még lehet úgy!
Tudod, mi fehér emberek vagyunk, akik élni akarnak, a népírtók és betegséggyártók
viharában. Összekevered a fehér embert a "kísérleti patkánnyal" . Aki megvezetett az valójában az aki kiállított egy patológiai jelentést a hozzátartozók számára. Tehát,
"egy kollégád"!!! A nevét nem írom ide, nem akarok adatvédelmi incidenst!!!
A letorkoló szavaid, a gyanutlan tájékozódó számára, egyformán lehetnek, hamisak vagy igazak is. A "bérencségedet" ne fitogtasd ilyen feltűnően.
Az, hogy egy orvosi paradoxonnal nem tudtok mit kezdeni, az attól még lehetséges, csak a saját szemeteket kötitek be. Inkább a megoldásán gondolkodnátok. Évente 40-50e ember!!! Egyszer melőled is "kiragadnak" valakit, akkor lesz anekdóta...!

fordulo_bogyo 2020.01.20. 03:44:56

@Epikus SZTK: Minden allitasoddal egyetertek, ezt korrigalom:
"azért kezelnek glicerinnel, hanem azért, mert ez egy "ozmolit", csökkenti az agyödémát. Kémiai alapon, nem metabolikusan..."

Nem kemiai alapon, hanem fizikai alapon. Nem vesz reszt sem az anyagcsereben (ahogy te is irod), de mas kemiai reakcioban sem ahhoz, hogy az ozmotikus (viz szivo) fizikai hatasat kifejtse.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.20. 08:33:58

@kiru55: "Ha valamit Te nem fogadsz el, attól még lehet úgy!"
Egyszerűen nem tudod semmivel alátámasztani az állításaidat. Így nem fogadható el. Hiteltelen fröcsögés az egész. Egy kocsmában elmegy, de ott is csak azért bólogatnak, mert egyre nehezebb a feje a társaságnak.
Vagy szándékosan, vagy botorságból, butaságból nem mondasz igazat. Ha előbbi, akkor szimplán hazugság, ráadásul még uszítasz is.
Írj már valami olyat, amit alá tudsz támasztani! Adtam pár lehetőséget, hol nézhetnél utána, igazak-e állításaid, de ezt nem fogod megtenni, mert kiderül, hogy a téveszméidnek nincs kézzel fogható alapja. Ha ez igaz, akkor neked segítségre van szükséged, nem káliumra.

Galamb. Vadgalamb.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.20. 08:43:36

@fordulo_bogyo: Köszönöm, valóban nem teljesen korrekt - ráadásul én is tudom.
Mentségemre szóljon, hogy hirtelen felindulásból elkövetett hozzászólás volt.
(A hangsúlyt arra akartam fektetni, hogy nem metabolikusan hat. Hogy ezek után kémiai, vagy fizikai a folyamat, ebből a szempontból lényegtelennek tűnik.
Ha véletlenül utánanéz - ami nem fog megtörténni -, akkor úgy képzelem, hogy inkább a kémiai fogalmaknál fogja megtalálni, hiszen az oldódás, koncentrációk, koncentrációkülönbségek stb. inkább az általános kémiai ismeretek közé tartoznak, bár ezek alapja a fizikai tulajdonságuk. Az iskolában annak idején biológiából találkoztunk először ezzel a fogalommal. Most nem tudom hol tanítják először. Ő biztos nem tanulta (még?) és nem is érti.)

fordulo_bogyo 2020.01.20. 09:21:34

@Epikus SZTK: Kerlek, maradjunk annyiban, hogy a koncentracio, az oldodas, az ozmozis fizikai folyamatok es nem kemiai folyamatok. Ahogyan a suly, terfogat, homerseklet is azok, annak ellenere, hogy a kemiaban IS hasznalt fogalmak ezek.

Nezzuk a lexikont:
Kemiai folyamat, reakcio
Olyan folyamat, amelynek során egy vagy több vegyület (a reagáló anyagok) más vegyületté (reakció termék/ek/) alakul át, miközben a rendszer általában energiát veszít vagy nyer azzal, hogy kémiai kötéseket bont szét vagy hoz létre.
vagy

Kémiai változás, kémiai tulajdonság
Új anyag keletkezésével járó átalakulásokat kémiai változásnak, kémiai reakciónak nevezzük.

tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/kemia/altalanos-kemia/tulajdonsagok-valtozasok-folyamatok/kemiai-valtozas-kemiai-tulajdonsag

A fizikai változás
Azokat a változásokat, amelyek az adott anyag szerkezetének alapvető átalakulása nélkül mennek végbe, fizikai változásnak nevezzük.
tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/kemia/altalanos-kemia/tulajdonsagok-valtozasok-folyamatok/fizikai-valtozas-fizikai-tulajdonsag

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.20. 10:05:15

@fordulo_bogyo: "Kerlek, maradjunk annyiban, hogy a koncentracio, az oldodas, az ozmozis fizikai folyamatok es nem kemiai folyamatok. Ahogyan a suly, terfogat, homerseklet is azok, annak ellenere, hogy a kemiaban IS hasznalt fogalmak ezek."

Részemről ennek semmi akadálya.

OFF: Ez nem az a platform, ahol arról kell értekeznünk, hogy mi a helyzet a határesetekkel, hiszen ezek általában konszenzus, vagy valamilyen szempontok alapján vannak valahova besorolva. (Pl. NaOH vízben oldása fizikai folyamat, hiszen fizikai tulajdonságok határozzák meg, hogy fog-e oldódni vízben, vagy nem. A NaOH oldódása vízben exoterm folyamat, energiaváltozással jár, az oldat fizikai tulajdonságai megváltoznak az eredeti vegyületek - víz/NaOH - fizikai tulajdonságaihoz képest, pl. vezetőképesség, olvadáspont, forráspont, stb.)

fordulo_bogyo 2020.01.20. 14:57:20

@Epikus SZTK: Koszonom.

OFF: a szen dioxid oldodasa vizben meg erdekesebb, mert az reszben fizikai folyamat, oldodas, kisebb reszben viszont kemiai folyamat, melynek soran a CO2-bol szensav H2CO3 keletkezik.

kiru55 2020.01.23. 15:30:44

" Ez nem az a platform, ahol arról kell értekeznünk, hogy mi a helyzet a határesetekkel, ..." Hát pedig nem kellene kimenekülni, alóla. Pontosabban a jelentőségét, nem kellene a nullára redukálni. Jelen esetben a szóban forgó "elemről" beszélek. Nem uszítok, hergelek..stb. Talán, mérsékelt szavakat használva, újra megkérdezném, Jó-e a mérési módszer, megbízható eredményt ad-e arra, amire tényleg kíváncsiak vagyuk. Továbbá amire kiváncsiak vagyunk, az Konszenzus, vagy valami egyéb: számítás, tapasztalat, fizikai, kémiai, vagy éppen biológiai érték, ezekből. Ez kinek a nevéhez köthető? Eszébe jutott-e valakinek, hogy ez téves lehet, esetleg mik a tapasztalatok, a referencia sávból való kilépés korrekcióknak, illetve ezek az előzményekből jósolható volt-e, vagy éppen a fordítottja?
Megint egy anekdota: (ez nem uszony) Közben tettem a dolgomat. Egyik jó ismerősöm, aki fiatal korában évekig évtizedekig súlyemelő volt. Ott köztudott, hogy a súly kontrollhoz végső esetben, vízhajtást használnak, főleg verseny előtt, akkor még elfogadott volt, most már tudtommal tiltott. Nos, a konzultációs partnerem, megemlítette azt is, gyakoriak voltak a végtaggörcsök, szívtájéki szúró fájdalmak. Aztán közülük többüknek volt szívproblémája, tud olyanról akinek strókja is volt. Nem ismerték, vagy elhallgatták a következményeket(?). A kálium pótlás egy db 600-s kapszula volt. Megjegyzem, a kálium vesztés ilyen esetben a többszöröse lehetett.
Orvosi vizsgálatok gyakoriak voltak, de egy rosszul megállapított határérték, vagy ehhez tartozó hibás mérési módszer kritikus állapotokat, kríziseket generált.

kiru55 2020.01.23. 22:10:49

Nem kaptam a földbedöngölős válaszokat. Ezt kihasználva, egy örömteli hír sokaknak...
Van benne egy kis "irónia". A csicseriborsó és a babkonzerv után van egy valami amit szintén felvásároltak az emberek. Ezt úgy hívják, hogy Káldyum600. (Kálium-klorid). Hiánycikk!!! Dunántulon kb 200 km-s körzetben, de lehet, hogy máshol is, még egy hétig így is lesz. Erre van egy gondolatom, de ezt döntse el más, mondjuk az élni akarók népes tábora, akik átlátnak már a "ködön". A fogyasztás számottevően megemelkedett, tehát fölvásárolták. (A DM-ben van még italpor formájában!)

Köszönjük "Dezső" a publikálási lehetőséget az élni akarók nevében.

Üzenem, a topik elejére is, a kálium nem méreg, létfontosságú. Az éremnek tehát van két oldala, milyen furcsa?

fordulo_bogyo 2020.01.24. 16:08:17

@kiru55: A te érvelési hibád a szalmabáb
Mit tettél?
Eltúloztad, megváltoztattad vagy teljesen egy általad kitalálttal helyettesítetted a másik álláspontját azért, hogy könnyebben megtámadhasd, az övét helytelenebbnek, a sajátodat pedig helyesebbnek állíthasd be.
Miért hibás az érvelésed?
Ha nem a másik valódi, eredeti állításaival vitatkozol, akkor nem tudod azok helytelenségét bizonyítani. Az egyetlen amit be tudsz bizonyítani az, hogy az általad gyártott - a másikéval azonban nem egyező - álláspont vagy állítás nem igaz, ami azonban semmilyen módon és minőségben sem vonja kétségbe vitapartnered eredeti állításait és véleményét.

Konkretan: "Üzenem, a topik elejére is, a kálium nem méreg, létfontosságú. Az éremnek tehát van két oldala, milyen furcsa?"

Senki nem vitatja, hogy a kalium egy letfontosagu elem (, asvanyi anyag, ion) az emberi szervezet szamara.
Az ajanlott napi bevitel 4-5000 mg egy egeszseges felnott szamara.

Amin vitazunk az az, hogy
- a ver kalium szintje helyesen jelzi-e a szervezet kaliummal valo ellatottsagat?
- az orvosi gyakorlatban normalisnak tekintett ver kalium szint normalis-e, vagy ennel magasabb normat kene megallapitani?
- szuksegese-e mesterseges kalium potlas azoknal, akinek a ver kalium szintje a normalis tartomanyban van es nincsenek kaliumhianyra utalo tuneteik
es vegezetul, hogy az altalad K-hianyt jelzo tunetek azok valoban K-hianyt jeleznek-e, vagy netan mas okuk is lehet, elofordulhatnak normalis K-szint mellett?

Arrol, hogy mi hianycikk... ez nem erv.

kiru55 2020.01.24. 21:19:01

"Amin vitazunk az az, hogy..." örülök, hogy végre békésebb mederbe terelődött a "vitatkozás. Nem akarok fenkölt dolgokkal alátámasztott érveket még az "anekdótáim" eredetére vonatkozólag. Ez totálisan az átlag mintája... Amikor krízis helyzetben voltam, pont az ehhez hasonló "arcok" voltak ott is velem. Anno említettem az összetételt. Orvos is volt közöttük! Egy általam megélt, és másokkal való konzultációkból merített jelenségeket gyűjtöttem össze. Kerestem a neten hozzá, külföldi orvosi lapok anyagait, itthoni egyetemi anyagokat. Tudtam mit keresek, megtaláltam.
Valójában, a téma alap koncepciója, legfelül, a konyhasó mint a legegyszerűbb napi használatos vegyületünk, egy szabványosított anyag. Ez mérési módszerekkel kimutathatóan eltér a szabványtól. 'Ez óriási károkat okoz itt és ott a szervezetben". állítják legfelül!
Erre tettem fel, a jómagam, édesanyám és sorstársaim által megélt "élményekból" alátámasztott alternatívát.
Azt is meg tudom erősíteni, hogy a "köznép" táplálkozási és életmód szokásai miatt a valóságos bevitel és a megtartott mennyiség mennyi lehet. Továbbá az ezáltal okozott "károk" gyakorlatilag legtöbbször rejtettek, (latensek) maradnak, mignem, egy katasztrófa állapot, vagy egy "elharapódzott" krónikus betegség felszínre nem tör.
Ekkor a valós kiváltó ok nem biztos, hogy azonnal megmutatkozik, értem ez alatt, hogy a hosszan tartó káliumhiányos táplálkozás, vagy fokozott ürítés megtette a hatását.
Pl a hormonrendszerben való kommunikációs zavarok, vagy blokkolások által. Ezeket nagyon nehéz egy- egy spontán, általános vérképből kimutatni, amikor is a szervi krizis már felszínre tört. Nem biztos, hogy éppen akkor a "meghatározott" tartományon kívül van a szérumkálium érték, erre tetem fel több példát. Az orovosi gyakorlat, a "sötétben tapogatózott" napokig, életveszélyes állapotoknál, mignem az emelt kálium bevitel "megoldotta a "rejtélyt".
Abban már többször egyetértettünk, hogy az esetleges túlzott bevitelt, a vese és egyéb mechanizmusok jól lekezelik a a szervezetben.
A napi ajánlott bevitelnek kb 20%-ával való pótlása, gyakorlatilag veszélytelen eljárásnak tekinthető.
Azt már jeleztem, hogy a népesség túlnyomó többségénél (bevitel/életmód) ez még a pótolt mennyiség értékét sem éri el, tehát adott esetben életmentőnek tekinthető!!!

Amit többször kértem, ha "szakemberekkel" vitatkozok,
használják fel az információt, a paradoxnak tűnő jelenség kezelésére, megoldására, az orvosi gyakorlat számára útmutatásnak, ha kell kötelező érvénnyel.
A népesség számára, táplálkozási útmutatásnak, ha kell előírásnak!
Azt gondolom ezzel nagyon sok értelmetlen beavatkozás elkerülhető lenne, időben megelőzve.
Az "endokrin rendszer" érintettsége miatt végtelen variációk tárháza előtt állunk, állhatunk(?) megelőzés és terápia oldaláról egyaránt.
Gondolok itt,Pl. a népesedési gondjainkra, termékenység, ...korai halálozások...stb.
A leginkább indukált krízisek: sztrók, infarktus, leginkább a kora nyári fülledt meleg idő kiváltotta fokozott folyadékbevitel illetve folyadékleadás okozatainak mutatkoznak.
Tetőzve ezt a fokozott koffeintartalmú italok fogyasztásával, a fáradékonyság és levertség, álmosság kezelésére, szabadtéri bulizások...stb.
Fentebb írták a kálium milyen káros hatásokat okoz a reprodukciós rendszerben....Én meg pont a fordítottját állítom, tapasztalataim szerint, konkrét eseteket is említettem...
Egy használható tény: két sztrók után, miután szabadlábon mentem be, egy kórház sürgősségi osztályára, ezen leletek és mérések szerint 110-120 körüli volt a pulzusom. Ha én vagyok akkor ott az ügyeletes orvos, ezekből kiindulva azonnal káliumot pótolok, megelőzve ezzel a harmadik sztrókot, ami majdnem végzetes volt számomra.
Azt is megtapasztaltam a konzultációkból, hogy a legtöbb embernek, már volt egynél több sztrókja! Ha túlélte az elsőt.Ebből arra következtethetünk, nem közölték vele az okot!!! Vagy mindezekből kifolyólag nem is tudják!!!
Bizonyítottan már, a magas káliumszint alacsony pulzust eredményez. Az alacsony, meg magasat, ha a vér ezt mutatja, ha nem!!!
A legegyszerűbb indikátor tünet...
Egyik barátom: (említettem már) azóta nem kényszerült katétereres beavatkozásra, amióta a kálium fogyasztást előtérbe helyezi.
Nem a normát kellene emelni a határadatok tekintetében, hanem a mérési módszert kidolgozni a valós rendelkezésre álló mennyiség megállapítására!
Valójában a normát is emelhetnénk, mert a 3,8-4,0-as érték az már kritikusan alacsony!!! A sztrókjaim között, a leletek tanúsága szerint szerint nem volt ilyen alacsony sem...Egyetlen egy indikátor tünet kísért ekkor, az emelkedett pulzus 110-120 folyamatosan!!!

kiru55 2020.01.24. 22:31:47

Egy kiegészítés, vagy inkább korrekció: Előbb írtam: " Azt is megtapasztaltam a konzultációkból, hogy a legtöbb embernek, már volt egynél több sztrókja!"
Korrigálom: nagyon sok embernek volt már sztrókja.
Nagyon soknak ezek közül egynél több! Tehát akinek volt már, annak a táplálkozási szokásai, életmódja, magában rejti a következőt is, ha nem tudatjuk vele a helyes életmódot, hogy ezeket elkerülje!!!

fordulo_bogyo 2020.01.25. 16:13:21

@kiru55:
Amin vitazunk az az, hogy
- a ver kalium szintje helyesen jelzi-e a szervezet kaliummal valo ellatottsagat?
- az orvosi gyakorlatban normalisnak tekintett ver kalium szint normalis-e, vagy ennel magasabb normat kene megallapitani?
- szuksegese-e mesterseges kalium potlas azoknal, akinek a ver kalium szintje a normalis tartomanyban van es nincsenek kaliumhianyra utalo tuneteik
es vegezetul, hogy az altalad K-hianyt jelzo tunetek azok valoban K-hianyt jeleznek-e, vagy netan mas okuk is lehet, elofordulhatnak normalis K-szint mellett?

kiru55 2020.01.25. 19:47:20

"Valójában ezeken vitatkozunk",
Ezeket javarészt én már megválaszoltam, illetve kinyílvánítottam, ha "anekdótákkal" alátámasztva is, akkor is az általam leírtak ezt igazolják.
Az elsőre a válasz már többször megtörtént, a leginkább az izomszövetekben felhalmozott, elraktározott kálium nem biztos, hogy a vérszérumban keringő koncentrációval azonos. Nemrég jeleztem a saját magam akkori indikátor tüneteit!
110-120 körüli pulzus kétszeri adatban is. Ez biztosan jelezte, mutatta a kiürült kálium raktárat!!!
A vérszérum mindkét laborlelet szerint 4,5 mmol/l volt. Tehát a lehető legjobb érték.
Ez valószínű sokaknál így van , vagy volt, de nincsenek tudatában a háttér eseményeknek, vagy eszükbe sem jutott ilyesmi.
Ezt leginkább a boncoláskor lehetne még valamilyen módon meghatározni, aki valójában belehalt!
De maradjunk az élőknél!
Azt gondolom az érték jó csak a sáv alja kritikus, Én nem engedném 4,0-4,2 alá semmi képpen.
Az indikátor tünetekre határozottabban kellene reagálni és lehetőleg azonnal, késlekedés nélkül, mert szerintem minden perc, másodperc életbevágóan fontos.
Én anno úgy kiürítettem a "sejtraktárat", hogy a sárgaborsó főzelék sem segített.
Arra is emlékszem, hogy a harmadik esetemnél ez volt az ebéd,nem sokkal később, kaptam a "harmadikat".
Édesanyám esetében is kb 2-3 napi pótlás vette le a 140-160-as pulzust. Közben a 4,3-4,5 körül volt a szérumkálium érték, többszöri vérvétel szerint is.
Tehát itt az indikátor tünet, sokkal többet ért mint az esetlegesen 1-2 tizeddel esetleg lecsökkent szérumkálium adat. Azaz ért volna, ha rajtam kívül más is figyelembe veszi.
A harmadik eseténél, már a fiatal, "tájékoztatott" doki. folyamatosan adagolta a káliumot... ezt más közöltem... Ekkor is 2-3 nap kellett, a feltöltéshez.! Az vérszérum adata mit sem ért! Szerencse, hogy nem történt kardiológiai, ill neurológiai katasztrófa!!!
Valójában a vizhajtókkal sokan ezt akarják megelőzni, de ezek szerint pont ezzel okozzák maguknak. Ez is egy felelőtlen orvosi gyakorlat, paradox helyzet!!!
"szuksegese-e mesterseges kalium potlas azoknal, akinek a ver kalium szintje a normalis tartomanyban van es nincsenek kaliumhianyra utalo tuneteik"

Úgy gondolom a megváltozott táplálkozási szokások és a felelőtlen életmód mellett ajánlott a háttér pótlás, Mert az ide vonatkozó ismeretek hiányában bárki belefuthat egy neurológiai, vagy kardiológiai katasztrófába!!!
Nem beszélve a már többször megemlített "endokrin oldali" hatásokat elváltozásokat.
Ezek valójában napi szinten nem érezhető indikátor tünetektől, látszólag mentes
jelenségek.
Talán több is lehet ez mint amit eddig valójában megemlítettem!!! Leginkább a "leblokkolt"szerveken keresztül áttételesen!
Tudod nem akarok itt a bibliából idézni, már fentebb megtettem, de nem utaltam akkor konkrétan rá. Az anekdóták azért voltak, hogy jobban elhiggyék az emberek.
Elég sokan elhitték, a gyógyszertári és bevásárló központos "indikátor tünetek szerint",meg valószínű meg is tapasztalták a hatását, vagy meg fogják tapasztalni!

"az altalad K-hianyt jelzo tunetek azok valoban K-hianyt jeleznek-e, vagy netan mas okuk is lehet, elofordulhatnak normalis K-szint mellett" A legtöbbj esetnénél szerintem hamarosan kiderül, de az eddigi eszmecsere alapján már megállapítottuk, hogy a szervezetnek elég jó mechanizmusai vannak a többlet lekezelésére.
Az én általam közölt indikátor tünetek, azok " a normálisnak vélt" káliummal való ellátottság melletti tünetek is egyben. Azt már megemlítettem, a hivatalos orvosi gyakorlat szerinti elfogadott hiányt "elég nehéz túlélni"!!! Az egyetemi anyagokban, (hipokalemia) úgy hívatkoznak rá, hogy elvileg nemigen lehetséges az ilyesmi, a előbb leírtak szerint persze, hogy nem!
Ezek alapján szerintem ismeretlen is a krizisek hátterében pont emiatt. Vagy elég súlyos katasztrófa kell a hiányállapot "ténylegesen definiált" elcsípéséhez!
Erre kellene nagy hangsúlyt helyezni, a hatás nem maradna el.
Én is ezt tettem. Ha nem is úgy kong az a vészharang, ahogy mások hallani vélnék.

Még egyszer köszönjük!

fordulo_bogyo 2020.01.27. 04:49:23

@kiru55: "Ezeket javarészt én már megválaszoltam, illetve kinyílvánítottam, ha "anekdótákkal" alátámasztva is, akkor is az általam leírtak ezt igazolják."

Erdemi valaszt varok, az anekdotak nem tamasztnak ala semmit.

Amin vitazunk az az, hogy
- a ver kalium szintje helyesen jelzi-e a szervezet kaliummal valo ellatottsagat?
IGEN / NEM

- az orvosi gyakorlatban normalisnak tekintett ver kalium szint normalis-e, vagy ennel magasabb normat kene megallapitani?
IGEN / NEM

Vagy semmi jelentosege annak, hogy a verben menni a kalium?
IGEN / NEM

- szuksegese-e mesterseges kalium potlas azoknal, akinek a ver kalium szintje a normalis tartomanyban van es nincsenek kaliumhianyra utalo tuneteik
IGEN / NEM

es vegezetul, hogy az altalad K-hianyt jelzo tunetek azok valoban K-hianyt jeleznek-e, vagy netan mas okuk is lehet, elofordulhatnak normalis K-szint mellett?
IGEN / NEM

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.27. 09:53:01

@fordulo_bogyo:
"Vagy semmi jelentosege annak, hogy a verben mennyi a kalium?"

Van-e értelme bármit is mérni a vérből? Kell-e vért venni azért, hogy aztán mindenféle értelmezhetetlen adatot kapjunk belőle?
Hiszen a fentebbi meg nem erősített anekdoták alapján tök mindegy, mit mér és kicsoda. A rácsodálkozó/elképedő orvosok, rezgő lábú súlyemelők, vidám anyukák, fejfájós cimborák, zsibbadó és pulzálva lüktető fogalomzavarosok tünetei mind mind arra utalnak, hogy mindennek az oka a nem kimutatható káliumhiány és semmi egyéb.

Mondjuk ez akár még meg is nyugtathatna. Elegendő átlagosan táplálkozni, és akkor a nem kimutatható sejten belüli káliumhiány is megszűnik. Betegségek a kukába, örök élet garantált.

Még az a szerencse, hogy egyelőre a világ nem így működik.

kiru55 2020.01.27. 10:29:42

"Amin vitazunk az az, hogy
- a ver kalium szintje helyesen jelzi-e a szervezet kaliummal valo ellatottsagat?

3,5-5,0 mmol/l

IGEN / NEM"

Lehet boncolni, Az "igen"-t, meg a "nem"-et is. Miért? Mert, pl, az alsó határértékek körüli esetekben, életek múlhanak rajta!!! Lásd "anekdóták"!!!
Továbbá, a paciens, szed-e különféle gyógyszereket, Pl, hírvivő fehérjékre ható blokkolókat!!! Én nem szedtem, nem szedek, ebből kifolyólag nem is akarok!
Mind írtam, az alsó határadat körüli értékbe, adott esetben bele is lehet halni, vagy súlyos kardiológiai, vagy neurológiai, ....stb katasztrófa kockázatát hordozza magával.

Nem !!!

"- az orvosi gyakorlatban normalisnak tekintett ver kalium szint normalis-e, vagy ennel magasabb normat kene megallapitani?
IGEN / NEM"

Nem, nem ,nem !!! az alsó határadat, nagyon veszélyes, nem beszélve az egyéb, érintett területekről,Pl hormonális kommunikáció...stb. A "raktárak ilyenkor már régen kiürültek" Lásd, pótlások esetén napok kellenek "az indikátortünetek" megszűnéséhez"!

"Vagy semmi jelentosege annak, hogy a verben menni a kalium?
IGEN / NEM"

Nyílván van, de a diagnózis felállításában, az indikátor tünetekkel együtt kellene használni!!! Vagy az indikátor tünetet magasabb rendünek venni! Pl, emelkedett pulzus! Vagy egyéb érintettt erületek problémái, tünetei.

"- szuksegese-e mesterseges kalium potlas azoknal, akinek a ver kalium szintje a normalis tartomanyban van es nincsenek kaliumhianyra utalo tuneteik
IGEN / NEM"

Igen!

Mert, a témát, életmód oldaláról nagyon nagy homály övezi, vagy felesleges aggodalom! Lásd, pótlás és kardiológiai riogatások. A mértékletes pótlással, pont ezeket lehet elkerülni.
Az ajánlott napi bevitel 10.20-30%-áról beszélek !

Figyelem: a" kálium vesztő" vízhajtót szedőknél, az ajánlott pótlás, "akciónként".
közelítse meg, vagy érje el a napi ajánlott beviteli mennyiséget! elosztva.
Pl nem egy adagban, 2-3 gramm, hanem elosztva 600-1000mg dózisokban pl, érkezéskor...

"es vegezetul, hogy az altalad K-hianyt jelzo tunetek azok valoban K-hianyt jeleznek-e, vagy netan mas okuk is lehet, elofordulhatnak normalis K-szint mellett?
IGEN / NEM "

Igen (80-90 %) / nem (?) (10-20%)

Nem ismétlem végtelenszer magam, ezeket már nagyon sokszor leírtam

kiru55 2020.01.27. 11:21:07

Most nézem, a "kórus másik" tagja is tett bejegygzést, vagy egy és ugyanaz(?)
Közben a második bejegyzésre is , megadtam a választ részben.

"Hiszen a fentebbi meg nem erősített anekdoták alapján tök mindegy, mit mér és kicsoda."
-az elsőre szerintem kimerítően...

"Mondjuk ez akár még meg is nyugtathatna. Elegendő átlagosan táplálkozni, és akkor a nem kimutatható sejten belüli káliumhiány is megszűnik. Betegségek a kukába, örök élet garantált."
Ez érdekes gondolat összefűzés, én darabolom...Átlagos Táplálkozás: Ha a táplálékok kálium tartalma táblázat ott lóg minden közétkeztetés konyhán, akkor és ha be is tartják, nincs ok aggodalomra. Továbbá a családi étkezéskor, vagy egyéni étkezésekkor ezt figyelembe veszik... A többi ennek áttételesen következménye..
Az életkor (élettartam témát, ha feszegetjük) Egyik hozzászólásomban említettem, egy (amerikai trendet) GH...
A.m. kapcsolat. A többit gondolom értitek. Itt is a kálium a háttérben rejtőzködő egyik tényező (?)
Továbbá, jóval fentebb... gyermekorvos havi egy gramm káliumot adagol a helyes növekedés megtámogatására a kisgyerekeknek.
Ő talán többet tud mint mi.
Köszönjük!

fordulo_bogyo 2020.01.27. 15:39:06

EGÉSZSÉGVÉDELEM

Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny. rendőralezredes állásfoglalása a www.tejfalussy.com honlapon dokumentált tudományos mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor szakvéleménye alapján:

Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az ok-okozat kalibráló élettani mérések:

1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak ellenálló vírusokat tartalmaz.
2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást.
3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél sokkal több káliumot esznek, isznak.

Megbízható védekezés:

1.: Ivóvíz desztillálás,
2.: Gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl konyhasóval fiziológiás mértékben sózás,
3.: Kálium túladagolás mellőzés.

Ezen anyagok élettanilag optimális, fiziológiás napi dózisaira és beviteli sebességeire étkezésnél is irányadóak a magzatot tápláló vérszérum és a magzatvíz, és a csecsemők és felnőttek gyógyítására is alkalmazott fiziológiás infúziós Ringer oldat H2O/NaCl=110 és Na/K=30 optimális arányai:

„NYILATKOZAT

A Ringer oldat a testnedvekhez hasonló ionösszetételű folyadék. A Ringer oldat (0,9% NaCl, 0,03% KCl, 0,025% CaCl2, 0,02% NaHCO3, 99% desztillált víz) szerinti nátrium, kálium, klór és víz pótlási arány megfelelő kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi étkezések során is.

Budapest 2010. január 6. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár, akadémiai doktor s.k.”

Tejfalussy András
January 22 at 7:39 AM ·
Másoljátok és terjesszétek! Ez a magyarok nemzőképesség-csökkenésének titkolt fő oka! (Letvedo200122)

A meddőség titkolt fő oka: Nobel-díjas tudósok 1950 óta bizonyítják az élelmiszerek csökkentett konyhasó- és növelt káliumtartalma életrövidítő és nemzőképesség tönkretevő hatását. Hazánkban a szükséglet ötöde alá csökkentették a konyhasó- és tízszerese fölé növelték a szokásos élelmiszereink káliumtartalmát. A Természetgyógyász lap is patkányméreg BONSALT kálisót reklámozott étkezési sóként (lásd 2005. július XI. Évf. 7. szám)! Étkezéssel is a Ringer infúzió napi víz-, konyhasó- és kálium dózisát optimális a vérbe juttatni: pl. 3 liter desztillált víz mellé 27 gramm konyhasót és 0,36 gramm káliumot (www.tejfalussy.com).

kiru55 2020.01.27. 19:48:35

No, ez egy végtelen körforgás lesz!?

A topic elején is hasonló gondolatok keringtek, érvként meg bizonyíttékként.
Tudjátok, én ennek már nem dőlök be!
Tudjátok: Én már megjártam egy "vaságyat" kb két éve. Én azon a vonalon való ismeretszerzésnek, és a hozzá tartozó bizonyítékoknak hiszek!
Ennek a fentebbi lózungnak egy része érzelmi beállítottságú, a nemzésképtelenséggel riogatnak, a kálium elvételt igazolva, holott, pont ezzel okozzák. Van egy természeti bizonyíték is, a növényvilág, ők nem hallanak, nem beszélnek....stb
A növények túl vannak káliumozva, hát persze ettől nőnek.
Próba képpen kb másfél éve az ház körüli növényeknek egy-egy jó marék, "piros színű" kálisót adagoltam, mi lett a vége? A szőlő hüvelykujjnyi vastagságú vesszőket hozott, 5-6-8 méter hosszúakat, több mint70 fürt 2 tő lugason! A fekete ribizlinek is adtam "bőséggel". Eredmény? giga nagy szemek a szőlőnek is becsületére válna a méretük!
Nem akarok az ember biológiája és a növényeké közé párhuzamot vonni. Csak érdekességnek tettem ide. Megint mi, vagy ki állhat ezek mögött?!!! Ez a libatömés, meg az állatvédelem analógiája megint! Ekkora köd nincs azért, ezen még én is átlátok!
Tehát nem csak az emberek életét, a mezőgazdaságot is tönkre akarják tenni?!!!
"Ezek" aztán nem hagyják a véletlenre! Világháború, gazdasági háború kifinomult, fedett megtévesztés, módszerekkel.
Még jó hogy van internet, már talán nem is élnék, meg édesanyám sem...Meg jónéhány, a témában tájékoztatott ember.
A magzatvíz K-Na összetételére hívatkoznak, nem kéne a "placentát" is megkérdezni!?
A reprodukciós riogatás az nagyon gyanús, számomra pont a népírtás kísérlete és folyamata körvonalazódik. Az ellenkezője rég bizonyítást nyert, igaz "anekdota", de nem nobel-díjas ihletésű! Számomra egyre megy. Olvass vissza, -két esetet említettem!
A meddőség fő okozója: megtévesztés mellé vigasztalásnak, a hormonkommunikáció, kimaradása, blokkolása...tartalommal találtam bőven ellentétes tartalmú információt, meg közben sok élő bizonyÍtékot, aztán eredményről is beszámoltak.
Megtévesztéssel háborúzz, (kinek volt ez szlogenje)? A XX.szd egyik legnagyobb mészárosa. Szobra is van talán Bp.n. Tudod, nekem egy praktizáló idősebb orvos az elég bizonyíték. (Ő talán több alapismerettel is meg gyakorlatival rendelkezik)
Fentebb említettem a kommunikációnk főbb tényeit: Hazafelé menet a rögvest felírt káliumot kiváltotta és maga és a családban néhány "furcsa, kezelhetetlennek mondott, tüneteikre azonnal bevetette" későbbi futólagos találkozásunkkor, nagyon megköszönte az információt. Nóbel díj?
Ez az új köd alapanyag?
A beollózott lózungban aztán van pszichológiai hatóanyag a javából. mintha a kilencvenes évek elején járnánk!
Nem járatom le magam, ezzel... ezen a "teremtő már átvezetett". Én ezt át is adom az embereknek!

U.I. indiaiak egyik fő eledele a bab, kb 1400-1500mg/100g K tartalommal, jó nemzésképtelenek lettek tőle!
A kálisó világforgalom 12-14% onnét való!!!
De, hogy elkeserítsek itt a háttérben munkálkodókból valakiket. Az említett bab még mindig hiánycikk, a K600 ugyanúgy!
A köd lassan fölszállt!
Köszönjük: D.

kiru55 2020.01.27. 20:44:56

Ha tudományosan alátámasztott anyagokra sóvárogtok:
Ebből egy érdekesség. Főleg a német példa. - ez egy Pdf:
04_ki_kalium_morszag google keresőbe, szórészlet megtalálja, Ebben is benne van a MTA bűvös szó... az említett tények miatt érdemes belenézni. Azóta már az információ áradat elsöpörte a fentebbi "rettegő lózungot is".- meg talán az élni akarók tiszta meggyőződése, Ők is átlátnak már a"ködön"

fordulo_bogyo 2020.01.28. 02:31:01

@kiru55: Próba képpen kb másfél éve az ház körüli növényeknek egy-egy jó nagy lapat erett istallotragyat istallotragyat adagoltam, mi lett a vége? A szőlő hüvelykujjnyi vastagságú vesszőket hozott, 5-6-8 méter hosszúakat, több mint70 fürt 2 tő lugason! A fekete ribizlinek is adtam "bőséggel". Eredmény? giga nagy szemek a szőlőnek is becsületére válna a méretük!
Nem akarok az ember biológiája és a növényeké közé párhuzamot vonni. Csak érdekességnek tettem ide.

fordulo_bogyo 2020.01.28. 02:34:31

@kiru55: "U.I. indiaiak egyik fő eledele a bab, kb 1400-1500mg/100g K tartalommal, jó nemzésképtelenek lettek tőle!"
Igen India nepessege rohamosan fogy.
1975 es 2010 kozott 0.6 milliardrol 1.2 millardra csokkent India nepessege.
Nemzes keptelenseg miatt.
Belegondoltal, hogy ha raadasul nemzeskepesek is, akkor 35 ev alatt nem 0.6 milliarddal lettek volna tobben, hanem...

kiru55 2020.01.28. 10:10:51

Egy szó, mint száz, a nemzésképtelenséggel riogatni, ez egy psichikai hadviselés.
A "hülye ember"meg mit lát ebben, nem akar nemzésképtelen lenni, kálium a kukába.
Éppen ettől lesz majd nemzésképtelen...És egy elismert, ...Dr...P ...is ehhez asszisztál?!
Nem lepődök meg, a 4-5 infarktust átélt közeli hozzátartozóm, említett esete után , már ezen sem lepődök meg, Ő volt az orvosa. Elkeseredésében azt hangoztatta, nem hiszi el, hogy ezen nem lehet segíteni, legalább 10 eret is áthelyeztek nála...katéter katéter hátán...stb... Ha tudná, hogy a sz@r használna, azt is megenné...
Tudod van aki azt is megenné kétségbeesett élni akarásában!
Vannak olyan "mutációk", hogy valaki túlél egy súlyos krízist, mindenre emlékszik, meg érdekli esetleg, mi vezetett ide... továbbá nem akar még egyszer ezzel szembesülni.
Aztán ha nem fogadja el az orvosi magyarázatot, vagy nem tudjuk...stb, ez mégjobban kiváncsivá teszi.
Meg a környezetében lévő hasonló esetek is mind ide vezetnek vissza. Talán az internet egy segítség, a magunkfajtáknak. Nektek meg csapás jelent!!! Tudod, nézzed meg a "Titok című filmet", az első 10-15 percben pont ezt támasszák alá. igaz más területtel. Én vagy 50x megnéztem már, mindig találok benne valami új motivumot...
A neten elérhető wikipedia adatokat és grafikonokat én másképpen látom.(India)
Tudod, egy nyudíjazás elkelne az egészségügyi "elit környezetében".
"Tudod ilyenkor eszembe jut, hal a bűz és a fej kapcsolata."
Addig is bizzunk benne, a köd az "élni akarók" segítségével eloszlik.

kiru55 2020.03.11. 10:08:16

"Nem akarok az ember biológiája és a növényeké közé párhuzamot vonni. Csak érdekességnek tettem ide. "
Fentebb írtam, de közben a tudomány és az ismeretek áramlása nem áll meg! Helyesbítem magam. akkor nem állt rendelkezésre minden információ.
Valójában mégis csak van párhuzam, ebben egyik érintett tényező éppen a kálium!
Suttogva merem leírni: Pl (Indol 3...)... és a hozzá tartozó dolgok.
Megérne egy vita fórumot, hátha a sok meddővé tett nő újra "csíraképes" lesz. Vagy mi nem akarunk többen lenni, vagy csak pénzt öntünk a feneketlen kútba, ahol a mélyben nem az vár rá, akinek a felszínen címeztük?
Vannak olyan országok, ahol nem '60-70-es évek beli, hidegháborús szemlélettel erőlködnek, hanem végzik a dolgukat, az erre hivatott egyének!
Itthon meg dacból, meg szakmai féltékenységből,...stb... lassan kiírtjuk magunkat." Fordított India effektus!"
Lépten-nyomon a kálium fontossága kerül elő, mi meg hívatalosan tiltjuk, távol tartjuk magunktól!
A több tíz millióból kiképzett szakembereink is ehhez asszisztálnak...! Aki nem távozott még más országot, épet gyarapítani, - de onnét is hazakiabál a net segítségével.

kiru55 2020.03.31. 22:05:46

Először is köszönöm a fórum "gazdájának " végtelen türelmét. Az általam közölteket
akarom egy kicsit megvédeni, továbbá alátámasztani.
Egy link:
www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=04_ki_kalium_morszag - ebben az ember biológiája is szóba kerül, igaz évtizedekkel ezelőtti anyag, de a krónikus problémáink kezdete nem mai keletű.
A topik elején elhíresült Úriember, és "alkalmi csatlósai" igenis elkövették a rémhírkeltés minősített esetét.
Pl Németországban az egyesülés előtt vagy idején, a konyhasó szándékosan magas arányban volt dúsítva Káliummal, mint általános használatra szánt standard konyhasó!
Erre a fentebbi "Úriemberünk rákontráz! (?)
A legnagyobb probléma, hogy az egészségügyi elit is sajnos bevette mert egy politikai és érzelmi környezetet teremtett hozzá. Ez úgy tűnik mintha megrendelt "játék lett volna",
Az eredmény nyilvánvaló. A belinkelt tanulmány mindenre választ ad. Évtizedek óta rendelkezésre áll, igaz limitált példányban.
Az egész dolog újbóli apropója újfent abból fakad, hogy egy közeli
ismerősünk "rejtett kálium hiányos kelepcébe került. Egy jóval fentebb említett forgatókönyv kezdett körvonalazódni.
Reményeim szerint az illető talán megmenekült, a családtagja talán hallgat a szép szóra.
Az egyik orvosa szintén felém irányuló lejárató üzenetben nyugtatta meg az illetőt, hogy neki rendben van a "káliumja".
Éjszakánként visszatérő lábikra görcs, órák hosszan, a magnézium, meg egy két remélt csodaszer alig, vagy egyátalán hatástalan.
Az okozat egyik tényezője, "jutalom a nap végén" effektus. ez nyílván erős vízhajtó. Meg mellette a kálium hiányos, civilizált reform táplálkozás(?) Alkalmanként egy kis teremfoci, egy kis izzadással...stb
A fentebb említett tanulmányban is világosan rendelkezésre áll minden értelmes információ.
A mintavétel az emberi test kálium ellátottságát csak töredékesen visszaadó 1-2%-t tartalmazó vérszrérumból történik. Ime a magyarázat a fentebb felháborodott "kollégák" megjegyzéseire.
Ezt kiegészítettem, a teljes tudatomban többször átélt kriziseim alatt tapasztaltakkal és az egyéb tanulmányokban fellelhető bizonyítékokkal alátámasztva.
A jelenlegi járványtól és a várható esetleges emberáldozatoktól fél, retteg mindenki.
Érdekességnek utalok rá, az immunrendszert(ellenállóságot) a növényeknél a káliummal való bőséges ellátottság erősen támogatja, az embernél?
Amit az általam kongatott vészharang jelez, az is egy járvány.
A meleg fülledt idő beköszöntével csúcsosodik ki. Évente kb 30-50ezer ember!
Ők nem hiányoznak senkinek? Annyira megszoktuk, hogy már természetes.
Mellette, a háttérben érintett életfolyamatok és ezeket áttételesen sújtó Pl.endokrinológia vonal...hatásokat se felejtsük!
Még egyszer, köszönjük

kiru55 2020.04.06. 22:16:57

Egy újabb érdekes,sajnálatos tapasztalat: A napokban Szeged környékén vagyok, voltam... Az egyik jó ismerősömmel, a vírushelyzet miatt nem sikerült találkoznom. Helyette, telefonon beszéltünk. Pontosabban, a téma a kálium volt. bizonyos dolgok miatt, az illető elkezdte figyelni a kálium körüli dolgokat. A kardiológiai tényekre illetve melléfogásokra fentebb már felhívtam a figyelmet. Egy "meg nem nevezett" doktor (?) megerősítette, hogy jó az illető kálium szintje, (Vérszérum adata). Néha előfordul ugyan egy két indikátor tünet, amit szépen megbeszéltünk. Aztán elgondolkodott! Kérte tegyem, helyre a kálium körüli tényeket, illetve saját információimat... stb...Doktorunk szerint nála rendben van,a kálium az ember számára különben is méreg! A nemrég, belikelt tanulmány szerint, az német egyesülés alkalmával, a keleti tartományokat feltöltötték káliummal, káliummal dusított konyhasóval! Nálunk mi van? Ha a kálium méreg az emberi szervezet számára(?) Akkor mi a jó fenébe halmoz fel belőle 150-160 grammot? Üzenem a mesterkedőknek, lehullott a lepel, ennek a tipusu egészségiparnak, lassan vége lesz nálunk is. egymás között terjesztik az emberek az életbenmaradás számára alapvető információt.
Köszönjük.

fordulo_bogyo 2020.04.08. 03:44:23

@kiru55: Kalium jo, natrium rossz. Egyszeru ez, mint a faek.

kiru55 2020.04.12. 21:21:43

" EgyszerŰ ez, mint a faék. " -azaz, hogy kellene lenni egyszerűnek. A "szakma" ennyire ellentmondásosan kezeli. ezzel óriási károkat okoz, mondhatni ámokfutás, vagy népírtás, vagy ragozhatnám...kategória ez!(?)
Az egyik, szegmens, azt mondja, veszélyes, mert a túladagolás esetén,ez meg az lehet...A másik, talán elfogad belőle valamit, de ilyen eset nem lehetséges, mert jól táplálkozunk, meg a szervezet jól szabályozza, Ez így fekete-fehér, effektus. Az leginkább a két fő okozat esetén katasztrófális, mert visszafordíthatatlan állapotokat, vagy halált okozhat. Ezek mögött vajon milyen elgondolás a mérvadó?

Itt valójában a megelőzés lenne az igazi megoldás! Van egy szűk rés, ami az orvosi terápia lehetősége, ill. felelőssége!
Pl a sztrókot szenvedett beteget napokig dédelgetik, vérrög és egyéb gyanuval, mígnem kap egy erős agyvérzést, ez már rendet tesz általában. Ezek között szokott lenni egy két nap, vagy több óra!
Az egy utolsó esély lenne, ha gyorsan megszüntetnék a vészes kálium hiányos állapotot. Ha a vérszérum mutatja, ha nem!
Az indikátor tünetek segíthetnének megoldani a rejtélyt!!! ilyenkor több tíz gramm hiányozhat már a felhalmozott mennyiségből! Ingadozó, nagyon magasra felszökő vérnyomás, nagyon magas szívritmus, izomgörcsök,...stb
Ilyenkor percek, vagy néhány óra áll rendelkezésre, a végső katasztrófa és a valódi életmentés között!!! Hamarosan jön ennek a "járványnak a szezonja"
Nem beszélve, a mereven kálium rettegő vonalat, ők "taglóznak" igazán, ezekben az esetekben.
Mindezek mellett, a vérszérum kálium értéke, rendszerint a referencia sávban van még! Ezt kéne végre belátni, illetve változtatni a gyakorlaton.
A kálium vonal, elhanyagolása meglátásom és kutatásaim szerint tehát kettős!
A végén meg, megnyugtatásként, közlik: hát persze hogy ez történt, mert több kockázati tényező volt! Az igazi okozatot, ami egy nagyobb, valódi keretet adott volna az egésznek, nagy ívben figyelmen kívül hagyják. Persze, nem is tudják! Lehet szabadalmaztatott műszereket, akasztani a szakadékba tartó személy nyakába, az igazi katasztrófától nem véd meg, legfeljebb detektálja. Ezért is be lehet gyűjteni manapság egy két milliót, a végkifejlet ott vár pár napnyira!, pár órára!
Hát persze, hogy megtörtént, magával hordozta a beteg a kardiológiai, meg neurológiai kockázatokat.
kb 10 gramm káliummal, elosztva... Megmenthető volna!
Indikátor tünet még, az indirekt vonal, az agyalapi mirigy által stimulált szervek már leblokkolt stimulálása. Ehhez kell egy attraktív hozzáállás! Nem beszélve a már többször említett ajándék mellékhatások, meg hab a tortán!
Ne feledjük a letaposott virág aminek eltörik a szára, az nem áll meg többé magában!
"Egyszerű ez mint a faék"
Kezdjétek még ma!

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

  • AlexanderRybakFanHungary: @Fogarasi Péter: nézze már meg alaposabban, mire kínálnak megoldást" ezek a szerkentyűs sarlatánok... (2022.10.18. 20:08) cemmedic - kvantumugrás a gyógyászatban
  • Szelr EryKa: Akkor tevhit hogy vannak természetes antibiotikumok? És a bakteriális fertőzés re milyen antibioti... (2021.12.30. 05:15) tanulni, tanulni, tanulni...
  • mouratius: helo apátfalván a gyermekek fogyasztották,népi étkezési szinten dokumentálva is van (2021.12.27. 10:13) kövirózsa - rejtőzködő gyógyhatás
  • Ednüt Izárhi: Csak piszkáljuk a ködöt... A gyógynövények velünk élnek.. ha nem gyógyszerrel csináltuk a bajt, g... (2021.07.07. 18:01) szívbor
  • Jánosi Frigyes: Csatlakozom az előttem szólóhoz és gratulálok a cikk írójának, aki 17 év kutatását ezen a fórumon ... (2021.04.07. 13:11) ASEA - palackba zárt csodamolekulák?
  • Utolsó 20

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása