már megint baj van a sóval?

2013.01.08., Szerző: kodpiszkalo

Nem elég, hogy a sót káliummal "fertőzik" (persze ez nem igaz, a valóság kevésbé krimiszerű), újabban arról olvasni, hogy a sóban - az EU utasítására - méreg, valamiféle cianid (!) található:

Számomra is csak pár hónapja derült ki mi a helyzet Magyarországon a sóval kapcsolatban.
Biogazdálkodóként és egy Bio-áruház vezetőjeként elég jó rálátásom van a mezőgazdaság és élelmiszereink vegyszerterheltségére, de ez még engem is meglepett.

Tavaly maradt valamennyi fejeskáposztánk a Biogazdaságban és kitaláltam, hogy készítünk savanyúkáposztát. Ez nem egy bonyolult feladat, mert ha jó minőségű, vegyszermentes alapanyagból dolgozunk, akkor csak só kell hozzá, a munkát pedig elvégzik a tejsav baktériumok. A bio minősítés megszerzéséhez azonban minden terméket engedélyeztetni és ellenőriztetni kell valamelyik minősítő szervezettel. Én jó biogazda módjára felkerestem a saját ellenőreinket és megkérdeztem mi szükséges ahhoz, hogy a savanyúkáposzta bio legyen. Ők azt válaszolták, hogy igazolás a só összetételéről... hmmm?! Nem is értettem a kérdést. Hiszen a konyhasó az NaCl, vagy nem...?

Megkerestem a forgalmazót, aki közölte, hogy nem tud ilyen dokumentációt produkálni, forduljak a gyártóhoz. A gyártótól megkaptam a papírt, amin nem kis mennyiségű kálium-cianát szerepelt, mint adalékanyag.

Hűha! De erről majd később.

Akkor elkezdtem nyomozni, hogy hol találok olyan sót, amit használhatok bio-élelmiszer előállításban. Kiderült, hogy nagyságrendileg három lehetőségem van. Az első kétféle nagyon drága külföldi himalája só, a második a vegyileg előállított gyógyszertári NaCl, vagy egy szürkés román kősó. Mivel utóbbi fele annyiba került, mint a többi, ezért ezt választottam, de nem volt könnyű beszerezni. Végül elkészült és el is fogyott a finom savanyúkáposzta, én pedig megnyitottam saját Bio-áruházamat. 

Az első gyanús jel (csak nem reklám lesz a végén?)...

Indulás után egy hónappal teljesen véletlenül „beestek” hozzám a parajdi bányászok azzal, hogy nem forgalmaznám-e a natúr parajdi bányasót?! 

Rendes volt tőlük! (Élénk a fantáziám, elképzeltem a szituációt.)

Megkérdeztem, hogy véletlenül nem ez az a román kősó, amit a káposztámhoz használtam? Kiderült, hogy bizony arról van szó. Nagyon megörültem és azóta árusítjuk is a natúr termékeiket. 

Micsoda véletlen! :-)

Hosszasan beszélgettünk a só előállításáról. Elmesélték, hogy uniós előírás a gyártók számára, hogy az étkezési sót megadott mennyiségű tapadásgátló anyaggal kell kezelniük. Ezek azok a mérgek, amelyekről lassan tudomást szerez a közvélemény. A helyzetet tovább rontja, hogy a gyártók többsége rá sem írja, hogy beleteszi a sóba (főként, hogy mennyit), mert ez előírás, tehát mindenkire vonatkozik...

A valóság az, hogy az étkezési só tényleg tartalmazhat (ferro)cianidot, mégpedig kálium-ferro-cianidot (E 536), kalcium-ferro-cianidot (E 538) vagy nátrium-ferro-cianidot (E 535) (lásd a a Magyar Közlöny 2009. évi 158. számának 39604 oldalát). Azonban a ferrocianid közel sem azonos a cianiddal (sem a cianáttal, amit tévesen említ az írás), és a fő különbség az, hogy előbbi vegyületek egyáltalán nem mérgezőek kis dózisban, míg a cianidok (pl. a ciánkáli, azaz a kálium-cianid) halálos mérgezést is okozhatnak. Bár köznapi nevük hasonló, mint Dr. Gunda Tamás E-számokról szóló kiváló honlapjárólmegtudhatjuk, a három komplex cianid só (Na4Fe(CN)6 · 10 H2O, K4Fe(CN)6 · 3 H2O és Ca2Fe(CN)6 · 12 H2O) kémiailag nagyon különbözik a kálium-cianidtól (KCN). Ezek a vegyületek (megfelelő, ésszerű mennyiségben) nem mérgezőek, melegítve sem, hiába terjesztik ennek az ellenkezőjét a rémhírkeltésben gyakorlottak. A ferrocianidok szinte teljes egészükben távoznak a vizelettel és széklettel. Hogy a komplex cianidok mennyire nem veszélyesek, az abból is kiderülhet, hogy a B12 vitamin is ebbe a vegyületcsoportba tartozik... 

Az említett ferrocianidok egyébként hazánkban és az EU-ban sem kötelező alkotóelemei a konyhasónak. Sőt, felhasználásuknak felső határa van:  étkezési sóféleségekben alkalmazásuk 20 mg/kg mennyiségben engedélyezett tapadás- és csomósodásgátlóként (a ferrocianidok a képződő sószemcsék közti résekben helyezkednek el, így gátolva meg összetapadásukat, biztosítva a só „folyósságát"). A ferrocianidok együttes mennyiségére az elfogadható napi beviteli mennyiség (ADI) értéke 0,025 mg/testtömegkg. A napi ajánlott maximális konyhasómennyiség, 5 g legfeljebb 0,1 mg ferrocianidot tartalmaz, ebből egy 70 kg testtömegű felnőtt esetén 0,001 mg/ttkg dózis adódik (jelentősen alacsonyabb az ADI értéknél). Gunda Tamás véleménye szerint mindazonáltal megkérdőjelezhető a ferrocianidok használata étkezési sóban, hiszen ezeknél akad jóval közömbösebb csomósodásgátló anyag is. (Néhány éve-évtizede csomósodásgátlóként legtöbben rizst használtak...)

Tovább feszegettem, a kérdés, hogy ez esetben hogyan oldható meg, hogy egy nálunk forgalomban lévő sóban még sincs adalék? Hát nem csalódtam a székely leleményességben: nem étkezési sóként hozzák ki a bányából. Magyarországon aztán bevizsgáltatják és engedélyeztetik. Megkaptam a laboreredményt és az engedélyeket. Az Unió így is megakadályozza, hogy ez a kiváló minőségű só -amelyet évszázadokig fogyasztott minden ősünk- szabadon forgalomba kerüljön, azt azonban nem sikerül elérnie, hogy ne jussanak hozzá az emberek, mert saját forgalmazási láncon keresztül megoldjuk a terjesztést. Így jelenleg kapható a ..ben, a ... áruházban, a ... boltjában, az én piacom online áruházban és reméljük hamarosan a bioboltok többségében.

Ehhez már nem fűznék hozzá semmit.

Kép forrása: foodmatters.tv

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kodpiszkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr425004146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirjam123 2013.01.08. 23:25:59

Én azért szeretném tudni, hogy mégis hol lehet ilyen sót vásárolni?

Caenorhabditis elegans 2013.01.09. 00:25:09

@mirjam123: Nem akarom túl sokat linkelgetni szóval inkább keresési infó: a szöveg első néhány sorát beírva a gugliba kidob egy csomó facebook-oldalt. Katt, szöveg megkeres, kész.

Sörjárőr 2013.01.09. 17:03:49

MIRJAM123 de hülye vagy :DDD

ptm 2013.01.09. 21:21:18

A parajdi só az ország számtalan boltjában (köztük multik) már most is elérhető, bár gondolom erre meg az a válasz, hogy az biztos hamisított parajdi és csak a bio boltokban van az eredeti.

magyar ember teli szájjal 2013.01.09. 22:41:35

Kősó, ez nem hangzik finomnak.

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.09. 23:27:45

@magyar ember teli szájjal: ezt nem értem... Szerinted van "gyanús" hangzása vagy arra akarsz célozni, hogy sokan esetleg félreértik az elnevezést?
Egyébként a "kősó" arra utal, hogy nem tengervízből nyert, hanem bányászott só...

zsüber 2013.01.09. 23:53:37

A kősó üledékei csikorognak a leveses tányér alján...

Rocko- 2013.01.10. 07:39:33

még egy kis karvalytőkézés belefért volna, és teljes az összeesküvés elmélet.

bírom amikor valaki segghülye, arra nem képes egy egyszerű kereséssel megtudja, igaz-e ami felböfög magából, nem, csak fossa a nagyvilágba a hülyeségét. a többi hülye meg terjeszti.

Szenthomárság 2013.01.10. 07:52:34

Cián -> cion!
Csak egy betű és máris tudjuk, hogy kik állnak a háttérben! :)

Figyelmeztetés 2013.01.10. 08:48:38

Az a baj, hogy az ilyen félműveltek üzemeltetnek BIO boltot, a sok sunnyadék meg simán átveri felturbózott, génkezelt szarokkal, mert hát ugye hasznot is kell termelni. Azt már fel sem tételezem, hogy a BIO-soknak tudomásuk lenne ezekről....
Aztán az ilyenek ennél nem állnak le, hanem terjesztik a rémhíreiket a facebook-on, iwiw-en, Homáron stb.

Mielőtt valaki ilyennel foglalkozna, egy dolgot megtehetne: tanulhatna, képezhetné magát, hogy ne süljön így fel.

Szenthomárság 2013.01.10. 08:50:33

@Figyelmeztetés: a bio (fair trade, öko, stb. ) élelmiszer a világ legnagyobb átverése

Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll 2013.01.10. 09:11:19

@tictac: ebben mi a csodálatos? mi is hagy csodálkozzunk már, akik nem operával nyomják!

gigabursch 2013.01.10. 09:22:23

1. A hír alsó hangon három éve futkos a neten (a cianidps részre gondolok)
2. A "kis" mennyiségben nem mérgező, meg a "szinte" teljesen kiürül épp elég ahhoz, hogy az ember olyan sót vásároljon, amiben nincs tapadás gátló.

gigabursch 2013.01.10. 09:23:38

@gigabursch:
3. Román a nénikéd vasporos valaga (hülye blogíró)

gigabursch 2013.01.10. 09:25:54

@zsüber:
Legalább jót tesz az emésztésnek... :-), ha már rost nincs, akkor kapsz egy kis egyebet.

Amúgy érdekesség, de a kősónak meg mérhető széntartalma van, ami az üledékesedés során maradt vissza. (Faller Jenő: Jó Szerencsét!)

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2013.01.10. 09:36:56

@gigabursch: az idézetek szó szerintiek, még akkor is, ha nem mindennel értek egyet

Cpt. Flint 2013.01.10. 13:28:22

@gigabursch: nem a blogíró írta azt, hogy román. a bioboltos levelében volt. de amúgy, tetszik, nem tetszik, ha csomagolva exportálják a parajdi sót, akkor azon bizony "made in romania" lesz.

pounderstibbons 2013.01.11. 10:40:06

A minőségi szemlélet netovábbja ez a bioboltos:

"Az első kétféle nagyon drága külföldi himalája só, a második a vegyileg előállított gyógyszertári NaCl, vagy egy szürkés román kősó. Mivel utóbbi fele annyiba került, mint a többi, ezért ezt választottam, de nem volt könnyű beszerezni."

román székely Parajdról 2013.01.11. 11:18:45

román székelyek, Parajdon román kősót bányásznak? Hmmm...

Csezd meg a bió káposztádat!

Ennyi erővel ezt is írhatod kínai só Tibetben kínai bányászok termelik a sót.

Szenthomárság 2013.01.11. 12:40:09

@pounderstibbons: ez fel se tűnt!
a bioboltos is a vegykonyhából főz :)
amúgy meg a himalájai só a buta embereken való meggazdagodás iskolapéldája

Go Jóska 2013.01.27. 15:56:52

"nem étkezési sóként hozzák ki a bányából"
Aha, szóval tisztítatlan ipari sót (ezért szürke) forgalmaz "kiváló minőségű" "biosóként", feltehetően a tisztított étkezési só többszöröséért! Jó üzlet!

kela-bá 2013.04.11. 01:54:36

A minap a TV-kben " szóltak" arról, hogy WHO szerin a túlzott sófogyasztás az egész világon rengeteg embernek okoz szívproblémát, persze Magyarországon is. Hozzáteszik, hogy egyre több fiatal is veszélyeztetett.
Biztos, hogy a SÓ ennek az oka? A sót már nagyon régen fogyasztja az ember, méghozzá úgy, hogy nem jódozták és nem káliumozták , és mégsem volt ennyi baj.

Nem lehet, hogy az a sok vegyszer amit a fejlett kémia "rásóz" a fogyasztókra ? Az a rengeteg E jelű valami ? A tömérdek szintetikus aroma és színezék ? A műtrágyázás ?
A rengeteg gyógyszer ? A hírek szerint nálunk 16- szor többet fogyasztanak az emberek a szükségesnél ? A hidrogénezett olajok ? Azt mondják, hogy a margarinra " nem mennek rá a hangyák" ? Ki kellene próbálni.

A káliumról meg azt mondják, hogy nagyon kell vigyázni nátriumhoz való arányára. Ha az felborul megállhat a szív. Szóval vigyázni kell a káliumra. www.tisztaso.hu

Jó egészséget ! @Go Jóska: @Szenthomárság:
@román székely Parajdról: @pounderstibbons: @Cpt. Flint: @Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll: @Rocko-: @Egyéves Önkéntes: @zsüber: @mirjam123: @magyar ember teli szájjal: @fidesz = népirtó csőcselék: @Sörjárőr:

norbesz74 2013.12.17. 20:56:22

Én 2003 óta IBS betegségem van és 2 hónapja nyomtalanul eltünt mikor patikai tisztaságú sót eszek. Fájt sokat a fejem és Sót ettem. Elmúlt a fej fájás IBS nincsen. Most akkor kihazudik kinek? Káliumos sót használtam és nem segített inkább rontott rajtam. A só az ami szállítja a vitaminokat ide oda csontba is és kismennyiségben egészségesebb, mint a káliumozott és a szívsebész is bevalotta káliummal állítja meg a szívet mütétközben
Lehet gondolkodni ki ki hazudik.:)

Vincente82 2014.01.09. 16:24:33

@norbesz74: Azért az egyéni, anekdotikus példáknál mindig eszünkbe kell jusson az "utána" és a "miatt" közti különbség. Az meg hogy a "szívsebész is bevalotta.." mennyi káliummal milyen idő alatt, milyen adagolással (iv vagy per os) Ez igencsak nagy különbség!

norbesz74 2014.01.09. 21:37:33

@Vincente82: Tisztelt vincenet úr. A halálos dozisban nincs különbség csak az eredménye.:) Laikus vagyok, de mindegy milyen ívet húzz ha túl adagolják a káliumott benne. Egyik oldalon tév hitben élnek, mert a bolti só igenis egészséges, de már Ő maguk bevalják, hogy mennyire túl adagolják a káliumot.:)

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.01.09. 22:09:15

@norbesz74: Örülök, hogy elmúlt a betegsége. Nem szeretném hitében megingatni, de mint korábbi írásunkban (kodpiszkalo.blog.hu/2012/03/22/mergezo-e_a_konyhaso) olvashatja,
"a patikai só összetétele ugyanolyan, mint az élelmiszerboltban kapható konyhasóé".

Ezt egyáltalán nem értem: "de már Ő maguk bevalják, hogy mennyire túl adagolják a káliumot.:)" Kik vallanak be? Mit? Azt hiszem, félreért valamit: bizonyos szívműtéteknél szükség van a szív megállítására, ezért használnak káliumot. Gondolom, Ön sem szeretné, ha adott esetben a működő, dobogó szívet nyiszatolnák...

Vincente82 2014.01.09. 23:29:14

@norbesz74: az "iv" azt jelenti intra vénás. A per os pedig azt, hogy szájon át. Nagyon nem mindegy hogy melyik adagolás történik. És ismételten a szívmegálláshoz szükséges dózis messze meghaladja az átlagos napi táplálékkal bevitt mennyiséget.

vitryolga 2014.02.26. 08:22:34

@kela-bá: Igaza van, a kálium valóban egészségkárosító anyag, sőt lassan ölő méreg. Valahogy úgy tűnik, mintha szándékosan adagolnák ezt nekünk éppen a só közvetítésével. Azzal, hogy kevesebb sót fogyasztunk, nem ússzuk meg a mérgezést, legfeljebb lassítjuk, viszont sóra szüksége van a szervezetünknek. Fogyasszunk tehát káliummentes sót, tiszta NaCl-t!

kodpiszkalo · www.kodpiszkalo.blog.hu 2014.02.26. 08:29:43

@vitryolga: az a nagyon-nagyon-nagyon nagy baj, hogy azok az élőlények, amelyeket megeszünk (növények, állatok) nem tudják, mennyire káros a kálium, és képesek a szervezetükben káliumot felhalmozni!! Így, ha a Földön termesztett, előállított táplálékot eszünk, sajnos menthetetlenül megmérgeződünk!!!

vitryolga 2014.02.26. 10:12:59

@kodpiszkalo: Igaz, de ráerősíteni erre már tényleg durva dolog a káliumozott sóval.

Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan 2014.03.02. 11:16:32

Tejfalussy András okl. vill. mérnök (sz.szám: 1-420415-0215) AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk va. (1036 Lajos u. 115.), Cégbíróság által kijelölt végelszámoló, Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel* keretében közérdekű feljelentéseivel, bejelentéseivel, javaslataival kárelhárító méréstani szakértő (www.tejfalussy.com, +36-202181408, tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com).
MEHNAM-info / Jogjavítás / Vitarovat Kód: kdnp-szakminiszterek-osszeeskuvese-140302

KDNP-SZAKMINISZTEREK ÖSSZEESKŰVÉSE A NEM ZSIDÓK MÉRGEZTETÉSÉRE?

Mint Dr. Kovács Pál által felkért interpelláció előkészítő méréstani szakértő kiderítettem, hogy a Dr. Kovács Pál és társa által az étkezési kálium túladagolás ellen 1992-ben benyújtott interpellációra az orvosi végzettségű dr. Surján László (aki most Európai Parlamenti képviselő) egészségügyi miniszterként teljesen hamis választ adott az Országgyűlésben (sorszáma: 8253), s ezzel számos magyar egészségromlását, életrövidülését, meddővé válását okozta és okozza. Kérem a KDNP-t, hogy indítsák meg Surján Lászlóékkal szemben a törvényes büntető eljárást! Az alábbiak méréstani és bűnügyi bizonyítékait lásd a www.tejfalussy.com és www.aquanet.fw.hu tudományos honlapokon pl.: www.tejfalussy.com/regiweboldalak/www.aquanet.fw.hu/szoveg/kaliuminterpell92.htm .

Az Országgyűlésben dr. Surján László és két minisztertársa azzal akadályozta meg az interpelláció bizottsági vizsgálatát, hogy a nem hozzáértő képviselőkkel elhitették, hogy „A nemzetközi irodalmi adatok szerint a káliummérgezés csak 18 gramm/nap vagy ennél nagyobb mennyiség szájon át bevitele esetén következhet be, ugyanis a kálium egyensúly a szervezetben a vese és a verejték útján szabályozott”. Dr. Surjánék tudatosan csaltak, az alábbi tudományos mérési bizonyítékok szerint is:

Az NaCl konyhasó helyett sózásra ajánlott káliumsók (REDI-Só) hatását ellenőrző hatás-kalibráló mérések során, pl. amit az Országos Élelmezési és Táplálkozás Tudományi Intézet (OÉTI) részére a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztek, a tiszta vízben oldott 2 gramm REDI-Só 0,88 gramm káliumtartalmának a szájon át bejuttatása is felére csökkentette 10 előtte egészséges felnőtt ember mindegyike veséjének a vizeletkiválasztását, 4 gramm REDI-Só 1,76 gramm káliumtartalma pedig az 5 mmol/liter mérgezési küszöbnél (lásd a vérvizsgálati laboratóriumi jelenlegi 5,1 mmol/liter kálium határértéket) magasabbra, 5,5 mmol/literig növelte mindegyikük vérszérumában a káliumot.

A Belgyógyászat alapvonalai 2. (Magyar-Petrányi) tankönyv szerint egészséges embernek is torzul az EKG-je, ha szájon át 24 óra alatt 5-8 gramm kálisónál (2,2-3,6 gramm káliumnál) többet juttat be. Az Intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata c. (Varga Péter és tsai) tankönyv szerint pedig, ha 24 óra alatt 280 mval (11 gramm), vagy 1 órán belül 20-40 mval (0,8-1,6 gramm) káliumnál (bárhonnan) több jut be a vérbe, 5 mmol/liter feletti veszedelmes káliummérgezésre lehet számítani.

Kiegészítések a félreértések elkerüléséhez: 1./ A Magyar Petrányi könyvben hamis a 7 mmol/liter kálium mérgezési küszöb! A hyperkalaemia veszély 5 mmol/liter vérszérum káliumszint felett is fennáll, nem csak a 7 mmol/liter felett! 2./ Minden orvos hivatalból tudja az étellel, itallal túladagolt kálium (és vagy hiányosan pótolt konyhasó) életrövidítő, vese-, szív- és idegmérgező, keringésrontó, daganatkeltő, ivartalanító, életrövidítő hatását, ugyanis ezek hatás kalibráló élettani mérésekkel, állat- és emberkísérletekkel bizonyításáért is kapta 1950-ben a Nobel díjat három mellékvesekéreg kutató (Kendall, Reichstein és Hench). Lásd: Technika a biológiában 8., Dr. Szabó Dezső: „A mellékvesekéreg biológiája” (Medicina könyvkiadó Budapest, 1976. Szerkesztette Dr. Csaba György). *3./ A Talmud előírja, a zsidóknak, hogy sózott kenyérrel + desztillált vízzel gyógyítsák magukat, miközben a zsidók által elfoglalni akart területeken tervszerűen irtják a „bálványimádókat”. (A Talmud bálványimádóként kezelendőnek nevezi a Jézus után tévelygőket is), a zsidók adott helyen elszaporodásának, vagyis „ingatlan igényének” megfelelő mértékben, lásd: 2. Mózes 23. 20-33, 5 Mózes 7., 2, 22, és Talmud Baba kamma 93 b. lap és Taanith 10 a. lap).

Verőce, 2014. 03. 02. Tejfalussy András

drzsoo1 2015.06.04. 05:56:57

@kodpiszkalo: azért félre informálásból jól állsz. a patikai só 100 %NaCl. A tengeri só kb 1/40 arányban mindíg tartalmaz káliumot, a bányászott só pedig soha nem tiszta, szennyezés mindig van benne. Másrészt ki az a h*lye aki azt hiszi, hogy az emberek az utóbbi 50 évben elkezdtek sok sót zabálni, ettől lett magas a vérnyomásunk. Nagyapám kb 10 x annyi sót evett mint én, megse volt soga vérnyomás problémája.

Nuptsze 2015.08.18. 22:43:56

Nem volt v. nem tudott róla ?

antirandom 2015.08.21. 19:03:54

: MEHNAM-info/Egészségügyi továbbképzés on-line Iratjel: sportolok-tajekoztatasa-150821fac

AMIT MINDEN MAGYAR SPORTOLÓNAK IDŐBEN MEG KELL TUDNIA: A MAGYAR SPORTOLÓK TÖBBSÉGE A MIGRÁCIÓN GAZDAGODÁS ÁLDOZATA, VAGY AZ LESZ
(Kárelhárítás a Kormány helyett Btk. Jogos védelem és Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel alapon)

MIÉRT ÁLL LE EGYRE TÖBB SPORTOLÓK SZÍVE? MIÉRT BETEG, RÖVIDEBB ÉLETŰ, MEDDŐ EGYRE TÖBB MAGYAR? MIÉRT PUSZTUL KI NAPI TÖBBSZÁZ, ÉVTIZEDENKÉNT TÖBB MILLIÓ MAGYAR? TUDOMÁNYOS HATÁS VIZSGÁLATOK AZ ALÁBBI HÁROM TITKOS TÖMEGGYILKOSSÁGI MÓDSZERT LEPLEZTÉK LE:

1. KLÓROZÁSNAK ELLENÁLLÓ VÍRUSOKKAL FERTŐZŐ ÜRÜLÉK ÉS MÉRGEZŐ VEGYSZEREK „BECSATORNÁZÁSA” AZ IVÓVÍZ KÉSZÍTÉSÉHEZ FELHASZNÁLT FOLYÓINKBA. 2. A VALÓDI SZÜKSÉGLETNÉL SOKKAL KEVESEBB NÁTRIUM-KLORID KONYHASÓ PÓTLÁS. 3. A VALÓDI SZÜKSÉGLETNÉL SOKKAL TÖBB KÁLIUMOT BEJUTTATÓ, KÁLISÓVAL MÉRGEZETT SÓKAT ÁRUSÍTÁS, AJÁNLÁS. PL. REDI SÓ, BONSALT, BONOSAL, VIVEGA, SARA LEE, BAD ISCHLER STB. MIÉRT NÉPIRTÁSRA VALÓ, ÉLETRÖVIDÍTŐ ÉS IVARTALANÍTÓ BIOLÓGIAI FEGYVEREK?

AZ 1. FERTŐZÉSEKET OKOZ. A 2. ÉS A 3. MEGMÉRGEZIK A SEJTMEMBRÁNOKAT. LECSÖKKEN MIATTUK A SZERVEZET STRESSZ ELLEN VÉDEKEZŐKÉPESSÉGE. ETTŐL MINDEN SEJT ÉS SZERV TÖNKREMEGY. A VESE, SZÍV, KERINGÉS, IDEG-ÉS IZOMRENDSZER, A SZAPORÍTÓ SZERVEK IS. NEMRÉG 153 SPERMADONORNAK JELENKEZŐBŐL MÁR CSUPÁN 3-NAK VOLT TERMÉKENYÍTŐKÉPES A SPERMÁJA!

MIÉRT HALLOD FOLYTON AZ ELLENKEZŐJÉT? KIK ÉS MIÉRT CSINÁLJÁK? AZ ORSZÁGUNKAT LENYÚLNI TERVEZŐK SZERVEZIK, FEDEZIK. AZÉRT AKARJÁK KIŰZNI, KIPUSZTÍTANI A MAGYAROKAT, HOGY A NÉPIRTÁSSAL MEGSZERZETT INGATLANOKAT NAGY HASZONNAL ELADJÁK AZ IDETERELT MIGRÁNSOKNAK.

A BETEGSÉGEKBŐL GYÓGYULÁSHOZ ÉS EGÉSZSÉGESEBBEN TOVÁBBÉLÉSHEZ ITT TETTEM KÖZZÉ A MÉRÉSI STB. BIZONYÍTÉKOKAT IS: www.tejfalussy.com. TÖLTSÉTEK LE A SAJÁT SZÁMÍTÓGÉPEITEKRE EZT A HONLAPOT, S AZ AZON BELÜL MŰKÖDŐ KORÁBBI HONLAPOKAT IS, MIELŐTT ÚJRA ELTÜNTETHETIK!

A sportolók számára is legfontosabb létvédelmi dokumentumok: Email-könyv 1. „Vér Elektrolit Optimum Program” V.E.O.P., és a többi Email-könyv is, Videók, MEHNAM intézkedések, pl. a MEHNAM 470. Világosítsátok fel egymást, védekezzetek a mérgezők ellen, Ha nem akarjátok, hogy meg se szülessen, vagy nyomorék legyen az unokátok! Segíts a többieknek, hogy Téged is segíthessenek!

Verőce, 2015. augusztus 21. Magyar üdvözlettel:

Tejfalussy András okl. vill. mérnök, hatás-mérés tudományi szakértő feltaláló, VERŐCEI LÉTVÉDŐ POLGÁRI KÖR, Magyarország 2621 Verőce, Lugosi u. 71. E-mail: magyar.nemzetbiztonsagi.pjt@gmailcom, Tel.: +36/20/218-1408

Másolatot kap: Orbán Viktor magyar kormányfő és Weix Várhegyi László mérnök, veterán világbajnok sportoló, ny.r.alezredes természetgyógyász-doktor

Erich · https://www.youtube.com/channel/UCWAisSU8mRSILGzT-ShWNLQ 2015.09.14. 11:31:30

Rajta van a són a Magyar Szabványszám? Ha igen akkor biztosak lehetünk benne,hogy min 99,5% NaCl. Ha nem akkor semmi nem garantálja,hogy nem kálisó, adalékos, rossz minőségű szívmegállító só vagy ki tudja még mi.
Patikai tisztaságú só ma már több bióboltban kapható.
Tisztasó magyar szabványszámmal.

tinke01 2015.10.09. 02:37:55

Pert nyert Dr Weixl Várhegyi László : Mérgezett só ügyben.Tehát mégis mérgezett a só,mint ahogyan az emberek ezt eddig is jól tudták,de vannak,akik elakarják tussolni,szerencsére nem sikerült.www.hirarena.com/mergezo-sok-arusitasa-elleni-pert-nyert-dr--weixl-varhegyi-laszlo_849?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Na nehogy már ! 2016.08.05. 13:46:32

Elolvastam ezt az egészet . Nem tudtam eldonteni , sírjak vagy nevessek ? A "bio" káposztás illeto a leggagyibb marketinget adta elo és a mi kiváló " tudományos szakembereink " benyelték , mint kacsa a nokedlit . Elképeszto , milyen mértékben burjánzik a butaság ! Az is , hogy ez mennyire kelendo " áru " a piacon ... Ilyenkor mindig azok a cikkek jutnak eszembe, ahol a poroszos oktatást szidják . Úgy látszik , mégiscsak jó lenne , ha az emberek némi lexikális ismeretre is szert tennének , akkor talán kevesebb ilyen " felvilágosító " fortelem látna napvilágot . Bár , lehet , hogy tévedek , hisz az eszmei szerzo egy mérnok , ok pedig, állítólag, tényekkel dolgoznak . Vagy mégsem ?

Szerzők

csupor-dezso-100x150.jpg

Dr. Csupor Dezső 
(kodpiszkalo)
gyógyszerész, 
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

jeszenoi-norbert-100x150.jpg

Dr. Jeszenői Norbert 
(j.norbert)
gyógyszerész

gyapai-orban-orsolya-100x150.jpg

Dr. Orbán-Gyapai Orsolya
(pharma-girl)
gyógyszerész

hajdu-zsanett-100x150.jpg

Dr. Hajdu Zsanett
biológus

boros-klara-100x150.jpg

Boros Klára
vegyész, doktorandusz

barbi.jpg

Dr. Tóth Barbara
(JéBarbi)
gyógyszerész

913_csapibence_120119_015.jpg

Dr. Csapi Bence
gyógyszerész

no-pic.jpgDr. Ványolós Attila
(pharmythographer)
gyógyszerész

Díjaink

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

21no_logo.png

A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT alapítvány prominens szakembereinek Védjegye tanúsítja a Ködpiszkáló blog szakmai hitelességét és társadalmi hasznosságát.

Nekem szól! Egészségértés díj, egészségügyi szakember kategória 2. hely

Kutatók a Neten - közönségszavazás 2. hely

Goldenblog 2014. Tech+Tud kategória, közönségszavazás 2. hely

Nemzeti Kiválóság Program blogverseny, 1. hely

Goldenblog 2013. Biznisz kategória, közönségszavazás 9. hely

Goldenblog 2012. Szakértői kategória, közönségszavazás 5. hely

Utolsó kommentek

Ködpszkáló a Facebookon

DESIGN

Az oldal sablonját dr. Horváth Róbert készítette.

süti beállítások módosítása