citrom versus kemoterápia

2012.01.24., Szerző: kodpiszkalo

Ez a körlevél egy angol szöveg fordítása. Az eredeti csak szakmai szempontból kifogásolható, a magyar változat helyesírása is árulkodik a szöveg komolyságáról. Kiváló elemzés található róla a jobbulast.com blogon, ez a bejegyzés az ott található íráson alapul.

A CITROM 10 000 szer erősebb mint a KEMÓTERÁPIA

Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) lehet enni, és a testnek készithetünk egy citrom fűrdőt, különösen a befolyásolt területeken (ott ahol rákos).

Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek hogy szopogassák, vagy tegyél a pohár vizedben egy pár szeletett, ezzel is megelőzheted a rákot.

Ha valaki ismersz aki ezt még nem tudja kérlek hogy küld el nekik mert egy óriás szivességet teszel nekik azzal hogy tudatod velük ezt.

A Citrom ”Citrus” ez egy csodálatos termék ami MEGÖLI A RÁK SEJTEKET, 10 000 szer ERŐSEBB MINT A KEMÓTERÁPIA. Miért nem tudjuk mi ezt ???

Azért mert laboratóriumok vannak akik érdekeltek egy szintetikus verzió elkészitésére, ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik. Te most úgy segíthetsz a szükségben levő bárátaidon, hogy ezt a tudomásukra hozod, hogy a “valódi citrom lé” (ami nem laboratóriumban készült) előnyös a betegségek megelőzésében. Az íze kellemes és NEM termeli azt a rettentő kemóterápiai efecteket (mellék hatások).

Ha van lehetőséged hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy terasz-balkonodon, akkor még ma tedd meg.

Hány ember hal meg azért mert ez egy féltve örző titok, a múltimilliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra hozni, mert akkor elesnek az óriás haszontól.

Amint tudjátok a citrom fának nem kell sok hely, és tudjuk hogy sok fajta létezik belőlle. A citromot eheted külömböző képpen: megeheted a pépet, a kipréselt lét, készithetsz hűsítő italokat belőlle, sörbet (angolul sorbet), tésztákat süteményeket. A citrom hitelesítve van sok erényel, de a leg érdekesebb az az eredmény amin a cisztákon és a daganatokon csinál. 

Ez a növény egy bizonyított orvoslás az ÖSSZES RÁK TIPUSOK ELLEN !!!

Egyesek azt mondják hogy a citrom nagyon hasznos külömböző rákokra. Anti-mikróbus spektrum (színkép) a BAKTÉRIUM, INFEKCIÓ és GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE, az ÉLŐSKÖDŐ PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A VÉRNYOMÁST SZABÁLYOZZA AMI TÚL MAGASS, és egy ANTIDEPRESSANT (DEPRESSZIÓ ELLEN, CSÜGGEDÉS ELLEN), KÜZD A STRESSZ ELLEN, és az IDEG RENDETLENSÉG ELLEN !!!

Ennek az információnak a forrása elbűvölő. A világ legnagyobbik gyártójától jön, ami azt mondja hogy több mint 20 laboratórium tesztelte már 1970 óta, és a kivonatok ezeknek a kisérleteknek leleplezték azt hogy: MEGSEMMISITI A ROSSZ INDULATU CELLÁKAT 12 tipus rákban beleértve a: COLON (ezt a szót nem találtam meg a szótárban), MELL, PROSZTATA, TÜDŐ, és a HASNYÁLMIRíGY-ben.

Az összetett ebben a fában (citromfa) valóban azt mutatja, hogy 10 000 szer jobb mint az ADRIAMYCIN, ez az a gyógyszer amit használnak világszerte a kemóterápiában, ami meglassítja a növekedést a rák cellákban. És ami a legfurcsább, hogy ez a CITROM kivonat tipus terápia, nem csak hogy megöli a rosszindulatú rák cellákat, de NEM BEFOJÁSOLJA AZ EGÉSSÉGES CELLÁKAT.

Nem szükséges szakirányú felsőfokú végzettség ahhoz, hogy felismerjük, a szöveg tele van félrefordításokkal, értelmetlen kifejezésekkel: nem cellák, hanem sejtek, nem anti-mikróbus színkép, hanem antimikróbás spektrum stb. A magyar helyesírási szabályok figyelmen kívül hagyásáról ne is beszéljünk.

Nem kétséges, hogy a citrusfélékben számos kedvező hatású anyag található (pl. flavonoidok, karotinoidok, vitaminok), de egyrészt ezek más növényekben is megtalálhatóak, másrészt viszont daganatos a megbetegedéseket tekintve előnyös hatásuk nem vethető össze a daganatellenes gyógyszerek hatóerejével. Azt állítani, hogy a citrom megöli a ráksejteket, és hogy a kemoterápiás kezelés kiváltható lenne vele, teljesen alaptalan.

Sajnos a rákellenes terápia (legyen az kemo vagy sugár) sok esetben nem hozza a várt eredményt, de ezek a módszerek ha nem is mindig, de az esetek egy részében bizonyítottan hatásosak. A nagy hanggal hirdetett "csodaszerek" esetén a bizonyítékok általában néhány ellenőrizhetetlen, (így teljesen értéktelen), gyakran csak a forgalmazó marketingcéljait szolgáló esetleírásra korlátozódnak. Sőt, van amikor még ez is hiányzik, mint a citrom esetében. Az itt hivatkozott "gyógyhatások" mindegyikét lombikban, sejteken vagy állatokon bizonyították, többnyire a citrom illóolajáról. Ugyanakkor az illóolajat nem a citromlé, hanem a héj tartalmazza, ezen kívül azt is le kell szögezni, hogy a rendelkezésre álló szakirodalomban fellelhető preklinikai (nem emberek vizsgálatával nyert) eredmények nem vonatkoztathatóak emberre. Egyszerű példával élve: bár a hipó sokkal gyorsabban elpusztítja a baktériumokat és a rákos sejteket egy lombikban, mint a citromolaj, az antibiotikumok és a rákellenes gyógyszerek, érthető okokból mégsem jut senkinek eszébe, hogy gyógyszerként használja. Ha a citrom mindazt "tudná", amit itt felsoroltak, a profitorientált gyógyszergyárak már régen gyógyszert fejlesztettek volna belőle, mint ahogy az már számos növénnyel megtörtént.

A hangzatos összeesküvés-elmélettel szemben az a helyzet, hogy a citrom jelen tudásunk nem való másra, mint amire ma használjuk; táplálékként, ételek ízesítésére viszont kiváló. 

U. i.: ha valaki mégis inkább a körlevélnek hisz, akkor javaslom, mielőbb próbáljon citromot termeszteni a kertjében...

Címkék: rák citrom tévhit

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr53741809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2016.09.02. 23:36:38

@Nazareus: a limonoidok a citrusfélék magjában feldúsuló keserű anyagok, a gyümölcsöt fogyasztókon megfigyelt hatások nem elsősorban ezekhez, hanem a növények számtalan egyéb tartalomanyaghoz köthetők. Komplex összetétel, komplex hatás. Ugyanez érvényes számos más, egészséges növényre: a szervezetre több ponton hatva fejtik ki egészségvédő hatásukat.

A limonoidok daganatellenes hatását in vitro, lombikban, sejteken írták le. Ha ezt sikerülne állatokon, majd emberen is igazolni, nagyon jó lenne. Sajnos, ebben a második két lépcsőben a vegyületek 99%-a elbukik.

Nazareus 2016.09.03. 11:53:28

@kodpiszkalo: Köszi a választ. Én úgy látom, hogy a második link szerint emberen látszik igazolni bizonyos rákfajták elleni hatást. Te nem igy látod?

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpgDr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpgDr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpgDr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

 

 

 

 

hajdu-zsanett-100x150.jpgDr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpgBoros Klára
vegyész, doktorandusz
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

barbi.jpgDr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

913_csapibence_120119_015.jpgDr. Csapi Bence
gyógyszerész
Szent György Gyógyszertár, Kecel

 

 

 

 

Dr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

A fejlécben található grafika Támadi Tibor műve.