megvéd a gyatyamadzag a betegségektől!

2017.08.27., Szerző: kodpiszkalo

dd.jpgHogyne védene meg a gatyamadzag, ha egy vörös fonál is megvéd? A gatyamadzag, ha jó minőségű, jóval vastagabb és erősebb! Persze, ez az okoskodás nem feltétlenül helytálló: nem mindegy, milyen is ez a fonál. Ha követjük az utasításokat, nem próbálkozunk mással, csak vörössel. Mert mit is ír a Tudás Fája (amely joggal érdemelte ki a Fáj a tudás becenevet):

Tégy egy Vörös Fonalat a bal csuklódra, úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái!

A bal csukló körül viselve, a Vörös Fonal ugyanazon az úton működik, ahogy a modern orvostudomány vakcinái. Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg.
 
A lelket is hasonló technikával tudjuk immúnissá tenni. A Kabbala azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély színe. A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negativitástól – ez a spirituális vakcina a Gonosz Szem veszedelmes ereje ellen. A vörös szín ennek a technológiának egyik része. A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz a‘kapás’ fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás’ erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. Ha a Vörös Fonalat a bal csuklónkon viseljük, a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk. A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől.

A fenti írásról Ikarosz története jutott eszembe. A görög mitológiában Ikarosz Daidalosz fia, aki Kréta szigetén apjával labirintust épített a Minótaurosznak. Miután elkészült a labirintus, Minósz király fogva tartotta őket, hogy ne árulják el a labirintus titkát. Ikarosz viasszal összeragasztott tollakból szárnyakat készített, hogy megszökjenek. Bár sikerült a levegőbe emelkedniük, Ikarosz túl magasra repült. A Nap megolvasztotta a viaszt, szárnyai tönkrementek, Ikarosz így a tengerbe veszett. 

Tanulságos történet, de nekem nem az általában emlegetett tanulságok miatt jutott eszembe. Szerintem azok, akik cérnával védekeznek a betegségek ellen, hasonlóak ahhoz a képzeletbeli turistához, aki Ikarosz történetét ismerve, a spórolástól vagy a repüléstől való félelemtől vezérelve, nem a különjárattal tér haza krétai nyaralásáról, hanem saját maga által barkácsolt szárnyakkal a tengerbe veti magát a sziklákról. Tudjuk, hogy ezek a szárnyak nem alkalmasak repülésre, de a mesében meg van írva: lehet repülni, csak nem szabad túl magasra szállni. Valószínűleg nincs olyan normális ember, aki követi Ikarosz példáját, de érdekes módon a védőoltás-cérna viszonylatában ez nem feltétlenül érvényes.

Természetesen színtiszta abszurditás, hogy a vörös fonál megvéd a betegségektől, s mindez fokozható, ha azt állítjuk, hogy úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái. Ugyanis nem működik sehogy. A lélek immunizálásával (ha lenne ilyen - de nincs) nem tudnánk megvédeni  magunkat a fertőző betegségektől. Az a babonás ember, aki elhiszi ezt az okkult halandzsát, csak egyvalamit ér el a vörös fonállal: magabiztosabbá válik a butaságában. Az pedig nem elég ahhoz, hogy megvédjen a tetanusztól vagy a gyermekbénulástól. Remélem, kevesen vannak, akik elhiszik a vörös fonál meséjét - babonások gyorsan le is kopoghatják. 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6212784064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Stenonis 2017.08.28. 17:58:40

Nem értem mi a problémátok ezzel...
A "Vörös Fonál" tökéletes védelmet nyújt az átkok, a szemmel verés, a rontás, a démoni megszállás, a lidércek, a kísértetek és a vámpírok ellen. :)

SkizofrénSün 2017.08.28. 19:38:05

Ostobaság, a vámpír ellen a fokhagyma az ezüst tőr véd meg; a fokhagyma az agyvérzéstől is megvéd, büdös leszel elkerülnek az emberek, és nem dühítenek fel ilyen marhaságokkal ;)

Stenonis 2017.08.28. 20:00:12

@SkizofrénSün:
Rosszul tudod.

Ashtar Sheran legutóbbi közvetítése szerint a Plejádok vámpírjai ellen tökéletesen bevált a vörös fonál.
Bár akkor a leghatásosabb, ha a 8154873267 Grabovoj számmal együtt használjuk...

Érvsebész 2017.08.28. 22:30:11

@SkizofrénSün: na ezért fogtok mindmeghalni.

Mindenki tudja, hogy az ezüst vérfarkas ellen jó.

Persze a háttérhatalom titkolja ezt is.

SkizofrénSün 2017.08.28. 23:02:48

@Stenonis: próbáltam a a 8154873267 Grabovoj számot, vámpír ellen nem vált be a herélt kandúrunk azonban azóta megint bagzik. Lehet, hogy a vizünk dns-e elromlott mióta egyszer véletlen a mikro mellé tettem. Nem jól jegyzi meg a Grabovoj számokat, pedig beledobálom betűtésztából C1000 - re hígítom.

SkizofrénSün 2017.08.28. 23:03:50

@Érvsebész: Nálunk a vérfarkas nem gond, mindet megette a csupakabra.

Érvsebész 2017.08.29. 09:43:53

@SkizofrénSün: A víz, az nagyon jó mindenre, főleg, ha sok benne a DNS meg a gén (pl. oxi- és hidro-gén). Én pl. fel szoktam locsolni vele a chemtrailes eget, és eddig még mindig elmúlt!

saláta boglárka 2017.08.29. 13:48:03

ezt már a 6 éves gyerekem se hinné el, igaz, immunizáltuk borostyán nyaklánccal

pumacska 2017.08.29. 15:41:23

Kedves Ködpiszkálók,
Rendszeresen olvasom a blogot, és szeretem is az alaposságotokat, többnyire egyet is értek veletek. De most azért szeretném megjegyezni, hogy – ugyan nem értem, miért működne így egy gatyamadzag és miért csak bal oldalon hatol belém a negatív energia :) -, de ebben a cikkben (legalábbis ebben részben, amit ide másoltatok, nem tudom van-e bővebb változata) nem állítják, hogy ez a praktika védene a fertőző vagy akármilyen betegségek ellen. Annyit írnak, hogy ugyanazon az elven működik, mint a vakcina a test betegségei ellen. Még csak azt sem írják, hogy a lélek immunizálásával immunisak leszünk a testi betegségekre is.
Ettől függetlenül én is blődségnek tartom, de ha valaki ettől a madzagtól lesz vidám és kiegyensúlyozott, mert HISZ benne, hát ez legyen a legnagyobb baj :)
Üdv,
Rita

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2017.08.29. 15:45:35

@pumacska: egyetértek, és mégis vitatkozom. Azért veszélyesek ezek az írások, mert sajnos van az oltásellenesség olyan talaj, amelyre hullva a legnagyobb butaság is kihajt. Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy ebből a zayvaságból sokan azt olvassá ki, hogy a fonál elég az oltások helyett...

+mondom 2017.08.30. 15:12:17

Ahogy Rejtő is írta:
"Én nem vagyok babonás és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.” :)

Untermensch4 2017.09.11. 20:37:54

Én nem hiszek a babonákban mert balszerencsét hoznak.

Untermensch4 2017.09.11. 20:43:54

@pumacska: "... ha valaki ettől a madzagtól lesz vidám és kiegyensúlyozott, mert HISZ benne, hát ez legyen a legnagyobb baj :)"
Amikor meg a valláskárosult hajlamúak rámozdulnak a balkezesekre, akkor az emberiség kb 9%-át leírjuk mint vállalható veszteséget... csak azért mondom mert hasonló kreténségek miatt volt már olyan hogy a (főként a fekete) macskákra volt rossz világ, közben meg a rágcsálók miatt többen éheztek mint ördögi praktikák okán.
Még egy ilyen békés és vicces vallás (*) is eljuttatta egyszer híveit a tömegpszichózisból eredő gazdasági összeomlás határáig és nem, nem a papjaik oldották meg a problémát.
(*) lemil.blog.hu/2011/02/15/john_frum_day

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpgDr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
egyetemi docens
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpgDr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpgDr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész, doktorjelölt

hajdu-zsanett-100x150.jpgDr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpgBoros Klára
vegyész, doktorandusz
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

barbi.jpgDr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész, PhD-hallgató
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

913_csapibence_120119_015.jpgDr. Csapi Bence
gyógyszerész
Szent György Gyógyszertár, Kecel

 

 

 

 

Dr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész, egyetemi tanársegéd
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

  • Timár Lénárd: Ejj, ilyen szép hárítást még nem láttam!. Speciel rövidebben is leírhattad volna: A homeopátia nem... (2017.09.18. 14:16) homeopátiáról - szubjektíven
  • Praseodimium: Utánanéztem. A homeopátia életelv. Nem kevesebb. (hbk.hu/homeopatia-mint-eletszemlelet/) A sebés... (2017.09.17. 23:50) homeopátiáról - szubjektíven
  • csutkababa: Kérem szépen, megnéznék ezt az izét? www.anorex-termeszetes.hu/ Hadovál a leptin és ghrelinrecep... (2017.09.15. 13:45) piruvát, a zsírégetők királynője?
  • fordulo_bogyo: @Praseodimium: Attol tartok zavar van a fejedben. A homeopatia egy nagyon jol definialt (altudoman... (2017.09.14. 12:15) homeopátiáról - szubjektíven
  • Epikus SZTK: "A Fiat Multipla meg nem autó, hanem egy mentális állapot." A hasonlat teljesen rossz logikával v... (2017.09.12. 11:27) homeopátiáról - szubjektíven
  • Utolsó 20

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

A fejlécben található grafika Támadi Tibor műve.