Utolsó kommentek:

szolaar 2018.07.14. 19:40:40

Kúraszerűen az utóbbi években fogyasztottam nagyobb mennyiségben diólevél teát.
Néhány napja derült ki nőgyógyászati ultrahangon hogy mindkét miómám egészen apróra zsugorodott és a ciszták eltűntek a petefészkekből és méhből is.Az orvos szerint életemben nem fognak többé gondot okozni.:)
Nem tudom,100%-ig a diólevélnek tudható -e be,mert fogyasztottam mellette időnként palástfüvet,pásztortáskát és parlagi ligetszépét is.De az eredménynek mindenesetre nagyon örülök.

Bejegyzés: minden gyógyítható gyógynövényekkel?

Harangi István 2018.07.10. 10:45:56

Úristen... a víz H2O molekulákból készül??? Dihidrogén-oxid? Akkor ez biztos nem természetes... :-)

Bejegyzés: okosabb vagy-e, mint a vized?

fordulo_bogyo 2018.07.04. 23:45:55

@doroty.walls: Nem tudok segiteni.
Nem is akarok.
Ha kerdezel, szivesen valaszolok, ervelek, hozok tenyeket.

Bejegyzés: mi történik, ha éhgyomorra meleg vizet iszol mézzel?

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.07.04. 11:13:21

@Zsolt Pőcze: Azt írod, hogy " Kérlek, maradjunk tényszerűek, " - rendben.
DE: "Azzal, hogy vízzel keversz avlamit a HP-értéke megváltozik, új kémiai egyensúly áll be, ami új vegyületek keletkezésével jár. Ez tény. " Ez nem tény, hanem tévedés. Valamit vagy nem értesz, vagy rosszul jegyeztél meg, vagy mindkettő együtt.
Csak akkor változik meg a pH-ja, ha vízzel kevered, ha az a vegyület H+-t tud leadni, vagy felvenni. A cukor nem ilyen vegyület. A só sem. A C-vitamin az ilyen. Ez azt is jelenti minden pH mágusnak, hogy bizony a jó kis "hungarikum" C vitamin igencsak savas. Sőt, a méz is. (Többek között ez is okozza, hogy sokáig eltartható és nem romlik meg, de ettől még nem lesz antibiotikus.)
Nem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy ha vízzel elkeversz valamit, akkor új vegyületek keletkeznek.

Bejegyzés: mi történik, ha éhgyomorra meleg vizet iszol mézzel?

doroty.walls 2018.06.29. 04:02:00

Ezt kb. annyira hiszem el, mint a "Jajj. Es borzalom. es megegyszer jajj..." kezdetű szólásodat.

Bejegyzés: mi történik, ha éhgyomorra meleg vizet iszol mézzel?

fordulo_bogyo 2018.06.06. 16:11:07

@Arpiel: Tudod csak nem mondod meg... baratom, igy az ovodaban volt szokas ervelni.
Ha megengeded, en nem szallok be az egymast minositgeo adok-kapokba, csak halkan szolok, hogy magadat minosited vele.

Bejegyzés: magyar gyógyszer a "koleszterin ellen"?

Arpiel 2018.06.06. 15:18:25

@fordulo_bogyo: Igen van ! "Épp elég világos van, hogy aki akar az lásson, és épp elég sötét, hogy aki nem akar, az ne lásson semmit. " Halálkufár szimpatizánsokkal nem tárgyalok !

Bejegyzés: magyar gyógyszer a "koleszterin ellen"?

fordulo_bogyo 2018.06.06. 12:34:15

@Arpiel: "Csak pár ezer ember esete bizonyítja a hatásosságát" - allitolag. Sajnos ennek hiteles dokumentumai nincsenek, csak anekdotak vannak.

Az osszeeskuveselmeleteket hagyjuk, a gyogyszeripar (az a ceg amelyik ezt gyartotta volna) az egesz vilagon hatalmas penzt kaszalt volna (es kiutotte volna konkurenciat), legalabb is erdekes, hogy nem cuppant ra. Valamiert senkit nem tudott meggyozni.

" "Még csak ellenőrizni sem lehet már, hogy igaza volt e"? Cinizmusból jeles ! - nem ez nem cinizmus, es az igazsag.
Vagy valahol dokumentalva van, publikalva van?

Bejegyzés: magyar gyógyszer a "koleszterin ellen"?

Arpiel 2018.06.06. 08:50:42

@fordulo_bogyo: Persze hogy jobb így ! Jobb hogy emberek tíz-százezre halnak meg 20-30 évvel korábban, mint lehetne. Jobb ez az államnak, a nyugdíjasokat nem kell eltartani még x évig, lehet össze is omlana pár év alatt a jelenlegi TB rendszer ha ez a találmány zöld utat kap. Persze hogy jobb a gyógyszeriparnak, hiszen ezen az oltáson elbukták volna a legfőbb arany tojást tojó tyúkjukat, a magas vérnyomás csökkentő és egyéb keringési betegségek tüneti kezelését jelentő milliárdos bevételt és profitot. Persze hogy jobb minden mainstream és regnáló hatalmi rendnek, akik a kialakult haláliparban érdekeltek. Nézz tükörbe és nézz szembe a halállal ! "Még csak ellenőrizni sem lehet már, hogy igaza volt e"? Cinizmusból jeles ! Csak pár ezer ember esete bizonyítja a hatásosságát, de ti akkor sem hinnétek el, ha saját magatokon kipróbálva változott volna meg a véretek összetétele pozitív irányba.

Bejegyzés: magyar gyógyszer a "koleszterin ellen"?

fordulo_bogyo 2018.06.05. 17:31:36

Sajnalatos, hogy feltalalmanyat nem tamasztotta ala szakmai publikaciokkal, es igy az elveszett az utokor szamara, meg csak ellenorizni sem lehet mar, hogy igaza volt-e.
De az is lehet, hogy jobb igy.

A Pubmedene egyetlen cikket talalom csak:
[Autoantibodies or immune defense against cholesterol?].
Horváth I, Puskás E, Horváth A, Balázs E, Horváth A.
Orv Hetil. 1994 May 1;135(18):965-8. Hungarian.
PMID: 8190491

1994-bol, magyar nyelven es kerdojellel... ez nagyon keves a hitelesseghez.

Ugyanakkor Horvath Anna tobb szakmai cikket publikalt koleszterin ellenes ellenanyagok kapcsan. Van valami kapcsolat koztuk?

Bejegyzés: magyar gyógyszer a "koleszterin ellen"?

Arpiel 2018.06.04. 14:08:27

Magyar gyalázat !

"Nobel díj helyett csak meghurcolás jutott neki, pedig csak Magyarországon évente tíz-tizenötezer 45-65 éves ember életét menthette volna meg.
Elhunyt Dr. Horváth István biológus, az antikoleszterin, a művér és számos más gyógyászati, biológiai felfedezés valamint találmány letéteményese.

Nobel díj helyett meghurcolták, elítélték. Nem tudta elviselni a mérhetetlen megalázást, amely szeretett hazájában érte. Az életét kioltó gyilkos kór az ellene éveken keresztül folyó bűnvádi eljárás eredményként hatalmasodott el fölötte.

Dr. Horváth István munkássága legjelentősebb eredményének az antikoleszterin antitest felfedezését tartotta, amely oltással gyógyítja az érelmeszesedést (atherosclerosis). Több mint egy évtizeden keresztül fáradozott azon, hogy Magyarország segítse a csodálatos gyógyító eszköz nemzetközi bevizsgálását – eredménytelenül. Széruma egyedül Magyarországon évente tíz-tizenötezer 45-65 éves ember életét menthette volna meg. Bár idegen országok készek lettek volna bármennyit fizetni érte, Dr. Horváth István nem adta, ragaszkodott ahhoz, hogy felfedezése Magyarországot gyarapítsa.

Nagy reményeket fűzött a nemzeti kormány hatalomra kerüléséhez, de keserűen csalódnia kellett. Kommandósok rajtaütésszerűen lefoglalták kutatásainak eredményeit, ő ellene pedig büntető per indult. Az első fokon meghozott, felfüggesztett börtön büntetést a Fővárosi Ítélőtábla ugyan pénzbírságra enyhítette, de a tudós kutató élete ráment az évekig tartó meghurcoltatásra.

A Magyarok VIII. Világkongresszusa 2012-ben határozatban állt ki Dr. Horváth István mellett, és kérte világraszóló felfedezésének állami elismerését, támogatását.

A Magyarok Világszövetsége a magyar nemzet óriási, fájdalmas és körülményeinél fogva megengedhetetlen veszteségének tekinti Dr. Horváth István tudásának, hazaszeretetének, életének ilyetén való eltékozlását.

A Magyarok Világszövetsége Dr. Horváth Istvánt saját halottjának tekinti.

A Magyarok Világszövetsége"

Bejegyzés: magyar gyógyszer a "koleszterin ellen"?

Arpiel 2018.06.04. 13:50:11

Ez az oldal is erkölcsileg bűnrészes több millió ember halálában ! Amikor valakik tudnak arról, ami egy súlyos problémát orvosolna, és ennek elterjedését akadályozzák, sőt magát az ezzel kapcsolatos tényeket is tagadják, azzal a meglévő halálozási faktorokat, tehát a betegséget és a halálozást támogatják ! "Vétkesek közt cinkos aki néma", hát még az aki egy fát fúj velük. Hivatkozhattok ti mindenféle mondvacsinált szabályokkal meg törvényekkel, ha azok a rosszt és a betegség fennmaradását támogatják, akkor maguk is bukottá, a dolguk elvégzésére alkalmatlanokká válnak. Ha a törvény és hatóság a megoldást és a kiutat, a gyógyítást lehetetleníti el, akkor a gonosz részévé válik. Ami ezzel az emberrel (Dr.Horváth István) történt, az majdnem ugyanaz ami Semmelweis Ignáccal történt, mikor megtagadták a kutatási eredményeit, azt le is tagadták, majd a végén még agyon is verték a kollégái. Az a rendszerszinten velejéig romlott orvosi elit, ami ma is ugyanúgy regnál és reagál, csak már inkább gyógyszerlobbi és ipar formájában. Ma ugyanaz történt, csak a módszerek voltak finomabbak, hatalmi struktúrába ágyazottabbak, a jogállamiság rendszerének kiforgatása által és a (i)gazságszolgáltatást igénybe véve.
Dr. Horváth István meghalt egy hónapja. Ennek fő oka az ellene indított lejárató és koncepciós perek és hazug ítéletek súlya volt. Közvetve megölte a hatalmat gyakorló betegség és gyógyszer ipar, és azok piszkos érdekeit kiszolgáló végrehajtó hatalom. Mindenki bűnrészes ebben az emberiség ellenes közvetetten tömeggyilkos tettben (aki nem érti elmagyarázom, a magyar halálozási okok közt vezető 65-70% közötti aránnyal kötődik a koleszterinnel kapcsolatos anyagcsere zavarhoz, az ún. "szív és érrendszeri" betegségek halmaza, amennyiben az általa kifejlesztett antitest szérum ezt a fő halálozást okozó betegség okot megszünteti, milliók életét lehet megmenteni a korai haláltól, és pont ez az igazság), aki a közzétett és nyilvánosság előtt szabadon elérhető és igazolt tényekkel szembe menve, a hivatalos és pont ezért is korlátozott és egyben korlátozó, hazug, manipulatív, tudományos diktatúrát és kizárólagosságot hirdető vélemény megmondó hatalmat szolgálja.
Ez az ember többet tett az országért de a világért is, mint bárki más emberfia hazánkban. Ő lehetett volna a 2. Szentgyörgyi (ő is csak azért lett olyan sikeres és ismert, az ismert tényeken kívül, mert elhagyta ezt az országot mielőtt kicsinálták volna), joggal megérdemelve a Nobel díjat. Remélhetőleg majd az értelmesebb és igazabb utókor rehabilitálni fogja őt valamikor. Addig is ti azért erősen és sűrűn szégyelljétek magatokat, tovább szolgálva a hazugságokat, és a halálipar(oka)t.
egyazegyben.com/meghalt-horvath-professzor-aki-oltassal-tudta-gyogyitani-az-erelmeszesedest-nem-hagytak-84607

Bejegyzés: magyar gyógyszer a "koleszterin ellen"?

Máté Kubor 2018.06.01. 11:41:46

@Konyvmolyolo: megcsináltam tízszer egymás után, de semmi...

Bejegyzés: legális drogok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2018.05.31. 21:49:01

mentségemre szóljon, én lehoztam a gyógyszerészeti társaság nyialtkozatát is a linkelt blogon

Bejegyzés: mérgező-e a konyhasó?

Kiriko 2018.05.02. 14:22:23

Szia, ködpiszkáló :) sokat olvaslak, és remek, hogy ezt csináljátok, és különösen tetszik a józanság, ahogy a reakciókat is kezelitek.
És most a gondom. Az isotretinoin mellékhatásairól, hosszú távú hatásairól keresek már egy ideje, és persze, nagyon megnyugtató, amit itt olvastam, ahhoz képest, hogy az angol nyelvű interneten pereskedésről, súlyos hosszú távú károsodásokról értesültem. 60-as édesanyámnak írta fel az orvos rosacea ellen. Nem kérem tőletek, hogy mondjátok meg, szedje-e. DE. Amit a belekre, májra, általában a gyorsan osztódó hámsejtekre gyakorolt hatásairól olvastam, a visszavonhatatlan idegrendszeri károkról... ha személyesen vagy érintett, mindjárt másképp működik a szkepticizmusod is, igaz? ti hallottatok ezekről a dolgokról? köszi szépen :)

Bejegyzés: öngyilkossághoz vezet a pattanás elleni gyógyszer?

fordulo_bogyo 2018.04.28. 16:10:12

@Zb74: Ez egy alapos es fair elemzes, koszi a linket.

Bejegyzés: szódabikarbóna, citromlé: meddig fokozható?

Zb74 2018.04.28. 15:15:18

@fordulo_bogyo: Azóta már született egy hosszabb írás olyasvalakinek a tollából, aki olvasta a teljes tanulmányt - érdemes elolvasni; a sajtóközlemény szerzője bizonyos értelemben valóban félreinterpretálta a kutatás eredményét:
suppversity.blogspot.hu/2018/04/can-of-teaspoon-of-baking-soda-before.html

Bejegyzés: szódabikarbóna, citromlé: meddig fokozható?

fordulo_bogyo 2018.04.28. 01:59:07

@Zb74: Patkanykiserletben jobbnak bizonyult, mint az azonos tomenysegu konyhasos viz ivasa...
hm...
azutan 12 egeszseges ember ivott 2g szodabikarbonat tartalmazo vizet es osszehasonlitaskent 6 masik ember meg 1.39g konyhasos vizet...
hm.. hm...

Bejegyzés: szódabikarbóna, citromlé: meddig fokozható?

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpgDr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpgDr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpgDr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

 

 

 

 

hajdu-zsanett-100x150.jpgDr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpgBoros Klára
vegyész, doktorandusz
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

barbi.jpgDr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

913_csapibence_120119_015.jpgDr. Csapi Bence
gyógyszerész
Szent György Gyógyszertár, Kecel

 

 

 

 

Dr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

A fejlécben található grafika Támadi Tibor műve.