megvéd a gyatyamadzag a betegségektől!

2017.08.27., Szerző: kodpiszkalo

dd.jpgHogyne védene meg a gatyamadzag, ha egy vörös fonál is megvéd? A gatyamadzag, ha jó minőségű, jóval vastagabb és erősebb! Persze, ez az okoskodás nem feltétlenül helytálló: nem mindegy, milyen is ez a fonál. Ha követjük az utasításokat, nem próbálkozunk mással, csak vörössel. Mert mit is ír a Tudás Fája (amely joggal érdemelte ki a Fáj a tudás becenevet):

Tégy egy Vörös Fonalat a bal csuklódra, úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái!

A bal csukló körül viselve, a Vörös Fonal ugyanazon az úton működik, ahogy a modern orvostudomány vakcinái. Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg.
 
A lelket is hasonló technikával tudjuk immúnissá tenni. A Kabbala azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély színe. A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negativitástól – ez a spirituális vakcina a Gonosz Szem veszedelmes ereje ellen. A vörös szín ennek a technológiának egyik része. A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz a‘kapás’ fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás’ erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. Ha a Vörös Fonalat a bal csuklónkon viseljük, a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk. A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől.

A fenti írásról Ikarosz története jutott eszembe. A görög mitológiában Ikarosz Daidalosz fia, aki Kréta szigetén apjával labirintust épített a Minótaurosznak. Miután elkészült a labirintus, Minósz király fogva tartotta őket, hogy ne árulják el a labirintus titkát. Ikarosz viasszal összeragasztott tollakból szárnyakat készített, hogy megszökjenek. Bár sikerült a levegőbe emelkedniük, Ikarosz túl magasra repült. A Nap megolvasztotta a viaszt, szárnyai tönkrementek, Ikarosz így a tengerbe veszett. 

Tanulságos történet, de nekem nem az általában emlegetett tanulságok miatt jutott eszembe. Szerintem azok, akik cérnával védekeznek a betegségek ellen, hasonlóak ahhoz a képzeletbeli turistához, aki Ikarosz történetét ismerve, a spórolástól vagy a repüléstől való félelemtől vezérelve, nem a különjárattal tér haza krétai nyaralásáról, hanem saját maga által barkácsolt szárnyakkal a tengerbe veti magát a sziklákról. Tudjuk, hogy ezek a szárnyak nem alkalmasak repülésre, de a mesében meg van írva: lehet repülni, csak nem szabad túl magasra szállni. Valószínűleg nincs olyan normális ember, aki követi Ikarosz példáját, de érdekes módon a védőoltás-cérna viszonylatában ez nem feltétlenül érvényes.

Természetesen színtiszta abszurditás, hogy a vörös fonál megvéd a betegségektől, s mindez fokozható, ha azt állítjuk, hogy úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái. Ugyanis nem működik sehogy. A lélek immunizálásával (ha lenne ilyen - de nincs) nem tudnánk megvédeni  magunkat a fertőző betegségektől. Az a babonás ember, aki elhiszi ezt az okkult halandzsát, csak egyvalamit ér el a vörös fonállal: magabiztosabbá válik a butaságában. Az pedig nem elég ahhoz, hogy megvédjen a tetanusztól vagy a gyermekbénulástól. Remélem, kevesen vannak, akik elhiszik a vörös fonál meséjét - babonások gyorsan le is kopoghatják. 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr612784064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stenonis 2017.08.28. 17:58:40

Nem értem mi a problémátok ezzel...
A "Vörös Fonál" tökéletes védelmet nyújt az átkok, a szemmel verés, a rontás, a démoni megszállás, a lidércek, a kísértetek és a vámpírok ellen. :)

SkizofrénSün 2017.08.28. 19:38:05

Ostobaság, a vámpír ellen a fokhagyma az ezüst tőr véd meg; a fokhagyma az agyvérzéstől is megvéd, büdös leszel elkerülnek az emberek, és nem dühítenek fel ilyen marhaságokkal ;)

Stenonis 2017.08.28. 20:00:12

@SkizofrénSün:
Rosszul tudod.

Ashtar Sheran legutóbbi közvetítése szerint a Plejádok vámpírjai ellen tökéletesen bevált a vörös fonál.
Bár akkor a leghatásosabb, ha a 8154873267 Grabovoj számmal együtt használjuk...

Érvsebész 2017.08.28. 22:30:11

@SkizofrénSün: na ezért fogtok mindmeghalni.

Mindenki tudja, hogy az ezüst vérfarkas ellen jó.

Persze a háttérhatalom titkolja ezt is.

SkizofrénSün 2017.08.28. 23:02:48

@Stenonis: próbáltam a a 8154873267 Grabovoj számot, vámpír ellen nem vált be a herélt kandúrunk azonban azóta megint bagzik. Lehet, hogy a vizünk dns-e elromlott mióta egyszer véletlen a mikro mellé tettem. Nem jól jegyzi meg a Grabovoj számokat, pedig beledobálom betűtésztából C1000 - re hígítom.

SkizofrénSün 2017.08.28. 23:03:50

@Érvsebész: Nálunk a vérfarkas nem gond, mindet megette a csupakabra.

Érvsebész 2017.08.29. 09:43:53

@SkizofrénSün: A víz, az nagyon jó mindenre, főleg, ha sok benne a DNS meg a gén (pl. oxi- és hidro-gén). Én pl. fel szoktam locsolni vele a chemtrailes eget, és eddig még mindig elmúlt!

2017.08.29. 13:48:03

ezt már a 6 éves gyerekem se hinné el, igaz, immunizáltuk borostyán nyaklánccal

pumacska 2017.08.29. 15:41:23

Kedves Ködpiszkálók,
Rendszeresen olvasom a blogot, és szeretem is az alaposságotokat, többnyire egyet is értek veletek. De most azért szeretném megjegyezni, hogy – ugyan nem értem, miért működne így egy gatyamadzag és miért csak bal oldalon hatol belém a negatív energia :) -, de ebben a cikkben (legalábbis ebben részben, amit ide másoltatok, nem tudom van-e bővebb változata) nem állítják, hogy ez a praktika védene a fertőző vagy akármilyen betegségek ellen. Annyit írnak, hogy ugyanazon az elven működik, mint a vakcina a test betegségei ellen. Még csak azt sem írják, hogy a lélek immunizálásával immunisak leszünk a testi betegségekre is.
Ettől függetlenül én is blődségnek tartom, de ha valaki ettől a madzagtól lesz vidám és kiegyensúlyozott, mert HISZ benne, hát ez legyen a legnagyobb baj :)
Üdv,
Rita

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2017.08.29. 15:45:35

@pumacska: egyetértek, és mégis vitatkozom. Azért veszélyesek ezek az írások, mert sajnos van az oltásellenesség olyan talaj, amelyre hullva a legnagyobb butaság is kihajt. Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy ebből a zayvaságból sokan azt olvassá ki, hogy a fonál elég az oltások helyett...

+mondom 2017.08.30. 15:12:17

Ahogy Rejtő is írta:
"Én nem vagyok babonás és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.” :)

Untermensch4 2017.09.11. 20:37:54

Én nem hiszek a babonákban mert balszerencsét hoznak.

Untermensch4 2017.09.11. 20:43:54

@pumacska: "... ha valaki ettől a madzagtól lesz vidám és kiegyensúlyozott, mert HISZ benne, hát ez legyen a legnagyobb baj :)"
Amikor meg a valláskárosult hajlamúak rámozdulnak a balkezesekre, akkor az emberiség kb 9%-át leírjuk mint vállalható veszteséget... csak azért mondom mert hasonló kreténségek miatt volt már olyan hogy a (főként a fekete) macskákra volt rossz világ, közben meg a rágcsálók miatt többen éheztek mint ördögi praktikák okán.
Még egy ilyen békés és vicces vallás (*) is eljuttatta egyszer híveit a tömegpszichózisból eredő gazdasági összeomlás határáig és nem, nem a papjaik oldották meg a problémát.
(*) lemil.blog.hu/2011/02/15/john_frum_day

Mátyás Eszter 2017.09.24. 13:05:14

Ezt még a spirituális oldalról sem sikerült eltalálni. Csak azt nem értem miért tölt időt valaki arra hogy plusz hülyeséget találjon ki ahhoz a hülyeséghez ami évezredeken keresztül eszkalálódott.

Mate12345 2017.10.02. 00:25:11

Nem olvastam végig minden hozzászólást, de valaki benyögte már, hogy a Föld lapos? Az szerintem még hiányzik innen.

Más: Régen volt egy gyűjthető magazin Tudás Fája címmel. Nyugtassatok meg, hogy ehhez a szennyhez semmi köze nincs. Emlékeim szerint az elég érdekes valami volt.

A herceg 2017.11.19. 13:00:47

@Mate12345: Szerencsére semmi köze, de szerintem szándékosan választották ezek a marhák a "tudás fája" nevet, hogy az emberek asszociáljanak az értékes Tudás Fája sorozattal.

Reactor 2018.11.13. 19:39:05

De szupeeeer! Csak vörös gatyamadzagot kötök a csuklómra, és máris védve vagyok a csúnyarossz beteKségek [sic] ellen! Ha a bal kezemre kötöm, akkor a szifilisz, "écc", vese- máj- és gyomorbetegségek ellen vagyok védve, ha a jobb kezemre, akkor a szív- és érrendszeri, idegrendszeri és bőrbetegségek pattannak vissza rólam, mint a pöttyöslabda a falról. Ha pedig mindkét kezemen hordok vörös szallagot, még a rák is messzire elkerül! Halhatatlan leszek, zsááááááá!!!!

*sóhaj* Komolyan van olyan ostoba, aki megeszi ezt a röhejes baromságot? Mondjuk az Ezótévés pénztalizmán-rontáslevétel-energiaamulett átrázások óta nem tudom, mi a fenét csodálkozok. Amíg veréb van, lószar is lesz addig.

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpgDr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpgDr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpgDr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

 

 

 

 

hajdu-zsanett-100x150.jpgDr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpgBoros Klára
vegyész, doktorandusz
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

barbi.jpgDr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

913_csapibence_120119_015.jpgDr. Csapi Bence
gyógyszerész
Szent György Gyógyszertár, Kecel

 

 

 

 

Dr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

A fejlécben található grafika Támadi Tibor műve.