mérgező-e a konyhasó?

2012.03.22., Szerző: kodpiszkalo

Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a legkülönbözőbb honlapokon, e-mailekben találkozhatunk azzal az állítással, hogy a bolti konyhasó veszélyes méreg, mert nátrium-kloridon (NaCl) kívül kálium-kloridot (KCl) is tartalmaz. A teóriát - blogunk profiljának megfelelően - tudományos szempontból vizsgáljuk, mellőzve az alapjául szolgáló összeesküvés-elmélet elemzését. 

A témában megjelentek tárgyszerű, kiváló cikkek is (pl. Takács Gábor és mtsainak publikációja a Gyógyszerészet c. szaklap 2011. júliusi számában, amely az interneten is elérhető), de sajnos ezeket jóval kevesebben olvassák, mint az elmélet atyjának, Tejfalussy Andrásnak az interneten könnyen fellelhető írásait. 

Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik....pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl! Se több, se kevesebb! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCl !!! Ezzel szemben szinte minden só KCl-el kevert ha nem 100%-ban az !!!! Döbbenetes ami itt és most folyik !

Tejfalussy és hívei szerint Magyarországban a konyhasó nem csak nátrium-kloridból áll, hanem azt kálium-kloriddal (szándékosan) "szennyezik". Még mielőtt kitérnénk arra, hogy tényleg veszélyes-e a KCl, szögezzük le, a konyhasó több mint 99%-a NaCl. Hogy miért nem 100%? Hát ezért, mert a konyhasó általában kősóból készül, ami a tengerben oldott só kikristályosodásával keletkezett. A tengervízben pedig (jóllehet az oldott sók zöme NaCl) más sók is vannak, így KCl is. (A tengeri sók, azaz a lepárlással előállított sók esetén még könnyebben belátható az összefüggés.)

Takács Gábor és szerzőtársai hét, kiskereskedelemből (élelmiszerboltokból) származó sómintát és egy gyógyszertári minőségű NaCl minta összetételét vizsgáltatták meg. Hat asztali só minta csekély mennyiségben (<0,1%) tartalmazott káliumot, ez alól csak egy deklaráltan 30%-kal csökkentett nátriumtartalmú só volt kivétel, mivel ezt szándékosan és jelzetten kálium-kloriddal hígítják (hogy miért, erre később kitérünk).  Meglepő volt, hogy akadt olyan csökkentett nátriumtartalmú só, amelynek nátriumtartalma nem tért el a "normál" konyhasókétól. A mérési eredmények cáfolták, hogy a konyhasók magas káliumtartalmúak lennének, sőt, arra derül fény, hogy egy minta nátriumtartalma a deklaráltnál jóvaél magasabb volt. Röviden: a patikai só összetétele ugyanolyan, mint az élelmiszerboltban kapható konyhasóé (kivéve persze, ha nem csökkentett nátriumtartalmú sóról van szó - ez azonban mindig fel van tüntetve a csomagoláson, már csak azért is mert az ilyen sók drágábbak).

30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magas vérnyomásban szenvednek..stb... Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom...de ez nem igaz, mi egy ősi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar ?
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem...és ez ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül..
Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal.. az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel! Elfogadtam, hogy jó, ez van, emlékeimben atyai nagyanyám élt aki hasonló jelenségekről beszélt nekem, de akkor én még ezt nem tapasztaltam ! Úgy látszik mi egy ilyen szív-gyenge család vagyunk, gondoltam..

10-12 évvel később aztán egy jó-barátom szólt, hogy hallottam-e Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról ? Döbbentem olvastam el Tejfalussy úr felhívását. Tudtam, abban a percben rádöbbentem, hogy ez okozza az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettől kapott édesanyám súlyos csontritkulást és magas vérnyomást, ettől szívritmuszavaros atyám ! Mi ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is ! Szeretjük a sót ! A paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva mindent jól megsózunk ! Kiváltképp a fasírtot !

Összeállt a kép, mert egyértelmű. A tények azok tények, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes mert a tények makacsul tények is maradnak! Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni senkire sem, hanem gondolkodni és mindig mindent ellenőrizni !

Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam és vadul ellenőriztem a polcokon a sót, a sókat....nem hittem el, de inkább nem akartam elhinni !Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek ! Az agyad tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg...
Azóta olvastam egy bölcseletet: "..az okos ember mindig kételkedik.." Ez nagyon idevág !
Azóta szereztem tiszta NaCl-t a patikából..és itt jön az érdekesség, nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded ! A kislányomnak elmúlt az ekcémája és újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint 1980 előtti gyermekkorom idején ! Szinte marja a szemem ! Kb. 3 éve pont azon gondolkodtam, hogy 40 éves koromra hogy megváltozott a testem mert már nem csípi a szememet az izzadság...Egy túrót ! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA A TUDTOMON KÍVÜL ! És mellette pedig öntik ránk a kálium kloridot.. az a rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk csak éppen eltorzított arányban ami viszont a testünkön belül ebben a koncentrációban szörnyű pusztítást végez ! A természetben előforduló NaCl többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékű KCl-el szemben teljesen védtelen !
Ez az ördögi ebben az egészben ! És mindenkiben más és más hatást vált ki..van aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden második emberre jellemző lesz..

Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több hónapra..itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget eszik, semmi kenyér, édesség, semmi ! Szigorú diéta ! Mégis 8 a cukra. Ezután kiküldik Kínába 2 hónapra..Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik amit ott Ő megkíván..Bulgáriában ugyan ez volt ugyanezzel az emberrel...

Ezekben az országokban teljesen normális lett a cukra. Nem furcsa ?!
Ez az én tapasztalatom..a só kell, a só jó dolog, a sófogyasztás egyfajta védőfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású barlangokra.. ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is ha a Magyar Tudományos akadémia alsó-felső indusz, andusz professzorai ennek ellenkezőjét is állítják és terjesztik ! Tejfalussy úrnak igaza van ! Sajnos. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő szórakozott tudós ember ! Én a magam bőrén tapasztaltam az igazát ! Már az orvost is ennek megfelelően választom meg.. felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerekdoki is mondott, hogy teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy vagy rosszindulatból vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Ő lesz a gyermekem dokija...

Sajnos, nagyon sok a beteg ember, és a betegségek egy részének okát is tudjuk, sőt, a megelőzés és kockázatcsökkentés tényezői is ismertek esetenként. Ezek között nem szerepel a KCl-fogyasztás mérséklése, mert a fentiekkel ellentétben nincs olyan krónikus (idült) betegség, amit a konyhasó KCl-tartalma okozna. Mindez spekuláció, szubjektív benyomásokon alapuló alaptalan félelem és pánikkeltés. A kálium-klorid csak nagy (a sóval elfogyasztható mennyiséget bőven meghaladó) dózisban mérgező. A mérgezési tünetek akutak (hevenyek), a szívműködést érintik, ha lenne hosszú távú túladagolás (ami konyhasó esetén nem fordulhat elő), akkor sem alakulna ki cukorbetegség, ekcéma, rák stb.

Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára ! Egy ilyen alkalommal zárás előtt 10 perccel vettem át a sót  patikából amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott a patikában. A patikusnő megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót ?! Feldolgozó üzemem van ? Erre én visszakérdeztem, hogy halott -e a só mérgezéséről? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Ő is tanulta még anno, hogy a kálium mennyire egy veszélyes anyag ! Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Ő tudja akkor miért nem rendel a maga és családja számára Ő is ebből a tiszta sóból ? Erre Ő: "..mi csak ezt esszük.."
Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrő éjszakáim történetét, mire Ő sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan Káliumra utalnak...

Azután; még Láttam Tejfalussy András Úrral folytatott levelezését a Na:K arányáról.. (...) Azt kell mondjam, hogy Tejfalussy Úr által javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek, vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerősöm is egyöntetűen és egymástól függetlenül is elfogadták, sőt javasolták amikor én is ezzel a kérdéssel fordultam hozzájuk! Az egyik patikushölgy még azt is hozzátette, hogy tanulta Ő is, hogy a Kálium mennyire veszélyes egy anyag !!! 

Sajnos, tájékozatlan emberek az egészségügyi szakemberek között is lehetnek. Azok a gyógyszerészek (ha vannak ilyenek), akik nem világosítják fel szakszerűen a tévhitben élőket, sőt, táplálják a félelmeiket, valószínűleg elfelejtették, vagy sosem tanulták meg elégségesre a nátrium-káliumháztartással kapcsolatos élettani ismereteket.

A sóvásárlási láz idején az országos tisztifőgyógyszerész megtiltotta a patikai só nem gyógyászati célú forgalmazását. Bár a döntés szakmai szempontból indokolt (a gyógyszertár nem vegyesbolt), egyáltalán nem szolgálta az indulatok csitulását: az összeesküvés-elmélet hívői ezzel igazoltnak látták , hogy államilag koordinált módon mérgezik a népet, és megakadályozzák az "egészséges sóhoz" jutást.

Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.

Lásd fent...

Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 literfolyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1x10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm.

A valóság ezzel szemben: a kálium normál szintje a vérplazmában 3,6-5 mmol/l. A napi káliumbevitel vegyes, kiegyensúlyozott étrend esetén kb 50-150 mmol. Ezt a vese és az emésztőrendszer gond nélkül kiválasztja. Sőt: hazánkban a férfiak átlagos káliumbevitele 3,0, a nőké 2,7 g/nap, mely érték egyik nem esetében sem éri el az ajánlott 4,5-5 g/nap mennyiséget. A káliumfogyasztás mérséklésére csak veseelégtelenség és bizonyos vérnyomáscsökkentők és vizelethajtók fogyasztása esetén lehet szükség.

A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 - 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!

Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 - 60 évre volt szükség. Becslésem szerint Magyarországon az 1950 - 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre. Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 - 95% -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. 

Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános suliban ? A só NaCl. Mit is mond a "visszavont" Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kőbe vésve ??? Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! Ehhez képest nézzük meg a csatolt képeken található zacskót, dobozt 50%:50%, azaz 1:1 arányban van NaCl és KCl... Kell ezt még ragozni ?

Jóval több konyhasót fogyasztunk, mint amennyire szüksége van a szervezetünknek. Az élettani igény 4-6 g/nap, ezzel szemben az átlagfogyasztás 14-18 g/nap. Nátriumhiányban tehát semmiképpen nem szenvedünk, ezzel szemben ismert, hogy túlzott fogyasztása vérnyomás-emelkedéshez vezet. Számos vizsgálat igazolja, hogy a nátriumbevitel mérséklése csökkenti a vérnyomást, de azt is meg kell jegyezni, hogy az így elérhető eredmény mérsékeltebb, mint azt a nátriumfogyasztás mérsékléséért küzdők egy része gondolja. A "normál" konyhasók és a csökkentett nátriumtartalmú sók ésszerű fogyasztása veszélytelen, a túlsózás pedig a fokozott nátriumbevitel miatt veszélyes, nem a "káliumúladagolás" okán. 

Elvonatkoztatva a blogbejegyzés alapjául szolgáló tévhittől: mindannyiunknak célszerű lenne kevesebbet sóznunk, a magas vérnyomásúak számára pedig előnyös lehet a mérsékelt nátriumtartalmú só fogyasztása. A sóbevitel csökkentése azonban nehezen kivitelezhető, mert a napi adag nagy részét a feldolgozott ételek részeként fogyasztjuk.

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr484317815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stro-B · http://www.stro-b.com 2012.03.27. 23:07:41

Üdvözlöm a kollégákat!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a blogra, ahogy elnézem, sok közös témánk van, legutoljára jómagam is megénekeltem a tiszta só anomáliát a patikablogomon: www.stro-b.com/patikablog/

A ködpiszkáló blog bekerült az RSS olvasómba és népszerűsíteni is fogom! Minél több (egymástól független) forrásból olvassák az emberek a _tényket_, annál nagyobb az esély, hogy pár "ködös" elmében sikerül egy kis fényt gyújtani, de legalább a ködöt elpiszkálni :)

Taváris 2012.04.14. 15:29:34

"Takács Gábor és szerzőtársai hét, kiskereskedelemből (élelmiszerboltokból) származó sómintát és egy gyógyszertári minőségű NaCl minta összetételét vizsgáltatták meg."

Ha nem írjátok le a pontos márkákat, akkor ez lehet akár kitaláció is. Ha veszek most egy S-Budge sót és annak magas a KCl tartalma, akkor mondhatjátok, hogy azt ti nem mértétek.

Ebben az esetben szerintem fontosabb a maradéktalan tájékoztatás, mint a "nem reklámozunk" szabály betartása. Főleg, hogy a 7 vizsgált termék konkurense is egymásnak, így részrehajlásnak sem minősülne.

abaluuuu 2012.06.15. 10:15:40

Miért nem teszik közzé a mérési jegyzőkönyveket? Milyen vizsgálati módszerrel jutottak erre az eredményre?

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2012.06.15. 14:04:57

@abaluuuu: Ha a pécsi mérésekre gondol, közzétették. Olvasható Takács Gábor és mtsainak publikációjában a Gyógyszerészet c. szaklap 2011. júliusi számában.

vomit 2012.09.07. 08:37:17

valojaban finomitatlan, esetleg koser sora van szukseg, amiben minden benne van, nem csak NaCl es/vagy KCl
www.youtube.com/watch?v=ImuAXQteM00&t=156m50s

Vivega Eva · http://vivega.blog.hu 2012.09.26. 23:43:05

Végre egy valóban jó cikk erről a "mérgezett só"körüli hisztériáról. Szakmailag kitűnő, részletes, közérthető! Ha lehetne egy hasonlót írni a Himalaya sóról is, mert az emberek azt hiszik, hogy a gyógyszertári só és a Himalaya az "egészséges" só, és fogyasztják mértéktelenül, ahogyan régen az asztali sót! Minden túlzásba vitt sófogyasztás káros, akármilyen színű vagy állagú! A lényeg a NaCl túlzott bevitele, melynek egyensúlyozása K-mal nem történik meg! Következményeit tapasztaljuk a magyar "egészségnek" csúfolt állapoton! Az emberek nagy része valamiféle keringési betegségben szenved, mely a fiatalabb korosztályt is egyre jobban veszélyezteti! Azt már nem is említem, hogy néhány hétvégi tanfolyamon "diplomát" szerzett áltudorok oktatják az embereket egészségre, szembe menetelve józan ésszel, tudományos állásponttal, több évtizedet a gyógyításban eltöltött szakemberek véleményével és segíteni akarásával. Igen, van benne a butaságon és a tévedéseken túl nagy fokú nyerészkedés is, mert lehet a bioboltokban, nagykereskedésekben több száz forintért a "jó" sót kapni. A magas vérnyomás a szívinfarktus és az agyvérzés legfőbb rizikófaktora, melyet a sóbevitel emel. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy a só 97, 98, vagy 99 %-ban tartalmaz NaCl-t! Az ilyen esetekben nemhogy 99 %-os, sót, hanem egyáltalán nem szabadna sót fogyasztani, pláne nem ilyen mennyiségben, ahogyan a magyar emberek teszik! Sajnos, meg is látszik a betegségi illetve halálozási adatokon! Kár, hogy az emberek jobban ragaszkodnak a tévedéseikhez, rossz szokásaikhoz, mint az egészségükhöz illetve az életükhöz!

Patreides · http://indavideo.hu/profile/Patreides 2013.01.10. 04:20:51

@Taváris: Oszt' a cikkben hivatkozott linkre (Takács Gábor és mtársai cikke) rámentél-e, az ott leközölt fényképet láttad-e? :)

www.elitmed.hu/riports/kepek/2.jpg

Go Jóska 2013.01.27. 14:13:04

Érdemes lett volna beleírni a cikkbe, még ha nem is farmakológiai szempont, csak a józan paraszti észé, hogy a kálisó jóval drágább, mint a kősó, tehát rohadtul nem éri meg a sözönséges konyhasóba belekeverni, főleg, hogy ha belekeverik, adhatják drágábban is, mint csökkentett nátriumtartalmú sót (bár, mint a cikkben leírták, még ehhez sem feltétlen kell belekeverni, belehazudni is elég!). Továbbá semmi értelme nem volna a különféle káliumpótló gyógyszereknek - amelyek hatóanyaga szintén KCl - ha a normál konyhasó fele kálisó lenne.

Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan 2014.03.02. 10:41:12

Tejfalussy András okl. vill. mérnök (sz.szám: 1-420415-0215) AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk va. (1036 Lajos u. 115.), Cégbíróság által kijelölt végelszámoló, Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel* keretében közérdekű feljelentéseivel, bejelentéseivel, javaslataival kárelhárító méréstani szakértő (www.tejfalussy.com, +36-202181408, tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com).
MEHNAM-info / Jogjavítás / Vitarovat Kód: kdnp-szakminiszterek-osszeeskuvese-140302

KDNP-SZAKMINISZTEREK ÖSSZEESKŰVÉSE A NEM ZSIDÓK MÉRGEZTETÉSÉRE?

Mint Dr. Kovács Pál által felkért interpelláció előkészítő méréstani szakértő kiderítettem, hogy a Dr. Kovács Pál és társa által az étkezési kálium túladagolás ellen 1992-ben benyújtott interpellációra az orvosi végzettségű dr. Surján László (aki most Európai Parlamenti képviselő) egészségügyi miniszterként teljesen hamis választ adott az Országgyűlésben (sorszáma: 8253), s ezzel számos magyar egészségromlását, életrövidülését, meddővé válását okozta és okozza. Kérem a KDNP-t, hogy indítsák meg Surján Lászlóékkal szemben a törvényes büntető eljárást! Az alábbiak méréstani és bűnügyi bizonyítékait lásd a www.tejfalussy.com és www.aquanet.fw.hu tudományos honlapokon pl.: www.tejfalussy.com/regiweboldalak/www.aquanet.fw.hu/szoveg/kaliuminterpell92.htm .

Az Országgyűlésben dr. Surján László és két minisztertársa azzal akadályozta meg az interpelláció bizottsági vizsgálatát, hogy a nem hozzáértő képviselőkkel elhitették, hogy „A nemzetközi irodalmi adatok szerint a káliummérgezés csak 18 gramm/nap vagy ennél nagyobb mennyiség szájon át bevitele esetén következhet be, ugyanis a kálium egyensúly a szervezetben a vese és a verejték útján szabályozott”. Dr. Surjánék tudatosan csaltak, az alábbi tudományos mérési bizonyítékok szerint is:

Az NaCl konyhasó helyett sózásra ajánlott káliumsók (REDI-Só) hatását ellenőrző hatás-kalibráló mérések során, pl. amit az Országos Élelmezési és Táplálkozás Tudományi Intézet (OÉTI) részére a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztek, a tiszta vízben oldott 2 gramm REDI-Só 0,88 gramm káliumtartalmának a szájon át bejuttatása is felére csökkentette 10 előtte egészséges felnőtt ember mindegyike veséjének a vizeletkiválasztását, 4 gramm REDI-Só 1,76 gramm káliumtartalma pedig az 5 mmol/liter mérgezési küszöbnél (lásd a vérvizsgálati laboratóriumi jelenlegi 5,1 mmol/liter kálium határértéket) magasabbra, 5,5 mmol/literig növelte mindegyikük vérszérumában a káliumot.

A Belgyógyászat alapvonalai 2. (Magyar-Petrányi) tankönyv szerint egészséges embernek is torzul az EKG-je, ha szájon át 24 óra alatt 5-8 gramm kálisónál (2,2-3,6 gramm káliumnál) többet juttat be. Az Intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata c. (Varga Péter és tsai) tankönyv szerint pedig, ha 24 óra alatt 280 mval (11 gramm), vagy 1 órán belül 20-40 mval (0,8-1,6 gramm) káliumnál (bárhonnan) több jut be a vérbe, 5 mmol/liter feletti veszedelmes káliummérgezésre lehet számítani.

Kiegészítések a félreértések elkerüléséhez: 1./ A Magyar Petrányi könyvben hamis a 7 mmol/liter kálium mérgezési küszöb! A hyperkalaemia veszély 5 mmol/liter vérszérum káliumszint felett is fennáll, nem csak a 7 mmol/liter felett! 2./ Minden orvos hivatalból tudja az étellel, itallal túladagolt kálium (és vagy hiányosan pótolt konyhasó) életrövidítő, vese-, szív- és idegmérgező, keringésrontó, daganatkeltő, ivartalanító, életrövidítő hatását, ugyanis ezek hatás kalibráló élettani mérésekkel, állat- és emberkísérletekkel bizonyításáért is kapta 1950-ben a Nobel díjat három mellékvesekéreg kutató (Kendall, Reichstein és Hench). Lásd: Technika a biológiában 8., Dr. Szabó Dezső: „A mellékvesekéreg biológiája” (Medicina könyvkiadó Budapest, 1976. Szerkesztette Dr. Csaba György). *3./ A Talmud előírja, a zsidóknak, hogy sózott kenyérrel + desztillált vízzel gyógyítsák magukat, miközben a zsidók által elfoglalni akart területeken tervszerűen irtják a „bálványimádókat”. (A Talmud bálványimádóként kezelendőnek nevezi a Jézus után tévelygőket is), a zsidók adott helyen elszaporodásának, vagyis „ingatlan igényének” megfelelő mértékben, lásd: 2. Mózes 23. 20-33, 5 Mózes 7., 2, 22, és Talmud Baba kamma 93 b. lap és Taanith 10 a. lap).

Verőce, 2014. 03. 02. Tejfalussy András

GniQQ 2014.06.26. 20:38:30

Egyértelmű! Amúgy meg...

"Tejfalussy András okl. vill. mérnök"

Na nehogymár egy villamosmérnök magyarázzon nekem a sók biokémiai-patológiai hatásairól mert mindjárt beröhögök!

GniQQ 2014.06.26. 20:39:08

@Tocvarek: Az előzőt erre válaszoltam, csak nem tette be a tag-et

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.06.26. 21:20:27

@GniQQ: éppen magyarázhatna, ha értene hozzá. De nem ért.

Munyi cica 2014.08.13. 12:56:16

@Tocvarek:

Nagyon jó hozzászólások :), ez is, meg a többieké is!
Egyetértek :)
Sajnos ez van, hogy ilyen paranoiásak riogathatják a jó ( és hiszékeny) népet.

Huginn · http://agartha.hu 2014.08.17. 18:06:39

Nos, ez a drága jóakaró Tejfalussy András nem más, mint egy spammer újabban. Vásárolt címlistával, mert a "tisztességes" embereknek csak így megy... Meg is lehet nézni a MyWOT.com -on az értékelését az oldalainak.

tinke01 2014.09.17. 11:44:15

Melyik tábornak hiszek?Elsősorban a józan eszemnek és Dr Papp Lajos nemzetközi hírű szívsebész professzornak hiszek.Papp Lajos tudása,elért eredményei megkérdőjelezhetetlenek és elévülhetetlenek.Papp professzor nem kevés tudást lerakott már az asztalra úgy,hogy abból nála idősebb professzorok is tanultak!
www.youtube.com/watch?v=jCvBWZVw6LE
www.youtube.com/watch?v=XzpiraoXzmQ
Tejfalussy András jegyzőkönyvvel bizonyítja a méréseit.
A ,,ködpiszkáló"-feltehetően a gyógyszer ipar- embereinek dr-i jelzés áll ugyan a nevük előtt,de ez még nem bizonyíték semmire.A szájkaratékosokat meg már ismerjük,mennyit érnek.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.17. 19:36:50

@tinke01: helyes meglátás: Papp Lajos híres SZÍVSEBÉSZ. Sóügyben a véleménye semmivel nem mérvadóbb, mint bármely más diplomás emberé. S ha igaz az, hogy a Tejfalussy-féle agyrémmel egyetért, akkor szegény igen tájékozatlan az ügyben.

tinke01 2014.09.18. 11:19:27

@kodpiszkalo: Önöknek is megadatott a lehetőség ,,ködpiszkálóknak", hogy bizonyítsanak,de bizonyítékot még eddig nem tártak a nagy nyilvánosság elé.
Tejfalussy András Önökkel szemben jegyzőkönyvezett méréseit a nagy nyilvánosság elé tárja a mai napig is.
Ha nem lenne igaz amit állít,már régen börtönben lennének rémhír terjesztésért.
Különben a lakosság uv lámpázza a sót és tapasztalja,hogy világít a kálisó,s nem fogyasztja.
Tegyék már meg,Önök is,hogy feltárják a bizonyítékaikat,hogy ,,tájékozottak " legyünk.

tinke01 2014.09.18. 12:35:30

Egyébként,még én is tudok bizonyítékkal szolgálni,íme : index.hu/gazdasag/2014/09/18/veszelyes_sot_arultak_az_orszagban/
Káliumot egyáltalán nem is szabadna tartalmaznia a konyhasónak,hiszen olyan nagy mértékben káliumozott a termőföld,hogy a növényi és állati táplálékkal hatalmas mennyiséget fogyasztunk belőle nap mint nap.
Na,letilthatnak,hiszen ilyen válasz Önöknek aligha tetszik.

temperaltno 2014.09.19. 19:57:12

www.weborvos.hu/hirek/vigyazat_ez_veszelyes_konyhaso/217431/ Friss hír. Ennyit erről...

Teljes káosz és bizonytalanság. Semmit nem szabad elhinni. Az orvostudomány csak tapogatózik a sötétben.

hvg.hu/kkv/20140918_Allati_takarmanyozasra_szant_osszetevo_ke
Ködpiszkálás mi? Szánalmas...

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.19. 20:41:18

@temperaltno: az orvostudomanyt nem kevernem ossze az elelmiszer-biztonsaggal.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.19. 20:43:53

@tinke01: az a "baj", hogy a tengeri es banyaszott so is tartalmaz kaliumot.... Ha nem tesznek hozza, akkor is.

tinke01 2014.09.20. 14:53:13

Továbbra sem tárnak a nagy közönség elé bizonyítékot,csak löknek pár semmitmondó mondatot válsz képen. Értem!

tinke01 2014.09.21. 12:10:23

@kodpiszkalo: Mivel a vérben a nátrium 30,kálium 1 arányú,a magzatvíz szintén,az infúzió úgyszintén,s a legtöbb tengervíz is kb.ilyen arányú,nem a bányászott só jelent problémát,hanem az,hogy a káliumot hatalmas dózisban hozzá adják direkt módon a konyhasóhoz-40,50,70,100%-os arányban-így árulják a boltokban!De érdekes,csak hazánkban!A környező országokban egyikbe sem!
Mivel Ön még fiatal,s ha egészséges,a szervezete egy darabig kompenzál.Ne éljen ezzel vissza,Ön ha gyógyszerész,könnyen hozzá tud jutni a tiszta sóhoz,s fogyassza azt.S ha ön nem csak gyógyszerész,de jó lelkű ember is,széles körben propagálja az emberek felé a valóságot.Az igazság felszabadít.

Tinke01 egyetértünk 2014.09.26. 13:41:54

Ebben a cikkben a bekeretezett (idézett) részek jobban meggyőztek, mint a közte lévő hozzáfűznivaló vélemények. Mert ugye ezek csak vélemények, nincs mögötte semmilyen bizonyíték.
Csak kiragadva egy mondatot: "A kálium-klorid csak nagy (a sóval elfogyasztható mennyiséget bőven meghaladó) dózisban mérgező. A mérgezési tünetek akutak (hevenyek), a szívműködést érintik, ha lenne hosszú távú túladagolás (ami konyhasó esetén nem fordulhat elő), akkor sem alakulna ki cukorbetegség, ekcéma, rák stb." Szóval ezt mi bizonyítja?

Tudjuk (ez köztudott, mint a NaCl vérnyomásemelő hatása), hogy Napóleont éveken át mérgezték, napi ici-pici adagokkal, aminek tünetei is voltak. Ezt a példát csak azért hoztam fel, mert a mérgezési tünet nemcsak akut lehet, hanem évek alatt kialakuló betegség is, mint Napóleonnál.

Off. Én úgy látom már egyre kevésbé lehet a népet megvezetni. Nem hisznek az orvosoknak és szakembereknek, csakis a saját szemüknek. És gondolkodnak, ami nem "jó", nem lehet őket irányítani.
Persze vannak emberek, akik még mindig csukott szemmel és elmével akarnak járni. Összeesküvés elméleteket gyártóknak és elmebetegnek titulálják a másik embert csak azért, mert nincsenek azonos nézeteik. Lelkük rajta. De utánajártak, hogy kinek lehet igaza? Mit tettek azért, hogy biztosak legyenek a hitükben, megismerték minkét oldal nézőpontját?

A nyitott lelkűeknek ajánlom: www.youtube.com/watch?v=K0cElTPsQx8
Bár valszeg. kitiltanak ezért.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.09.26. 14:43:14

@Tinke01 egyetértünk: ezen a blogon még senkit nem tiltottam ki. Véleménye miatt nem is fogok, bármennyire nem értek vele egyet.

Annyit azonban jeleznék: az, hogy ön nem rendelkezik bizonyos információkkal, nem jelenti azt, hogy azok az információk nem léteznek. És ha tájékozódni akar, akkor ajánlom, tegye azt tankönyvekből, szakkönyvekből. Az interneten sok zavaros információ található, és kellőképpen kritikus szemlélet hiányában könnyen meg lehet tévedni...

tinke01 2014.09.26. 17:22:47

@Tinke01 egyetértünk: Az,hogy a Kálium túladagolásával számtalan betegség,cukorbetegség ekcéma,stb .kialakulhat,nos erről az interneten tanulmányok találhatóak.Mindenki számára hozzáférhető,akit érdekel.

tinke01 2014.09.26. 17:32:58

@kodpiszkalo: Ne bízzon az orvosi tankönyvekben sem!!!!Már azok sem biztonságosak!!!!
www.tejfalussy.com/regiweboldalak/www.aquanet.fw.hu/szoveg/Gyilkoskonyv.htm

tinke01 2014.10.03. 12:44:02

file:///E:/S%C3%B3%20-%20m%C3%ADtosz%20%C3%A9s%20val%C3%B3s%C3%A1g%20-%20A%20k%C3%A1lis%C3%B3%20lassan%20%C3%B6l%C5%91%20m%C3%A9reg.htm

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.10.03. 21:57:12

@tinke01: Remélem, akik elolvassák ezeket, tudják is a helyén kezelni... Az, hogy egy szöveg hosszú, nem jelenti azt, hogy ér is valamit. Ezek az idézetek teli vannak zöldségekkel.

Vincente82 2014.10.10. 15:26:49

@tinke01: A kért bizonyíték a cikkben volt: www.elitmed.hu/ilam/hirvilag/valoban_egeszsegesebb_a_patikai_so_tenyek_tevhitek_es_ellentmondasok_a_natrium_kloriddal_kapcsolatban_9001/

A normál konyhasó NINCS káliummal dúsítva. Innentől Tejfalussy kijelentései igenis rémhírkeltésnek minősülnek.

Igen, ismerem a szeptemberi ügyet. De hogy is derült ki? Úgy hogy az élelmiszerbiztonságért felelős hatóság vizsgálódott. Miért is tenné ezt, ha mérgezni akarnának? (Bár biztos vagyok benne, hogy kellő fantáziával ki lehet ide is találni valamit...)

tinke01 2014.10.11. 18:53:12

@Vincente82: Kedves VINCENTE82,ha Tejfalussy Andrásnak nem volna igaza,már régen börtönben ülne rémhír terjesztésért,rágalmazásért,hiszen több tucat feljelentést tett magas körökben.
Ehelyett rendre ,,eltűnnek" a bizonyítékai,börtönbe pedig azóta sem tudják lecsukni rémhír terjesztésért és rágalmazásért.
Részemről ez a só ügy nem vitatéma,ezennel le is iratkoztam.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.10.11. 19:05:54

@tinke01: rossz erv. Hallott mar olyant, hogy vkit remhirterjesztesert bortonbe zartak? (Jo, asszem egy szerencsetlent becsuktak, aki bankcsodit vizionalt.)

Vincente82 2014.10.15. 10:43:13

@tinke01: Milyen bizonyítékai tűntek el? Voltak egyáltalán? Láttam már az ő neve alatt terjesztett körlevelet, de az tele volt marhasággal. És szerintem itt a lényeg. Sajnos mindenkinek joga van hülyének lenni. Az nem büntetőjogi kategória. Elég kitakert logikára utal, ha nem tudja elfogadni az egyértelmű mérési eredményeket, amik bebizonyították, hogy nincs káliummal dúsítva a konyhasó, és mindenféle áttételes feltételezésen keresztül látja igazoltnak egy önjelölt "kutató" kijelentéseit.

antirandom 2014.11.13. 06:29:54

MEHNAM-info / Antiszemétizmus Ügykód: ragalmazoblogerekerdekeirol141112

A MUNKÁSSÁGOMAT RÁGALMAZÓ BLOGER GAZEMBEREK ÉRDEKELTSÉGEI

A nevük eltitkolásával az interneten a munkásságomat ismétlődően rágalmazó gazemberek, pl. lásd: www.youtube.com/watch?v=qo5x7ZFJDKE, igyekeznek a rágalmaikkal elterelni a figyelmet a kálisóról (kálium túladagolással mérgezésről), a konyhasóhiányos táplálkozás és a nem desztillált ivóvíz egészségveszélyeztető hatásairól, ezekről a konkrét hatás-vizsgáló mérések alapján kiderített, a honlapomon, az email-könyveimben és a velem mások által készített, és az általam más szakértőkkel készített interjúkban dokumentált, a magyar lakosság elől a korábban és most hatalmon lévők által titkolt tényleges problémákról, és az ezekkel szemben lehetséges kárelhárítási módokról, önvédelmi megoldásokról. Teljesen nyilvánvaló, hogy személyes anyagi és/vagy politikai haszonszerzésért teszik. Ugyanis: 1./Korábban mindenhol mérgező hulladékként kezelték a kálisót a tengervízből sót lepárló cégek és a sóbányák. 2./Arthur Koestler „Sötétség Délben” dokumentum könyve szerint világháború idézhető elő kálisóval műtrágyázással. 3./„Az intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata” c. tudományos könyv szerint, a 2 vagy 4 grammnál több kálisó is veszélyes (hyperkalaemia okozó) méreg, ha 1 órán belül bárhonnan bejut a vérbe. 4./A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett kísérlet során ennyi kálisónak az oldata mindenkinél a normális felére csökkentette a vizeletkiválasztást és mérgezőre növelte a vérszérum kálium tartalmát.) 5./Gazdasági, politikai, vallásfelekezeti érdekek fűződhetnek ahhoz, hogy azt hazudják a népnek, mit pl. a Wikipédia, vagy nevüket titkoló, engem rágalmazó gazemberek, hogy a kálisó egyszerre elfogyasztott több száz grammja sem mérgező. 6./A legolcsóbb „ingatlanszerzési módszer”, ha kálisóval, és vagy a konyhasó pótlást és vagy a tiszta ivóvízhez jutást akadályozással, mint vegyi fegyverekkel „(ön)irtatják a népeket”, mivel egyre több lesz a mérgeztetők gazdasági, politikai, vallásfelekezeti stb. érdekeltségi körébe tartozó személyek, cégek, intézmények által olcsón vagy ingyen megszerezhető ingatlan. 7./Izraelnek önmagában abból is haszna származik, hogy „talajjavító és egészségjavító” anyagként árusíthatja az izraeli Holt-tengeri sólepárlásnál keletkező, egyébként semmire sem használható mérgező hulladék kálisót. Nem nehéz kitalálni, hogy kinek áll érdekében, hogy a magyarok ne tudjanak a fenti népirtási bűnözésről, ami egyébként le van írva, lásd Mózes II. 23/2-33, Mózes 5/2, 22, Talmud, Taanith 10 a. lap és Talmud, Baba kamma 93 b. lap. Ezek nem csak összeesküvési elméletek, hanem mai is érvényben tartott konkrét törvényekben szereplő zsidó fajirtási előírások. Az ezeket leplezni akaró aljas gazemberek azért rágalmaznak úton-útfélen, mert a hatás ellenőrző mérések alapján lelepleztem a népirtó csalókat és ismertettem a honlapomon a zsidó fajirtás ellen hatásos önvédelmi fegyvereket, s az azokhoz hozzájutás módját. Például azt, hogy egy felnőtt egészséges ember napi sópótlása csupán kb. 10 Ft költségű a mérgező kálisótól mentesített „gyógyszerkönyvi tisztaságú” NaCl konyhasóval, meg például azt, hogy az általam kifejlesztett energia-újrahasznosító DVÍZBOILER vízátpárlóval bármelyik háztartásban elő lehet állítani a betegség elhárító, beteggyógyító tiszta desztillált ivóvizet, sokkal olcsóbban, mint amennyiért a hatás-méréssel megbízhatóan senki által sem ellenőrzött állítólag „deutériumszegény gyógyvizet (Dd-vizet)”, s a mindenféle „kristályvizeket”, ásványvizeket stb. országszerte árusítják.

Verőce, 2014. 11. 12.

Ez a válasz az engem rágalmazó bloger és bűntársai elleni nyilvános rendőrségi feljelentés is.

Erich 2015.09.14. 11:40:59

Tisztasó, magyar szabványszámmal ellátva min 99,5%-os NaCl tartalommal.
Legtöbb bióboltban kapni lehet.

gizmo26666 2015.10.16. 18:26:18

Bazdmeg a faszságaidat, mutass nekem egy laboratóriumi tesztet arról, hogy menniy kálimu van az asztali sóban

fordulo_bogyo 2015.10.16. 20:56:52

Nem kene ilyen szintre leereszkedni.

Soha ne birkózz egy disznóval a sárban. Mindketten mocskosak lesztek és a disznó még élvezni is fogja.

ErnestYAlfred 2015.10.17. 00:44:42

Szerintem pedig van a provokációnak az a szintje, amikor mégis kell. Nos ez a "bazzzzeg" indítású robbanótöltet ilyen.
Én nagyra becsülöm Ködpiszkáló türelmét és intelligens válaszait!

ErnestYAlfred 2015.10.17. 00:51:25

Egyébként pedig - Hééé, mérgezéshívők! -, hogy a csudába lenne igaz ez a mondat:
" ma Magyarországon az emberek 90 - 95% -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma " !?!?

gizmo26666 2015.10.17. 21:03:10

@kodpiszkalo: Legközelebb elolvasom a cikket, utána kommentelek. Nemtom ki árulja a patikai sót, de jót kereshetett.

lactoveGAYATRI 2016.03.30. 13:21:16

Ha már a sónál tartunk! A naturaboltok polcain egyre több fajta só jelenik meg a Himalája sótól a fekete sóig. Amíg az anyám nem ismerte meg a Himalája sót, addig a tengeri só mellett kardoskodott, mondván, hogy az "egészségesebb, mint a konyhasó", most meg, amióta Himalája sót használ, azt mondja, hogy "a tengeri sóban nincs semmi tápanyag". Hát akkor miért egészségesebb a tengeri só a konyhasónál, ha ugyanúgy nincs benne tápanyag, kérdem én...egyúttal tőletek is.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.03.30. 13:25:05

@lactoveGAYATRI: egy a lényeg: el kell adni (a sót is), ehhez kreálnak marketinget....
lsd még: kodpiszkalo.blog.hu/2013/09/30/csodaso_a_himalajabol

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.27. 09:41:40

@antirandom:
Ez az antirandom nikkű idióta valóban az, akinek mondja magát?
Bíróságon mit szóltak a feljelentéshez?

Na nehogy már ! 2016.08.05. 13:56:35

@Hóhér az utolsó barátod: ez is marketingelonek tunik : " az általam eloállított DVÍZBOILER vízátpárló készulékkel ... " . Meg nem értett zseni . Honnan van ez a rengeteg , ijesztoen buta ember ?!

kovacsegy 2016.11.08. 12:28:38

Tisztelt KÖDPISZKÁLÓ!

Lehet itt bagatellizálni a témát, de ez is csak azt bizonyítja, hogy a bértollnokok, vagy elvbarátaik nem ködöt akarnak piszkálni, hanem csúsztatni és ködösíteni.

Természetesen sokan tisztában vagyunk azzal, hogy szükségünk van a káliumra is.
De csak NYOMELEM mennyiségben, nem pedig úgy hogy a nátriumot helyettesítik vele.
A nátriumnak harmincszor nagyobb arányban kell(ene) előfordulnia a konyhasóban, mint a káliumnak.

A méreginjekcióval történő kivégzés során a harmadik lépés, hogy kálium-kloridot juttatnak a szervezetbe, ami leállítja a szívet, ezzel keringés összeomlását okozva.
Gondolom, ha ugyan kisebb dózisban is, mint ahogy a méreg injekcióban található, de éveken keresztül messze nagyobb mennyiségben jut a szervezetbe, mint ahogy az szükséges lenne, az hosszú távon ugyanúgy elvégzi a feladatát.

Például így:
www.boon.hu/konyhaso-termekeket-hivatott.../2641292

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 12:53:05

@kovacsegy: a kálium nem nehézfém, nem gyűlik fel a szervezetben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hülye vagy.

kovacsegy 2016.11.08. 15:40:34

@Hóhér az utolsó barátod:
Gondolom eltévesztetted a minősítésed címét, és a kedves felmenő ágú nőrokonodnak akartad küldeni.
Vele etesd ezt a káliummal mérgezett sz@rt, nem másoknak ajánld Te idegbeteg!

Természetes, hogy nem gyűlik fel, de folyamatosan károsítja a szívizmot.
További szép napot!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 15:49:14

@kovacsegy: szóval nem csak szimplán hülye vagy, hanem egy mocskosvpofájú, konteos elmebetegü

kovacsegy 2016.11.08. 16:19:08

@Hóhér az utolsó barátod:
Vagy írni nem tudsz, vagy magyarul. Vagy egyiket sem.
De ne ess kétségbe, egy kis korrepetálás csodákra képes. :)

Ezenkívül, nagy valószínűség szerint szövegértelmezési problémáid is vannak, hiszen mielőtt mocskolódni kezdtél (nem én, mert először Te kezdted), érveket írtam, ami vagy nem jutott el ahhoz a hangyányi agyadhoz, vagy szándékosan hagytad figyelmen kívül, mert provokátor troll vagy.

Ja, és szedjél be egy nyugtatót, mielőtt agyvérzést kapsz!
Továbbra is szép estét!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 16:33:31

@kovacsegy: ostobább vagy, mint wmiki elmebajnoktársad. :D
Bocs, hogy mobilon néha mellényúlok.
Ettől még tény: nálad butább, szarosabb pofájú köcsög nincs errefelé.

Nervenke 2016.11.08. 17:03:33

@kovacsegy: Ha a konyhasó 1%-a kálium-klorid, akkor 99-szer több benne a nátrium-klorid. Ez tökéletesen megfelel az ön által támasztott feltételnek, így nem értem a problémáját.
Egy 70 kilós ember szervezete 140g káliumot és 100g nátriumot tartalmaz. Ebből nekem egyébként nem az jön le, hogy 30x annyi nátriumot kellene bevinnünk, mint káliumot.

kovacsegy 2016.11.08. 17:06:55

Ha tehát én, aki érveltem, és legfeljebb visszadobtam a mocskolódásodat, hülye, mocskos pofájú, elmebeteg, ostoba, buta, szaros pofájú, és köcsög vagyok, akkor mi vagy Te, aki bunkó módon trollkodsz, beszólsz másoknak, félrevezeted őket élet fontosságú ügyben és mocskolódsz?
Meg vagyok győződve arról, hogy elmebeli problémáid vannak, rád nem hatnak az érvek és antiszociális vagy.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.08. 17:15:16

@Nervenke: nem stimmel. Van benne jód is. A boltiban. És nem véletlenül. De wmiki klónunk majd megmagyarázza, hogy az is egy összeesküvés része. :D

kovacsegy 2016.12.07. 15:40:03

Tisztelt Nervenke!

Az 1%-a kálium-klorid arány sem lenne jó, mert akkor meg kevés lenne a kálium. De a problémám nem ez.
Első hozzászólásomban szóvá tettem, hogy rossz irány, ha ezt a témát bagatellizálják, mert a kálium-klorid oly veszélyes, hogy méreginjekcióként is használják. Valamint csatoltam egy linket, amely ezekkel kapcsolatos, és amely sajnos hibásan jelenik meg ezen az oldalon.

Ezek után „hóhér barátunk” egy oda nem illő indoklás után lehülyézett, és bár semmi problémám nincs, ez kicsapta a biztosítékot.

A hibásan megjelenő link tartalma többek közt arról szól, hogy:
"Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) – Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). "
"A Compex-Só Kft. nyírtassi üzemében 2014-ben több alkalommal állati takarmányozásra szánt kálium-kloridot használtak fel összesen 13,3 tonna csökkentett nátrium tartalmú étkezési vákuum só gyártásához. ..."
"A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a forgalomba hozott termékek nátrium és kálium tartalma változó, a gyártmánylap szerinti 70 százalék nátrium-klorid és 30 százalék kálium-klorid arány helyett előfordult 100 százalékos kálium-klorid, de 90 százalékos nátrium-klorid tartalom is."

Ha tárgyilagosan nézzük, akkor még a 30% kálium-klorid tartalom is égbekiáltó!
De előfordult a 100% is!

"A Nébih várhatóan bírság megfizetésére is kötelezi majd a vállalatot, mivel a gyártó gondatlanságból használt élelmiszer előállításához takarmányozási célra szánt alapanyagot, amivel jogsértést követett el."

Ugyan "hóhér barátunk" azzal vádol, hogy konteós vagyok, de gondoljon csak bele:
Ilyesmi nem történik véletlenül, gondatlanságból, és bár egy szóval sem említettem összeesküvés elméletet, mindez megtörténhetett Magyarországon 2014-ben!
13 300 kg élelmiszernek álcázott méreg, már nem gondatlanságból elkövetett jogsértés, hanem tömeggyilkossági kísérlet, aminek a büntetése nem a pénzbírság, hanem a halálbüntetés kategóriába tartozik.

De, hogy visszatérjünk az eredeti kérdéshez, a két elem ideális arányát illetően a Ringer-oldat (0,9% NaCl, ) a mérvadó, ugyan is ez tükrözi a testnedvek ion arányát, ebben őrzi meg életképességét a transzplantációra váró szerv, ezt adják infúzióként a vér, folyadék vagy ionok pótlására. A kálium itt is csak harmincada a nátriumnak, mert ez utóbbi gyorsabban ürül a szervezetből.

kovacsegy 2016.12.07. 15:46:12

@Nervenke:
Tisztelt Nervenke!

Az 1%-a kálium-klorid arány sem lenne jó, mert akkor meg kevés lenne a kálium. De a problémám nem ez.
Első hozzászólásomban szóvá tettem, hogy rossz irány, ha ezt a témát bagatellizálják, mert a kálium-klorid oly veszélyes, hogy méreginjekcióként is használják. Valamint csatoltam egy linket, amely ezekkel kapcsolatos, és amely sajnos hibásan jelenik meg ezen az oldalon.

Ezek után „hóhér barátunk” egy oda nem illő indoklás után lehülyézett, és bár semmi problémám nincs, ez kicsapta a biztosítékot.

A hibásan megjelenő link tartalma többek közt arról szól, hogy:
"Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) – Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). "
"A Compex-Só Kft. nyírtassi üzemében 2014-ben több alkalommal állati takarmányozásra szánt kálium-kloridot használtak fel összesen 13,3 tonna csökkentett nátrium tartalmú étkezési vákuum só gyártásához. ..."
"A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a forgalomba hozott termékek nátrium és kálium tartalma változó, a gyártmánylap szerinti 70 százalék nátrium-klorid és 30 százalék kálium-klorid arány helyett előfordult 100 százalékos kálium-klorid, de 90 százalékos nátrium-klorid tartalom is."

Ha tárgyilagosan nézzük, akkor még a 30% kálium-klorid tartalom is égbekiáltó!
De előfordult a 100% is!

"A Nébih várhatóan bírság megfizetésére is kötelezi majd a vállalatot, mivel a gyártó gondatlanságból használt élelmiszer előállításához takarmányozási célra szánt alapanyagot, amivel jogsértést követett el."

Ugyan "hóhér barátunk" azzal vádol, hogy konteós vagyok, de gondoljon csak bele:
Ilyesmi nem történik véletlenül, gondatlanságból, és bár egy szóval sem említettem összeesküvés elméletet, mindez megtörténhetett Magyarországon 2014-ben!
13 300 kg élelmiszernek álcázott méreg, már nem gondatlanságból elkövetett jogsértés, hanem tömeggyilkossági kísérlet, aminek a büntetése nem a pénzbírság, hanem a halálbüntetés kategóriába tartozik.

De, hogy visszatérjünk az eredeti kérdéshez, a két elem ideális arányát illetően a Ringer-oldat (0,9% NaCl, ) a mérvadó, ugyan is ez tükrözi a testnedvek ion arányát, ebben őrzi meg életképességét a transzplantációra váró szerv, ezt adják infúzióként a vér, folyadék vagy ionok pótlására. A kálium itt is csak harmincada a nátriumnak, mert ez utóbbi gyorsabban ürül a szervezetből.

Elnézést kérek amiért másodszor is ideírom, de mivel az előzőt nem a válasz fülre kattintva küldtem el, csak ez fog Önnek jelezni, hogy válasza érkezett.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2018.05.31. 21:49:01

mentségemre szóljon, én lehoztam a gyógyszerészeti társaság nyialtkozatát is a linkelt blogon

kiru55 2019.04.29. 20:21:46

Lehet, hogy lerágott csontot piszkálok, ebben a témában van egy két meghökkentő információm, testközelből. -ködöt piszkálni Nem más életével történő játékból. 3 sztrókon vagyok túl, egy hét leforgása alatt. Zavart, és több száz internetes információt feldolgozva, a következő megállapításra jutottam. A sztrókot nálam: Káliumhiány okozta, ezt arra a következtetésre merem állítani, hogy az "agonizálásom" közben vettek tőlem vért, 3,2-re esett a szérumkáliumom. Ugyanis, a harmadik rohamom, egy dunántúli kórház intenzív osztályán történt, ahova saját lábon mentem be két roham után . Le a kalappal az orvosok előtt, mindent megtettek, nem bénultam le, minimális bal oldali gyengeségem lett, a kivérzésektől, ami hamar elmúlt. Egy éve szedek kálium klorid Retard tablettát, 1000mg/ nap, Reggelente egy lépést sem teszek, amig be nem veszem, ezt egy orvostanhallgató javasolta a rokonának, akinek elmeséltem az esetemet.
Édesanyámnak 160-ra felfutott a pulzusa, egy hétig küzdöttek érte az adott kórház, sürgősségi, majd kardiológiai osztályán. Hajmeresztő dolgokkal akartak próbálkozni nála, emiatt elővettem régebbi információimat, napi 3x1 kálium 600mg (KCl) tabletta. két nap múlva 72-s pulzussal hazavittem. A szomszédomnak, a harmadik tipusu vérnyomáscsökkentő sem vette le a vérnyomását, 160/90-t.
Javaslatomra, kálium 600mg (KCl) vett be pár darabot, elosztva, azóta 120 a vérnyomása. A káliumra még, nagy szüksége van az agyalapi mirigynek a stimuláló hormonok előállításához. Ezek ennek hiányában kimaradnak, adott esetben csak egy egy napi ciklusra, vagy még rövidebb időre. Pl Vazopressin, vagy TSH...stb. Az összes "női" probléma ide vezethető vissza, egy tanulmány szerint, a méh, vese... ciszták kálium adagolás hatására, visszafejlődtek. A peteérés leállása 30-35 évesen már gyakori ,de ezek miatt van. Van ,akin már segítettem káliummal.
Egy másik barátom, nem rég halt meg aorta görcs miatt, rengeteg kávét, kólát, fogyasztott, kipisilta a káliumot, azt a fontos elektrolitot. Tavaly lábizom görcs miatt hetekig mozgásképtelen volt, ez egy előjel kellet volna lennie neki, sajnos nem hallgatott rám. egy másik barátom nemrég hívott telefonon és panaszkodott, nem tudott aludni, mert akkora görcs volt a lábában, azonnal kálium fogysztásra utasítottam, ekkor említette, hogy volt már infarktusa, említette, előtte is volt ilyen lábizom görcse többször!!!
ki merem jelenteni, a megfigyeléseimre hívatkozva, a kálium napi 1-2-gr létfontosságú, jelenlegi táplálkozási szokásaink mellett ez csak 100-150mg!!!
Hajrá eszségügy maffia. Fizessetek még egy két Tejfalussynak! Legalább évi 100e korai haláleset emiatt van. Kálium hiány!
Ezt ezt a hozzászólást egy "négykézláb" lakatos írta, akit érdekel a saját és fajtája egészsége...

fordulo_bogyo 2019.04.29. 20:58:01

@kiru55: Gondoltal mar a bananra, edesburgonyara, kozonseges burgonyara, paradicsomlere, gorogdinnyere, spenotra, ceklara...?
Ezekbol egy-egy szokasosan fogyasztott adag 500-900 mg kaliumot tartalmaz... es mas tapanyagokat is,,, es finom is...
Egy atlagos burgonya 900mg kalium... hm?

kiru55 2019.04.29. 21:40:53

Van Kálium tartalom táblázatom, éppen az étkezési szokások és lehetőségek miatt, tartok magamnál mindig pótlást. Télen egy hónap alatt 5kg diót fogyasztottam el, kálium miatt, A sárga édesburgonya a kedvencem a sütőtök íze miatt. A legnagyobb probléma, a túlzott koffeintartalmú italok fogyasztása. Ez hajtja ki a káliumot. Az említett, édasanyám szívritmus esete is emiatt volt, neki vízhajtót írtak fel kb 10-15 éve, mert néha eldagadt a bokája a munkahelyen állásban. Azóta szedte lelkiismeretesen, Közben, lett egy pajzsmirigy műtétje, utána csontritkulás, aztán 2. cukorbetegség... stb. A vízhajtó sok mindenkit "megtréfál", van aki túléli, van aki meghal, vagy összeszed egy-két másik krónikus betegséget melléje az említett okok miatt. A vese pangás, már eleve az agyalapi mirigy stimuláló hormonja kiesése miatt következhet be. Aztán ha kihajtjuk a káliumot, agyalapi mirigy szenved tőle, nincs elég TSH, megbetegszik a pajzsmirigy is, ennek tudjuk milyen következményei lehetnek... A sztrók rehabon lévő szobatársam is minden bizonnyal vízhajtó "tréfától " kapta a baját, ő le is bénult egyik felére (sajnos). Ezekben a dolgokban azért vagyok olyan biztos, mert mindhárom sztrókot eszméletemnél átvészeltem és az agyalapi mirigyem 5-10 percig lüktetve görcsösen pulzált. Káliumtartalom: a "nem tudatosan", esetleg félrevezetett emberek, szokásos táplálkozás mellett a napi kálium igény 10%-t sem veszik magukhoz. Vagy kihajtják a sok koffein tartalmú itallal, vagy sörrel...Apropó!...Az agyalapi mirigy szabályozza a bőrszint, a sok sört fogyasztók, kelletlenül vízhajtás...miatt fehér pigmenthiány foltos a bőrük. ezt több "sörivó" embernél megfigyeltem. Sokkal több információm van a témában, ennyi volt valóa "sóhoz"...

kiru55 2019.05.06. 20:35:17

Tisztelt "ködpiszkálók"! ...örömmel jelentem, a hideg front elmúlával ki merem jelenteni, a Kálium bevitelem optimális szinten tartásával, szinte semmilyen, régebben tapasztalt, fejfájás...stb... egyéb negatív hatások elkerültek...egy kicsit utálom a hideg szeles, esős időt,... ennyi... Továbbá örömmel jelentem, megint segítettem egy emberen (hölgyön), akinek nem hatottak a vérnyomáscsökkentők, egy levél Kálium retard (1000mgr), beváltotta a belé vetett hitemet. Tényleg elgondolkodott valaki rajta, mitől nő meg a vérnyomás? Nincs elég Vazopressin hormon a vérben? Csak fél évet tanultam, de tudom, mert élni akartam(!) hogy, ha nincs elég kálium, akkor egyéb sok minden nincs, ebből kifolyólag! Ezek szerint a jelenlegi módszerek nem igen alkalmasak a kimutatására (káliumhiány).

Nagyhusi 2019.05.27. 10:38:38

@Vivega Eva: Egészen biztosan jól átnézted a sóbevitel és a magas vérnyomás közti összefüggést. A nagy sóbevitel időszakosan 1-2hgmm-el emeli a vérnyomást. A ködpiszkálók is csak ködöt vetnek. Siralmas.

Nagyhusi 2019.05.27. 10:53:08

Kedves ködpiszkálók!
Fantasztikusan meg tudjátok cáfolni, hogy nem gyíkemberik mérgezik a magyarokat, és a banálisan cáfolható idézeteket hozzátok.
Azt nem vettétek bele az idézetekbe, hogy a sejten belül a K:Na arány 30:1 hez
A sejten kívül 1:30 hoz. A vizeletbe a sejten kívüli vérből kerül a tisztítandó anyag.
Ezen kívül a vesének a középszintű eü tankönyvek szerint a szükséges nátriumot úgy kell visszaszivattyúznia a véráramba, a káliumot pedig ki kell választania a véráramból.
Vajon mennyi Káliumra van szüksége az embernek naponta. És ha túladagolják miért érzi egy ironmenes, hogy nő a teljesítménye nem tudom. De azt tudom, miért halnak meg, ha Kálliumot juttatnak a kivégzedő gyilkosok vérébe.

Nagyhusi 2019.05.27. 10:58:37

@ErnestYAlfred: Szerintem magas volt írva a cikkben, de nem értek egyet vele.

Nagyhusi 2019.05.27. 11:11:23

@kiru55: Bárkinek javasoljál bármit...ha nem jön be az se baj -)
Egyébként, nézegetem a hormonokat, de egyikben sem látok Káliumot. Szerinted?

Nagyhusi 2019.05.27. 14:25:27

@Tocvarek: Igen, a legtöbb ember megőrül, ha éveken át nem hallgatja meg senki az igazságot. Mondjuk Semmelweis??
Ne higgyétek hogy egy villamosmérnök képtelen utánaolvasni, és rájönni, hogy valami, sántít, büzlik stb.

kiru55 2019.05.27. 23:54:10

A kivégzendő emberek tudtommal 10-15 gramm káliumot kapnak egyszerre intravénásan. Ha ezeket nekem szántad, akkor közlöm veled, ezt én nem javasoltam senkinek. Szerintem 10gramm ricinusolajjal is ki lehet valakit nyírni intravénásan, legfeljebb pár perccel tovább tart!. Ha félsz a káliumtól, akkor kerüld a káliumtartalmú kajákat. van ezekből is bőven, csak nem tudják az emberek melyek ezek. Keress egy táblázatot és nézz utána. A mai világban ez pár perc alatt megszerezhető információ, csak kell egy kis alapgondolat, hogy mire is vagyunk kiváncsiak. Ha valaki káliumtartalmút akar fogyasztani, ezt is összeállíthatja. A Semmelweis egyetem, oktatási agyagaiban találtam, a napi káliumbevitelre való ajánlott minimum mennyiséget, ez 1500-2000mg minimum. Csak egyből hozzáfűzik, hogy a káliumhiány normál étkezés esetén nem állhat fenn, mert az élelmiszerek tartalmaznak elegendő mennyiséget, csak éppen nem közlik melyek ezek, továbbá ha mégis fennáll a hiány, mire számítsunk Továbbá, a hormonok összetételét keresed, azok általában fehérjeláncok... Pl C vitamint sem találsz bennük !!! Ma beszélgettem egy hölggyel, aki kereste a "társaságomat", mert meg akart velem beszélni valamit. Az édesapja sztrókot kapott és "egy kicsit" lebénult". az információ kb egy hónapja a rendelkezésre állt "tőlem"... (kálium)
Utólag, elég hosszadalmas talpraállni, most már bánja, hogy nem vették "komolyan".Ezzel nem akarok most foglalkozni hosszadalmasan. Az összefüggést a kálium és a szrók között már régen megszellőztettem itt is. Nem vitának szántam, hanem életmentési szándékkal! -ennyi. Sajnos tudom mi a helyzet a "magyar egészségügyben" . "Bárkinek javasoljál bármit...ha nem jön be az se baj -)" ez egy kicsit nem engem minősít, mert nem ma kezdtem...

kiru55 2019.05.28. 09:10:15

Tudod, ha egy háznak az aljából kiszedik a téglákat, az nem azért dől össze, mert az alsó tégla összedönti, hanem mert a ház többi része nehéz és nem áll meg a levegőben magától. Az hiszem, a vérnyomás és a kálium közti összefüggést is említettem itt. Ezt sem a nátrium bevitetellel kellene piszkálni, ez csak nagyon közvetetten van rá hatással, tényleg 1-2%-t. Szerintem ha vasból, vagy jódból juttatsz a szervezetbe hatalmas mennyiséget egyszerre, az is elvégzi a dolgát. Én a fontosságára hívtam fel a figyelmet és a megfelelő mennyiségre, az utána következő ködösítés a veszélyekről, stb... az pszichológiai trükk, hátha bejön... gratulálok, magadon kezdjed...

Nagyhusi 2019.05.28. 10:29:58

@kiru55: Kicsit közveszélyes vagy.
Én nem tudom eldönteni, hogy mennyi káliumra is van szüksége az embernek.
Kérlek szépen mondd el, ha a vese nem válassza ki a káliumot, mert csak a fölöslegeset szedi ki, ha izzadással veszített kálium mennyisége fel sincs tüntetve olyan kevés, miért kell giga mennyiségű Káliumot pótolni?
A Kálium kiválasztásához még a Nátrium jelenléte is szükséges.
Hogyan mersz Káliumot ajánlani egy embernek akit nem is ismersz?
Te piszkálod a ködöt?
A vérben lévő kálium megfelelő mennyiségét is vizsgálni kellene, ha ajánlasz, és itt a határértékek megfelelőségére is gondolok!
Mint írtam, nem tudom az okát, hogy aki kockáztatja az életét a túlzott kálium bevitellel, miért jobb a közérzete.

kiru55 2019.05.28. 22:50:59

Hát igen, főleg az orvosok és gyógyszerészek számára... Nos újra kezdem, hogy érthető legyek...Három sztrókom volt az elmúlt évben egy hét leforgása alatt, viszonylag jól kijöttem belőle, a harmadik azért jól megviselt. Eszméletemnél voltam, mindvégig, hallottam az orvosok kétségbeesett kapkodását, azonnali vérvétel, CT, MR, mindent kimutatott. 3 alá esett a szérumkáliumom, ezt az orvosok egy kisérő tényként kezelték, én nem (később...) Bal oldali zsibbadás lett rajtam, azonnal tudtam itt valamit kell tennem. Leszálltam az ágyról, tornázni kezdtem, az orvosok azonnal rámvetették magukat, ne játszak az életükkel, nem akarnak börtönbe kerülni. visszatuszkoltak az ágyra, a takaró alatt folytattam a tornát, kb fél óra mozgás után csillapodott, majd abbamaradt a zsibbadás, éreztem megmenekültem, Ez így egy kicsit hihetetlen, de így volt, meg mellette, nagy szerencsém is volt. Pár nap után kidobtak a kórházból, mert folyosón hordágyon vártak bebocsájtásra a sztrókot szenvedett betegek, volt akit áttettek "fémdobozos hordágyra" A rehab alatt ért a legnagyobb sokk, amikor a sok lebénult ember között eltöltöttem egy hónapot. Gyakorlatilag a sorstársak túlnyomó része szenvedett, bénulásos egészségkárosodáat, aki élve odakerült... Kétségbeesve kezdtem keresni az okát, mi történt velem és miért? Az orvosok nem tudtak érthető magyarázatot adni, vagy én nem tudtam elfogadni... Nekifeküdtem az internetnek, (behozattam a leptopomat). A kezdő lökést (Szendi Gábor Cikkei szemelvényei adták meg, majd nemzetközi orvosi online magazinokat "faltam" további információkért. (Sok tervem volt, élni akartam...) A kép hamar összeállt bennem kellett egykis idő, amig beérett, a betegtársaimmal való kommunikáció knzultáció is sok alapot adott sz összkép kialakításához. Aztán a családban, édesanyám "orvosi esetei" stb...is ösztönöztek.
A többit már érintőlegesen leírtam, Azóta tájékoztatom az embereket, mert nagyon sok a beteg, ...(sajnos). A látszólag egészségesnek tűnő ember is cipel már magával valamilyen krónikus terhet. Nos én ezek után attraktive, napi legalább 2000mg káliumot veszek magamhoz, táplálék és/vagy táplálékkiegészítő gyógyszer kalium retard 1000mg formájában. Egy két "apró" nyűgöm is elhagyott, pl, laktózérzékenység, kezdődő 2-es tipusu cukorbetegség,... nagy részét leírtam, fejfájásom egy éve nem volt, a frontokat sem érzem meg azóta...ki tudja mi fejlődött vissza odabenn még, de biztosan jó az irány. Aztán az agylapi mirigy biológiáját elég részletesen tanulmányozom azóta, gyakorlatilag ez az elindítója minden érintett rendellenességnek. Nekem mindhárom esetben, kb 15-20 percig pulzálva lüktetett. Utána tudtam meg pár héttel, hogy mi az és mi a feladata, ... Bátran merem állítani a "vérvizsgálat" eredménye ha "normálisnak tűnő értéket mutat, az ekkor alkalmazott káliumpótlás mégis eredményes. Édesanyám 160-s pulzusa (szívritmusa) esetén a zárójelentésben közölt értékek mindig jó eredményt mutattak, ennek ellenére mégis a káliumpótlás mentette, meg az "életét", nem az "orvosi gyógyszeres kisérletek" . Hát én nem piszkálni akarom a ködöt, hanem orkán erejű széllel megszüntetni !!!... Egyik rokonom, barátom, ...felesége is aggódik a "férje" káliumfogyasztása miatt, titokban fogyassza, mert a barátok közül már sokan "itthagytak bennünket" A valóságban a túlzott koffeitartalmú italok, kávé kóla, energiaitalok, vizelelhajtó hatása miatt távozik túlzott mennyiségű kálium a szervezetből. Mindemellett a kb 50-60 éve tartó "táplálkozási reformok", többek között a gabona lehántása, ( buzakorpa 1500mg/100g káliumtartalom!!!) miatt indulhatott el a káliumhiányos lavina, meg a már említett koffeintartalmú italok túlzott fogyasztásával. meg egy két reformtáplálkozási őrület, vagy direkt "ide célzott betegséggyártó" propagandával...stb...

Nagyhusi 2019.05.29. 11:17:53

@kiru55:
Igen Szendi Gábort is figyelmeztettem, hogy téved a kálium terén.
A kálium műtrágya termésfokozó, de hosszútávon tönkreteszi a földet, a jelenlegi élelmiszerek több káliumot tartalmaznak mint a régiségben.
És a kálium tuladagolásos lavina tovább szedi az áldozatait.
Tudtommal a korházban a kálium tartalmú infúziók miatt kerülnek tepsibe az emberek.

Értem amit írsz. De minden tudásom amit a témában felszedtem ellene megy a tényeidnek.
Nagyon is érdekel, hogyan sikerült a teljesen ellentétes végeredményre jutnod a Kálium témában. Segíts! Valami szakcikk, főként a kálum agyalapi mirigy témában. Előre is köszönöm.

mocsing56 2019.05.29. 11:58:56

@Nagyhusi:@kiru55
és, hogy reagált Szendi a figyelmeztetésre?

Az ugye teljesen kizárható s mint olyan kvázi lehetetlen, hogy az emberi üzemszerü müködéshez szükségeltetik egy kálium-koncentrációs sávszélesség meg egy Na/K koncentrációarány tól-ig sávban?

kiru55 2019.05.29. 15:19:28

Minden tudás amit eddig felszedtél ellene megy a tényeidnek? Ezek a betegséggyártók által sugallt információk. Én az élni akarók oldalán állok és publikálok. " Rendszeres összefoglaló: A kálium jótékony hatásai
Feng J. He, Graham A. MacGregor " ha ezt beütöd a google keresőbe , megtalálja az adott dokumentumot, mert amint látom itt nem szokás linkelgetni. Az agyalapi mirigyes információk forrását most nem találom eredetiben, nagyrészt a" saját licenszem", a sztrók alatt tapasztalt hatásokból kiindulva, továbbá ezen a vonalon begyűjtött egyéb tudományos információk és a"támogatott személyek" gyógyulási személyes információi...

Nagyhusi 2019.05.30. 08:18:34

@mocsing56: Igen kell kálium. Csak a mennyiségen egyeztetünk.
SZerintem jól vissza tudja tartani a szervezet a káliumot, erőkifejtés megszabadulnia a fölöslegtől, ellentétben a nátriummal. Izzadástól függően 0,5-3g elég, 3-30g Na ion mellett.
A számokat most saccoltam, ne vegye senki ajánlásnak!

töpöte 2019.05.30. 19:08:00

@kiru55: Én köszönöm az információidat. Sokat segített nekem, úgy érzem .

Tavaly októberben minden különösebb előzmény nélkül egyik este elvesztettem az eszméletemet . Nagyon fáradt voltam, nyolc óra felé lefeküdtem pihenni, a férjem arra lett figyelmes, hogy nagyon furcsán veszem a levegőt. Próbált ébresztgetni, de nem tudott . Mentő , sürgősségi, mert 220-as vérnyomást mértek... Nem voltam soha beteges, derült égből villámcsapásként ért az eset.
Következett egy több hónapos kivizsgálás sorozat ( neurólógia, kardiológia, szív, hasi tüdő CT, szemészet, nőgyógyászat , nagylabor 2x, most tartok a végén, reumatológia következik )
Tulajdonképpen semmi eredménnyel ami az okot illeti, semmi tünetem, időnként nyaki fájdalom, nehéz mozgathatósággal.
Kaptam vérnyomáscsökkentőt, egy Covercard nevűt, amitől pl. köhécseltem. Szerencsére a lábam nem dagadt, de mivel az utolsó vérvizsgálatnál a kálium szintem kicsit alacsony volt, kaptam káliummegtartó vízhajtót . Nem is értettem miért, hisz nem vizesedtem.
A vérnyomásom 140/90 körüli volt, de havonta kb. 1x felment 160-170 körülire, pár napig így maradt, majd vissza. Szóval úgy tűnt, hogy semmi komoly problámám nincs, de azért valami nem oké. Két hete megint jelentkezett az emelkedett érték . Szerettem volna megtudni, hogy mi lehet az ok. Keresgéltem a neten.
Ekkor találtam rá a blogra és olvastam kb a bejegyzésed. Tudtam, hogy azonnal ki fogom próbálni, így is tettem. Kb öt nap után napi egy káliumR szedése után a vérnyomásom 120/80-as. Jobban érzem magam fizikai állapotomat illetően is , tele vagyok energiával, nem érzek szinte fáradtságot estére pedig ebben az évben 60 éves leszek.
Találtam egy olyan potas nevű terméket, amiben 400 mg kálium van. Ha sok lenne az 1000 mg-os, akkor áttérek arra.
Ahhoz, hogy mennyi káliumot lehet szedni, a következőket jegyezném meg.A háziorvosom ajánlotta, hogy szedjek panagint. Megnéztem az ismertetőt , abból be lehet venni napi 9 db-t , ami bőven több , mint 1000 mg. Gondolom, ha az veszélyes mennyiség lenne, nem ajánlanának ennyit. Az ötven db-os készítmény ára 2800 Ft körül van, maximális adagolással 10 napig elég, egy havi adag 8000 Ft felett. A kálium R pedig havonta csak 4-500 Ft . A tablettát felezni is lehet gondolom, ha valakinek 1000 mg sok.

Az áron túlmenően a józan eszem azt mondja, hogy a kálimmegtartó vízhajtó helyett célszerűbb sima káliumtablettát szedni, . ha nincs ödémásodás. Azt is gondolom, hogy vérnyomáscsökkentő tabletta helyett is értelmesebb dolog káliumot szedni, ha a gyógyszertől köhög az ember. Mikor említettem a dokinak, azt mondta, hogy sajnos ez az egyik összetevő mellékhatása. Ennyi.. Nem rég volt polémia a sajtóban, hogy hosszan tartó vérnyomáscsökkentö tabletta szedés esetleg okozhat tüdőrákot. Szóval én úgy döntöttem, hogy felhagyok a vérnyomáscsökkentövel és csak káliumot szedek. Két hete így is teszek, jól érzem magam, naponta mérem a vérnyomásom 2x. Az eredmények több, mint meggyőzőek. Ha még két hét múlva is így lesz és a magasabb érték sem jelentkezik, akkor én is terjeszteni fogom az esetemet a hasonló problémákkal küzdők között.
Örülnék, ha írnál további tapasztalatokat, ismereteket a kálim szedéssel kapcsolatban. Érdekelne a hormonok és kálium kapcsolata is.

kiru55 2019.05.30. 22:20:12

@töpöte: Örülök, hogy segíthettem... Nos, az egyik egyetemi kiadványban 1500mg/nap minimum káliumbevitelt javasolnak, aztán hamarosan megjegyzik, hogy a káliumhiány előfordulása gyakorlailag lehetetlen, mert a táplálékok tartalmaznak eleget. Nos tölts le egy táplálékok káliumtartalma táblázatot, hasonlítsd össze vele, hogy mit ettél az utolsó napokban, illetve tudod-e tartani ezt hosszabb távon, illetve az átlagember mit eszik, ebből mennyi lehet a napi bevitele. Én ebből arra jutottam, hogy a tizedénél, vagy maximum a harmadánál járunk átlagban...Nálam egyik azonnali hatás a vérnyomás csökkenése volt, (kb110/70) ami annyira furcsa volt, hogy gyakran elaludtam ülő helyzetben a széken. Azóta azért iszom napi 1-2 kávét, de ha a munkám megkivánja iszok még egyet, de akkor jön a második kálium 1000 Retard! Az "a rosszulléted", nem messze volt egy sztróktól, szerintem. Én egy kicsit "voltam odébb is", azért érdekelt nagyon az ok!
Azért általában keresem a kálium tartalmú kajákat, kedvencem azóta a bableves, gesztenyepüré...stb... A pozitiv hatásokról már szerintem tettem megjegyzést.
Hormonok: nos ezt a részt azért kezdtem kutatni, mert az agyalapi mirigyem mindhárom alkalommal 10-15 percig erősen, görcsösen pulzált, közben visszafoghatatlanul hánytam, ez mint megtudtam az epe leállás miatt volt. Ezek alapján kezdtem el tanulmányozni ezt a tudományt. Nos, az agyalapi mirigy, a szervezetben , gyakorlatilag mindennel kapcsolatban van a hormontertmelésén keresztül, nézz utána, található bőven info. Egy tanulmányban ráleltem, hogy ha nincs elég kálium a szervezetünkben, akkor a a.m. nem hajtja végre a funkciókat, leáll a hormontermelés, időszakosan, vagy hosszabb időre. Ezeket említettem már, ezekre való konkét megfigyeléseim is mind beigazolódtak. Pl egy fiatal pár fiú tagjának "kidobták" az epehólyagját, akkora kő volt benne, a leánynál nem lehet gyerek, mert leállt a peteérés, nyilván egy koszton vannak. Egy másik fiatalabb lánynál is voltak hasonló gondok, ott kálium adagolással sok minden helyreállt a nőgyógyászok tehetetlenek voltak, kész tényként kezelték az ügyet, hogy ez van, nincs peteérés... A kolesztein anyagcsere is érintett lehet a dologban az epe érintettsége folytán, miután az epesav "a kolesztirinből termelődik" Abból indulok ki, hogy a kálium hiányos táplálkozás népbetegség, és minden mai divatos betegség ennek következménye. Könnyen találsz te is ilyen ismerősödet, amivel érintett lehet ezekkel. Aztán az izomgörcsös dolgok egy másik út, van egy-két ilyen veszélyes görcs. Erről is írtam.
Hajrá ne add fel a kálium nem méreg! Létfontosságú!!!

kiru55 2019.05.30. 22:40:39

@töpöte: kimaradt, véleményem szerint a vizvisszatartás, ödémásodás eleve a kálium hiány miatt alakul ki, mivel az agyalapi mirigy direkt kapcsolatban van a vesével, hormonok útján, nincs megfelelő stimuláló hormon, nincs rendes veseműködés. Aztán jön a vízhajtás, az meg káliumvesztés,...ördögi körbe viszik a beteget, aki talán nem is beteg még csak jelenkezett nála a hiányos táplálkozás valamilyen tűnete, a betegséget az orvosok csinálják belőle!

fordulo_bogyo 2019.06.02. 05:37:55

@kiru55: LOL...
"az agyalapi mirigyem mindhárom alkalommal 10-15 percig erősen, görcsösen pulzált, közben visszafoghatatlanul hánytam, ez mint megtudtam az epe leállás miatt volt"
Bocs, nem tudom, sirjak-e vagy fetrengjek a nevetestol... ugyan hogyan kepzelsz el egy gorcsosen pulzalo agyalapi mirigyet?

Aprosag: epe leallas... nem folyik ki az epeholyagbol?... vagy maj nem termel epet?... mi az, hogy leall az epe?
[az epe egy emesztonedv, amit a maj termel, es az epeholyagban tarolodik, amig nincs ra szukseg a zsirok emesztesehez]

kiru55 2019.06.02. 22:43:09

Fetrengjél! Tudod, te meg sem illeted ezt az ingyen információt, amit az orvosoknak is csak töredéke tud... A többieknek mondom, akinek segítségére van az információ, háziorvosommal konzultáltam az esetemről, Ő belgyógyász, endokrinológus..-.mondta, hogy ha egy szerv leállásra kerül, vagy ha vészhelyzet van, akkor a "tartalma" kiürül", Pl, kivégzéskor az elitélt "ejakulál".-no ezen is rugózhatsz egyet... Itt már megjegyeztem, a szomszédom sztrók idején bevizelt...stb... Ennek az okát is jeleztem...A hányásom azért lehetett, mert az epehólyag tartalma kiürült és ennek hatására keletkezett a hányinger, Lehetséges forgatókönyv...az agyalapi mirigy általi stimuláló hormon termelés kimaradása az adott szerv (máj) irányába...Tudod, aki már volt a "másik oldalhoz közel", az nem gúnyolódik az ilyesmin...

mocsing56 2019.06.03. 20:52:12

@kiru55:
"Pl, kivégzéskor az elitélt "ejakulál"

Ha azt nem is, de akasztáskor a záróizmokra a hatás székletüritést okoz.

fordulo_bogyo 2019.06.11. 23:14:27

@kiru55: " Pl, kivégzéskor az elitélt "ejakulál".-no ezen is rugózhatsz egyet... Itt már megjegyeztem, a szomszédom sztrók idején bevizelt...stb..."
Miert nem forditva???

Kezd komolytalanna valni a beszelgetes.

kiru55 2019.06.13. 13:57:49

"Kezd komolytalanna valni a beszelgetes"... egy komolyan veendő "beszólás"tőlem...a következő...

A meleg nyári idő beköszöntével a folyadékfogyasztás megemelkedett, emellett az "ürítés is" a KÁLIUM LEADÁS is fokozódik ezek miatt. Ez a "sztrókszezon" kezdete is egyben, ha az eddigi írásaimat komolytalannak vettétek, akkor az előbb leírtakat azért vegyétek komolyan...akinek eddigi alacsony káliumbevitel, "láthatatlan" károkat okozott csak, most kellemetlen tapasztalatokat szerezhet!

fordulo_bogyo 2019.06.19. 03:40:05

@kiru55: Ne aggodj, nem vettuk komolyan az eddigieket sem.

kiru55 2019.06.24. 22:16:24

Akinek ténylegesen szüksége lesz rá majd felhasználja, aki üzleti alapon, vagy szórakozásból van itt, neki nem értékes...gondolom ismered a gyöngyök esetét a "háziállatokkal"

kiru55 2019.07.01. 12:07:00

Ha "bátortalan lépésekben is de azért történik valami... Ma de. beszélgettem egy ismerősömmel, ... közben előjött kivel mi történt...stb... "kálium" is előkerült... Nevezzük Őt Józsisnak...Tehát Józsi megjegyezte, a háziorvosa a feleségének, egyik napról a másikra, felemelte a Kálium adagját. Ő vízhajtózik is heti két alkalommal...
Tehát minden nap 3db kálium 600mg, ha vízhajtózik, akkor 5x 600mg... -megköszönte az információt és a megerősítést...Ez így rendben is van, biztosan védve lesz "sok minden ellen"... Én és Ők is, a gyógyszertárba tiszta só vásárlás helyett, tiszta KCl-t megyünk vásárolni.

kiru55 2019.07.01. 12:33:50

@kiru55: Egy dolog kimaradt, Egy mellékhatásról beszámolt "ismerősöm", a cukorgyógyszerre, (2.s tip.) a továbbiakban már nem igen lesz szükség, ugyanis, ez is rendeződni látszik, ennek mellékhatásaként(?)...

kiru55 2019.07.22. 20:02:56

Egy meglepő dologgal találkoztam a mai nap, Egyik ismerősöm panaszkodott néhány dologra, ami tipikus pajzsmirigy betegségre utal. Honnét tudom, tényleg baja van vele. Jeleztem neki a Kálium hiányról való tényeket és jelenségeket. Közben megemlítettem a sztrókot és az infarktust, ekkor könnyes szemekkel mondta Ő, hogy élettársa éppen most van túl az életveszélyen, lábadozik az szív infarktusból. Az orvosok viszont javasolták neki, hogy kerülje a Kálium tartalmú kajákat Pl a banánt...Az előjelekre pl, végtaggörcsök,...stb felhívtam a figyelmét, Ezek mindkettőjüknél gyakoriak voltak...Tehát kálium hiány vezetett az esethez. Biztos, ami biztos, az orvosok megágyaztak a "következőnek"... Egy másik jóbarátom, szintén végtaggörgcsök után kapott infarktust, amit magnéziummal próbált orvosolni régebben... Egy másik ismerősöm pár hónapja hagyott itt bennünket, hónapokon át kezelték a lábában a izomgörcsöt "valamivel"... Legalább 10 esetet tudok mondani hasonlóra, ahol 1000mg káliummal segítettem a végtaggörcsre panaszkodó személyeken, rövid időn belül elmúlt, talán ha megfogadja a tanácsaimat nem tér vissza többé... Mi folyik itt kérem...gyógyítás leple alatt !!!

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

  • Ego cogito: Akkor miért lehet, hogy (nem csak CBD-t) más kannabidolokat is tartalmazó, úgynevezett "Full spect... (2019.11.18. 07:39) élelmiszer-e a kender?
  • candle: @kodpiszkalo: Nekem ez úgy hangzik, mintha a gyógyszeripar önmagát akarná reklámozni, hogy "majd ... (2019.11.17. 21:21) élelmiszer-e a kender?
  • Scott Tenorman Must Die: @kodpiszkalo: köszönöm a választ! (2019.11.17. 21:13) élelmiszer-e a kender?
  • kodpiszkalo: @Scott Tenorman Must Die: duplán problémás termék. Mivel deklaráltan szuperkritikus CO2-vel készül... (2019.11.17. 21:10) élelmiszer-e a kender?
  • Scott Tenorman Must Die: végre egy értelmes és informatív poszt az indexen. www.vitaminguru.eu/medihemp-raw-complete-cbd-ol... (2019.11.17. 20:37) élelmiszer-e a kender?
  • Utolsó 20

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

A fejlécben található grafika Támadi Tibor műve.